Kuinka suurentaa pieni keittiö: kauniin ja käytännöllisen suunnittelun salaisuudet

Pienen keittiön tulisi olla toimiva, toisin sanoen sen pitäisi helpottaa kulinaarisia pyrkimyksiä ja tuoda visuaalisesti iloa. Siksi sen muotoilu on niin tärkeä, eikä kukaan voi vakuuttaa, että rajoitettu kuvamateriaali on luonnostaan ​​epäonnistunut sisustus. Jos noudatat pienen keittiön suurentamista koskevia neuvoja, voit luoda tyylikkään ja käytännöllisen huoneen, joka voi sisustaa koko talon..

Kuinka tehdä pienestä keittiöstä isompi: leikkii väreillä ja tekstuureilla

Kun sisustat pientä keittiötä, valitse kirkkaat, heijastavat värit. Kaapin etuosien sekä työtasojen, lattioiden ja seinien on oltava puhtaita. Valkoinen toimii parhaiten, mutta voit myös valita hienovaraisia ​​pastellisävyjä ja beigejä sävyjä. Pidä kiinni samasta värimaailmasta – voit valita useita sävyjä, mutta älä yhdistä värejä.

Jotta pieni keittiö näyttäisi suuremmalta, kaikkien pintojen on oltava sileitä, kirkkaita ja kiiltäviä. Tämä koskee sekä seiniä että keittiön kaappeja ja työtasoja..

Huonekalut pienen keittiön kasvattamiseen

Jos omistat pienen keittiön, paras tapa järjestää se on tilata huonekalut puusepältä, joka tekee niistä sopivan kokoisia, koska ne ovat toimivampia ja mukautettavissa kokoon kuin supermarketeissa ja huonekaluliikkeissä saatavilla olevat keittiötarvikkeet. Kannattaa valita kehykset, joiden syvyys on tavallista matalampi, jotta keittiössä saadaan lisää senttimetrejä. Käytä liukuovia.

Luovuta perinteinen pöytä

Pöytä on keittiön sydän, koska siellä ihmiset viettävät aikaa perheensä kanssa ruoanlaittoon ja syömiseen. Keittiö ilman pöytää voi näyttää tyhjältä. Jos pienikokoisista syistä sinulla ei ole varaa perinteiseen pöytään, sinun ei tarvitse luopua siitä kokonaan! Ihanteellinen ratkaisu voisi olla taitettava pöytälevy, jota voit laajentaa ja romahtaa milloin tahansa, ja jopa ikkunalauta.

Sileät ja kiiltävät julkisivut

Jos sinulla on pieni keittiö, kaapit, joissa on tyylikäs etuosa, ovat parhaita. Vältä koriste -esineiden kerääntymistä. Muista, että kaikessa pitää olla mitta. Valitse kiiltävä pinta. Valo heijastuu kiiltävistä kaapin etuosista, mikä tekee keittiöstä tilavamman..

Ergonomiset temput auttavat pienen keittiön visuaalista laajentamista

Valitse pieneen keittiöön monitoimilaitteet, joilla on monimutkainen toiminta. Tämä säästää paljon tilaa. Haluatko ostaa uunin? Valitse se, jossa on mikroaaltouuni. Tarvitsetko pöydän? Valitse taitettava malli, joka ei vie paljon tilaa.

Jos keittiö on pimeä, on parasta avata se olohuoneeseen. Valitettavasti tätä ratkaisua ei voida toteuttaa kaikissa huoneistoissa. Jos päätät avata keittiön olohuoneeseen, osta hyvä liesituuletin, jotta keittiön hajut eivät leviä koko asuntoon..

Laattojen koolla on väliä. On syytä muistaa, että suuret lattialaatat toimivat hyvin pienessä keittiössä. Ne lisäävät tilaa ja samalla muodikasta vaikutusta..

Keskity pienessä keittiössä yksinkertaisiin muotoihin. Keittiökaapit, joissa on kevyt, yksinkertainen ja tyylikäs etuosa, toimivat parhaiten. Älä keskity lisätoimintoihin, jotka voivat sotkea huoneen..

Kuinka suurentaa visuaalisesti pieni keittiö valaistuksella?

Keittiön oikea valaistus on haaste. Muista, että mitä pienempi keittiö, sitä paremmin se on valaistava. Kattovalaisimessa on oltava voimakas valo. Pimeän jälkeen keittiö näyttää suurelta.

Perinteisten ja loistelamppujen lähettämän valon lisäksi kannattaa myös tarjota optimaalinen määrä luonnonvaloa. Valitse siis läpinäkyvät verhot tai kaihtimet.

Osta klassinen kattolamppu valaisimilla, jotka hajauttavat valon päävalonlähteesi. Muista valita pitkät loistelamput, jotka säteilevät luonnollista väriä. Kattovalaisimet, jotka on asennettu riippuvaan rakenteeseen, toimivat hyvin. Niiden avulla keittiösi näyttää korkeammalta ja tilavammalta..

Harkitse useampaa kuin yhtä valonlähdettä

Ahtaaseen keittiöön kannattaa sijoittaa useampi kuin yksi valonlähde. Päävalon lisäksi pistevalaistus toimii parhaiten täällä. Muista kuitenkin, että huoneen koko pinnan asianmukainen valaistus on tärkein kattokruunu. Sen pitäisi lähettää voimakkaita valonheijastuksia, jotka valaisevat täydellisesti koko huoneen. Jos keittiön päävalonlähde on liian himmeä ja käytät lisävalaistusta kaapin alla, huone saattaa näyttää pienemmältä kuin se todellisuudessa on..

Minkä värinen lamppu valita?

Kylmä valkoinen valaistus (4000-5000 K) tekee pienistä keittiöistä isompia ja puhtaampia. Lämpimämpi valaistus (2500-3500 K) saa huoneen tuntumaan kodikkaalta, mutta värit ja muodot ovat epätarkempia.

Valaisee pitkän ja kapean keittiön

Jos keittiösi on pitkä ja kapea, voit säätää sen mittasuhteita valaistuksella. Keinotekoinen valo lyhyemmän seinän ripustettavien hyllyjen alla ja yläpuolella auttaa optisesti pidentämään keittiötä. Pitkän seinävalaisimen saa sijoittaa vain riippuvaan kaappiin. Kuitenkin valaistuksen käyttäminen pidemmällä seinällä, joka saa valon heijastumaan kattoon, lisää optisesti keittiön korkeutta ja antaa samalla epäedullisen vaikutuksen laajentaa jo pitkää tilaa..

Peilien käyttö

Liitätkö peilit vain kylpyhuoneeseen tai käytävään? Mikään ei voisi olla väärässä. Peilien (tai muiden kiiltävien pintojen, kuten teräksen) asianmukainen käyttö voi pienentää visuaalisesti pienintäkin keittiötä. Mielenkiintoinen idea on sijoittaa peilikoriste seinälle..

Valitse mustavalkoisia lisäosia pienessä keittiössä

Osta pieniä kodinkoneita (leivänpaahdin, vedenkeitin) samoissa väreissä. Suunnittelijan alkuperäinen lamppu tai veitsenpidin saattaa houkutella sinua. Muista, että kaiken pitäisi olla samaan tyyliin. Jos esimerkiksi olet valinnut modernin keittiön, klassikoiden veistetyt elementit ovat tarpeettomia..

On syytä muistaa, että edes suuri, leveä keittiötaso, joka on vuorattu astioilla, tölkeillä ja koristeilla, ei näytä hyvältä. Rajoita laitteiden määrä minimiin. Jätä vähintään kerran päivässä käyttämäsi tavarat työtasolle. Säilytä loput tavarat kaappeihin.

Useimmat meistä haaveilevat kauniista, tilavasta keittiöstä. Juuri sopiva määrä kaappeja kaiken säilyttämiseen, iso puupöytä ja runsaasti tilaa. Valitettavasti kaikilla ei ole varaa erinomaiseen keittiöön. Monet ihmiset asuvat kerrostalossa, jossa keittiö on yleensä pieni. Mutta vain siksi, että sinulla on pieni keittiö, ei tarkoita, että sen on oltava tylsää ja ahdasta. Käytä valokuva -ideoita toteuttaaksesi asuntosi keittiön visuaalisen laajentamisen salaisuudet.