Makuuhuoneen suunnittelu 2019

Vietämme kolmannen osan elämästämme unessa. Tämä tarkoittaa, että makuuhuone voidaan turvallisesti pitää kaikkein kysytyimpänä huoneena missä tahansa kodissa. Näyttää siltä, ​​mitä eroa on missä ympäristössä nukkua? Miksi vietämme niin paljon aikaa makuuhuoneemme suunnittelun valitsemiseen, miksi olemme uskomattoman varovaisia ​​värivalikoiman, sisustusmateriaalien ja huonekalujen valinnassa? Kyllä, koska emme välitä siitä, missä ympäristössä nukahdamme yöllä ja mitä näemme ensin avaamalla silmämme aamulla. Asunnon tai omakotitalon moderni omistaja yrittää järjestää makuuhuoneensa mahdollisimman mukavaksi, käytännölliseksi, mutta houkuttelevaksi ja muodikkaaksi. Jotta voisimme pysyä ajan tasalla uusien, nykyisten trendien ilmaantumisesta makuuhuoneiden sisustusalalla, olemme keränneet sinulle 70 uusinta suunnitteluhanketta, joissa on laaja valikoima suunnitteluratkaisuja.

Moderni makuuhuoneen sisustus

Trendit makuuhuoneen suunnitteluprojektien luomisessa vuonna 2018

Monet tekijät vaikuttavat trendien muodostumiseen elämämme monipuolisimmilla alueilla. Viime aikoina tärkeimmistä kriteereistä on tullut nopeasti vähenevät resurssit, ylikansoitus ja ympäristöturvallisuus. Ei ole yllättävää, että monet asuintilojen suunnittelutrendit liittyvät minimalistisiin motiiveihin – ei mitään tarpeetonta, vain tarvittavat tavarat mukavaa elämää varten. Liiallista ylellisyyttä pidettiin huonona mauna. Luoda talossasi palatsi, jossa aateliston edustajat asuivat viime vuosisadalla – mauvais ton.

Tilava ja valoisa makuuhuone

Makuuhuone, jossa takka

Nykyaikainen tyyli

Makuuhuone kahdella vuoteella

Lakoninen sisustus

Useimmille venäläisille tällaiset suuntaukset ovat vain käsillä. Yksinkertaisten ja lakonisten sisätilojen luominen on monien keskiluokan asuntojen ja talojen omistajien vallassa. Ja voit aina osoittaa hyvinvointisi luonnonmateriaalien avulla (ne eivät ole halpoja), varsinkin kun kaikki asuintilojen suunnittelun asiantuntijat poikkeuksetta puolustavat ihmisten terveyden ja valtion turvallisuutta ympäristön kannalta..

Valkoisten seinien taustalla

Kontrastiset yhdistelmät

Perinteiset motiivit

Tilavan makuuhuoneen sisustus

Määritellään siis muutamia makuuhuoneen suunnittelun tärkeimpiä suuntauksia vuonna 2018:

  • tärkein suuntaus on toteutuksen yksinkertaisuus, sekä koko huoneen kuva että sen yksittäiset elementit;
  • valoisa ja tilava huone on etusijalla, jos huoneen alue ei salli valon, tilan ja vapauden täyttämien valokuvien luomista, on tarpeen käyttää suunnittelutekniikoita makuuhuoneen äänenvoimakkuuden lisäämiseksi visuaalisesti;
  • asuntolassa vain tarvittavat huonekalut. Tietenkin sisustuksen pääosa on sänky, ylellisyyttä on mahdollista toteuttaa, sinun ei pitäisi säästää sängyn järjestämisessä. Mutta ylimääräiset huonekalut – säilytysjärjestelmät, yöpöydät tai jalustapöydät, ottomaanit tai pussit ovat parempia kuin lakoniset mallit;
  • ylellisyys modernissa makuuhuoneessa ilmenee ensinnäkin luonnonmateriaalien – jalopuun, luonnollisen nahan, lasin tai kristallin -, luonnon alkuperäisten tekstiilien käytöstä;
  • koriste -elementtien käyttö makuuhuoneen sisätiloissa on väistämätöntä, koska jokainen omistaja haluaa nähdä paitsi käytännöllisen ja toimivan makuuhuoneympäristön myös viihtyisän ja mukavan huoneen. Sisustuksena käytetään varsin käytännöllisiä sisustusesineitä – valaisimia (keskikruunu, pöytävalaisimet tai seinävalaisimet), ikkunaverhoja ja nukkumapaikan tekstiilikoristeita (jopa ratkaisuja, jotka ovat yksinkertaisia ​​toteuttamistyyliltään, mutta kalliita, ylellisiä) kankaat lisäävät ylellisyyttä koko huoneessa).

Lakoninen makuuhuoneen suunnittelu

Yksinkertaisuus ja mukavuus

Moderni tyyli

Kontrastinen kuva

Kevyt kuva huoneesta

Haluaisin erikseen huomata nykyaikaisten makuuhuoneiden erityispiirteet, jotka ovat pysyneet ajankohtaisina monia vuodenaikoja. Kyse on tämän tärkeän tilan monipuolisuudesta. Joillekin useiden makuuhuoneen elämänsegmenttien yhdistelmä liittyy käytettävän tilan puuttumiseen koko asunnossa, kun taas toisia ohjaavat henkilökohtainen mukavuus ja tiettyjen toiminnallisten alueiden helppokäyttöisyys. Mutta mikä tahansa motivaatio, työpaikan, pukeutumispöydän, pukuhuoneen tai budoarin sijoittaminen makuuhuoneeseen osoittautuu erittäin käteväksi suunnittelutoimeksi..

Työpaikka makuuhuoneessa

Alkuperäinen sisustus

Makuuhuone ja työhuone

Värikäs muotoilu

Paino sängyssä

Makuuhuone tummilla seinillä

Tyyliä, jotka vaikuttivat moderniin makuuhuoneen suunnitteluun

Moderni makuuhuone on eklektinen. Lainaa joitain motiiveja eri tyyleistä ja kieltää ne «luuranko-» perustyyli (useimmiten perusta on nyt niin muodikas «mukava minimalismi»), voit luoda suunnitteluprojekteja, jotka kiinnostavat suurinta osaa venäläisistä. Jos sinulla on taiteellinen hohto ja jatkuva suhteellisuudentaju, voit käyttää useita tyylillisiä ohjeita makuuhuoneen sisustuksen luomisessa, muuten asiantuntijat suosittelevat pysymistä kahdessa tyylivaihtoehdossa.

Perinteiset motiivit modernissa suunnittelussa

Eklektinen sisustus

Korostettu seinän suunnittelu

Loft -tyylin vaikutus

Luova lähestymistapa

Kun otetaan huomioon, että lakonismi ja jopa vaatimattomuus ovat muodissa, minimalistisilla tyyleillä on suurin vaikutus modernin tyylin muodostumiseen. Ja yksi selkeä suosikki tähän suuntaan on Skandinaavinen tyyli. Suunnittelijat ympäri maailmaa rakastavat sitä halusta luoda mukavimmat suunnitteluprojektit pienellä vaivalla. Skandinaaviset makuuhuoneet ovat täynnä valoa ja tilavuutta, niiden kuva on kevyt ja huomaamaton. Runsaasti valkoista (lähinnä tämän monipuolisen sävyn käytön vuoksi seinien ja kattojen sisustuksessa) luo puhtaan levyn tunteen, jolle voidaan sijoittaa mikä tahansa huonekalu ja sisustus. Mutta tässä tapauksessa skandinaaviset osoittavat hillintää käyttämällä monia sävyjä toisesta neutraalista väristä – harmaasta. Kaikki tämä tarpeeksi viileä tunnelma «lämmittää» puupintojen läsnäolo – tämä voi olla lattia, huonekalut ja jopa viimeistelyelementit (kattopalkit, seinäpaneelit).

Lumivalkoisessa sisätiloissa

Skandinaaviset motiivit

Harmaalla pohjalla

Yhden hengen makuuhuone

Toinen skandinaavisen tyylin piirre on sijoittaa erittäin kodikkaita sisustuselementtejä valkoisten seinien melko viileää taustaa vasten. Määritetyn makuuhuoneen makuuhuoneessa on aina villaisia ​​tai pellavakankaita, pajuesineitä (esimerkiksi aikakauslehtien ja kirjojen korit sängyn lähellä tai matot), eläviä kasveja, käsintehtyjä koriste-esineitä (tärkeintä ei ole liioittele sitä määrän kanssa ja pysähdy ajoissa, jotta ylikuormitus ei aiheuta makuualueen kuvaa).

Lumivalkoinen kuva makuuhuoneesta

Hillittyä eklektisyyttä

Kontrastiset yhdistelmät

Sänky yhdelle makuuhuoneessa

Kun otetaan huomioon kaiken luonnollisen, luonnollisen muodin kokonaismuoto, ei ole yllättävää, että suunnittelijat ympäri maailmaa ovat kiinnostuneita ekologinen tyyli. Nykyaikaisen ihmisen kiihkeä elämäntahti, ihmisen aiheuttamat katastrofit, ilmaston lämpenemisen ongelmat ja muut luonnonkatastrofit saavat meidät miettimään, kuinka käyttää planeettamme resursseja. Meluisan ja kaasutetun metropolin jälkeen useimmat meistä haluavat rentoutua pienessä lämmön ja mukavuuden keidas – omassa kodissamme. Ja makuuhuoneesta niin kodikkaassa pesässä tulee rentoutumisen keskus. Ei ole yllättävää, että makuuhuoneen sisätiloissa paitsi luonnonmateriaaleja ei käytetä niin aktiivisesti pintojen viimeistelyyn ja huonekalujen valmistukseen, vaan myös luonnolliset motiivit voidaan jäljittää kirjaimellisesti tilanteen kaikissa yksityiskohdissa – värivalikoiman valinnasta kohteiden sijaintiin suhteessa pääpisteisiin..

Puu kaikkialla

Puupintojen runsaus

Makuuhuone yhteisellä alueella

Alkuperäinen muotoilu

Ekotyylinen makuuhuone

Makuuhuone väliseinän takana

Puupinnat ovat helpoin (tosin ei halvin) tapa tuoda makuuhuoneen kuvaan luonnon lämminhenkisyys, sen raikkaus ja puhtaus. Nykyaikaisissa makuuhuoneen suunnitteluprojekteissa puuta käytetään paitsi lattianpäällysteisiin tai korkealaatuisten ja kestävien huonekalujen valmistukseen. Seinien (tai niiden osien) ja jopa katon koristaminen puupaneeleilla on ollut viime vuosien trendi. Puisten seinäpaneelien avulla korostuspinta tehdään useimmiten sängyn pään taakse, mutta se voi olla myös seinä, joka sijaitsee kohtisuorassa nukkumapaikkaa kohti – paino riippuu huoneen koosta, muodosta ja asettelusta.

Puusta valmistetut elementit

Seinäpuupaneelit

Makuuhuone harmaana

Tummat pinnat

Yksinkertaisuuden ja lakonismin täydellinen muoti, halu minimalismiin ja taistelu liiallista ylellisyyttä vastaan ​​eivät poista monien rakkautta klassinen tyyli asuintilojen suunnittelu. Tietenkin edellä mainittujen tekijöiden yhdistelmä ei voinut muuta kuin vaikuttaa tapaan käyttää klassisia motiiveja modernien makuuhuoneprojektien valmistelussa. Perinteinen tyyli ei ole enää niin ylellinen ja saavuttamaton, demokraattinen lähestymistapa sallii tyylin perusperiaatteiden käytön keskikokoisissa huoneissa ja asunnon omistajille, joilla on suurimmat kunnostusbudjetit.

Suuri makuuhuone, jossa takka

Klassiset motiivit

Perinteinen makuuhuone

Suunnittelu beigeillä sävyillä

Neo-klassikko makuuhuoneessa

Todellinen muotoilu pienelle makuuhuoneelle

Tilavissa huoneissa et voi rajoittua tyylillisen ratkaisun, värivalikoiman, huonekalujen määrän ja mittakaavan valintaan. Mutta mitä suurimman osan venäläisistä pitäisi tehdä, joiden makuuhuoneet ovat pieniä tiloja? Itse asiassa useimmissa huoneistoissa iso huone muuttuu useimmiten olohuoneeksi, ja pieni on varattu makuusalille. Joten, kuten «avustajia» Pieniä tiloja koristettaessa voit käyttää:

  • kevyt;
  • Väri;
  • muoto.

Pienen makuuhuoneen suunnittelu

Pienen huoneen sisustus nukkumiseen

Mukava pieni makuuhuone

Jos pienen makuuhuoneen luonnollista valaistusta ei ole mahdollista lisätä korvaamalla vakioikkuna panoraamaikkunalla, sinun on luotava visuaalinen lisäys valon määrässä. Vaaleat värit (kaikki valkoiset sävyt), peili ja kiiltävät pinnat voivat auttaa meitä tässä. Kevyt viimeistely pienen makuuhuoneen tapauksessa ei ole suositus, vaan pikemminkin edellytys. Useimmiten suunnittelijat eivät edes turvaudu suosikkitekniikkaan aksenttiseinän luomiseksi hyvin pieniin huoneisiin. Loppujen lopuksi valitun pinnan kirkas väri tai kirjava kuvio korostaa paitsi huoneen kokoa myös mahdollisia arkkitehtuurin ja sisustuksen puutteita.

Lumivalkoinen huone

Vaaleat värit

Pienessä makuuhuoneessa

Pienessä huoneessa on parasta välttää huonekaluja, joissa on terävät kulmat. Eikä kyse ole vain henkilökohtaisesta turvallisuudesta – koska tilaa ei ole riittävästi, terävien kulmien mustelmat ovat lähes väistämättömiä. Mutta myös siinä, että terävät kulmat korostavat minkä tahansa esineen parametreja, osoittavat sen koon, ja tätä haluamme välttää pienen huoneen sisätiloissa. Sileät linjat ja hieman pyöristetyt kulmat auttavat luomaan huoneesta kuvan, joka havaitaan visuaalisesti helpommin ja harmonisemmin.

Nuhjuiset pinnat

Alkuperäinen viimeistely

Vaaleat sävyt

Pienessä huoneessa on erittäin tärkeää priorisoida ja valita vain tarpeellisimmat kohteet mukavaan oleskeluun huoneessa. Puhumme paitsi koriste -elementeistä, erilaisista pöytäkehyksistä, ruukkukasveista ja muista sydämelle rakallisista asioista, mutta tilan sotkeminen, huonekalut on myös tehtävä tiukasti – jättämään vain tarpeellisimmat (tässä tapauksessa on parempi, että huonekalut eivät ole massiivisia, niissä on ulkonevia osia ja liiallinen koristelu).

Makuuhuoneen lumivalkoinen sisustus

Valkoinen makuuhuone, jossa on työtila

Viimeistely lumivalkoisilla paneeleilla

Pienen makuuhuoneen tekstiilisuunnittelun ansiosta on myös tärkeää olla liioittelematta sitä. Sängyn suunnittelussa on parempi olla käyttämättä suurta määrää koristeellisia tyynyjä, tyynyjä ja teloja. Myös ikkunoiden sisustuksessa vaaditaan hillintää. Perinteisen mallin ohuet, läpikuultavat tylli- ja pimennysverhot ovat paras vaihtoehto verhoille. Huoneissa, joissa on vähän auringonvaloa, voit tehdä vain verhoilla tai rullaverhoilla.

Kirkas pääty

Maalaistyylisiä elementtejä

Kirkkaat vuoteet neutraalissa ympäristössä

Ja lopuksi

Sisustussuunnitelmat eivät aseta jäykkiä rajoja. Kun valitset makuuhuoneesi sisustuksen, voit vapaasti valita minkä tahansa suunnitteluvaihtoehdon, joka täyttää tilan kauneuden, käytännöllisyyden ja toimivuuden vaatimukset. Muoti voi vain osoittaa vektorin, jota pitkin makuuhuoneen sisustamisen käsite voi kehittyä. Loppujen lopuksi tärkein vaatimus, jonka me kaikki asetamme makuuhuoneeseen, on tehdä elämästämme mukavampaa, miellyttävämpää, rauhallisempaa ja lopulta onnellisempaa..

Perinteinen sisustus

Makuuhuone, jossa kaksipuolinen takka

Makuuhuone valkoisilla seinillä

Kaikki harmaan sävyt makuuhuoneessa