Kylpyhuonekaappi: muotoilutyypit ja parhaat valokuvaesimerkit sisätiloissa

Kylpyhuoneen järjestäminen on melko työlästä, koska se vaatii suuren määrän kohteita. Eikä kyse ole vain perustavanlaatuisista, erittäin tärkeistä elementeistä, kuten kylpyhuone, wc tai pesuallas. Yhtä tärkeä rooli on kaapilla, joka on paljon toimivampi ja tilavampi kuin kaapit tai avoimet hyllyt. Kuinka tehdä oikea valinta? Mihin kannattaa kiinnittää huomiota? Tästä ehdotamme keskustelua juuri nyt..

Kylpyhuonekaappi: lajikkeet asennusmenetelmän mukaan

Kaikilla huonekaluilla on monia luokkia. Tässä tapauksessa on kiinnitettävä erityistä huomiota asennustapaan. Ei vain kylpyhuoneen visuaalinen käsitys riippuu tästä, vaan myös jokaisen perheenjäsenen henkilökohtainen mukavuus..

Lattiajalusta

Yleisin kylpyhuoneratkaisu on lattiayksikkö. Se on erityisen vakaa ja luotettava. Jalkojen läsnäolon ansiosta se kestää tarkasti kaiken kuormituksen. Lisäksi se voidaan aina tarvittaessa järjestää toiseen paikkaan. Lattian puhdistaminen tällaisilla huonekaluilla voi kuitenkin olla ongelmallista..

Riippuva jalusta

Tätä vaihtoehtoa kutsutaan usein myös konsolivaihtoehdoksi. Tämän ratkaisun tärkein etu on tyylikkyys ja tyylikkyys. Pohjimmiltaan tällainen kaappi valitaan moderniin minimalistiseen kylpyhuoneeseen. Se on lakoninen, sillä ei ole monimutkaista muotoilua ja se tehdään useimmiten neutraaleissa sävyissä. Tällaisten huonekalujen puhdistusprosessi ei ole hankala. Mutta tämän ratkaisun merkittävä haitta on kiinnitys. Jotta se olisi luotettava, on parempi houkutella päteviä asiantuntijoita asentamaan.

Mitä materiaalia valita kaappi kylpyhuoneessa?

Huonekalujen yleisellä suunnittelulla on merkittävä rooli, mutta asiantuntijat suosittelevat silti kiinnittämään enemmän huomiota materiaalin laatuun. Kaapin kestävyys, hinta ja käyttöikä riippuvat tästä..

Muovinen kylpyhuonekaappi

Yksi suosituimmista kaapin materiaaleista on muovi. Tämä on edullinen ratkaisu kaikille, mikä on sen tärkein etu. Lisäksi muoviset kaapit eivät varmasti kärsi kosteudesta. Puutteista on syytä huomata hauraus. Asia on, että muovi ei ole kovin vahva, joten siinä on naarmuja ja muita vaurioita. Ajan myötä kaappi ei näytä houkuttelevalta. Ja tietysti tällaiset mallit eivät sovellu kaikkiin sisätiloihin. Siksi on parempi punnita kaikki edut ja haitat ennen ostamista..

Puinen alaosa kylpyhuoneeseen

Viime aikoina puukaapit ovat muuttuneet ajankohtaisiksi. Ne näyttävät todella houkuttelevilta, varsinkin jos kylpyhuone on sisustettu skandinaaviseen tyyliin. Lisäksi materiaali on ympäristöystävällistä, mikä vastaa nykyaikaisia ​​sisustussuunnitelmia. Tällä vaihtoehdolla on kuitenkin melko paljon haittoja. Puu ei kestä kosteutta, kemikaaleja ja äärilämpötiloja. Siksi on parempi suojata se erityisellä kalvolla tai lakalla. Vaihtoehtoinen vaihtoehto on vedenpitävästä puusta, kuten tiikistä tai tammesta valmistettu kaappi. Muista kuitenkin, että sen hinta tulee olemaan paljon korkeampi. Kaappi, jossa on luonnollinen viilupinnoite, voi olla edullinen ratkaisu. Se näyttää houkuttelevalta, mutta sinun ei pitäisi luottaa tämän rakenteen korkeaan käyttöikään..

Kylpyhuonekaappi MDF -levystä tai laminoidusta lastulevystä

Jos puukaappi on liian kallis sinulle, suosittelemme, että etsit vaihtoehtoisia ratkaisuja MDF- tai lastulevystä. Puristettua puulastua käytetään usein huonekalujen valmistukseen. Nämä materiaalit ovat tietysti myös vedenkestäviä. Mutta toisin kuin edellinen versio, niillä on halvempi hinta ja muotoilu jokaiseen makuun..

Kaappi lasiseinällä

Toinen suosittu kylpyhuoneratkaisu on kaappi, jossa on lasirunko tai ovi. Tämä ratkaisu näyttää erittäin tyylikkäältä ja antaa huoneelle erityistä eleganssia. Siksi se sopii pieneen kylpyhuoneeseen. Suosittelemme karkaistusta lasista valmistetun reunakiven valitsemista, joten sen käyttöikä on pitkä. Muista kuitenkin, että vesimerkit näkyvät niissä..

Ylellinen kivikaappi

Ehkä houkuttelevin ja todella ylellinen vaihtoehto kylpyhuoneelle olisi kivikaappi. Sitä pidetään kalleimpana ja arvostetuimpana materiaalina. Sitä arvostetaan erityisesti sen lujuudesta ja kestävyydestä, ja sen ulkonäkö ei jätä melkein ketään välinpitämättömäksi. Tällainen kaappi vaatii kuitenkin erityistä huolellisuutta. Lisäksi luonnollinen ja keinotekoinen kivi halkeilee iskuista. Toinen merkittävä tämän materiaalin haittapuoli on sen paino. Siksi kiveä käytetään pääasiassa vain työtasojen koristeluun..

Kuinka valita kylpyhuoneen kaappi?

Ennen kuin valitset kaapin, suosittelemme, että tutustut kylpyhuoneen mittoihin ja ulkoasuun. Tämä auttaa sinua ymmärtämään paremmin, mikä vaihtoehto on tarpeen. Lisäksi nyt valmistajat tarjoavat melko laajan valikoiman, joista varmasti on mahdollista löytää sopiva ratkaisu.

Seuraava askel on valita asennuspaikka. Kaapin muoto riippuu tästä. Suorakulmainen versio sopii kaikenkokoisille kylpyhuoneille. Se on mukava, siinä on suuri määrä osastoja ja hyllyjä. Halutessasi voit lisätä julkisivuihin alkuperäisen suunnittelun. Pienessä kylpyhuoneessa kulmamalli sopii paremmin. Tietenkään sinun ei pitäisi luottaa suureen kapasiteettiin. Mutta tämä vaihtoehto näyttää yhtä houkuttelevalta. Kylpyhuoneen kokonaissuunnittelu on myös tärkeä valintaprosessissa. Loppujen lopuksi huonekalujen pitäisi näyttää harmoniselta. Neutraali sävykaappi olisi universaali vaihtoehto. Ja tietysti määritä ostobudjetti..

Kylpyhuoneen kaapista on tullut kiinteä osa sisustusta. Se tekee siitä täydellisen ja toimivan. Sitä käytetään pääasiassa henkilökohtaisten tavaroiden ja hygieniatuotteiden säilyttämiseen. Siksi punnitse huolellisesti kaikki vivahteet ennen sopivan mallin ostamista..