Keittiötaso keinokivestä: tuotetyypit, edut ja haitat

Kuten tiedätte, minkä tahansa keittiön pääkoriste on sarja, joka ei ole vain sisustuksen pääosa, vaan myös asettaa sävyn koko huoneelle. Samalla on ymmärrettävä, että pöytäkehysten, riippukaapien, lattiajalustan ja muiden esineiden rakenteiden rakenteella ei ole vaikutusta huoneen sisustuksen yleiseen tyyliin. Mutta julkisivuilla on päinvastoin tärkeä rooli tässä asiassa. Siksi tämän keittiösarjan osan valinnassa on tapana ottaa huomioon monia tekijöitä, jotka vaihtelevat valmistusmateriaalista aina tekstuuriin ja värin suorituskykyyn..

Älä myöskään unohda työtasoa – jokaisen keittiön sisustuksen muuttumaton kumppani, koska tämä lisävaruste huolehtii kaikista «likainen työ» ja suojaa rakkaudella valittuja julkisivuja ja muita pintoja erilaisilta lialta ja vedeltä. Yleisin vaihtoehto tässä tapauksessa on keinotekoinen työtaso, joka näyttää aina houkuttelevalta ja useimmissa esimerkeissä on pesuallas, mikä mahdollistaa merkittäviä säästöjä. Jos haluat lisätietoja tästä lisävarusteesta, suosittelemme puhumaan lisää..

Keinotekoinen työtaso – edut ja haitat

Jokaisella työtasojen valmistuksessa käytetyllä materiaalilla on tietty joukko ominaisuuksia, joiden avulla ostaja voi muodostaa oman mielipiteensä tämän tai toisen valinnan merkityksestä. Tekokivellä on myös useita etuja ja haittoja..

Tärkeimmät edut

Voimakas

Koska keinotekoinen kivi kestää jopa pahimmat mekaaniset vauriot, sitä voidaan käyttää turvallisesti keittiön varustamiseen. Tällainen pöytälevy ei pelkää naarmuja ja siirtää helposti erilaisia ​​kuormia iskujen muodossa..

Hygienia

Toisin kuin luonnonkivi, sen korkealaatuisen jäljitelmän rakenteessa ei ole mikrohuokosia, joten työtason pinta ei ime vettä ja erityyppistä likaa. Tällä ominaisuudella on myönteinen vaikutus työtason ulkopinnan houkuttelevuuteen ja se estää mikrobien leviämisen..

Huollettavuus

Huolimatta siitä, että tekokivi on erittäin kestävä, joskus voi silti tapahtua erilaisia ​​ongelmia. Sinun ei kuitenkaan pitäisi huolehtia liikaa tästä. Keinokivitasot voidaan palauttaa pienin kustannuksin, varsinkin kun valmistajat itse tarjoavat usein tällaisia ​​palveluja..

Muovi

Keittiötasojen valmistusvaiheessa käytetyt materiaalit altistetaan korkeille lämpötiloille, minkä seurauksena niistä tulee hyvin muovisia, jolloin voit antaa sille halutun muodon. Siksi keittiön työtaso voi olla mikä tahansa..

Saumaton yhteys

Ja lopuksi, on syytä huomata kankaan eheys. Keinotekoisen materiaalin yksilöllisten ominaisuuksien ja lämpömuovauksen ansiosta se on helppo käsitellä ja luoda minkä tahansa kokoisia työtasoja ilman saumaa. Jos kuitenkin on tarpeen varustaa useista osista koostuva työpinta korkealaatuisen hionnan jälkeen, sauma on näkymätön..

haittoja

Mitä tulee tekokivitasojen haittoihin, tässä voidaan todeta vain kaksi asemaa. Ensimmäinen on vähemmän kestävyys, kun verrataan tuotetta sen luonnolliseen vastineeseen. Toinen on arvovalta. Joillekin omistajille tietyn tason noudattaminen on erittäin tärkeää. Keinotekoinen työtaso kuuluu tässä tapauksessa ympäristöystävälliseen, käytännölliseen, mutta edullisempaan vaihtoehtoon..

Kivitasot – lajikkeet

Olemme jo puhuneet siitä, että tekokivitasoilla voi olla monia muotoiluvaihtoehtoja. Asiantuntijoiden mukaan tällaiset tuotteet voivat kuitenkin poiketa myös kivityypistä, josta ne todellisuudessa valmistetaan..

Työtasot akryylistä

Akryylikivitasojen valmistukseen käytetään alumiinihydroksidia, mineraalilastuja ja akryylihartsia. Näillä kankailla on saumaton rakenne, suuri iskunkestävyys, ne on helppo puhdistaa, mutta ne ovat alttiita korkeille lämpötiloille ja naarmuille..

Kvartsi -agglomeraattitasot

Huolimatta siitä, että tällaiset työtasomallit ulkoisesti melkein eivät eroa luonnonkivestä valmistetuista tuotteista, ne ylittävät myös luonnolliset vastineet fyysisillä parametreilla. Tällaisten kankaiden valmistukseen käytetään murskattua luonnollista kvartsia, marmoria tai graniittia, jonka sideaine on polyesterihartseja. Tällainen keittiön työtaso kestää hyvin äärilämpötiloja, on kosteudenkestävä eikä pelkää mekaanista rasitusta. Ainoa haittapuoli on, että tällaista tuotetta ei voida palauttaa ja se voi olla saumaton vain, jos kangas on tehty enintään 3 metrin pituiseksi..

Keittiön pinnat polyesteriä

Tällaiset työtasovaihtoehdot eroavat huomattavasti hinnoista aiemmista ehdotuksista, koska tuotteiden valmistuksessa käytetään vain mineraalilastuja ja polyesterihartseja. Nämä mallit ovat erittäin vedenkestäviä, helppoja puhdistaa ja erittäin kestäviä. Polyesterikivestä valmistettujen työtasojen haittoja ovat kaarevan kankaan tekemisen mahdottomuus ja ominainen erityinen haju, joka katoaa jonkin ajan kuluttua..

Valetut marmorikankaat

Tämä tarjous sisältää noin 80% marmorilastusta. Loput 20% ovat väriaineita ja polyesterihartseja. Tällaiset työtasot on helppo palauttaa, niillä on suuri lujuus, ne eivät murene tai muodostu, ne sietävät täydellisesti kemikaalien vaikutuksia, mutta ovat alttiita äärilämpötiloille.

Hoitovinkkejä keinotekoisille työtasoille

Kaikki keittiön pinnat on hoidettava huolellisesti. Varsinkin kun kyse on työtason työtasosta, johon kerääntyy suurin määrä erilaisia ​​epäpuhtauksia, jotka syntyvät kulinaaristen mestariteosten valmistuksen jälkeen. Samalla on tärkeää pystyä huolehtimaan kuulokkeiden tästä osasta oikein, vaikka kangas olisi valmistettu erittäin kestävästä keinotekoisesta materiaalista..

Jotta työtasosi ei menettäisi ulkonäköä ja toimivuutta pitkään aikaan, käytä likaa poistavia hellävaraisia ​​puhdistusaineita, jotka eivät sisällä happoja ja emäksiä. Pyyhi työtaso puhdistuksen jälkeen kuivalla pyyhkeellä.

Sinun on myös estettävä asetonia sisältävien aineiden pääsy kankaiden pinnalle, älä aseta kattiloita tai pannuja, jotka on juuri otettu liedeltä, pöydälle ja poista välittömästi kosteus ja öljyjäämät jokaisen kypsennyksen jälkeen..

Keittiön työtaso on erittäin tarpeellinen ja, kuten näette, erittäin tärkeä yksityiskohta kuulokkeista. Hän ei vain selviydy täydellisesti työpinnan tehtävistä, vaan myös säilyttää huonekalujen julkisivujen eheyden. Oikea materiaalivalinta ja kankaan asianmukainen hoito auttavat sinua olemaan ajattelematta sisätilojen päivittämistä pitkään..