Keittiön suunnittelu parvekkeella: asetteluominaisuudet ja ajankohtaiset sisustusideat

Jokainen nainen viettää paljon aikaa keittiössä ja pyrkii varustamaan tämän huoneen niin, että siihen ei ole vain kätevää luoda erilaisia ​​kulinaarisia mestariteoksia, vaan myös vain viettää aikaa perheenjäsenten kanssa aamiaisella, lounaalla tai illallisella. Ja jos aiemmin tällaisen huoneen sisätilojen luonne rajoittui joukkoon vakioratkaisuja ja -esineitä, nykyään muotoilumaailma tarjoaa suuren valikoiman ehdotuksia tällaisen huoneen sisustamiseksi. Samaan aikaan nykyaikaiset kehittäjät kokeilevat usein huoneistojen järjestämistä huoneistoissa, ja keittiö, jossa on parveke, on vain esimerkki tällaisista toimista..

Suunnittelijoiden mukaan tällaista ratkaisua pidetään erittäin onnistuneena, koska parveke -alueen lisäneliömetrit, joita käytetään useimmissa tapauksissa varastoon ja erilaisten tavaroiden säilyttämiseen, voivat suorittaa täysin erilaisia, hyödyllisempiä toimintoja. Tärkeintä on lähestyä oikein suunnitteluideoiden toteuttamista ja jakaa huone oikein toiminnallisiin vyöhykkeisiin.

Seuraavaksi tuomme lukijoidemme tietoon erittäin mielenkiintoisen valikoiman valokuvia valmiista sisustusratkaisuista keittiöön, jossa on parveke, ja kerromme lisäksi kaikista niiden sisustukseen liittyvistä vivahteista.

Keittiön suunnittelu parvekkeella – suunnittelumenetelmät

Kun on kyse keittiön sisustuksen luomisesta, jossa on suoraan mukana päähuoneen vieressä oleva parveke, asiantuntijat suosittelevat aloittamista kolmesta päämuodostusmenetelmästä. Ensimmäisessä tapauksessa harkitaan ajatusta keittiön ja parvekkeen jakamisesta. Molemmat huoneet on sisustettu samaan tyyliin ja väreihin, ja ne on erotettu toisistaan ​​ikkunalla ja ovella. Päällä «entinen» parvekkeella vastaavassa esimerkissä, voit järjestää käteviä paikkoja säilyttämistä varten, esimerkiksi varustaa paikan rentoutumiseen tai luoda henkilökohtaisen tilin.

Keittiön ja parvekkeen välisen uudistuksen toisessa versiossa väliseinä on järjestetty tilavaksi lipastoksi, «saaria» tai baarimittari, joka useimmissa esimerkeissä jakaa yleisen neliön toiminnallisiksi vyöhykkeiksi.

Kolmannessa versiossa muuri puretaan kokonaan, ja vapautettu tila yhdistyy keittiöön ja sitä voidaan käyttää ruokailutilana, virkistysalueena ja moniin muihin tarkoituksiin. Kaikki riippuu asunnon omistajien makuasetuksista ja perheenjäsenten määrästä..

Keittiö parvekkeella: hyvät ja huonot puolet

Kuten olemme jo sanoneet, tällainen asunnon osa parvekkeena voi modernien suunnitteluratkaisujen ansiosta muuttua mihin tahansa huoneeseen. Kuitenkin kuinka surulliselta se kuulostaakin, jokaisella sisustusratkaisulla on positiiviset ja negatiiviset puolensa, jotka pitäisi tietää kaikille, joiden suunnitelmiin kuuluu tämä tai tämä korjaustyyppi. Ja kaikenlaiset muunnelmat keittiön parvekkeesta eivät myöskään ole poikkeus..

Keittiön ja parvekkeen yhdistämistyön päätyttyä seuraavista ilmeisimmistä eduista voidaan erottaa tärkein näkökohta – tämä on asuintilan neliön kasvu, jota jokainen kotiäiti voi käyttää itselleen suurin hyöty. Lisäksi tällainen ratkaisu tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden järjestää ylimääräinen toiminnallinen alue..

On myös syytä huomata, että liittymällä parvekkeelle keittiön lämmön- ja äänieristys paranee, mutta myös päivänvalo paranee huomattavasti, koska auringonvalo pääsee paljon paremmin kaikkiin huoneen kulmiin..

Mitä tulee parvekkeellisen keittiön uudistamisidean haittoihin, ne liittyvät suoraan itse korjausprosessiin, joka lupaa olla erittäin hankala ja kallis. Huoneiden yhdistämismenettelyn alkuvaihe alkaa pääsääntöisesti ensimmäisen huoneen eristyksestä ja sitä seuraavasta seinän, ikkunoiden ja ovien osittaisesta tai täydellisestä purkamisesta, jotka aiemmin toimivat kahden tilan välisenä rajana. Seuraavaksi voit jatkaa seinien verhoamista, lattiapäällystämistä ja muita korjaustöitä. Ei pidä unohtaa, että kantavan seinän purkaminen voi edellyttää koko rakennuksen lupaa..

Asettelun säännöt

Laajamittaisiin rakennustöihin tai kunnostustöihin liittyy aina erityislupa-asiakirjojen laatiminen, joiden myöntämisestä tietyt viranomaiset ovat vastuussa. Siksi, jos herää kysymys keittiön ja parvekkeen yhdistämisestä, sinun on huolehdittava tällaisten lupien saatavuudesta..

Jos keittiön ja parvekkeen välissä on kantava seinä, sitä ei voida poistaa kokonaan. Ei-kantava seinä voidaan purkaa kokonaan. Kun sinulla on asianmukainen dokumentaatio käsilläsi ja tiedät kykyjesi laajuuden, voit helposti päättää tilojen suunnittelusta. Ja tässä tapauksessa voit päättää, mitkä toiminnot keittiöön kiinnitetty parveke suorittaa..

Keittiön suunnittelu 9 neliömetriä m. parvekkeella

Pienen 9 neliön keittiön läsnäolo. m. on merkityksellinen tiili- ja paneelirakennuksille. Riippumatta siitä, kuinka pieni tällainen huone voi tuntua, voit sijoittaa täydellisesti keittiösarjan, ruokapöydän, vähimmäismäärän kodinkoneita ja muita sisustustarvikkeita, varsinkin kun kyse on keittiön ja parvekkeen yhdistämisestä. Kun luodaan tyylikäs sisustus tällaiselle keittiölle, on tärkeää ottaa huomioon monet tekijät, mukaan lukien ovien ja ikkunoiden aukkojen sijainti, markkinarakojen tai sisäänrakennettujen varastotilojen läsnäolo sekä vesijohtojen ja niihin liittyvien viestimien sijoittaminen . Seuraavaksi sinun on harkittava huolellisesti kuulokkeiden kokoonpanoa ja sijaintia työalueen odotettujen liikkeiden mukaisesti, nimittäin pesuallas, liesi, jääkaappi.

Pienen keittiön värimaailman tulisi perustua rauhallisiin ja pastellisävyihin, jotka ovat hyväksyttäviä koko asuntosuunnittelun suuntaan, mikä lisää visuaalisesti huoneen materiaalia. Jos lakoniset sävyt näyttävät hieman tylsiltä, ​​voit aina muuttaa ja päivittää sisustuksen kirkkailla aksentteilla keittiön kehällä huonekalujen pintojen, tekstiilielementtien tai koriste -esineiden muodossa.

Suunnittelutyylin osalta tässä esimerkissä on oleellista käyttää klassisen suunnan lisäksi tyypillisiä kaaria, kristallikruunuja ja kultaisia ​​yksityiskohtia. Rauhallinen ja viihtyisä Provence, selkeät muodot ja yhdistelmä metallia ja kiveä korkean teknologian tyyliin, seinän loft-tiilimuuraus, maalaismaisen maalauksen tai skandinaavisen tyylin lumivalkoisten sävyjen ruumiillistuma sopivat täydellisesti sisustukseen huone, jonka neliö on 9 neliömetriä. m. Tässä tapauksessa sinun ei pitäisi pelätä kokeita.!

Keittiön sisustus 10 neliömetriä. m.

Keittiön suunnittelu parvekkeella, jonka neliö on 10 neliömetriä. m riippuu täysin mieltymyksistäsi, ja tällainen ominaisuus voidaan ilmaista ensisijaisesti huoneen tyylillä. Tässä esimerkissä voit jatkaa keittiössä, johon on yhdistetty parveke, sekä asunnossa jo varustettua tyyliä että etusijalle täysin kontrastista ratkaisua. Tärkeintä on luopua tilaa painavista suunnista ja olla sotkeutumatta huoneeseen tarpeettomilla huonekaluilla..

Klassinen, moderni tai provence on tässä tapauksessa täydellinen ratkaisu. Tällaisen huoneen asettelussa on kiinnitettävä erityistä huomiota huonekalujen valintaan, ja kaikenlaiset kulmarakenteet eivät ole täällä ollenkaan vaihtoehto. Mutta erilaiset lisäykset julkisivuihin, joissa on lasi- tai muoviosat, mahdollistavat keittiön «hengittää» ja laajentaa koko sisustusta.

Myös tärkeä tekijä harmonisen ja mukavan ympäristön luomiseksi on koko suunnittelun värimaailma. Tällaisen neliön päävärin tulisi hallita vähintään 60% kaikista pinnoista. Samaan aikaan on erittäin tärkeää olla liioittelematta sitä kaikenlaisilla yhdistelmillä ja väriyhdistelmillä. Muuten saat mukavan keittiön sijasta tunteen kaaoksesta ja sisustuksen epätäydellisyydestä..

Parvekkeen lisätila on erinomainen paikka jääkaapille, ja pöytä- tai baaritiskin muotoinen väliseinä korvaa täydellisesti tilavan ruokapöydän ja vapauttaa tilaa viihtyisälle pienelle sohvalle.

Keittiön ulkoasu 12 neliömetriä m.

Kahdentoista metrin keittiötä voidaan kutsua melko tilavaksi huoneeksi, joka on viime aikoina löydetty usein uusista uusista rakennuksista. Kuitenkin tullakseen näiden rakastajaksi «kartanoita» uuden asuintilan hankkiminen ei ole ollenkaan välttämätöntä. Joissakin tapauksissa riittää yksinkertaisesti yhdistää olemassa oleva kompakti keittiö ja parveke. Lisäksi jos vaalittu 12 neliömetriä m. tulee saataville vasta molempien huoneiden yhdistämisen jälkeen, tällaisen keittiön suunnittelu lupaa saada erittäin mielenkiintoisia ääriviivoja. Voit irrottaa osan seinästä ja varustaa palkin laskurin tai alustan jäljellä olevaan väliseinään.

Kun seinä on purettu kokonaan, sinun tulee huolehtia panoraamaikkunoiden asentamisesta, joiden avulla voit ihailla auringonnousua kahvikupilla aamulla ja katsella kauniita auringonlaskun kuvia iltaisin. Mitä tulee uudelleen suunniteltujen tilojen suunnittelun yleiseen tyyliin, tämä kysymys riippuu täysin asuntojen omistajien valinnasta..

Puukalusteet, kullatut asusteet ja tavalliset tekstiilit ovat tyypillisiä klassikoille, jotka eivät koskaan mene pois muodista. Eklektismi yhdistää useita suuntauksia ja tarjoaa paljon mahdollisuuksia kokeilla ja muuttaa omia ideoitasi todellisuudeksi. Minimalismin suhteelliset muodot ja lakonismi ovat aina ajankohtaisia. Jos haluat käyttää sisätiloissa vain luonnollisia materiaaleja, tässä tapauksessa ihanteellinen ratkaisu olisi ekologinen sisustus..

Moderni keittiö parvekkeella

Tällainen käsite kuin moderni keittiö tulkitaan eri suunnittelijoilla eri tavalla, joten tässä tapauksessa on yksinkertaisesti turhaa puhua erityisistä säännöistä tai kriteereistä. Jotkut asiantuntijat pitävät nykyaikaisuutta pakollisena saatavilla olevasta uudesta tekniikasta, metallista ja kevyistä muoviesineistä. Toiset käyttävät enemmän luonnonmateriaaleja, avointa tilaa ja lakonisia värejä. Toiset taas päinvastoin vaativat kokeilua ja yhdistämään täysin yhteensopimattomat yksityiskohdat. Ja tiedätte, jokaisessa näistä mielipiteistä on jonkin verran totuutta..

Moderni keittiö on käytännöllisyyden, mukavuuden ja toimivuuden ilmentymä, joka voidaan ilmaista monilla yksityiskohdilla..

Samaan aikaan sen luomisen aikana voit kokeilla turvallisesti. Moderni keittiö, jossa on parveke, voidaan sisustaa skandinaaviseen tyyliin, joka yhdisti alun perin yksinkertaisuuden ja kirkkaat aksentit, tai erittäin suosittu uusklassinen, jonka suunnittelu perustuu klassisten yksityiskohtien yhdistelmään ja nykyaikaisemmilla elementeillä.

Vähemmän omaperäinen ja joissakin tapauksissa hyvin epätavallinen sisustussuunnittelu näyttää brutaaleilta parvella, jotka voidaan ilmaista tummilla sävyillä tai pintojen läsnäololla «karkea» rakenne. Minimalismin lakonisen tyylin sisustusta voidaan kutsua ihanteelliseksi perustaksi kaikkien nykyaikaisten trendien luomiseen. Sen avulla voit paitsi päästä eroon tarpeettomista kaappeista ja tarpeettomista esineistä keittiössä ja parvekkeella, mutta se sopii myös täydellisesti kirkkaampiin tyylimuotoihin. Voimme siis päätellä, että: Sisätilojen moderni tyyli on kaikki mistä pidät ja jonka avulla voit tuntea olosi mahdollisimman mukavaksi.

Keittiö ja parveke: vinkkejä onnistuneeseen yhdistelmään

Jos pidit yhdestä keittiön ja parvekkeen yhdistämisen ideasta, mutta tämän suunnitteluratkaisun toteuttamisessa on edelleen vaikeuksia, suosittelemme ottamaan huomioon muutamat vinkit, jotka asiantuntijat jakoivat kanssamme. Olemme varmoja, että tällaisen tiedon avulla voit selkeästi kuvitella korjaustoimenpiteidesi seuraukset ja auttaa sinua luottavaisemmin päättämään sisätilojen suunnan valinnasta..

Suunnittelun värisuunnittelun valinnassa onnistunein ratkaisu olisi keittiön ja parvekkeen suunnittelu samoilla tai samanlaisilla sävyillä. Liitetyn huoneen tulisi tässä tapauksessa olla tasainen päähuoneen jatko. Sinun tulee myös noudattaa tiettyä yhtenäisyyttä viimeistelymateriaaleissa ja eri yksityiskohdissa. Tällaiset vivahteet laajentavat visuaalisesti tilaa ja tekevät sisätilojen yleisestä käsityksestä harmonisimman..

Suunnitteluratkaisu-parvekkeen erottaminen keittiöstä lattiasta kattoon ulottuvien ikkunoiden avulla näyttää «eurooppalaisella tavalla» tyylikäs ja ihanteellinen viheralueiden tai talvikasvihuoneiden järjestämiseen entisen tarpeettomien tavaroiden varaston paikalle. Ajatus ikkunoiden tai ovien korvaamisesta jollakin kaarevista aukoista näyttää yhtä mielenkiintoiselta, ja täällä voit paitsi hyödyntää klassisia ehdotuksia, myös kääntää kaikkein vähäpätöisimmät ideat todellisuudeksi.

Mitä tulee huoneiden erilaisiin lattiatasoihin, älä kiirehdi pyörtymään tai yritä päästä eroon tuloksena olevasta vaiheesta. Jos parvekehuone sijaitsee keittiön tason yläpuolella, leiki tämän vivahteen kanssa järjestämällä eräänlainen koroke, jolle siisti ruokapöytä tuoleilla tai kodikas nojatuoli epätavallisen muotoisen sohvapöydän kanssa näyttää hyvältä. Jos parvekkeen lattia päinvastoin sijaitsee keittiön lattian tason alapuolella, voit aina varustaa hiljaisen ja kodikkaan nurkan parvekkeella, joka on piilotettu syvenemisen vuoksi uteliailta katseilta.

Riippumatta siitä, kuinka monimutkainen ja ongelmallinen keittiön ja parvekkeen yhdistämismenettely saattaa tuntua ensi silmäyksellä, lukuisat muunnelmat suunnitteluratkaisuista ja tyylisuunnista antavat sinun valita idean juuri sinulle, ja lopulta et vain lisää keittiö, mutta myös saada ainutlaatuinen ja upea sisustus. Luopua tavallisista stereotypioista ja luoda mukavimmat olosuhteet olemassaolollesi. Joskus sinun täytyy vain antaa itsesi tehdä päätös.!