Maaseudun mukavuuden viehätys Provence -tyylisissä sisätiloissa

Maalaistyyli on uskomattoman monipuolinen, koska jokaisella maalla on omat maaseudun tyylinsä erityispiirteet. Maalaistyyli heijastaa kulttuurin, elämäntapojen, ilmasto- ja luonnonpiirteiden vivahteita. Maalaistyylin väripaletti on erilainen jokaisessa maassa, siinä on ympäröivän luonnon sävyjä erilaisimmissa ilmenemismuodoissa. Tällä hetkellä ranskalainen maalaistyyli on erityisen suosittu – Provence -tyyli.

Provencen tyyli

Jos puhumme Ranskan maan alkuperän historiallisesta taustasta, niin Provence on paikka Etelä -Ranskassa, jonka mainitsemisessa monet kuvittelevat heti kirkkaan eteläisen auringon, kauniin luonnon, kukkien ja yrttien aromit, äänen aalloista ja meren tuoksusta. Voimme sanoa, että Provencen tyyli sisätiloissa on tapa sisustaa maakunnallisia maaseututaloja Etelä -Ranskassa..

Valoisa makuuhuone

Provence sisätiloissa – maaseudun romantiikan viehätys

Provence -tyylin estetiikalla on suora yhteys paitsi eteläisten maakuntien maaseudun erityispiirteisiin, se liittyy ulkoiluun, kirkkaaseen aurinkoon ja taivaansiniseen mereen, kuumiin ja kirkkaisiin päiviin, jotka ovat täynnä romantiikkaa ja viehätystä maalaiselämä. Tällaisessa maalaistyylisessä sisätiloissa et näe muovikalusteita tai ultramodernia laitteita, ruostumattoman teräksen kiiltoa, joten nykyaikaiseen sisustukseen tuttu piilotetaan erikoisvanhojen kaappijulkisivujen taakse. Mutta näet kevyen viimeistelyn, joka on ominaista maalaistyylille, luonnonmateriaaleille, paljon eläviä ja kuivattuja kasveja, maalaismaisia ​​tekstiilejä ja vain mukavaa, mutta samalla tyylikästä sisustusta.

Olohuone ranskalaisessa maalaistyylissä

Maalaiselämä on kiireetöntä, mitattua, kaikkia innovaatioita on vaikea integroida, minkä vuoksi Provence -tyyli on niin ihastunut antiikin ilmentymiseen – nuhjuiset huonekalut, erityisesti vanhennetut materiaalipinnat, antiikkiset sisustuselementit. Mutta samaan aikaan sisätilat ovat raikkaita ja kevyitä, täynnä maaseudun puhtautta ja yksinkertaisuutta..

Ullakkohuoneisto

Provencen tyyli sisustuksessa on ennen kaikkea väri. Se on sävyjen ja puolisävyjen paletti, joka saa hallitsevan paikan täällä. Tilojen sisustamiseen valitaan pääasiassa pastellivärejä kirkkaan eteläisen auringon palanut pintojen vaikutuksen aikaansaamiseksi.

Ranskan provinssin keittiö

Kirkkaita korostuspaikkoja voidaan käyttää sisustukseen, kalusteisiin tai tekstiileihin. Provence -tyylin luonnolliset värit ovat ratkaisevan tärkeitä, muun muassa:

 • kaikki valkoiset sävyt;
 • beige;
 • kevyt minttu;
 • vaaleankeltainen;
 • sininen;
 • taivaansininen;
 • auringon palanut appelsiini;
 • sitruuna;
 • terrakotta;
 • vaaleanvihreä.

Lumivalkoinen huone

Näiden värien muunnelmia voidaan käyttää sekä koristeluun että sisustukseen, tekstiileihin ja sisustuselementteihin..

Huoneet on sisustettu ranskalaiseen maalaistyyliin

Seinät

Yksi yleisimmistä vaihtoehdoista Provence -tyylisten huoneiden seinien koristeluun on kipsi, jota levitetään usein erityisesti epätasaisuuksilla ja karheudella. Nykyaikaisissa suunnitteluprojekteissa käytetään yleensä värillistä koristekipsiä pystysuorien pintojen viimeistelyyn. Vaalea sävy laajentaa tilaa visuaalisesti, virkistää tunnelmaa, täyttää huoneen puhtauden ja vapauden tunteen, mutta toimii myös erinomaisena taustana erilaisiin sisustuksiin.

Valkoinen seinille

Toinen mielenkiintoinen tapa seinäkoristeluun on puupanelointi. Tässä tapauksessa on nähtävissä kardinaaleja vaihtoehtoja luonnonmateriaalien käyttämiseksi viimeistelyaineena Venäjän maassa ja ranskaksi. Provence -tyylillä on tapana maalata puu valkoiseksi, joskus mihin tahansa pastellisävyyn, jossa on naarmuja. Venäjän maassa viimeistelylevy näkyy edessämme luonnollisessa värissä..

Seinien ja kattojen sisustus makuuhuoneessa

Makuuhuoneen viimeistelylevy

Jos puhumme esimerkiksi keittiön seinistä, ne voidaan laatoittaa kokonaan tai osittain keraamisilla laattoilla tai mosaiikeilla. Useimmiten kaakeloitua verhousta käytetään keittiön esiliinan koristeluun..

Keittiö

Keittiö-ruokailutila

Usein maalaistyylisten huoneiden seinien suunnittelussa käytetään huoneen rakenteen ja arkkitehtuurin elementtejä, esimerkiksi tukkeja. Useimmiten niitä ei värjätä, vaan niitä käsitellään vain erityisillä lakoilla ja suihkeilla suojaamaan kosteudelta ja hyönteisten tuholaisilta. Tällaiset rakenteelliset elementit eivät ainoastaan ​​näytä alkuperäisiltä ja houkuttelevilta, vaan tekevät myös sisustuksesta ainutlaatuisen, maaseudun temperamentin, maaseudun elämän säännöllisyyden..

Alkuperäinen kylpyhuone

Katot

Tyypillisesti maalaistyylisen huoneen katto on vaalea tai kalkittu puupalkkien kanssa. Joskus tummat puupalkit toimivat kontrastina vaaleiden kattojen viimeistelyyn. Mutta on myös vaihtoehtoja, joissa on kalkitut kattopalkit, tarkoituksella vanhennetut.

Kattopalkit

Ranskalaisen maalaistyylin sisätilojen kattopalkit eivät ole niinkään rakentava elementti kuin koriste. Puun karheus ja madonreiät, joita käytännössä ei käsitelty (eli tämä vaikutelma muodostuu), ovat huomion keskipisteenä.

Kontrastinen otsikko

Olohuoneen tai ruokasalin katot voivat sisältää kattolevyjä ja kattokarniiseja. Mutta jopa tämä huoneen sisustus näyttää vanhalta, arkaaiselta. Tällainen katon koristelu voi muuttaa jopa yksinkertaisimman maaseudun sisustuksen ja nostaa sen asemaa, kunnioitusta ja ulkoisen houkuttelevuuden estetiikkaa..

Kipsilevyt katossa

Lattiat

Puulattiat näyttävät loogisimmilta Provence-tyylisissä huoneissa. Maakuntataloista löytyi sekä maalattuja lattialautoja että käsittelemätöntä versiota luonnonmateriaalista. Molemmat vaihtoehdot ovat voimassa vielä tänäkin päivänä..

Tilava makuuhuone

Keittiöissä ja muilla utilitaristisilla alueilla lattialla näkyy laattoja, yleensä terrakotta tai sävy ruskeasta sävyryhmästä. Tämä ei ole vain käytännöllinen vaihtoehto lattialle huollon kannalta, vaan myös mahdollisuus tuntea kivi- tai keraamisten laattojen viileys kuumana päivänä..

Iso keittiö

Ikkunat ja ovet

Provence -tyyliset ovet ovat yleensä puisia, valkoiseksi maalattuja ja vanhentuneita. Usein sisätiloissa ja jopa sisäänkäyntiovissa on lasilevyt, jotka tarjoavat tarvittavan määrän auringonvaloa tiloissa..

Keittiöalueella

Toisin kuin vaaleat seinät, voidaan käyttää ovia ja oviaukkoja, jotka on valmistettu tummasta maalaamattomasta puusta..

Tummat ovet

Mitä tulee ikkunoihin, ikkuna -aukkojen suunnitteluvaihtoehtojen joukossa on sellainen näkymä kuin «ranskalainen ikkuna». Ikkuna-aukko lattiasta kattoon, joka voidaan toteuttaa ikkunaluukuna, jossa on siteet useisiin osiin. Tyylin alussa tällaiset ikkunat olivat varmasti puisia, ne oli maalattu valkoiseksi. Nykyaikaiset tekniikat mahdollistavat energiaa säästävän analogin valmistamisen kaksinkertaisilla ikkunoilla.

Ikkunat ja ovet

ranskalaiset ikkunat

Huonekalut Etelä -Ranskan maaseututyyliin

Ranskalaisen maalaistyylin huonekalut ovat kuitenkin puisia, pajuisia tai takorautaisia, kuten minkä tahansa muun tämän tyylitrendin kansallisen ilmentymän. Ei kromi- tai muovikalusteita, modernit varusteet ja ominaisuudet. Massiivipuusta valmistetut huonekalut ovat erittäin kallis ilo, joten voit tehdä kompromisseja ja ostaa esimerkiksi keittiön kaappeja, jotka on valmistettu MDF -levystä tai lastulevystä, mutta vain sopivalla suunnittelulla – puun jäljitelmän tai maalaamisen arvoisia.

Valkoinen keittiö

Provence -tyylinen keittiö

Jos päätät sisustaa yhden tai useamman huoneiston asunnossasi tai maalaistalossasi Provencen tyyliin ja haluat säästää rahaa, vanhojen huonekalujen elvyttäminen olisi erinomainen vaihtoehto sinulle. Ranskan maakuntien tyylin sisätiloissa antiikkihuonekalut sijaitsevat usein samassa huoneessa uusien huonekalujen kanssa, mutta ne on erityisesti maalattu ja vanhennettu naarmujen, sirujen ja jopa lastujen avulla..

Maalaismainen sisustus

Massiivisuudestaan ​​huolimatta Provence -tyyliset huonekalut näyttävät kevyemmiltä ja hienostuneemmilta kuin samat huonekalut muissa maalaistyyleissä. Makuuhuoneen sisustamiseen käytetään usein takorautasänkyjä, joissa on runsaasti sisustusta, yleensä maalattu valkoiseksi. Kevyet ja ilmavat rakenteet näyttävät suuresta koostaan ​​huolimatta houkuttelevan, mutta myös perusteellisesti samanaikaisesti.

Takorautainen sänky

Mutta ranskalaisen maaseudun tyylin kalusteiden tärkein piirre on erilaiset lipastot, vaatekaapit, sivulaudat ja vitriinit. Mezzanines ja laatikot, kääntöovet, joissa on lasisetterit – kaikki huonekalut ovat kiinteitä, luotettavia, puusta tehtyjä ja maalattu pastelliväreillä (joskus ikääntyvillä elementeillä). Joskus kaappien ja kaappien julkisivuilta löytyy maalauksia kukka- tai eläimellisistä motiiveista..

Kaapin julkisivut

Keittiön saari

Ruokailutilan huonekalut ovat aina vankat ja massiiviset. Ruokailuryhmää edustaa pääsääntöisesti suuri puupöytä, useimmiten kaiverruksilla, kauniilla, massiivisilla jaloilla. Tuolit voivat olla klassisia, pehmustetut istuimet ja selkänoja, joskus käsinojat. Sarjaa voidaan käyttää eri sävyihin, verhoilumateriaaliin, mutta rakenteeltaan samanlaisiin tuoleihin.

Ruokala

Mitä tulee verhoiltuihin huonekaluihin, vuonna «klassikko» Provencen tyyliin se on harvoin yksivärinen ja vaalea, useammin kuvio (yleensä kukka), raidallinen, tylsä ​​ruutu. Mutta modernit sisustusvaihtoehdot maakunnallisessa ranskalaisessa tyylissä voivat sisältää myös täysin yksivärisiä verhoilutekstiilejä pastelliväreissä..

Olohuone

Olohuoneen verhoillut huonekalut ovat pääsääntöisesti melko yksinkertaisia, joskus käytetään jopa pajuja, puutarhakalusteiden luokasta, mutta aina runsaasti tyynyjä. Joskus peitteiden tyyliä käytetään nojatuoleissa ja sohvissa. «hameen kanssa». Tällaiset söpöt yksityiskohdat antavat maalaismaiselle tyylille vieläkin kodikkaamman ja kodikkaamman ilmeen..

Kalusteet

Tekstiilit, valaistus ja sisustus Ranskan maakuntatyyliin

Maalaistyyliin käytetään aina luonnollisia kankaita, eikä Provence ole poikkeus. Yleisimpiä kankaita ovat puuvilla, pellava ja tavallinen chintz. Maaseudun suosituin painatus on kukka, kasvi. Näistä kankaista ommellaan tyynyjen, verhojen ja pöytäliinojen päälliset. Ikkuna -aukot on joskus verhottu verhoilla, harvemmin harjat ja röyhelöt. Vuodepeitteet ovat useimmiten tikattu samoista luonnonmateriaaleista. Maalaistyylisissä sisätiloissa voit nähdä kotitekoisia sisustuselementtejä ja asusteita, täällä ne näyttävät erittäin sopivilta.

Tekstiili

Mitä tulee Provence -tyyliseen valaistusjärjestelmään, kattokruunut ja seinävalaisimet on yleensä taottu, maalattu joko valkoiseksi tai tummiksi sävyiksi sisustuksen kontrastiksi. Lattia- ja pöytävalaisimien lampunvarjostimet on usein valmistettu kankaasta, jossa on vaalea kukkakuvio..

Valaistus

Provence -tyylisten tilojen sisustuksena käytetään paitsi maalauksia, joissa on maisemia ja asetelmia, myös korikoruja, kauniita kynttilänjalkoja, pitsilautasliinoja (usein tehty käsin). Peilien koristeluun käytetään taottuja tai veistettyjä kehyksiä, useimmiten maalattuja. Keittiöt on usein koristeltu kauniilla keraamisilla astioilla avoimilla hyllyillä..

Avoimet hyllyt

Hyvin usein Provence -tyylisten tilojen suunnittelussa voit löytää kuvan kukosta – Ranskan symbolista. Se voi olla vain hahmo tai kuva seinällä, jopa piirustus huonekalun julkisivulla. Ranskalaiset ovat uskomattoman isänmaallisia ja yrittävät näyttää tämän jopa kaikkein arkisin ilmenemismuodoissa. Siksi useimmiten kukkoja löytyy keittiöstä ja ruokasalista..

Kukkoja on kaikkialla

Korostus sisustuksessa

Ranskan maakunnan sisätiloissa on paljon tuoreita ja kuivattuja kukkia – maljakoissa ja ruukuissa, suurissa lattia -ammeissa ja seinäruukuissa sekä yksinkertaisesti herbariana seinillä. Osa maaseudun huoneiden viehätyksestä tulee näistä luonnollisista sisustuselementteistä..

Korostusseinä

Valoisa keittiö

Tämän seurauksena haluaisin muistuttaa Provencen tyylin erityispiirteistä, jotka erottavat sen muiden maiden tyylien välillä:

 • kirkkaita värejä ei käytetä tilojen sisustamiseen, kaikki sävyt ovat pastellisia, mykistettyjä. Seinät ja katto ovat valkoisia puupalkkeineen, lattiat ovat tummempaa puuta;
 • puusta valmistetut huonekalut on yleensä kalkittu ja keinotekoisesti vanhennettu, halkeamia ja karheutta;
 • tekstiilejä, jotka on valmistettu luonnollisista kankaista, joissa on kukkakuvio, käytetään aktiivisesti;
 • makuuhuoneissa on useimmiten minimalistinen asetus valkoisilla sävyillä, jotka luovat ilmaisen ja viileän ilmapiirin (Etelä -Ranskassa voi olla erittäin kuuma);
 • taottuja tuotteita, huonekaluja tai niiden elementtejä, jotka on useimmiten maalattu pastelliväreillä, käytetään aktiivisesti;
 • suuret ranskalaiset ikkunat, joissa on useita osia, ovissa on usein myös lasilevyjä.