Laatta keittiöön esiliinalla: parhaat ideat työalueen yläpuolella olevan seinän koristeluun

Keittiön laatat ovat materiaali, joka valitaan useimmiten työtason yläpuolella olevaan seinään, eli backsplashiin. Keittiön laatat ovat erikokoisia ja -tyylisiä, joten ne sopivat sekä moderniin että perinteiseen keittiöön. Mikä laatta keittiöön valita?

Laattojen keittiöesiliina: kuvia käytännön ratkaisuista

Keittiön seinä työtason ja riippukaapien välillä on aina näkyvissä ja silmiinpistävä. Joten se voi olla mielenkiintoinen sisustus huoneelle, toisin kuin mikään muu paikka, ja antaa usein huoneelle erityisen tyylin. Esteettisten arvojen lisäksi myös materiaalin ominaisuudet otetaan huomioon – keittiön pöydän yläpuolella oleva seinä on yksi alttiimmista saastumispaikoista, joten se vaatii erityistä viimeistelyä. Siksi alue on peitettävä materiaalilla, joka sopii sisään ja on helppo puhdistaa. Keraamiset laatat olisivat hyvä valinta.

Keraaminen laatta on materiaali, joka valitaan useimmiten keittiötason yläpuolella oleviin seiniin. Ei ole yllättävää, koska se on palamaton, helppo puhdistaa ja kestää vettä ja höyryä. Laattojen suosio ei kuitenkaan tarkoita, että niillä koristeltujen seinien pitäisi näyttää vakioilta ja tylsiltä. Laaja valikoima keraamisten laattojen valmistajia tarjoaa ostajalle laajan valikoiman ja mielenkiintoisia ratkaisuja. Alkuperäisen vaikutelman saavuttamiseksi voit valita puuta, voimakkaita värejä tai epätavallisia kuvioita jäljittelevät laatat..

Laattojen edut ja haitat

Keittiön työtason yläpinnan on oltava erityisen vastustuskykyinen kosteudelle, korkeille lämpötiloille ja tahroille, myös rasvaisille. Siksi kannattaa valita laatat, joissa on suuri emalikerros, ja jos valitset muita viimeistelyjä, älä unohda kyllästää, puhdistaa ja huoltaa materiaalia säännöllisesti. Laatat tulee valita tyylin mukaan, jossa keittiö on sisustettu, ottaen huomioon työtason, huonekalujen tai lattian väri. Älä unohda suunnitella, miten viimeistelet pinnan työtason yläpuolella, ja sisällyttää aukot pistorasioille..

Laattojen edut:

 • monia mielenkiintoisia malleja, sisustus;
 • laaja valikoima hintoja;
 • monet niistä ovat myös erittäin kestäviä ja antavat sinun suojata työtason yläpuolella olevaa seinää pitkään;
 • harmoniset yhdistelmät muiden viimeistelyjen kanssa;
 • kestävyys ja korkean lämpötilan ja kosteuden kestävyys;
 • helppo puhdistaa säilyttäen korkean hygieniatason keittiössä.

Laattojen haitat:

 • jotkut mallit vaativat kyllästämistä ja säännöllistä huoltoa (erityisesti kiviset);
 • jos läsnäolo, laattojen liitokset on käsiteltävä ja puhdistettava säännöllisesti;
 • tämä on ratkaisu monien vuosien ajan, joten se ei sovellu niille, jotka pitävät usein tapahtuvista järjestelymuutoksista;
 • muotoilu vie paljon aikaa, tietoa ja taitoja.

Laatat keittiössä: esiliina, jossa on työskentelyalue – vaihtoehtoja

Keittiötason yläpuolella olevan seinän esteettisyys on tärkeää, mutta on otettava huomioon myös käytännön näkökohtia. Muista, että tämä pinta on erityisen altis lialle ja roiskeille. Tämä koskee erityisesti pesualtaan ja keittotason lähellä olevia seinäpaloja. Siksi valitse keraamiset laatat, jotka on helppo puhdistaa. On parasta, jos niiden pinta on sileä, peitetty paksulla emalikerroksella. Tällöin pöly ja muu lika eivät laskeudu pinnalle niin helposti. Pienet neliön tai pitkänomaisen suorakulmion muotoiset seinälaatat toimivat hyvin keittiön työalueella. Pienten laattojen tapauksessa saumojen pinta on alttiimpi lialle. Sinun on helpompaa valita suurempia laattoja tai suoristettuja malleja, joiden avulla voit tehdä todella ohuita saumoja (1-1,5 mm). Perinteisten, leveämpien laattojen saumojen tapauksessa on käytettävä epoksiseosta, koska se on käytännössä vedenpitävä eikä pelkää kemiallisia puhdistusaineita..

Keittiön laatat esiliinalla: kuviot ja muodikkaat värit

Seinälaatat ovat helposti asennettava ratkaisu, joka tarjoaa erilaisia ​​asennusvaihtoehtoja. Sitä on saatavana eri muodoissa, väreissä ja se voidaan tehdä epäselvistä materiaaleista. Se on myös erilaisia ​​malleja, kokoja ja sisustusta. Valitse monista lajikkeista, jotta voit luoda tehokkaita viimeistelyjä, joissa on nerokkuutta.

Voit maistella modernia ja perinteistä ruokaa retro-, provencelaisessa ja jopa maalaismaisessa tyylissä. Katso monia sisustusehdotuksia keittiölaatoille. Voit sisustaa keittiön työtason yläpuolella olevan tilan kauniisti käyttämällä vain tätä materiaalia. Modernissa, minimalistisessa keittiössä työtason yläpuolella olevasta värillisestä seinästä tulee houkutteleva elementti, joka tuo elämää sisustukseen ja antaa sille alkuperäisen luonteen..

Keittiön laattojen trendikäs muotoilu näkyy yhä enemmän paitsi seinillä, myös lattialla. Kuvioitu keramiikka on kuitenkin riskialtis vaihtoehto. Muoti muuttuu liian nopeasti. Tällä hetkellä keraamisten laattojen suunnittelussa hallitsevat geometriset aiheet, mutta myös 3D -versiossa. Teksturoidut keittiölaatat herättävät seinän eloon, mikä on oikean valaistuksen ansiosta erittäin tehokasta. On mielenkiintoista yhdistää sileät laatat helpotuskuvioon – selkeät, syvästi leikatut linjat on lisäksi korostettu kirkkaalla värillä, mikä antaa abstraktin kuvion vaikutelman. Keittiön laatoissa voi olla itämaisia ​​aiheita, joille on tunnusomaista kuvioita, joissa on sumeat viivat..

Abstraktit akvarellitulokset kankaalle kaltaisille taustoille ovat suosittuja, koska tämä on toinen viittaus taiteeseen. Tämä keittiölaattojen aihe, joka muistuttaa kankaita, luodaan levittämällä useita maalikerroksia tai maalarin paletti, joka on naarmutettu lastalla työn päätyttyä. Kaikilla näillä laattoilla on vielä yksi yhteinen asia. Nämä eivät ole vain niin sanottuja koristeita, vaan myös moduuleja, jotka voidaan koota vapaasti ja peittää suurilla pinnoilla muodostaen upeita koristeita. Yksiväriset tiilikeittiölaatat ovat myös trendikkäitä..

Valkoiset laatat keittiön esiliinalla

Laattoja valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota myös niiden väriin. Valkoiset tai kylmät laatat antavat keittiölle raikkaan ja steriilin luonteen. Tämä vaihtoehto sopii hyvin sekä maaseudun että modernin huoneen kanssa. Metalliset ja betoniset vaihtoehdot sekä maanläheiset viimeistelyt ovat ihanteellisia minimalistisiin ja teollisiin keittiöihin. Etniseen tai maalaismaiseen sisustukseen valitse valkoiset laatat yhdistettynä tyylikkääseen sisustukseen luonnollisilla ja lämpimillä väreillä. Laatat, joissa on tarttuvia värejä, kuten punainen, lisäävät ruokahaluasi ja lisäävät hieman mausteita..

Neutraalit värit

Ei ole epäilystäkään siitä, että yhä useammat ihmiset pyrkivät laattoihin monipuolisessa neutraalissa väripaletissa. Ne ovat yleensä herkkiä harmaita, lämpimiä beigejä tai norsunluuta. Osoittautuu kuitenkin, että jopa ensi silmäyksellä tällaiset tylsät värit voidaan laimentaa, koska sinun tarvitsee vain yhdistää ne sopivaan rakenteeseen. Erityisen huomionarvoisia ovat seinälaatat, jotka muistuttavat hiekkakiveä tai muuta luonnonkiveä, jonka pinta on epätasainen..

Harmaat laatat muuttuvat myös ilmeikkäämmiksi, jos ne on koristeltu alkuperäisillä kuvioilla, esimerkiksi geometrisilla tai tilkkutöillä. Tämä mahdollistaa keittiön viimeistelyn yleisen värivalikoiman, mutta samalla modernin ripauksen..

Yksiväriset sävellykset

Esimerkiksi mustavalkoiset sävellykset, esimerkiksi skandinaaviseen tyyliin, ovat saaneet lakkaamatonta suosiota pitkään. On tärkeää huomata, että valkoiset, harmaat ja mustat laatat eivät vain näytä mielenkiintoisilta, vaan ovat myös monipuolisia. Siten voit yhdistää melkein minkä tahansa värin huonekalut, jolloin saat mielenkiintoisen vaikutuksen. Sen avulla voit myös järjestää keittiön myöhemmin uudelleen menettämättä sen estetiikkaa, sillä voit helposti yhdistää uudet huonekalut ja laitteet sekä seinän ja lattian verhouksen yksivärisiin väreihin..

Keraamiset laatat keittiöön esiliinalla

Keraamiset laatat ovat yksi suosituimmista ja klassisimmista ratkaisuista. Se on erittäin kestävä, tehokas ja kestävä keittiössä vallitseviin ankariin olosuhteisiin. Löydät mielenkiintoisia yhdistelmiä sisältäviä mosaiikkeja sekä lasilevyjä tai niitä, jotka jäljittelevät kiveä, betonia, puuta tai metallia..

Keraamiset laatat ovat klassisin tapa sisustaa keittiön seinä ja ovat edelleen suosittuja. Valitsemalla tällaisen perinteisen verhouksen voit saada epätavallisen ilmeen keittiöesiliinalle..

Ei vain keraamisia laattoja

Keraamisten laattojen lisäksi yhä useammin valitaan luonnonkivestä valmistettuja laattoja, jotka muistuttavat luonnonbetonia, tiiliä tai metallia. Materiaali antaa erittäin alkuperäisen vaikutelman ja on samalla käytännöllinen. Kattotiilet ovat hyvä vaihtoehto peltilevylle, koska ne näyttävät enemmän koristeellisilta ja on helppo asentaa. Tulos sopii sekä moderneihin että teollisiin keittiöihin yhdistämällä kaunis ulkonäkö nykyaikaisiin trendeihin..

Luonnonkivestä tai sen jäljitelmästä valmistetut tuotteet sopivat hyvin luonnon ja etniseen sisustukseen. Voit saada niitä sekä laattojen ja paneelien muodossa että mielenkiintoisia kivimosaiikkeja. Vaikka marmorilaatat eivät vaadi paljon kyllästämistä, travertiinista tai muista huokoisista materiaaleista valmistetut mallit on kyllästettävä perusteellisesti (mieluiten ennen saumausta), koska ne altistuvat keittiölle. Tästä huolimatta he valitsevat mielellään esiliinan, koska ne näyttävät todella vaikuttavilta ja sopivat moniin tyyleihin..

Jos haluat keittiön viimeistelyn poikkeuksellisen ulkonäön, sinun tulee valita kauniit puu- tai muovipaneelit, erittäin tyylikäs, mielenkiintoinen muotoilu, rakenne ja sisustus. Mutta tällainen materiaali on melko vaativa kyllästämisen, puhdistuksen ja huollon suhteen. Lisäksi kaikki eivät sovellu uunin yläpuolelle. Muovipaneeleilla on usein rajallinen lämmönkestävyys, kun taas puulevyt vaativat vahvaa kyllästämistä..

Muista, että puulevyjen ja -laattojen puhdistaminen voi olla hankalaa, mikä vaatii huolellista liotusta ja säännöllistä huoltoa. Huolimatta monien huoltotoimenpiteiden tarpeesta puun luonnollinen viehätys on kuitenkin korvaamaton, joten sitä käytetään usein jopa keittiöesiliinalla. Yhä useammat ihmiset haluavat saada keittiöön puupanelointia, koska ne luovat modernin ja idyllisen tunnelman..

Moderni keittiön esiliina: erilaiset laatat

Valmistetut materiaalit perustuvat laatat:

 • keramiikka (kattotiilet, laatat);
 • lasi;
 • klinkkeri;
 • puu tai puupohjaiset materiaalit;
 • metalli;
 • muovi;
 • kivi tai sen jäljitelmä.

Pinoamismenetelmän mukainen luokittelu:

 • Klassinen hieman profiloiduilla reunoilla – useimmiten käytetyt, ne vaativat melko leveän liitoksen (laatan koosta riippuen: yleensä 2-10 mm).
 • Suoristettu – mahdollistaa lähes saumattoman laattojen asettamisen (laasti jopa noin 1 mm). Ne tuottavat lähes yhtenäisen paneelin, joka ei ainoastaan ​​näytä hyvältä, vaan on myös helppo puhdistaa..
 • Pienet mosaiikit, jotka vaativat tarkan osoittamisen (yleensä noin 1-2 mm leveät). Monet ovat erittäin tehokkaita, mutta muista valita tukeva liitos ja että se vaatii huolellista ja säännöllistä puhdistusta..
 • Pyöreät reunat – houkutteleviin yhdistelmiin. Yhdistelmästä riippuen ne vastaavat sekä rustiikkia että etnistä tyyliä..

Laatat muodon mukaan:

 • Neliönmuotoiset laatat ovat suosituimpia, ne ovat erikokoisia ja -värisiä, ja ne voidaan koristaa mielenkiintoisilla vaihtoehdoilla, mukaan lukien sekä klassiset että modernit sävellykset..
 • Pienet mosaiikit ovat erittäin tehokas vaihtoehto, vaikka niitä käytetään useammin tilavissa keittiöissä, koska ne voivat optisesti vähentää niitä..
 • Suorakulmaiset laatat, jotka muistuttavat tiilen reunaa. On olemassa erilaisia ​​värejä: valkoinen, terrakotta tai mielenkiintoisilla väreillä ja tekstuureilla.
 • Suurikokoiset paneelit ja laatat – voit luoda lähes tasaisen sileän pinnan ja näyttää hyvältä tilavissa keittiöissä. Niillä on erilaisia ​​muotoja, ne on helppo valita moderneihin ja pieniin huoneisiin, mikä mahdollistaa sisätilan optisen laajentamisen..

Laatta tyylin mukaan:

 • etninen;
 • maalaismainen;
 • klassikko;
 • moderni (usein ripaus glamouria);
 • koristeellinen, joka voi täydentää klassista versiota.

Määritä keittiön tyyli

Kun mietit, mitkä laatat valita keittiöön, sinun on ensin päätettävä huoneen yleisestä tyylistä. Sisustussuunnittelu alkaa aina yleisestä käsityksestä koko huoneesta, ja vasta sitten valitaan yksittäiset elementit, jotka vastaavat koko suunnittelua. Seinälaattojen tyyli voi sekä korostaa keittiön yleistä muotoilua että tuoda esiin merkittävää dissonanssia. Voit valita seinälaattojen värin ja muodon tyylikonseptin mukaan. Laaja valikoima viimeistelyjä myymälöissä sisältää laattoja valkoisesta mustaan, vaaleasta tummaan lähes lähes kaikissa väreissä.

Muista, että valkoiset laatat ovat ihanteellisia skandinaaviseen keittiöön, harmaa ja betonin jäljitelmä ihanteelliset teollisuuskäyttöön ja puiset laatat ovat ekologisia. Voit myös valita sisustuksen, joka antaa sisustuksellesi maalaismaisen tai esimerkiksi marokkolaisen luonteen. Mallit, joissa on sileä, tasainen pinta ja jotka on suunniteltu ilmeikkäillä väreillä, sopivat moderniin sisustukseen, ja kermanvärinen, beige tai ruskea, lisäksi koristeltu perinteisillä koristeilla täydentäen hyvin klassista sisustusta.

Pitäisikö sinun harkita, pitäisikö sinun valita matta- tai satiinipintainen laatta? Ensimmäinen vaihtoehto näyttää hyvältä maalaismaisessa ja minimalistisessa sisustuksessa, se on helppo pitää puhtaana eikä pinnalla ole tahroja. Satiinilaatat sopivat erinomaisesti moderneihin ja tyylikkäisiin keittiöihin, usein suurentamalla niitä optisesti ja lisäämällä ripaus glamouria. Haittapuolena on kuitenkin pinnan säännöllinen puhdistus ja joskus kiillotus, koska paljon likaa näkyy hyvin selvästi..

Laatoitettu sauma: valinnaisia ​​ominaisuuksia

Laattojen lisäksi saumojen valinta on tärkeää. Muista, että mitä enemmän liitoksia on, sitä vaikeampaa on pinnan puhdistaminen. Lisäksi ontelot voivat kerätä kosteutta, likaa ja hometta. Valitse työtason yläpuolella olevaan seinään kestävät, joustavat ja kalsium- ja hometta kestävät vaihtoehdot (yleensä suositellaan epoksiseosta). Tummemmat saumat ovat käytännöllisempiä, koska niissä ei ole likaa, mutta ne eivät toimi kaikilla laattoilla. Jos haluat pitää pinnan helposti puhtaana, harkitse suoristettujen laattojen valitsemista. Niiden pinta on sileä, helppohoitoinen (n. 1 mm: n liitoksilla).

Mitä muuta kannattaa etsiä laattaa valittaessa??

Käytännöllisen toiminnon lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös laattojen liitosten esteettisiin arvoihin. Niitä on saatavana useina väreinä, voit myös valita koristeellisia liitoksia (esim. Glitteriä). Kiinnitä huomiota ratkaisuihin, jotka ovat väriltään samanlaisia ​​kuin laatat, mutta myös kontrastisia. Kannattaa sovittaa ne koko järjestelyyn ottaen huomioon myös työtason, huonekalujen ja lattian väri..

Laattojen muodon ja koon valitseminen huoneen parametreista alkaen: käytännön neuvoja

Jos laattojen väri ja rakenne on jo valittu, jäljellä on vain niiden koon ja muodon määrittäminen. Tässä vaiheessa on pidettävä mielessä muutamia tärkeitä vinkkejä, joiden avulla voit myös sovittaa laatat optisesti huoneeseen..

Pienissä keittiöissä on vältettävä suuria laattoja. Keittiötason yläpuolella olevan seinän visuaaliseen havaintoon vaikuttaa myös laasti, joka luo kohtisuorat viivat laattojen väliin. Suurille laattoille nämä viivat voivat näkyä satunnaisesti ja jakaa huoneen liian selvästi. Lisäksi on olemassa vaara saada paljon jätettä laattojen tarvittavan leikkaamisen jälkeen..

Pienet laatat sopivat paremmin pieniin keittiöihin. Ne voivat olla neliön tai suorakulmaisia ​​malleja. Tämä valinta riippuu jo keittiön yleisestä tyylistä. Jos haluat suurentaa huonetta hieman, kannattaa valita kiiltävät laatat tai peilikuvioiset elementit. Myös esiliina mosaiikki näyttää hyvältä..

Suuret keittiöt mahdollistavat kokeilun. Suuret laatat toimivat niissä loistavasti ja antavat sinulle lähes yhtenäisen sileän seinän vaikutuksen. Nykyaikaisilla ja minimalistisilla koristeilla ne täyttävät tarkoituksensa. Mosaiikkien käyttö suurissa ja avoimissa keittiöissä voi antaa lumoavan vaikutelman. Tämäntyyppinen keittiön viimeistely menettää kaiken viehätyksensä, kun se sulautuu suureksi tilaksi..

Asiantuntijan neuvoja! Jos keittiösi on pieni, on parasta valita vaaleat ja kiiltävät seinälaatat. Näin huone näyttää optisesti suuremmalta. On myös hyvä käyttää peilielementtejä, jotka heijastavat keittiön vastakkaisia ​​osia – tämä on toinen tapa luoda optinen harha, jotta sisustus näyttäisi suuremmalta kuin todellisuudessa..

Kuinka yhdistää laatat muiden keittiöelementtien kanssa?

Sisustussuunnittelussa on tärkeää säilyttää harmonia ja tyylin yhtenäisyys. Jos valitset tummat huonekalut, muista tasapainottaa niitä esimerkiksi vaaleiden seinien tai lattioiden kanssa. Sama koskee keittiölaattoja. Jos keittiössä hallitsevat tummat, melkein mustat huonekalut, sinun on valittava vaaleammat laatat seinille ja lattioille. Seinälaatat voivat olla kontrastia huonekalujen värin kanssa tai sopusoinnussa niiden kanssa. Jos välität samanlaisten värien säilyttämisestä sisätiloissa, voit monipuolistaa seinäverhousta sisustuksella, jonka muotoilu lisää suunnittelun dynamiikkaa..

On myös tärkeää sovittaa laatat yleiseen tyyliin. Jos keittiö on vintage -tyylinen, pienet neliölaatat, jotka jäljittelevät vanhoja kaakeliuuneja, ovat hyvä valinta. Jos etsit trendikästä skandinaavista tyyliä, rajoita keittiön värit valkoisen, mustan ja ruskean sävyihin..

Asiantuntijan neuvoja! Seinälaatat voidaan kiinnittää paitsi vaakasuoraan myös pystysuoraan. Mielenkiintoinen vaikutus saavutetaan soveltamalla asianmukaista siirtoa tai valitsemalla laatat alkuperäisessä kuusikulmion muodossa. Esiliinaa hakeva liitos on myös merkittävä. Tämä värin vastine on vähiten havaittavissa, mikä vaikuttaa hyvin mykistetyn keittiön asetuksiin. Päinvastoin, vastakkaisella laastilla voit korostaa laattojen mielenkiintoista sijoittelua, mutta ole varovainen, ettet luo vaikutelmaa tilan pienenemisestä..

Laattojen rakenne ja kuviot ovat myös tärkeitä. Yksivärisille keittiön rintamille voidaan valita laatat, joissa on selkeät geometriset kuviot. Puiset huonekalut yhdistettynä teräviin laattojen tekstuureihin, kuten betoniin, eivät ole paras yhdistelmä. Tämä viimeistely on parempi tilavissa loft-tyylisissä keittiöissä..

Kuinka laittaa laatat keittiöön: kaunis esiliina

Laatamallin valinnan lisäksi asennusmenetelmällä on myös merkittävä koristeellinen vaikutus. Tavallisen ristikon lisäksi voit myös järjestää materiaalin:

 • vinottain (rombit);
 • porrastettu;
 • käytä sekoitettua sijoittelua.

Esiliinan laatat voivat koostua vastakkaisista yhdistelmistä, esimerkiksi valkoisesta ja mustasta tai tummansinisestä, ja niitä voidaan myös rikastuttaa mielenkiintoisilla koristekoostumuksilla. Aseta suorakulmaiset laatat niin, että ne jäljittelevät luonnollista tiiliä. Laatat voidaan järjestää modulaarisesti, mikä luo harmonisen järjestelyn, joka on yhdistelmä eri muotoja, muotoja ja asetteluja. On muistettava, että laattakuvio voi visuaalisesti lisätä tai vähentää sisustusta..

Esiliina keittiöön laattojen alla

Kaikki eivät tiedä, että taustakuvia voidaan käyttää menestyksekkäästi myös keittiötasojen päällä. Näin voit vaihtaa keittiön nopeasti ja luoda kauniin taustalevyn laattoille sekä saada sileän pinnan, joka on koristeltu mielenkiintoisella värillä, kuviolla tai painatuksella. Keittiön taustakuvista on tulossa yhä muodikkaampia, ja niiden valinnan avulla voit luoda todella mielenkiintoisia tehosteita..

Tärkeä! Tähän huoneeseen suunniteltuun keittiöön on parempi valita erityinen taustakuva (ne ovat yleensä vinyyliä kuitukankaalla tai kalliimpia lasikuidun muodossa), koska ne kestävät monia tahroja ja korkeita lämpötiloja. helppo puhdistaa.

Voit valita mielenkiintoisia grafiikoita sisältäviä taustakuvia, mutta myös sellaisia, jotka jäljittelevät muita materiaaleja, kuten laattoja. Tämän vaihtoehdon avulla voit saavuttaa runsaan värin, joka sopii parhaiten sisustukseesi ja makuusi. Vaaleilla laattoilla varustettu taustakuva antaa miellyttävän steriilin vaikutuksen, ja viileillä sävyillä luodut tuovat hieman kreikkalaista raikkautta tai meren rentoutumista, lämpimät värit ovat viihtyisiä ja punaiset voivat lisätä ruokahalua.

Tapettien edut keittiössä:

 • voit saada mielenkiintoisia kuvioita, värejä ja tekstuureja;
 • ne on helppo puhdistaa;
 • ne ovat melko halpoja ja helppoja kiinnittää;
 • jotkut voidaan maalata;
 • mahdollistaa melko usein ja yksinkertaisen sijainnin vaihtamisen;
 • voit kompensoida seinien pieniä epätasaisuuksia.

Tapettien haitat keittiössä:

 • ulkonevat seinät vaativat huolellista käsittelyä;
 • väärin valittu taustakuva voi nopeasti huonontua ja värjäytyä.

Epätavallisia keittiölaattojen ideoita esiliinalle

Nykyaikaisissa sisustustrendeissä voit nähdä hitaan poikkeamisen perinteisistä viimeistelymateriaaleista, kuten keraamisista laatoista. Mielenkiintoinen vaihtoehto heille on muun muassa metalli- tai puupaneelit, jotka on sijoitettu seinälle keittiön työtason ja kaappien ylärivin välille, eli esiliinalle. Karkaistu lasiseinäverhous on myös loistava, koska tämä materiaali on ulkonäöltään huolimatta kestävä ja helppohoitoinen. Markkinoilta löydät laajan valikoiman lasisia keittiölaattoja, jotka on koristeltu eri aiheilla. Usein voit jopa kehittää oman painoskuviosi, joka on niiden päällä..

Nykyaikaiset suunnittelutrendit pyrkivät hyödyntämään luonnon mahdollisimman paljon. Siksi keittiön backsplash -paneeleissa on niin paljon mielenkiintoista. Jos et kuitenkaan luota tällaisiin ratkaisuihin ja pelkäät, että materiaali ei toimi, voit käyttää kokeiltuja ja testattuja keraamisia lattialaattoja, jotka on koristeltu puun jäljitelmällä. Näin saat esiliinan, joka muistuttaa luonnollista materiaalia ja jolla on luonteenomainen rake, mutta paljon kestävämpi ja helpompi puhdistaa..

Teollisen loft -tyyliset sävellykset, joissa raaka tiili vallitsee seinillä, ovat lakkaamatta suosittuja. Jos tämä lähes askeettinen vakavuus ei ole meidän tyyliimme ja haluat lisätä hieman kodikkuutta, voit laittaa tiililaattoja, joilla on epätasainen rakenne, mutta lämmin sävy. Seinälaatat hiekanbeigeinä, vaaleanharmaina tai jopa valkoisina olisivat ihanteellisia..

Kuusikulmaiset laatat – rohkeille

Moderni sisustus rakastaa ei-ilmeisiä ratkaisuja, jotka ovat ristiriidassa tunnetun ja perinteisen kanssa. Siksi ei ole yllättävää, että tällä tavalla suunnitellut keittiöt siirtyvät pois seinä- ja lattialaatoista vakio-, neliö- tai suorakaiteen muotoisina. Joten voit jäädä mielikuvituksellesi ja valita epätavallisen muotoisia laattoja. Kuusikulmaiset eli hunajakennolaatat ovat tällä hetkellä erittäin suosittuja erilaisten sävellysten luomiseen.

Asiantuntijan neuvoja! Kuusikulmat sopivat täydellisesti art deco -tyyliin, varsinkin jos ne ovat kiiltävässä värissä, kuten tina tai kulta.

Villisian laatta keittiön esiliinalla

Mielenkiintoisen vaikutuksen voi saada myös valitsemalla klassisen muotoiset laatat. Erinomainen esimerkki tällaisesta verhouksesta on suorakulmaiset mallit, eli sikalevy. Jopa yksinkertaisin muoto herättää huomiota, jos se on asetettu epätyypilliseen kaavaan. Suorakulmaiset hog -laatat, jotka on sijoitettu seinälle koristeellisessa ohuessa mosaiikissa, näyttävät epätavallisilta. Voit myös käyttää niitä sisustuksena ja yhdistää ne normaalikokoisiin laattoihin..

Geometrinen abstraktio

Geometriset muodot ovat jo pitkään hallinneet keittiökoostumuksia, mukaan lukien symmetriset suorakulmiot, suorat koristeet ja timanttikuviot. Jotta voit yhdistää modernit sisätilat, sinun on lisättävä niihin vähän väriä. Tässä versiossa laatta on tehokkaasti kontrastissa ympäristön kanssa, koska tämä korostaa entisestään sen epätavallisuutta..

Keittiön seinälaatat ovat yksi yleisimmistä tavoista koristella työtasojen ja kaappien välistä tilaa. Oikean viimeistelyn valinta backsplashille voi vaikuttaa koko sisustuksen lopulliseen vaikutukseen. Mieti huolellisesti keittiölaattojen vaihtoehtoja suunnitellessasi huonetta. Vaihtoehtoja on monia, ja valtava valikoima esiliinan malleja antaa sinun valita kauniin laatan mihin tahansa ideaan.