Korkean teknologian tyyli Japanin omakotitalon esimerkissä

Ei niin kauan sitten korkean teknologian tyyli oli uusi suuntaus asuintilojen suunnittelussa. Pääasiassa arkkitehtuurissa käytetty kaupunkityyli houkutteli käytännön asunnonomistajia, jotka kunnioittavat korkeaa teknologiaa ja ovat skeptisiä «kaunistus» oma koti. Nykyään korkeaa teknologiaa ei voida enää kutsua osaksi modernia tyyliä, mutta se, kuten mikään muu, täyttää asuintilojen suunnittelun uusimpien suuntausten käsitteen:

  • kaikkien sisätilojen maksimaalinen käytännöllisyys ja toimivuus;
  • yksinkertaiset muodot ja viivat;
  • uusien tuotteiden käyttö nykyaikaisen teknologian alalla;
  • lakoniset värimallit;
  • valon leikin käyttö heijastavien pintojen, sisäänrakennetun taustavalon vuoksi
  • sisäänrakennettujen huonekalujen käyttö, joka säästää käyttötilaa, mutta ei kuitenkaan näytä massiiviselta, masentavalta;
  • minimaalinen sisustus, joka ei häiritse pääideaa sisustaa tiloja.

Hi-tech-tyyli japanilaisessa talossa

Tilavat ja valoisat huoneet, joissa on vain vähän huonekaluja, näyttävät kuitenkin uskomattoman mukavalta ja kodikkaalta. Monet asunnon omistajat saattavat kokea, että korkean teknologian tulkinta nykyaikaisessa asunnossa sopii paremmin nuorille, jotka seuraavat viimeisintä kehitystä. Mutta on mahdollista käyttää urbanistisia avaruussuunnittelun motiiveja kodikkaan, lämpimän ja tällaisen kotiympäristön elementteihin. Yksinkertaiset ratkaisut ovat usein kätevimpiä.

Olohuoneen sisustus vaaleilla väreillä

Yksi korkean teknologian sisätilojen päätekijöistä on valaistus. Runsaasti auringonvaloa varten on oltava suuret panoraamaikkunat, jotka eivät ainoastaan ​​tarjoa korkeaa valaistusta päivänvalona, ​​vaan myös lisäävät tilaa visuaalisesti. Pimeinä aikoina on taustavalo, joka on sisäänrakennettu eri tasoille. Valaistuslaitteet sijaitsevat paitsi katossa, ne valaisevat huonekaluja, tiettyjä vyöhykkeitä, huonesegmenttejä, joilla on erilaiset toiminnalliset kuormat.

Tilaa ja valoa modernissa tilassa

Värivalikoiman valinnassa korkean teknologian tyyli ei voi ylpeillä monilla värikkäillä ratkaisuilla. Tyylin päävärit ovat valkoiset, kaikki harmaan sävyt, musta, harvemmin ruskea. Teräs-, kromi- ja hopeapinnat, kiiltävät ja heijastavat viimeistelyt, jotka luovat alkuperäisiä illuusioita, ovat osa erityistä lähestymistapaa asuintilojen suunnitteluun. Ei ole vaikeaa kuvitella tällaisia ​​väri- ja tekstuuriratkaisuja modernissa huoneessa. Ja kuitenkin, kodin sisätiloihin, haluaisin esitellä aktiivisen värielementin, aksentin, joka herättää huomiota ja keskittää katseen. Tällainen sisustus voi olla huonekaluja – sohva tai nojatuoli. Elävää mattoa voidaan käyttää myös kontrastin luomiseen.

Kirkas aksentti olohuoneen suunnittelussa

Vastakkaisten yhdistelmien käyttö on toinen tyylin piirre. «korkeateknologia». Puhumme paitsi väriratkaisuista, esimerkiksi tummien sisustuselementtien käytöstä vaaleaa taustaa vasten, mutta myös sileiden ja kuvioitujen pintojen yhdistelmästä, matta- ja kiiltävistä pinnoista yhdessä tilassa. Tällaiset suunnittelutekniikat auttavat luomaan erilaisia ​​värejä ja tekstuureja poikkeamatta asuintilan sisustamisen pääideasta tekemättä teräviä hyökkäyksiä, jotka voivat horjuttaa teknisen suunnittelun harmoniaa..

Kontrastisia tyyliyhdistelmiä

Keittiössä, kuten missään muualla, korkean teknologian tyyli voi «tuntea» rentoudu – juuri tämä toiminnallisesti ladattu huone tarvitsee nykyaikaista tekniikkaa, joka heijastuu kodinkoneisiin, yksinkertaiseen mutta lähes steriiliin ympäristöön, lakonisiin ratkaisuihin huonekalujen ja keittiövälineiden säveltämiseen. Keittiön julkisivujen kevyet, täysin sileät, kiiltävät pinnat tarjoavat toisaalta maksimaalisen mahdollisen määrän säilytysjärjestelmiä, ja toisaalta ne eivät näytä massiivisilta, monoliittisilta, mikä luo tilan visuaalisen laajennuksen.

Moderni ja teknologinen keittiötila

Ruokailuryhmä ei ole vain kontrastinen, tumma piste, vaan siitä tulee valoisan huoneen keskipiste, joka houkuttelee silmää ja koordinoi muiden sisustusesineiden sijaintia. Yksinkertaisia ​​ja lakonisia muotoja käytetään ruokapaikan järjestämiseen kunnioittaen ergonomiaa ja mukavuutta. Ruokailuryhmän valmistuksessa käytetyt käytännölliset, mutta samalla kiinteät materiaalit osoittavat ulkonäöltään huonekalujen kestävyyden, lujuuden ja helppokäyttöisyyden..

Ruokailuryhmä tummilla väreillä aksenttina

Hyödyllisten tilojen, kuten kylpyhuoneiden, koristeluun huipputekninen tyyli sopii uskomattoman harmonisesti. Vedenkäsittelyhuoneessa kromipinnat, peilit, lasi ja kiilto näyttävät enemmän kuin sopivalta. Sisäänrakennettu valaistus, alkuperäiset valaistuslaitteet ovat yksinkertaisesti välttämättömiä huoneessa, jossa on niin tärkeää tuntea tuoreus, puhtaus ja jopa steriiliys.

Kylpyhuoneen sisustus

Jopa järjestäessäsi tunnelmaa avoimella terassilla voit käyttää tyylimotiiveja. «korkeateknologia». Luonnossa on tietysti raikas ilma, joka on avainasemassa, ja kaikkien asunnonomistajien ja suunnittelijoiden on luotava kunnollinen ympäristö lepoa ja rentoutumista varten – yksinkertaiset puutarhakalusteet pehmeillä tyynyillä, mukava pöytäjalusta ja valaistus järjestelmä pimeään aikaan, ei vaadi suuria kuluja.

Ulkoterassin koristelu