Makuuhuone barokkityyliin: ylellisen sisustuksen sisustussäännöt

Barokkityylinen makuuhuone on runsas valikoima koristeita ja monimutkaisia ​​kalusteita. Teatterinen, lumoava tyyli sopii täydellisesti kartanoihin, palatseihin ja kartanoihin, joissa rakkaus historiaan, taiteeseen ja taiteelliseen huippuosaamiseen näkyy joka käänteessä. Ota selvää, kuinka suunnitella kotiisi ainutlaatuinen barokkityylinen makuuhuone, joka tekee vaikutuksen ja rentoutuu kuin kuningas. Kuinka järjestää makuutila tuntumaan barokkipalatsilta? Tässä on vinkkejä ja ideoita tähän järjestelyyn..

Barokkityylinen makuuhuone: tyylikäs muotoilukuva

Barokkityylille on ominaista hillitty koristelu ja ilmeikkyys. Upeita koristeita, suuri määrä aaltoilevia viivoja, kaaria ja koristeita, kiiltävät pinnat, kontrastivärit – kaikki tämä löytyy tällaisista sisätiloista. Kings -tyyli näkyy usein myös nykyaikaisissa malleissa. Hän on erityisen tervetullut makuuhuoneisiin, joissa he haluavat korostaa aistillisuutta ja esteettistä tyylikkyyttä..

King -size -vuoteen lisäksi barokkityylisessä makuuhuoneessa ei saa hukata muita ylellisiä huonekaluja ja asusteita. Barokkikalusteet yllättävät yksityiskohtien, koristeiden ja monimutkaisten koristeiden määrällä. Siinä on erittäin kestävät elementit ja se on valmistettu korkealaatuisesta veistetystä puusta. Makuuhuoneen sisustus on kauniimmin sisustettu, jos asennat kullatun pukeutumispöydän, jossa on runsaasti koristeltu runko, Louis -nojatuolin, joka on verhoiltu nahalla tai sametilla, sekä upotetut vaatekaapit ja lipastot..

Barokkityylinen makuuhuone – king -size -vuode

Jokaisessa makuuhuoneessa tietysti tärkein huonekalu on sänky. Barokkityylisessä lepo- ja nukkumishuoneessa se ei kuitenkaan voi olla tavallista. Materiaalit, jotka pitäisi näkyä siinä, ovat satiinia ja veluuria sekä kiiltävää ja korkealaatuista samettia, mieluiten brodeerattuja kuvioita, pitsilevyjä, kiiltäviä reunuksia, tupsuja.

Vaikuttava muotoilu ja korkein taiteellinen käsityö, sänky on barokkityylisen makuuhuoneen keskipiste. Sen keskeinen elementti on silmiinpistävä kullattu veistetty niskatuki, joka tekee vaikutuksen monimutkaisilla yksityiskohdilla ja taiteellisella ammattitaidolla. Ilmiömäinen niskatuki voidaan veistää kokonaan puusta tai verhoilla ja koristella koristeellisella kehyksellä. Sänky voidaan viimeistellä katoksella, joka perustuu neljään pylvääseen tai kiinnitetään seinään. Koristeelliset samettityynyt ja tikattu samettinen päiväpeite täydentävät tätä ilmiömäistä huonekalua. Tällainen upea sänky antaa sinulle todella kuninkaallisen oleskelun..

Jotta saat todella vaikuttavan vaikutelman, sinun kannattaa harkita katosvuoteen asentamista yläpuolelle. Harkittavia vaihtoehtoja:

 • valmis sänky, jossa on korkea runko, johon verho voidaan kiinnittää;
 • tyylikäs katos-hyttysverkko, kiinnitetty sängyn yläpuolelle;
 • verhoiltu kangas, joka on kiinnitetty seinään korkealla päätykappaleen yläpuolella;
 • verho ripustettuna rakenteeseen kiinnittämällä kattoon.

Kuninkaalliset barokkityyliset makuuhuoneet, joissa on peilipöytä

Useimmiten naiset valitsevat barokkityylisen makuuhuoneen. Heidän huoneessaan voi olla pukeutumispöytä. Koska nykyään tuskin kenelläkään naisella on varaa erilliseen budoariin, sen tehtävän suorittaa makuuhuone. Täällä ihminen lepää kiireisen päivän jälkeen ja valmistautuu lähtemään aamulla. Pukeutumispöydän tulee olla koristeellinen, suurella peilillä ja syvennyksillä, joihin voit piilottaa kosmetiikkaa, puuvillapehmusteita ja kampa.

Barokkityyli makuuhuoneen sisustuksessa: syvät värit

Barokkityylistä makuuhuonetta hallitsevat syvät värit, kuten:

 • violetti;
 • Ruskea;
 • okra;
 • kulta-.

Nykyaikaisessa suunnittelussa, joka kirjaimellisesti ei jäljittele barokkityyliä, mutta edustaa sen muunnelmia, on myös:

 • beige;
 • Harmaa;
 • valkoiset sävyt.

Kulta on hallitseva väri, joka täyttää sisustuksen useimmilla huonekaluilla ja lisävarusteilla. Kullatut koristeet, kaiverrukset huonekaluissa, peilikehykset, lamput, kynttilät tuovat sisustukseen säteilyä ja antavat sille jaloa luonnetta.

Tapetti makuuhuoneessa barokkityyliin

Kun valitset värejä barokkityyliseen makuuhuoneeseen, sinun tulee ohjata omaa makuasi. Useimmiten nämä ovat beigen, valkoisen ja lämpimän harmaan sävyjä. Nämä värit sopivat hyvin kultaisten ja hopeisten asusteiden kanssa. Magenta ja vaaleanpunaiset sävyt ovat myös hienoja. Tällä tavalla järjestetty makuuhuone on äärimmäisen aistillinen, varsinkin kun valaistat sen huomaamattomilla sivulampuilla tai vielä paremmin kynttilöillä. Joka tapauksessa olisi hyvä antaa ainakin yhdelle seinälle mielenkiintoinen rakenne tai toistuva kuvio telalla, tai vaihtoehtoisesti kannattaa valita koristetapetti..

Makuuhuone barokkityyliin ja rokokoon: ylelliset tarvikkeet

Yksityiskohdat luovat sisustuksen luonteen, joten jos haluat makuuhuoneesi valloittavan ylellisyyttä barokki- tai rokokoo -tyyliin, varusta se raskailla velour -verhoilla, koristetyynyillä ja vuodevaatteilla, jotka on valmistettu damaskiteräksestä, silkistä tai sametista, koristeellisista kynttilänjaloista, lamput sekä suuret koristeelliset peilit. Tällainen hieno paikka muistuttaa menneiden kuninkaiden huonetta..

Tyylikäs barokkityylinen makuuhuone – kristallikruunu 

Vilkkuvilla seppeleillä koristeltu kristallikruunu on elementti, jota ei saa unohtaa makuuhuoneessa, joka on saanut inspiraationsa 1600 -luvun huoneista. Katon keskeltä riippuva kattokruunu valaisee täydellisesti koko makuuhuoneen sisustuksen ja korostaa tyylikkäästi sisustettujen huonekalujen, asusteiden ja seinäkoristeiden ainutlaatuista kauneutta. Kiteiden läpi tunkeutuva valo luo tunnelmallisen tunnelman ja valaisee sisustuksen lumoavalla säteilyllä.

Barokki on tyyli, joka kiinnostaa edelleen monia ihmisiä. Jos olet myös vaikuttunut Versailles -huoneiden kaltaisista sisätiloista, kokeile sisustaa makuuhuoneesi tämän tyylin hengessä. Tämä ei ole vaikeaa, koska sopivia huonekaluja on saatavilla kaupoista. Tämän seurauksena sinun on vain valittava paras käyttämällä kuvagallerian valmiita sisätiloja..