Kirjahylly tai vaatekaappi moderniin sisustukseen

Huolimatta nykyaikaisen tekniikan kokonaiskäytöstä – voit kuunnella äänikirjoja ja lukea uutisia Internetissä eri laitteiden avulla, maamme pidetään edelleen maailman luetuimpana maana. Tämä tarkoittaa, että maanmiehemme ovat aina lähellä ongelmaa kirjojen säilyttämisessä erikokoisissa omakotitaloissa tai huoneistoissa. On hienoa, jos tilavassa kotitaloudessa on mahdollista varata erillinen huone kotikirjastoon ja mukana tulee kirjojen säilytys, jossa on mukava ympäristö lukemiseen. Mutta olkaamme realistisia – monissa pienikokoisissa asunnoissa sinun on leikattava jokainen neliömetri varastointijärjestelmien mukauttamiseksi. Tässä tapauksessa ei ole kysymys kirjaston järjestämisestä – kirjahyllyt sijaitsevat olohuoneessa, makuuhuoneessa, käytävissä ja jopa kylpyhuoneessa. Vaikuttavassa valikoimassamme nykyaikaisia ​​suunnitteluhankkeita harkitsemme erilaisia ​​vaihtoehtoja kodin käyttötilan käyttämiseen kirjan säilytysjärjestelmien järjestämiseen ja paljon muuta..

Kirjahyllyt olohuoneessa

Kirjahylly – mallivaihtoehdot ja värit

Kirkkaat, kauniit kirjojen piikit ulkonäöltään voivat paitsi monipuolistaa huoneen värivalikoimaa, myös tulla koriste -elementiksi. Siksi ei ole tapana piilottaa niitä suljettujen ovien taakse. Perinteinen kirjahylly on kokoelma avoimia hyllyjä, joita pidetään yhdessä kehyksessä. Tällainen rakenne voidaan esittää itsenäisenä, kannettavana sisustuselementtinä tai se voidaan rakentaa mihin tahansa markkinarakoon..

Kirjahylly TV: llä

Valtava kirjahyllyjen rakentaminen

Avointa kirjahyllyä täydentävät usein suljetut kaapit, joissa on saranoidut tai liukuovet. On kätevintä sijoittaa tällaisia ​​säilytysjärjestelmiä telineen pohjalle ja säilyttää niissä taloustavarat, joita et halua näyttää kaikkien nähtäväksi. Joskus suljetut solut yhdistetään avoimiin hyllyihin kaoottisella tavalla, jolloin ne muodostavat alkuperäiset tallennusjärjestelmien kuvat..

Alkuperäinen muotoilu

Jos laajassa kirjakokoelmassasi on arvokkaita kirjoja, jotka on suojattava paitsi pölyltä myös suoralta auringonvalolta, käytä lasiovellisia hyllyjä. Lasin vaalea sävytys ei piilota kirjan piikien kauneutta, mutta se voi osittain suojata kirjahyllyjen sisällön kosteudelta, auringonvalolta ja erilaisilta lialta.

Kirjoja lasin takana

Lasioviset kaapit

Telineen muotoilua voidaan täydentää avoimilla hyllyillä, joissa on sisäänrakennettu valaistus. Jopa perusrakennus näyttää vaikuttavammalta, puhumattakaan valonlähteiden lisäämisen ilmeisistä eduista – loistava yleiskatsaus kirjojen ja hyllyjen muun sisällön koko valikoimasta.

Kaappi sisäänrakennetulla valaistuksella

Jos kirjahyllysi sijaitsee katosta lattiaan, pääsy ylemmille hyllyille on rajoitettua. Kätevät telineet teloilla, jotka voivat liikkua telineeseen kiinnitettyjen kiskojen mukaan – erinomainen tapa käyttää korkeita aseita.

Tikkaiden kanssa

Rullaportaat

Jos lisäät tällaisiin tikkaisiin matalat kaiteet, kotitaloutesi turvallisuustaso nousee merkittävästi. Kevyet teräskaiteet eivät rasita rakennetta raskaasti, mutta tarjoavat turvallisen polun lattiasta haluttuun kirjaan, joka sijaitsee ylähyllyllä.

Tikkaat ja kaiteet hyllyille

Olemme usein nähneet elokuvissa, kuinka salainen huone osoittautuu oven taakse, joka on koristeltu kuten tavalliset kirjahyllyt (väärennetyillä, pääsääntöisesti kirjoilla). Sinun ei tarvitse omistaa tällaista huonetta, jotta voit käyttää tätä suunnittelutempia kotonasi. Useimmiten tällaisella hyllyllä varustetulla ovella on pieni syvyys, mutta se riittää yhden riviä kirjoja varten. Samanlaisia ​​malleja on myös pyörät alareunassa. Älä ylikuormita avoimia hyllyjä, jotta saranojen ovet eivät laskeudu..

Ovi kirjahyllyineen

Alkuperäinen ovi

Kirjahylly ei voi olla vain seinälle naulattuja avoimia hyllyjä, vaan se voi toimia myös sisäseinämänä ja jopa saarena. Huoneen vapaan tilan hyödyntämisen etu säilytysjärjestelmää varten on ilmeinen, ja samalla rakenne vyöhykkee tilaa täydellisesti ja jakaa sen toiminnallisiin osiin.

Teline - sisäosa

Kirjahyllyn saari

Yritykset, jotka valmistavat kirjahyllyjä ja kirjahyllyjä tilauksesta, voivat luoda minkä tahansa muodon, koon ja muokkauksen säilytysjärjestelmän. Säilytysjärjestelmien yksilöllinen valmistus huoneen koon ja arkkitehtonisten ominaisuuksien mukaan mahdollistaa kotisi käyttötilan tehokkaamman käytön. Kulmahyllyt, yhdistetyt säilytysjärjestelmät, juoksevat linjat ja muodot, jopa pyöreät solut, jotka kehystävät samanmuotoisen ikkunan.

Epätavallinen muotoilu Alkuperäiset hyllyt

Kulmarakenne

Epätavallinen rakentaminen

Jos puhumme värin valitsemisesta kirjahyllyn toteuttamiseen, suosituin vaihtoehto on kaikki valkoiset sävyt. Ei ole yllätys, että suunnittelijat ja asunnon omistajat ympäri maailmaa valitsevat neutraalin valkoisen tällaisiin suuriin rakenteisiin, jotka usein vievät koko huoneen seinän. Tällainen rakenne ei ole visuaalisesti «murskata» huoneen kuvaan – vaaleat värit helpottavat visuaalisesti suurikokoisten rakenteiden havaitsemista.

Valkoisena

Lumivalkoiset hyllyt

Valkoiset hyllyt olohuoneeseen

Vähintään suosittu kirjahyllyn tai avohyllyjen värin valinnassa on puun luonnollinen kuvio. Mikään ei tuo lämpöä ja viihtyisyyttä minkä tahansa toiminnallisen suunnan huoneen tunnelmaan, kuten luonnonpuuta tai sen upeaa jäljitelmää. Lisäksi eri puulajien luonnollinen kuvio yhdistyy täydellisesti yksiväriseen seinäkoristeeseen ja on sopusoinnussa huoneen muiden puukalusteiden kanssa..

Puu kaikkialla

Kaikki poikkeamat neutraalisuudesta värin valinnassa kirjahyllyn tai kaapin toteuttamisessa johtavat väriaksentin luomiseen. Huoneen suurimmat huonekalut herättävät varmasti huomiota, mutta jos ne on tehty kauniilla, värikkäällä värillä, niistä voi helposti tulla sisustuksen keskipiste..

Kaapin värikäs väri

Alkuperäinen värimaailma

Suunnittelutempia käyttää samaa sävyä seinäkoristeiden päävärinä kirjahyllyn värinä käyttävät usein talojen ja asuntojen omistajat ympäri maailmaa. Huoneen kuva on erittäin värikäs, jos perustaksi valitaan väri, joka on kaukana neutraalista..

Ei-triviaalit värivaihtoehdot

Pastellivärit

On mahdollista tuoda värisävy huoneen sisustukseen paitsi itse telineen suorittamisen avulla kirkkaalla sävyllä, mutta myös käyttää rakenteen taustaa, kirjojen taustaa. Raikas valkoinen, tumma tai neutraali harmaa avohylly näyttää ylelliseltä kirkkaalla taustalla. Tämä tekniikka näyttää erityisen vaikuttavalta, jos kirjasi on järjestetty värin mukaan, samankokoiset volyymikokoelmat..

Kirkas tausta kirjoille

Telineen kontrasti

Kirjojen säilytysjärjestelmät eri huoneissa

Olohuone ja modernit hyllyt

Jos olohuoneessa on takka (sillä ei ole väliä savupiipun tai keinotekoisen tulisijan kanssa), sen molemmin puolin oleva tila luodaan kirjaimellisesti koristamaan avoimilla hyllyillä olevien kirjojen piikit. Tällaisen asettelun avulla voit paitsi sijoittaa kokoelmasi helposti luettavaan huoneeseen, myös tuoda järjestystä ja symmetriaa olohuoneen sisustukseen..

Säilytysjärjestelmät takan ympärillä

Lumivalkoiset hyllyt takan lähellä

Olohuoneen ulkoasu kirjahyllyillä

Perinteinen asettelu

Videovyöhyke voidaan myös rakentaa kirjojen ja muiden tarvittavien asioiden säilytysjärjestelmään. Jos television sijainti takan yläpuolella on jostain syystä hankala, videolaitteet ripustetaan johonkin telineen kapeista (sijainti riippuu pehmustettujen huonekalujen asentamisesta olohuoneeseen).

Tummat kaapit

Pienessä olohuoneessa, jossa ei tarvitse järjestää tilaa takan lähellä tai varustaa videovyöhykettä, yksi huoneen lyhyistä sivuista voidaan antaa kirjahyllyn alle. Suunnittelijat ja asunnonomistajat valitsevat pääsääntöisesti yhdistetyn säilytysjärjestelmän – suljetut kaapit rakenteen alaosassa ja avoimet hyllyt aina kattoon asti..

Olohuoneen hyllyt

Kirjahylly pieneen olohuoneeseen

Kevyt kirjahylly

Jos olohuoneesi on osa tilavaa huonetta, joka sisältää myös muita toiminnallisia alueita, tai jos huone on tarpeeksi suuri eikä sohvaa tarvitse asettaa seinää vasten, voit käyttää pehmustettujen huonekalujen takaosaa asenna vähän tallennustilaa. Ne vievät vähän tilaa, mutta samaan aikaan niihin mahtuu yli tusina kirjaa..

Matalat moduulit olohuoneeseen

Toinen mahdollisuus asentaa suuri määrä kirjahyllyjä on oviaukon ympärillä olevan tilan suunnittelu. Kirjahyllyt ovat matalia ja paljon tilaa ei tarvita, ja jopa erittäin suuri kokoelma kirjoja mahtuu tällaiseen rakenteeseen.

Hyllyt oviaukon ympärillä

Rakentava ratkaisu kaksitasoiseen asuntoon

Kaappi ja kirjasto

Monille meistä englantilaistyylinen kaappi on esimerkki ylellisyydestä, rikkaudesta, symboli perinteiden säilyttämisestä ja rakkaudesta omaa liiketoimintaa kohtaan. Mikään ei valmista sinua työskentelemään kauniisti ja hyvin suunnitellun työpaikan tavoin. Puusta valmistetut kirjahyllyt ja hyllyt, jotka ulottuvat lattiasta ja katosta, on sisustettu koko setin mukaan, kirjoituspöytä ja kirjapiikit kaikkialla – klassinen vaihtoehto toimiston sisustamiseen.

Klassinen kaappi

Jos toimistoalue on pieni eikä tilavaa kirjahyllyä voida sijoittaa seinää pitkin, sinun on etsittävä vapaata tilaa ikkuna- ja oviaukkojen välisistä raoista. Jos sinulla ei ole lämmityspattereita ikkunalaudan alla, tätä tilaa voidaan käyttää myös kirjojen, aikakauslehtien ja asiakirjojen säilytysjärjestelmien järjestämiseen..

Kirjahyllyt tutkimuksessa

Saman muotoiset kirjahyllyt, jotka seisovat ainoan ikkunan aukon molemmin puolin, ovat tehokas lisä toimiston sisustukseen. Yhtäkään huonetta ei ole estänyt asettelun symmetria ja kauniit puukalusteet, joissa on ylelliset kaiverrukset..

Symmetria ja estetiikka

Kaappi-kirjasto

Alkuperäinen kirjahylly

Kirjojen pitäminen makuuhuoneessa

Kotikirjaston sijoittaminen makuuhuoneeseen ei ole yksi suosituimmista vaihtoehdoista, mutta ennen nukkumaanmenoa lukemisen ystäville tämä asettelu ei aiheuta hylkäämistä. Lisäksi usein pieniin asuintiloihin ei yksinkertaisesti ole muuta tapaa asentaa kirjahyllyä. Tässä on esimerkkejä päätylevyn takana olevien säilytysjärjestelmien suunnittelusta. Jos taonta on seinää vasten, tehtävänä on vain tilata avoimien hyllyjen sarja, joka sopii päätylevyn kokoon ja kokoonpanoon. Mutta jos puhumme telineen asentamisesta ikkunan aukon ympärille, sinun on ensin siirrettävä lämmityspatteri tai rakennettava heille erityiset rei’itetyt näytöt..

Kirjahylly makuuhuoneessa

Säilytysjärjestelmät päädyn ympärillä

Kirjahylly makuuhuoneessa

Monista huoneistojen makuuhuoneista pääsee loggialle. Usein huoneen ja loggian välinen väliseinä poistetaan, jälkimmäinen eristetään ja tämän vuoksi huoneen nukkumis- ja lepoalue kasvaa. Lattian ja loggian ikkunoiden väliseen tilaan voit asentaa matalat hyllyt kirjoille lähes koko kehän ympärille.

Alhainen kirjamoduuli

Säilytysjärjestelmät lastenhuoneessa

Lastenhuoneen hyllyille ja kaappeille asetetaan enemmän vaatimuksia kuin minkä tahansa huoneen huonekaluille. Rakenteen on oltava vahva, hyvin työstetyt kulmat (tarpeettomien vammojen välttämiseksi) ja asennettava siten, että lapsi ei voi kääntää rakennetta ylhäältä päin. Siksi lastentarhan telineet ja yksittäiset säilytysmoduulit ovat matalat – kaikki riippuu lapsen iästä ja pituudesta..

Kirjahylly lastentarhassa

Alhainen moduuli lastentarhassaAlhainen moduuli lastentarhassa

Kirjasolut lastenhuoneessa

Valkoiset säilytysjärjestelmät lastentarhaan

Kaikki lapset rakastavat kirkkaita, kirkkaita värejä. Jos lastenhuoneen sisustus on neutraali, voit huonekalujen avulla tuoda värin aksentin, joka on niin välttämätön vauvan kiinnittämiseksi huomiota. Tällainen silmiinpistävä elementti sisätiloissa voi olla matala teline tai kaappi. Toinen tapa tuoda väriä lapsen huoneeseen on koristella kirkkaalla värillä. «hyllyt takaisin avoimilla hyllyillä. Tämä yksinkertainen ja edullinen vaihtoehto hyllyjen takana olevan seinän viimeistelyyn voi olla vaikea aksentti, mutta myös sisustuksen kohokohta..

Kirkas selkä hyllyille

Telineen kirkas toteutus

Voit lainata kirjojen sijoittamisen periaatetta kaupoista – vähimmäissyvyysiset telineet edustavat kopioita siten, että kansi näkyy. Kirjat pidetään yhdessä kapeilla säleillä tai säleillä jokaisen kirjahyllyn vieressä. Tällaisten säilytysjärjestelmien järjestämiseksi tarvitset vähintään hyödyllistä tilaa lastenhuoneessa, jopa harvoin käytetty paikka ikkuna -aukkojen lähellä on sopiva.

Epätavallinen hyllyteline

Yhteensopiva ruokasali ja kirjasto

Jos yksityisessä talossasi tai huoneistossa, jossa on parannettu ulkoasu, on erillinen huone, jossa on ruokailuhuone, olisi järjetöntä käyttää tätä tilaa vain aterioiksi. Monille perheille ei ole usein mahdollista kokoontua illalliselle tai kutsua vieraita illalliselle. Tämän seurauksena ruokasalia käytetään harvoin. Monet sanovat, että olisi loogisempaa sijoittaa ruokasaliin vitriinikaapit, joissa on kauniita astioita, kristallia ja hopeisia ruokailuvälineitä. Mutta toinen ei häiritse toista. Jos huoneen pinta -ala sallii, voit varustaa kirjahyllyn toiselle puolelle ja toisaalta – paikka astioiden säilyttämiseen..

Kirjahylly ruokasalissa

Säilytys ruokasalissa

Lumivalkoiset hyllyt ruokasalissa

Jos ruokasali on osa suurta tilaa, jossa on myös olohuone ja keittiö, kirjahyllyä voidaan käyttää kaavoitus sisätilojen väliseinänä.

Kirjahylly - osio

Käytävät, portaiden lähellä olevat tilat ja muut aputilat, joissa on kirjahyllyt

Olisi ohimennen olla käyttämättä riittävän leveää käytäväkäytävää varastointijärjestelmien järjestämiseen. Kirjojen avoimien hyllyjen etuna on, että tällaiset rakenteet eivät vie paljon tilaa. Mutta jopa matalasta lattiasta kattoon rakennetusta hyllystä tulee tilava varasto suurelle määrälle kirjoja..

Kirjahyllyt käytävällä

Sisäänrakennetut vaatekaapit

Avoimien kirjahyllyjen etuna on, että ne eivät vaadi paljon tilaa niiden järjestämiseen. Jopa pienet markkinaraot voidaan varustaa hyllyillä. Toinen tällaisten rakenteiden plus on se, että yksikään sisustustyyli ei ole «tulee kärsimään» kirjarivien läsnäolosta kauniilla piikillä.

Sisäänrakennetut kirjojen säilytysjärjestelmät

Järkevä tilankäyttö

Jotta aputilojen kuvaa ei rasitettaisi (varsinkin jos sen pinta-ala ei ole riittävän suuri), on järkevää käyttää ei suuria, lattiasta kattoon ulottuvia kirjahyllyjä, vaan matalaa (puolet ihmisen korkeudesta) avoimet hyllyt. Tällaiset rakenteet ovat erittäin tilavia vaatimattomasta korkeudestaan ​​huolimatta..

Matalat moduulit käytävällä

Varastointi käytävillä ja käytävillä

Portaiden ympärillä oleva tila on aarrevarasto varastointijärjestelmien järjestämiseen. Avoimien hyllyjen järjestämiseen voit käyttää lentojen lähellä olevia seiniä, portaiden alla olevaa tilaa ja joskus portaiden välistä etäisyyttä. Tietenkin on parempi tietää suunnitelmasi varastointijärjestelmien järjestämisestä ennen portaiden suunnittelua sisäänrakennettujen elementtien huomioon ottamiseksi. Mutta jopa valmiilla rakenteella avointen kirjahyllyjen asentaminen on mahdollista..

Hyllyt portaiden vieressä

Säilytysjärjestelmät portaiden lähellä

Kirjoja portaiden alla

Hyllyt eri modifikaatioihin

Monille lukemisen ystäville tämän prosessin tärkein paikka on wc, joten ei ole yllättävää, että sisäänrakennettujen kirjahyllyjen kylpyhuoneiden suunnitteluprojekteja ilmestyy. Ainoa asia, josta sinun on huolehdittava, paitsi minikirjaston asettaminen utilitaristiseen huoneeseen, on hyvä pakotettu ilmanvaihtojärjestelmä ylimääräisen kosteuden poistamiseksi..

Kirjoja kylpyhuoneessa