Makuuhuone studiohuoneistossa: ideoita ja neuvoja ammattisuunnittelijoilta

Studio on asunto, jossa kaikki tarvittavat laitteet on mahtuva pieneen tilaan. Usein täällä on vain yksi iso huone, joka toimii samanaikaisesti olohuoneena, työskentelyalueena ja makuuhuoneena. Kuinka varustaa makuuhuone studiohuoneistossa? Pienissä huoneistoissa on usein mahdotonta varata erillinen huone makuuhuoneelle. Mitä tehdä tilanteessa, jossa asunnon pinta -ala on pieni ja haluat tehdä makuuhuoneesta mahdollisimman mukavan ja toimivan? Katso, kuinka helppo on erottaa taukohuone muusta huoneistosta. Hanki ideoita vinkistä ja kuvagalleriasta.

Studiohuoneiston jakautuminen makuuhuoneeseen

Vaikka huoneistoissa painotetaan paljon avointa tilaa, kannattaa ottaa erillinen makuutila – sellainen, joka palvelee yötä ja jossa ei ole sotkua. Tämä ratkaisu on paitsi käytännöllinen myös esteettisesti miellyttävä, koska sinun ei tarvitse huolehtia tekemättömästä sängystä, kun kokoat ystäviäsi kotiin. Jopa pienessä 30-40 m²: n huoneistossa voit erottaa pienen tilan, jossa voit varustaa makuuhuoneen. Oleskelutila ei saa olla suuri, koska se riittää asettamaan mukavan sängyn ja yöpöydän.

Studiohuoneiston makuuhuone sijaitsee usein vanhassa kerrostalossa, joten remontteja tarvitaan. Henkilökohtaisen mukavuuden vuoksi voit tuhota kaikki seinät ja tehdä studion sisustuksen kokonaan uudelleen kiinnittämällä suurta huomiota asetteluun: sen oli oltava mukava, mutta samalla tilava. Lopuksi yhdistä olohuone keittiöön ja puoliksi avoimeen makuuhuoneeseen. Pystyt vyöhykkeelle lepopaikan, eli luo modernin pienen makuuhuoneen yhden huoneen huoneistoon. Taukohuoneen asettaminen studiohuoneistoon ei saisi olla valtava ongelma. Harkitse tehokkaita tapoja erottaa makuutila muusta huoneesta..

Yhden huoneen huoneisto, jossa on makuuhuone: rentoutumis- ja makuutilat

Mikä olohuoneen kulma tulisi omistaa makuuhuoneelle? Pimein ja mahdollisimman kaukana keittiöstä ja kylpyhuoneesta. Et tarvitse paljon tilaa täällä. Riittää niin paljon kuin sänky vie ja vapaata tilaa sille ainakin huonekalun toisella puolella. Kaikki riippuu studion koosta ja muodosta, mutta esimerkiksi pitkässä ja kapeassa huoneessa sisäänkäynnin tilaa tulisi käyttää rentoutumispaikkana ja makuuhuoneen tulisi sijaita kaukaisimmalla alueella..

Kuinka erottaa makuuhuone muusta huoneistosta?

Makuutila erotetaan parhaiten muusta asunnosta jonkinlaisella esteellä. Jos et pelkää pysyviä ratkaisuja, suojaa makuutila seinältä kipsilevyllä, joka joko saavuttaa katon tai on puolet asunnon korkeudesta, jotta et vahvistaisi optisesti sisätiloja.

Liukuovi on myös loistava vaihtoehto. Jos sinulla on suuri masennus, voit rakentaa tason, jossa on laatikot vuoteille, asettaa pehmustetun patjan alustalle ja peittää osittain tai kokonaan koko liukuoven. Hiljainen, kodikas nurkka luodaan, ja mielenkiintoisella kuviolla koristellut tai rikkaalla värillä maalatut ovet elävöittävät myös asuntoa..

Kuinka erottaa sänky muusta huoneesta? Aseta näyttö

Ihmisille, jotka eivät pidä radikaalista muutoksesta, sopivat parhaiten halvat ja kevyet esteet kaihtimien tai verhojen muodossa. Ne erottavat makuuhuoneen estämättä valoa tai kaventamatta tilaa. Voit myös sijoittaa näytön huoneeseen, joka voidaan tarvittaessa piilottaa tai siirtää tarvittaessa mukauttamalla mitä tahansa ulkoasutyyliä. Verhoontelot voidaan täyttää kankaalla, punoksella, pleksilasilla, lasilla tai puulla. Erinomainen vaihtoehto on myös kankaasta valmistettu verho, jolla on lisäksi koristeellinen tehtävä..

Makuuhuoneen suunnittelu studiohuoneistossa: valmiita ideoita

Suunnittelijat ajattelevat, kuinka sisustaa makuuhuone ja erottaa se yhden huoneen huoneistosta, suunnittelijat päättävät asettaa näkyvän esteen, joka erottaa makuuhuoneen sisäänkäynnistä ja osittain olohuoneesta. Ja koska studiossa on vain yksi ikkuna, joka antaa valoa, seinä ei voi olla täynnä, koska silloin yhden huoneen huoneiston makuuhuone on pimeä. jopa pienissä huoneistoissa 140 cm leveä sänky, yöpöytä ja pieni lipasto ovat hyväksyttäviä. Studiohuoneiston makuuhuoneessa käytettyjen kuvioiden ja värien yhdistelmän pitäisi luoda vaikutelma huolettomasta lomasta..

Pieni makuuhuone yksiössä

Makuuhuone on erotettu muusta huoneistosta väliseinällä. Tämä luo läheisyyden ilmapiirin, mutta ei katkaise ilmaa ja päivänvaloa. Koska pieni asunto tarvitsee paljon säilytystilaa, makuuhuoneen ja eteisen väliin voidaan asentaa kaksipuolinen vaatekaappi ja hyllyt voidaan piilottaa seinään sängyn sivulle. Tämän makuuhuoneen järjestelyn ansiosta on mahdollista rajoittaa vapaasti seisovien huonekalujen määrää, mikä auttaa luomaan tilavuuden vaikutelman..

Makuuhuoneen energiset värit

Pieni makuuhuone studiohuoneistossa voi olla värikäs. Keltainen, vihreä, violetti makuuhuoneen seinällä, eli poikkeama harmaasta ja valkoisesta, korostaa tämän sisustuksen omaperäisyyttä. Suuri sänky voidaan sijoittaa pienen makuuhuoneen ja olohuoneen väliseinän taakse. Hyvin valitut värit antavat huoneelle lämpimän luonteen. Grafiittilaatat voidaan asentaa lattialle. 

Yhden hengen huoneen sänky katon alla

Jos huoneistoissa on korkeat katot, mezzanine kannattaa harkita. Tämä on täydellinen ratkaisu kattokäytön käyttämiseen ja siten käytettävän studiotilan säästämiseen. Tätä tarkoitusta varten voit valita kerrossängyn, jonka yläosa on makuuhuoneesi, ja sen alla oleva tila voidaan järjestää millä tahansa tavalla. Toinen tapa on rakentaa parvi ja laittaa erillinen vuode väliaikaiselle lattialle tai vain patja, jos huone ei ole tarpeeksi korkea. Tässä tapauksessa sinun on kuitenkin muistettava käyttää oikeaa kaidea, joka suojaa sinua putoamasta korkeudesta..

Kuten näette, jopa pienessä yksiössä voit luoda tilaa viihtyisälle makuuhuoneelle. Sinun tarvitsee vain säilyttää symbolinen kaavoitus ja vaikutus on tyydyttävä. Hanki rauhallinen paikka rentoutumiseen, ja toisaalta asuntosi ei jakaudu useisiin pieniin huoneisiin. Lisäksi tämän järjestelyn etuna on, että voit vaihtaa sisätiloja helposti milloin tahansa..