Makuuhuoneen asettelu: sisätilojen hienovaraisuuksia ja hyödyllisiä vinkkejä tilan asianmukaiseen järjestämiseen

On yksinkertaisesti mahdotonta saada kaunista ja mukavaa taloa samanaikaisesti ilman pätevää sisustusasettelua, koska tässä asiassa on tärkeää ottaa huomioon kaikki, tilojen alueesta huonekaluihin ja kauniisiin verhoihin. Jokainen senttimetri on muutettava viihtyisäksi paikkaan, ja tämä pätee erityisesti makuuhuoneeseen, joka on ensisijaisesti tarkoitettu rentoutumiseen. Jokainen yksityiskohta on tässä tärkeä. Siksi ennen päättäväisten toimien aloittamista sinun on tutustuttava huolellisesti makuuhuoneen asettelun erilaisiin muunnelmiin ja otettava huomioon asiantuntijoiden suositukset..

Makuuhuoneen asettelu: ergonomiset säännöt tai mistä aloittaa

Mikä tahansa makuuhuoneen asettelu alkaa nukkumapaikkojen lukumäärän ja sen tarkoituksen määrittämisestä – lapsille tai aikuisille. Seuraavaksi huoneen pinta -ala otetaan huomioon ja laaditaan erityinen piirustus, jossa näkyvät kaikki huoneen tulevat yksityiskohdat: etuovi, ikkuna, lattia, seinäverhous ja muut vivahteet. Ennen kuin ostat huonekaluja, sinun on päätettävä etukäteen niiden tyypeistä, määrästä ja mitoista tarjoamalla monitoimiset kaapit tavaroiden säilyttämiseksi, mutta myös tilaa niiden väliseen käytävään. On myös erittäin tärkeää jakaa huone oikein vyöhykkeisiin, joista jokainen suorittaa oman roolinsa..

Makuuhuone lapselle

Kuten tiedätte, lastenhuone toimii samanaikaisesti makuuhuoneena, leikkihuoneena, luentojen ja vieraiden vastaanottopaikkana, joten tällaisten tilojen ulkoasun perusta on mukavuus ja turvallisuus. Huoneen jakamista vyöhykkeiksi pidetään tässä tapauksessa onnistuneimpana suunnitteluratkaisuna, mikä auttaa tekemään lapsesta mahdollisimman helpon viettää aikaa. Älä sotke lastentarhan jokaista senttimetriä huonekaluilla. Keskity vuoteisiin ja hyllyihin, joissa leluja ja muita tavaroita voidaan säilyttää. Vaatekaappi, pari tuolia ja pöytä pelien tai kotitehtävien kehittämiseen riittää. Lapset rakastavat pehmeitä mattoja, ja alkuperäinen ottomaanit tai epätavallisen muotoinen nojatuoli ovat ihanteellinen lisä teini-ikäiseen huoneeseen. Värimaailman osalta rauhallisemmat paletit, joissa on kirkkaat aksentit, ovat merkityksellisiä aurinkoiselle puolelle. Pimeisiin huoneisiin on parempi käyttää lämpimiä sävyjä..

Pukuhuoneen järjestely makuuhuoneessa

Makuuhuoneen vaatehuone on erittäin kätevä ja käytännöllinen ratkaisu henkilölle, joka osaa hallita järkevästi huoneen aluetta. Onnistunut makuuhuoneen suunnittelu pukuhuoneella alkaa pääsääntöisesti toiminnallisten tilojen määrittelystä. Määritämme sängyn sijainnin ja merkitsemme loput vyöhykkeet, mukaan lukien pukuhuoneen paikka. Kulmavarasto laajentaa tilaa visuaalisesti. Optimaalinen ratkaisu pitkänomaiseen makuuhuoneeseen on sidososan sijainti yhden lyhyen seinän vieressä tai kirjaimen P muodossa. Tilavan makuuhuoneen asettelussa voit varata minkä tahansa vaihtoehdon tai asentaa rakennetun pukuhuoneessa. Tässä tapauksessa ei pidä unohtaa makuuhuoneen yleistä tyyliä..

Makuuhuoneen suunnittelu kylpyhuoneella

Viime aikoina makuuhuoneprojekteihin kuuluu yhä enemmän kylpyhuone, ja minun on myönnettävä, että tällainen ratkaisu säästää tilaa ja on erittäin käytännöllinen jokapäiväisen elämän kannalta. Tärkeintä on koristella koko sisustus yhdellä tyylillä ja säilyttää spektrin lähellä olevien sävyjen yhdistelmä. Henkilökohtaisten mieltymysten perusteella kylpyhuone voidaan erottaa makuuhuoneesta tavallisilla ovilla, opaalilasilla tai ns. Samaan aikaan vaihtoehtoa kannustetaan, kun molempien huoneiden lattia on sama. Kaikkien huonekalujen tulee olla valmistettu samasta materiaalista, ja peilien tulee olla sama runko. Sama sääntö on hyväksyttävissä kaikille muille koriste -elementeille, joiden tehtävänä on täydentää toisiaan harmonisesti. Jos makuuhuoneen alue ei salli sinun rakentaa täysimittaista kylpyhuonetta, voit rajoittua kokonaan suihkukaappiin, joka on erotettu yhteisestä huoneesta pleksilasilla.

Kuinka varustaa suorakulmainen makuuhuone

Huolimatta siitä, että makuuhuoneen suunnitteluun suorakulmaiseen huoneeseen liittyy joitain vaikeuksia, voit aina löytää täydellisen ratkaisun. Tärkeintä on valita huonekalut, viimeistelymateriaalit ja huolehtia laadukkaasta valaistuksesta, jonka avulla voit säätää tilaa onnistuneesti. Suunnittelijat suosittelevat huoneen visuaalista laajentamista eri seinien sisustustapaan, ja kun valitset huonekaluja, keskity sänkyyn. Tässä tapauksessa modernit modulaariset kuulokkeet peittävät erittäin hyvin suorakulmaisen huoneen puutteet..

Mitä tulee kaavoitukseen, tässä tilanteessa tällainen ratkaisu tekee makuuhuoneestasi mahdollisimman mukavan. Tässä tapauksessa sulkevien väliseinien läsnäolo ei ole ollenkaan välttämätöntä. Kaikenlaiset verhot, joissa yhdistyvät tekstuurit, hyllyt tai kipsilevystä tehdyt rakenteet, selviävät täydellisesti tästä tehtävästä. Toinen tärkeä tekijä on, että yhden suorakulmaisissa huoneissa «ylempi» valoa ei ole tarpeeksi, joten paikallinen valaistus on välttämätöntä.

Nelikulmaisen makuuhuoneen suunnittelun salaisuudet

Kuten missä tahansa muussa esimerkissä, neliönmuotoisen makuuhuoneen asettelu alkaa aksenttien sijoittelulla, ja meidän tapauksessamme televisio seinälle tai koristeellinen takka ottaa täydellisesti tämän roolin. Myös tällaiselle huoneelle on olemassa sellainen käsite kuin peruskalusteet, johon kuuluu sänky ja vaatekaappi sekä lisäkalusteet – lipasto, pukeutumispöytä jne., Joiden pitäisi harmonisesti täydentää suuria esineitä. Neliömäisen makuuhuoneen hyväksyttävin valaistusvaihtoehto on kattokruunu katon keskellä tai kohdevalot koko kehän ympärillä. Tällaisen huoneen värimaailman tulisi perustua vaaleisiin väreihin, jotka eivät ylikuormita kokonaiskuvaa..

Ideoita pienen makuuhuoneen suunnitteluun

Koska on mahdotonta sijoittaa paljon huonekaluja makuuhuoneisiin, joissa on pieni pinta -ala, tällaisen huoneen suunnittelussa sinun tulee luottaa toimivuuteen. Siksi sängystä, jossa on nostomekanismi ja tilavat säilytyslaatikot, tulee helppoa «hengenpelastaja». Lisäksi tällaisen ratkaisun avulla voit luopua suurista ja massiivisista kaappeista, mikä vapauttaa merkittävästi tilaa kauniille lampulle tai alkuperäiselle hyllylle. Vaalea paletti luo lisätilaa. Samaan aikaan siirtyminen tummasta väristä lattian lähellä vaaleammaksi seinien yläosassa näyttää erittäin kauniilta ja erittäin harmoniselta.

Ikkunoiden koristeluun on suositeltavaa käyttää verhojen moderneja muunnelmia, joissa ei ole kerrostumista. Pienen huoneen tilaa on myös mahdollista merkittävästi lisätä peilillä tai kiiltävillä pinnoilla ja pätevällä valaistuksella, joka koostuu paitsi kattovalaisimien läsnäolosta myös vaatekaapin lisävalaistuksesta vaatteilla tai sidoksella pöytä..

Makuuhuoneen asettelu on tärkeä ja huolellinen tehtävä, eikä henkilökohtaisilla mieltymyksillä ole aina suurta roolia. Joku suosii kirkkaita tapetteja tai tiiliseinää seinillä, kun taas joku luottaa Feng Shui -opetukseen. Oli miten oli, ei tyyliratkaisu eikä «muinaisten viisaiden neuvoja», mukavuuden ja mukavuuden pitäisi olla ponnistelujen päätavoite.