Makuuhuone Hruštšovissa: tyylikkään ja viihtyisän huoneen mielenkiintoinen muotoilu

Yleensä Hruštšovin pienin huone menee makuuhuoneeseen. Sen ulkoasu ei perustu moniin huonekaluihin ja lisävarusteisiin, joten taukohuone tarvitsee vähemmän vapaata tilaa. Hyvin kalustettu makuuhuone Hruštšovissa on mukava sänky, josta on pääsy vähintään kahdelta puolelta, pienet yöpöydät ja vaatekaappi, mieluiten kapealla. Huolimatta niin pienestä huonekalumäärästä, sisustus ei ole helppoa. Kuinka suunnitella ja varustaa pieni makuuhuone Hruštšov-tyyppisessä kerrostalossa?

Pieni makuuhuone Hruštšovissa

Pieni huone Hruštšovissa, joka yleensä annetaan pienelle makuuhuoneelle huoneistossa, on 8-12 neliömetriä. Toki niitä on vähemmän. Kun keskityt näihin keskimääräisiin mittauksiin, harkitse kuitenkin joitain perus temppuja, joiden avulla voit laajentaa tätä tilaa visuaalisesti:

  • Pienessä makuuhuoneessa on suositeltavaa käyttää vaaleita värejä. Valkoinen olisi täydellinen väri, mutta voit myös valita vaaleanharmaan ja pastellin..
  • Toinen yleinen tapa laajentaa makuuhuoneen optisesti on käyttää peilejä esimerkiksi kaapin ovissa, seinäkoristeina ja jopa kiiltävillä huonekalupinnoilla..
  • Yöpöytiä valittaessa yritä suosia niitä, jotka eivät seiso suoraan lattialla, mutta joilla on ohuet jalat, koska ne näyttävät hieman ilmavammilta.
  • Studiohuoneistossa voit myös järjestää tilaa pienelle makuuhuoneelle käyttämällä jopa liukuovia. 

Makuuhuoneen suunnittelu Hruštšovissa: oikean huonekalun valinta

Kätevin ratkaisu on tietysti klassinen makuuhuoneen sänky, se voi olla vuodevaatteiden kanssa, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Riittää, kun asetat tyylikkään päiväpeitteen joka päivä. On parasta, jos sinulla on pääsy sänkyyn kahdelta puolelta. Siksi rasvaisen sängyn valinta on harkittava hyvin, mutta ennen kuin päätät ostaa tämän huonekalun, kannattaa mitata huoneen parametrit..

Muista, että vähimmäisetäisyyden seinään tulee olla sellainen, että yöpöydät mahtuvat siihen. Mitä tulee yöpöytiin, niiden tulisi vastata sisustuksen tyyliä, mutta älä unohda käytännöllisyyttä. Esimerkiksi sängyn toisella puolella olevan klassisen yöpöydän sijasta voit valita kannettavan tietokoneen pöydän pyörillä tai seinän hyllyillä. Kaikki riippuu henkilökohtaisista tarpeista.

Makuuhuone Hruštšovissa: kuvia huoneista, joissa on pukuhuone

Olipa kyseessä sitten sisäänrakennettu vaatekaappi tai vapaasti seisova huonekalu, vaatekaappi on parasta sijoittaa lyhyemmälle seinälle. Sitten pieni makuuhuone saa harmoniset mittasuhteet. Tärkeintä on pitää oikeat mitat. Jotta vaatekaappia voidaan käyttää mukavasti ja ilman esteitä, sen tulee olla vähintään 80 cm: n päässä sängystä.

Lisäksi oletetaan, että yksi henkilö tarvitsee vaatekaapin, jonka leveys on vähintään 140 cm. Todella pienissä sisätiloissa kannattaa valita sisäänrakennettu vaatekaappi, koska silloin voit käyttää paljon säilytystilaa aina katto. Paras ratkaisu on kuitenkin se, kun kehittäjä suunnittelee makuuhuoneeseen syvennyksen pienelle vaatekaapille..

Hruštšovin makuuhuone-olohuoneen sisustus

Kodikkaan asunnon järjestäminen melko rajallisella alueella on vaikea tehtävä. Ei ole harvinaista sisällyttää useita avainyksiköitä yhteen tilaan, kuten olohuoneen ja makuuhuoneen yhdistämiseen. Hyvin harkitut seinävärit auttavat varmasti. Tärkein iskulause on tässä «toiminnallisuutta». Erillisissä huoneissa on oltava vähintään useita rooleja, joiden ansiosta pienestä Hruštšovista tulee täysin omavarainen. Siten olohuoneesta tulee mukava makuuhuone..

Olohuone nukkumistoiminnolla: kuinka tehdä siitä mukava?

On olemassa ainakin muutamia tapoja muuttaa olohuoneesi onnelliseksi rentoutumisalueeksi. Yksi niistä on sohvat, joissa on nukkumisominaisuus. Tämä on käytännöllinen ratkaisu: päivällä olohuone on eteinen, ja illalla vain muutama minuutti riittää makuuhuoneen varustamiseen täällä. Tämän ansiosta voit ylläpitää täydellistä järjestystä huoneessa ja välttää muodollista dissonanssia..

Jos sinulla on kuitenkin hieman enemmän tilaa, eli sinulla on avoin suunnitelma, sinulla on varaa toiminnalliseen ja visuaaliseen erottamiseen nukkumis- ja makuutilasta. Kaikenlaiset väliseinät ja läpikuultavat liukuovet auttavat tässä. Ne erottavat nämä kaksi sektoria toisistaan ​​ja tarjoavat tietyn läheisyyden. Näyttö tai hylly, jossa on kirjoja ja pikkupurtavaa, tekee myös tempun. Voit myös käyttää sisätilojen tyypillisiä elementtejä, kuten kapeita, eri tasoja tai portaita..

Kapea makuuhuone Hruštšovissa

Jos olet tekemisissä melko pienen ja kapean huoneen kanssa, joka toimii makuuhuoneena, keskity ilmeikkäisiin, mutta huomaamattomiin yksityiskohtiin: kontrastiväri sängyn takana, erilaiset seinät hyllyjen takana (viininpunainen tai ehkä rikas ruskea) , jne. Kapea makuuhuone Hruštšovissa voi olla paitsi kaunis, myös toimiva..

Makuuhuoneen remontti Hruštšovissa: oikeat värit

Tietenkin niin pienessä sisustuksessa kuin makuuhuone Hruštšovissa, seinien värit ovat avainasemassa. Rajoitetun koon vuoksi kannattaa valita vaaleat, himmeät epäselvät sävyt, jotka optisesti lisäävät tilaa. Pohjan pitäisi olla valkoinen. Toisaalta sinun ei tarvitse rajoittua vain tähän väriin. Laaja valikoima herkkiä vihreitä, violetteja tai vaaleanpunaisia ​​sävyjä tulee varmasti tarpeeseen.

Harkitse Hruštšovin makuuhuoneiden todellista sisustusta, jotta voit valita asuntoosi sopivimman järjestelyn.