Makuuhuoneen ikkunat: yleiskatsaus moderneista malleista ja vinkkejä lamppujen sijoittamiseen

Makuuhuoneen sisustuksen luominen on melko aikaa vievä mutta jännittävä prosessi. Asiantunteva huonekalujärjestely ja erilaisten lisävarusteiden harmoninen yhdistelmä luovat mukavimman ilmapiirin muotitrendien mukaisesti. Valaistuksella on tärkeä rooli tässä asiassa, nimittäin sen lähteiden oikea hajaantuminen huoneen kehälle, ja lampun käyttöä pidetään tässä tapauksessa onnistuneimpana vaihtoehtona. Opit lisää siitä, millaisia ​​lamellityyppejä käytetään makuuhuoneen sisustamiseen, kuinka määrittää oikea korkeus lamppujen asentamiseen ja mitä opastetaan sopivan mallin valinnassa..

Makuuhuoneen kehykset – ominaisuudet ja edut

Ranskasta käännetty sana «lampetti» tarkoittaa «vipuvarsi» tai «käsi», ja samanniminen valonlähde on kompakti lamppu, joka kiinnitetään seinään erityisellä ripustuksella. Tällaisten valonlähteiden käyttö sisätiloissa auttaa luomaan hajaantunutta tai suunnattua valoa, jonka avulla voit keskittyä tiettyyn alueeseen tai lisätä koko huoneen valaistustasoa kokonaan. Tällaisia ​​lamppuja voidaan käyttää lisävalonlähteenä tai yhdessä muiden valaisimien kanssa, esimerkiksi kattokruunu..

Kotelot eivät käytännössä vie tilaa, mikä on erittäin tärkeää makuuhuoneille, joilla on pieni alue. Voit sijoittaa tällaiset valaistuslaitteet suoraan sängyn yläpuolelle ja mihin tahansa muuhun paikkaan. Kaikki tämän tyyppiset tuotteet eivät tarvitse erityistä hoitoa, ja niillä on pääsääntöisesti houkutteleva ulkonäkö ja melko monipuolinen muotoilu..

Mitkä ovat lamput

Monien muiden sisustusesineiden tapaan kattoikkunoilla on monia tyyppejä, joiden luokittelu suoritetaan ottaen huomioon tietyt kriteerit. Tätä varten otetaan huomioon laitteen tyyppi, käytetty lamppu, valaisinlaitteen kytkeminen päälle ja pois päältä sekä lampun rakenne ja varjostin..

Kääntyvällä rungolla varustetut valaisimeen on asennettu joustavat liittimet, joiden avulla voit tarvittaessa muuttaa valon suuntaa.

Kiinteät valaisinmallit jakavat valoa hajautetummin. Nykyaikaiset lampun mallit toimivat painikkeen, vivun, johdon ja sen jälkeen pistorasian ja anturimekanismin avulla. Huoneen suoraa valaistusta varten käytetään hehkulamppuja, LED-, energia- tai halogeenilamppuja..

Mitä tulee sävyihin ja koko valaistuslaitteen suunnitteluun kokonaisuudessaan, tässä tapauksessa voit antaa etusijan tuotteelle, joka on riippuvalaisin, silmukka tai mikä tahansa geometrinen hahmo, valitse yksi valaisimista kynttilä, kynttilä tai lyhty.

Klassisissa malleissa on joitain yhtäläisyyksiä yksinkertaisten ja lakonisten kattokruunujen kanssa..

Vintage -tyylisissä valaisimissa on usein väärennettyjä yksityiskohtia ja erilaisia ​​monogrammeja..

Ympäristömateriaalien käyttö on tyypillistä jugendtyylisten lamellien valmistuksessa..

Seinäkattot makuuhuoneeseen

Useimmissa esimerkeissä seinäverhoukset on sijoitettu esineiden päälle, jotka tarvitsevat lisävalaistusta, kuten pieni hylly, yöpöytä, maljakko, kaunis maalaus tai nojatuoli, ja ne toimivat jollain tavalla enemmän koristeellisina..

Nämä mallit on kiinnitetty seinään ja niitä voidaan valmistaa useissa eri kokoonpanoissa. Nämä voivat olla yksi- tai kaksoislamppuja, tuotteita, joissa on suljetut geometriset sävyt, jotka ovat hyvin lähellä seinää ja peittävät lampun kokonaan, tai vaihtoehtoja alkuperäisellä sävyllä, sekä seinävalaisimia kukkien, lasien, kynttilöiden tai epätavallisten muodossa kulhot. Kaikki riippuu makuuhuoneen omistajien makuasetuksista ja yleisestä sisustustyylistä.

Tällaisten lamppujen päätoiminnot ovat miellyttäviä levittää valoa ja luoda kodikas ja rentouttava ilmapiiri..

Vuodevaatteet

Toisin kuin edellinen ehdotus, yöpöydät katsotaan toimivammiksi ja hyödyllisemmiksi. Tämäntyyppiset laitteet sijaitsevat suoraan sängyn pään yläpuolella tai sen sivuilla, minkä seurauksena valovirta ohjataan jokaiseen nukkumapaikkaan. Samanaikaisesti on tärkeää sijoittaa lamppu siten, että pääset kätevästi käsiksi kytkimeen ilman, että sinun tarvitsee nousta sängystä..

Tällaisen valaistuksen ansiosta voit lukea iltaisin tai tehdä käsitöitä käyttämättä yleisiä valonlähteitä. Lisäksi monentyyppiset yölamput on varustettu erityisellä kääntömekanismilla, jonka ansiosta voit tarvittaessa suunnata valon suunnan mihin tahansa suuntaan..

Sconce yöpöydän yli

Me kaikki tiedämme, että yleisin ja yksinkertaisin vaihtoehto lisälamppujen käyttämiseen makuuhuoneen sisätiloissa on tapa asentaa pieniä lattiavalaisimia yöpöydille, minkä avulla voit valaista sängyn pään ja olla käyttämättä lisäporausta. seinät. Viime aikoina on kuitenkin yhä enemmän kiinnitetty huomiota ripustettavan katon sijoittamiseen suoraan yöpöydän yläpuolelle..

Tällainen ehdotus perustuu ensisijaisesti turvallisuuteen, koska et harjaa seinälevyä, kun suoristat peiton, etkä et voi kaataa lamppua kädelläsi nukkuessasi. Lisäksi tällainen valonlähteen sijoittaminen maksimoi sen vieressä nukkuvan henkilön suojan valolta ja auttaa myös löytämään tarvittavat esineet nopeasti yöpöydältä tai sen pinnalta. Tässä tapauksessa lampunvarjostimen sijaan voit sijoittaa valokuvakehykset, herätyskellon, kirjan tai tabletin kaappiin..

Kuinka ripustaa katto oikein makuuhuoneeseen

Kuten käytäntö osoittaa, lamppujen asentamiseen ja sijoittamiseen huoneessa ei ole tiukkoja sääntöjä ja suosituksia. Suunnittelijat antavat tältä osin yksinkertaisesti useita suosituksia, jotka auttavat muuttamaan sisätilojen ulkonäköä ja joiden tarkoituksena on luoda mukava, kodikas tunnelma yleisesti hyväksyttyjen valaistuslaitteiden käytön turvallisuutta asuinalueella koskevien toimenpiteiden mukaisesti..

Suositeltava seinäkiinnityskorkeus on 1,2 – 1,6 m lattiatason yläpuolella. Tämä luku voi kuitenkin vaihdella valaisimen toiminnallisen tarkoituksen ja kalusteiden koon mukaan. Mitä tulee etäisyyteen yöpöydän alueen valaisimesta sängyllä makaavaan tyynyyn, tässä tapauksessa tämän raon tulisi olla 1 m – 1,2 m. Seinäkiinnikkeen nykyinen korkeus sängyn yläpuolella on 20-30 cm sängyn pään yläpuolella. Jos tämä osa on riittävän korkea, tässä tapauksessa lamput on sijoitettava sängyn sivuille..

Tapauksissa, joissa pukeutumispöydälle on käytettävä lisävalaistusta, kiinnitä seinäkotelo olkapään tasolle. Voit myös korostaa erilaisia ​​sisätilojen yksityiskohtia ja hyllyjä koristeellisilla elementeillä, kuten edellä mainitsimme, tai valaista makuuhuoneen tummempia kulmia..

Makuuhuoneen sisätilojen lamput eivät ole vain kaunis ja hienostunut lisävaruste, vaan myös lisävalaistuslähde, jonka avulla voit luoda hämmästyttävän mukavuuden ja rauhallisuuden ilmapiirin. Tärkeintä on päättää etukäteen huoneen toiminnallisista alueista ja noudattaa kaikkia turvatoimenpiteitä.