Keittiö, jossa on baaritiski: lajikkeet, edut ja haitat

Mielenkiintoinen ratkaisu baaritiskin muodossa on yhä yleisempi nykyaikaisten keittiöiden suunnittelussa. Se ei ole vain tyylikäs, vaan myös käytännöllinen huonekalu. Itse asiassa se suorittaa usein paitsi taulukon tehtävän myös osion tai jopa työpinnan. Tästä ratkaisusta on tullut erityisen tärkeää pienissä huoneissa ja studioissa. Koska heillä ei usein ole mahdollisuutta järjestää täysimittaista ruokailutilaa.

Baaritiski keittiöön: edut ja haitat

Kuten mikä tahansa ratkaisu tilan järjestelyssä, baaritiskillä on etunsa ja haittansa. Siksi ennen sen asentamista suosittelemme, että tutustut huolellisesti kaikkiin vivahteisiin. Tärkeimmistä eduista huomaamme seuraavat:

 • tiski ei vie liikaa tilaa ja sopii erinomaisesti välipalaksi tai aamiaiseksi, mutta samalla se ei voi korvata ruokapöytää.
 • joissakin muunnelmissa on mahdollista järjestää säilytystilaa baaritiskin alle.
 • Tämä huonekalu auttaa hyödyntämään tilaa optimaalisesti eikä vie paljon tilaa.
 • kyky ryhmittää tila oikein.
 • haluttaessa baarimittaria voidaan aina käyttää työskentelyalueena.

Haittapuolia ovat seuraavat:

 • pienen keittiön baariin ei voi majoittaa enempää kuin neljä henkilöä. Siksi se ei sovellu juhliin ja perheaterioihin..
 • Periaatteessa telineiden korkeus on aina noin 110 cm, joten lisätuoleja on ostettava. Muista kuitenkin, että ne eivät sovellu lapsille ja vanhuksille..

Erilaisia ​​baaritiskiä keittiöön

Sisäänrakennettu baaritiski

Tämä jalustaversio on jatkoa työtason työtasolle. Sen korkeus on sama kuin keittiösarjan ja se on myös tehty ilman taukoja. Tämä on erityisen kätevää, koska sen alle voidaan sijoittaa hyllyjä tai ulosvedettäviä elementtejä. Joissakin tapauksissa se asennetaan jalkoihin. Tämän vaihtoehdon valitsevat pääasiassa pienen keittiön omistajat. Yleensä uskotaan, että sisäänrakennettu baaritiski on edullisin ja helpoin toteuttaa. Mutta tämä ei vaikuta hänen ulkonäköön..

Kaksitasoinen baaritiski

Toisin kuin edellinen versio, tämä näkymä koostuu kahdesta osasta. Toista käytetään baaritiskinä ja toista työtasona. Tämä ratkaisu sopii ehdottomasti tilavaan keittiöön ja takaa optimaalisen tilankäytön..

Baarin vasta-osio

Ohjausteline löytyy useimmiten pienistä tiloista. Koska se on valittu erottamaan keittiö visuaalisesti muusta kodista. Pohjimmiltaan se asennetaan kohtisuoraan keittiön päälinjaan nähden. Tämä mahdollistaa lähestymisen molemmilta puolilta.

Baaritiski ikkunan vieressä

Pienessä huoneessa ei useinkaan ole tarpeeksi tilaa edes baaritiskille. Siksi se yhdistetään usein ikkunalaudalle. Tämä on loistava vaihtoehto, varsinkin jos sinulla on kaunis näkymä ikkunasta. Mitä tulee tämän vaihtoehdon toteuttamiseen, teline asennetaan useimmiten erillään työskentelyalueesta. Tai se voi olla jatkoa kulma -keittiölle, jossa on sisäänkäynti ikkunan alle. Jokaisella vaihtoehdolla on omat etunsa. Tässä ratkaisussa voi kuitenkin olla joitain haittoja. Tämä on jäähdytin, jota jalat lepäävät, samoin kuin ikkunasta tuleva kylmä. Useimmissa tapauksissa kaikki esineet on poistettava pinnalta, jotta ikkuna avautuu kokonaan..

Kuinka valita työtasojen ja tukien materiaali?

Tangon jalat ovat pääasiassa puuta tai terästä. Ne sopivat parhaiten kaikkiin sisustustyyleihin. Mitä tulee työtasoon, kaikki ei ole niin yksinkertaista täällä. Yleisimmin käytetyt vaihtoehdot ovat:

 • puu. Epäilemättä puinen työtaso näyttää kauniilta ja sopii lähes jokaiseen keittiöön. Se erottuu kestävyydestään, lämmöstä ja kyvystä palautua ajan myötä. Lisäksi riittää vain huolehtia hänestä. Mutta on yksi haittapuoli – korkea hinta..
 • MDF ja lastulevy. Nämä ovat usein käytettyjä budjettivaihtoehtoja. Niillä on kuitenkin merkittäviä haittoja. Materiaalin hauraus ja myrkyllisyys ovat tärkein asia, joka hylkii valintaprosessia.
 • luonnonkiveä erottaa houkutteleva ulkonäkö ja kestävyys. Mutta valitettavasti hänkään ei ole täydellinen. Marmorista lähtien «pelot» happoja, rasvaa ja erilaisia ​​elintarvikevärejä. Siksi se vaatii huolellista huoltoa. Ja tietysti sillä on erittäin korkeat kustannukset..
 • baaritiskille käytetään usein tekokiveä. Siinä on korkea käytännöllisyys, kestävyys ja houkutteleva ulkonäkö..

Pieni keittiö, jossa baari

Jos pystyt toteuttamaan aivan kaikki ideat suurella tilalla, pieni keittiö pakottaa sinut tekemään kompromisseja. Loppujen lopuksi on erittäin tärkeää varustaa kaikki toiminnallisesti niin, että jokapäiväisessä elämässä on mukava olla siinä..

Jos keittiö on niin pieni, että jopa pöytä ei mahdu siihen, baaritiski on vaihtoehtoinen ratkaisu. Se vie paljon vähemmän tilaa ja sopii hyvin monenlaisiin sisustustyyleihin. Lisäksi baarituolit ovat yleensä paljon pienempiä kuin ulosteet. Yleensä sopivin tässä tapauksessa olisi taitettava hylly, joka on kiinnitetty seinään. Tiski näyttää myös upealta ikkunalaudan sijasta..

Studio, jossa on baari

Studiohuoneistoissa baaritiski on usein välttämätön esine, jota ilman on vaikea kuvitella pätevää tilanjakoa. Lisäksi hän koristaa usein sisätiloja. Varsinkin kun käytetään kontrastisia, monimutkaisia ​​rakenteita, joissa on erilainen sisustus, epätavallinen valaistus tai muita yksityiskohtia. Koska studiot ovat rakenteeltaan avoimia, baaritiskiä voidaan käyttää osiona. Siksi se on usein koristeltu koristeellisella tiiliseinällä tai kivellä. Tietenkin vain, jos se on sopivaa valittuun sisustustyyliin..

Kaikista nykyisistä trendeistä sisustusmaailmassa baari on edelleen ajankohtainen. Tärkeintä on löytää paras ratkaisu keittiöön..