Kuinka varustaa ullakko

Kun järjestät huoneen talon katon alle, ongelmia esiintyy usein. Tämä on ymmärrettävää – kaltevat seinät vaikeuttavat, ellei jopa mahdotonta, käyttää vakiokalusteita. Usein ullakko on rajallinen, joten huolellinen suunnittelu ei ole mielivalta, vaan kiireellinen tarve..

On erittäin tärkeää hyödyntää optimaalisesti huoneen jokainen neliömetri, jotta saat mukavan ja toimivan kodin. Ullakkohuonekaluja valmistetaan «paikallinen» tee se itse tai tilaa. On tärkeää, että jotkut huonekalut voivat suorittaa kaksi toimintoa, esimerkiksi: yöpöytä muuttuu yöpöytäksi ja sohva vuoteeksi. Eli ensin asiat ensin.

Projekti on kaiken perusta

Asuintilan sisustuksen suunnittelulla on ratkaiseva rooli. Tässä vaiheessa mahdolliset ongelmat ilmenevät ja poistuvat. Lukutaidottomalla suunnittelulla saatat kohdata vaikeuksia työprosessissa, mikä kumoaa kaikki ponnistelut. Tämä pätee erityisesti ullakkojärjestelyyn – epätyypilliseen huoneeseen.

Ullakkohanke nro 2 Ullakkohanke nro 3 Ullakkohanke nro 4 Ullakkohanke nro 5 Ullakkohanke nro 6 Ullakkohanke nro 7 Ullakkohanke nro 8 Ullakkohanke nro 9 Ullakkohanke nro 10

Paras ratkaisu olisi antaa projektin kehittäminen asiantuntijan tehtäväksi. Työn päätyttyä hän näyttää miltä huone näyttää tietokoneen näytöllä ja tekee tarvittaessa muutoksia ottaen huomioon asiakkaan toiveet. Voit kuitenkin tehdä projektin itse, tarvitset vain huomiota ja tarkkuutta..

On tietokoneohjelmia, jotka on luotu erityisesti suunnittelua varten, ne ovat helppokäyttöisiä ja kaikkien saatavilla. Ensinnäkin sinun on kuitenkin päätettävä huonekaluista, jotka sijaitsevat ullakolla. Suunnittelua varten sinun on todella tiedettävä sen mitat..

Pieni ullakko? Ei ongelmaa!

Käyttämällä esimerkkiä pienen ullakon järjestämisestä, jonka pinta -ala on 20 neliömetriä. metriä, on helppo varmistaa, että jopa niin ahtaissa olosuhteissa voit varustaa olohuoneen, nukkumapaikan ja työpaikan. Tila kaltevan seinän alla – «kuollut alue», sinne voidaan sijoittaa vain erittäin matalia huonekaluja. On parempi käyttää tätä huoneen osaa eri tavalla..

Pieni ullakko numero 1 Pieni ullakko numero 2 Pieni ullakko №3 Pieni ullakko numero 4 Pieni ullakko numero 5

  • Hyvä ratkaisu olisi aidata «kuollut alue» lastulevyjä, järjestämällä siihen telineen, jossa on irrotettavat ovet magneettisalvoilla. Vuodevaatteet poistetaan siellä päiväsaikaan. Halutessasi voit järjestää pienempiä osioita osiin..
  •  Vaatteiden säilyttämiseksi etuovessa on varustettu mini-pukuhuone, joka on aidattu aaltopahviverholla. Alla hyllyssä on osasto kenkiä varten. Pukuhuoneen molemmilla puolilla on kaksi pystysuoraa hyllyä, joista toinen on täyskorkea ja toinen on rajoitettu kaltevalla katolla. Nämä telineet sopivat täydellisesti kirjojen tai muiden pienten esineiden säilyttämiseen..
  •  Riippuva hylly, jossa on sisäänrakennetut lamput, kulkee koko huoneen läpi ikkunasta oven väliseinään. Työpöytä sijaitsee lähellä ikkunaa. Ottaen huomioon, että suurin osa huonekaluista on tehty «paikallinen» ja sillä on kaksi tarkoitusta, ei ole yllättävää, että jopa niin pienessä huoneessa on tarpeeksi tilaa liikkua.

Ikkunat – ullakko

Ikkunat voidaan sijoittaa sekä pystysuoraan – frontoniin että vinosti – katolle. Ensimmäinen vaihtoehto ei herätä kysymyksiä, ja toisessa on vivahteita, jotka liittyvät sen sijaintiin avaruudessa. Uskotaan, että kaltevat ikkunat päästävät vähemmän valoa, koska valovirta on suunnattu alaspäin. Väite on kiistanalainen, koska tällaisten ikkunoiden valonläpäisykapasiteetti riippuu auringon korkeudesta horisontin yläpuolella. Yksi asia on varma – ne näyttävät erittäin tyylikkäiltä ja sopivalla muotoilulla voivat tulla sisustukseksi. Alla keskitymme tällaisiin ikkunoihin..

Ullakko -ikkunat

Kaltevaa ikkunaa ei voi verrata tavallisilla verhoilla, tyllillä. Jos teet tämän, se näyttää erittäin naurettavalta. Tällaisia ​​ikkunoita varten on luotu erityisiä verhoja ja kaihtimia. Voit tilata ne kattoikkunoita valmistavilta yrityksiltä. Riippumatta huoneen suunnittelusta, tärkeintä on, että huoneessa on tarpeeksi valoa..

Ikkunat ullakolla nro 2

Nykyaikaiset ullakko -ikkunat erottuvat suuresta valikoimasta sekä muodoltaan että suunnittelultaan. Niiden lasilla voi olla erilaisia ​​sävyjä, joiden avulla voit valita haluamasi sisustuksen värisävyn.

Väri on tärkeä!

Erikoisuutensa vuoksi ullakko tarvitsee enemmän kuin muut huoneet oikein valittua värimaailmaa. Ensinnäkin ullakko on maalattava vaaleilla väreillä. Tämä pätee erityisesti pieneen huoneeseen. Pehmeä pastelliväri laajentaa visuaalisesti tilaa, luo viihtyisyyttä ja parantaa mielialaa.

Ullakko väri

Suunnittelun asiantuntijoiden mukaan on parasta säilyttää ullakon kaikkien sisäpintojen, mukaan lukien lattia ja katto, värivalikoima. Lisäksi samoja viimeistelymateriaaleja tulee käyttää koko huoneessa. Huonekalujen tulee olla samoista materiaaleista. Vain tällä tavalla voidaan saavuttaa koko sisätilan täydellinen eheys..

Laajentaa tilaa

Ullakkojen suurin haitta ei ole pieni alue, vaan tilavuus, jota viistot seinät vähentävät. Monia ihmisiä kuormittaa rajallinen tila, ja katon muoto herättää epämiellyttäviä alitajuntayhteyksiä. On joitain tekniikoita avata visuaalisesti..

  • Korkeat, pitkänomaiset sisustusesineet tai pystysuunnassa järjestetyt esineet. Esimerkiksi: lattiatuuletin, korkea kasvi altaassa, lattiavalaisin, bambuverho, useita pieniä maalauksia tai valokuvia, jotka riippuvat päällekkäin.
  • Heijastavat pinnat. Pari pitkänomaisia ​​peilejä ei ainoastaan ​​lisää huoneen syvyyttä vaan myös lisää valaistusta.
  • Voit peittää kaltevan seinän kuvakudoksella tai suurella julisteella, joka kuvaa vuoria, korkeita puita ja monikerroksisia rakennuksia. Kallistus saa sinut näyttämään siltä, ​​että katsot niitä ylhäältä..
  • Voit tehdä viistoseinästä tummemman verrattuna muihin pintoihin. Joten se tulee olemaan vähemmän näkyvää..

Ullakkorakenne # 1 Ullakkorakenne # 2 Ullakkorakenne # 3 Ullakkorakenne nro 4 Ullakkorakenne nro 5 Ullakkorakenne # 6 Ullakkorakenne # 7 Ullakkorakenne # 8 Ullakkorakenne nro 9 Ullakkorakenne nro 10 Ullakkorakenne nro 11 Ullakkorakenne nro 12 Ullakkorakenne nro 13 Ullakkorakenne nro 14 Ullakkorakenne nro 15

Nykyaikaiset rakennustekniikat tekevät ullakkotilasta viihtyisän olohuoneen muuttamisen helpoksi ja halpaksi. Epästandardin muotoinen ullakko antaa suuria mahdollisuuksia suunnittelijan luovuudelle, mielikuvituksen lennolle. Ja millaista suurta tyydytystä koet, kun tavoite saavutetaan ja ullakko muuttuu suosikkikauppaksi?!