Käytävä olohuone: suunnitteluominaisuudet ja käytännöllinen tilanjako

Käytävä olohuone on epätyypillinen huone, jota ei ole niin helppo varustaa niin, että sitä on mukava ja miellyttävä käyttää. Kuinka edetä? Kuinka järjestää läpikäyvä olohuone niin, että siitä tulee todella huone, jossa haluat olla? Katso ideoita ja valokuvaesimerkkejä.

Käy läpi olohuoneen sisustus: onko huoneessa mitään etuja?

Toisin kuin ulkonäkö, viereiset huoneet eivät välttämättä ole ongelmallisia suunnittelun kannalta. Tämä voi olla melko palkitseva osa asuntoa. Kuten nimestä voi päätellä, muut huoneet, kuten makuuhuone, keittiö tai kylpyhuone, kulkevat viereisen olohuoneen läpi. Tämän ansiosta voit erottaa yöalueen päiväalueesta tai virkistysalueen työstä.

Käytävän olohuoneen sijainnista ja toiminnasta riippuen saat:

  • enemmän rauhaa;
  • mukava työpaikka;
  • paljon säilytystilaa;
  • parhaat olosuhteet vieraiden vastaanottamiseen, koska viereinen huone toimii olohuoneena;
  • kiinteistön lisäarvoa, koska vierekkäiset huoneet voivat antaa asunnolle enemmän muotoilua tai jopa arvostetun ilmeen.

Kuten näette, läpikäydystä olohuoneesta voi olla monia etuja, joten muista harkita niitä ennen seinien tuhoamista ja huoneen laajentamista «tarpeeton» asunto, jos se on mahdollista. Tällaisen tilan hallitseminen ei tietenkään ole helppoa, mutta alla on muutamia vinkkejä siitä, kuinka järjestää kulkuhuone olohuoneeseen siten, että saat kaiken irti..

Käytävä olohuoneen muotoilu: epäsäännöllisen muotoisen huoneen alkuperäinen järjestely

Vaikea tehtävä on varustaa paitsi pieni sisustus myös epäsäännöllinen huone, joka näyttää ensi silmäyksellä mahdottomalta luoda harmoninen muotoilu. Siitä huolimatta mikään ei ole mahdotonta skandinaavisen, klassisen tai modernin tilan järjestämisen ystäville. Katso, kuinka voit järjestää olohuoneen ja luoda erittäin toimivan paikan asua joka päivä. Olohuone on läpikulku, koska ei riitä, että pääset siitä käytävästä, se johtaa myös keittiöön ja makuuhuoneeseen. Tällainen määrä ovia ja lisäksi erittäin epäsäännöllinen muoto ovat todellinen haaste asunnon omistajille. Ensinnäkin, jotta sisustus ei ylikuormitu, kannattaa päättää tehdä pääväri valkoiseksi. Voit monipuolistaa tällaista vaaleaa ja hieman raakaa tilaa käyttämällä yksittäisiä tummia lisävarusteita. Kukat maljakossa ja matossa tai pörröinen viltti tuovat miellyttävän lämpimän auran ja sulautuvat täydellisesti tyylin luonnollisuuteen.

Kävelyttävä olohuone Hruštšovissa

Jos aiot ostaa asunnon Hruštšovista, valmistaudu kunnostamaan viereinen huone. Siinä voit luoda olohuoneen erottamalla sen muista käytävistä ja sitten helposti sijoittaa siihen huonekaluja. Valitettavasti näin ei aina ole. Viereinen olohuone Hruštšovissa voi näyttää käytävältä, mikä tarkoittaa pitkää ja kapeaa huonetta, joskus ilman ikkunaa. Moderni muotoilu mahdollistaa kuitenkin jopa tällaisesta tilasta monikäyttöisen «Keskusta» koko perheelle.

Kuva läpikuultavasta olohuoneesta, jossa on ruokasali

Jos viereinen olohuone sijaitsee keittiön tai makuuhuoneen välissä, on parempi järjestää miniruokasali siihen. Jopa sisätiloissa, joissa on useita ovia, pöytä ja tuolit sopivat, ja erillinen ruokailutila on loistava tilaisuus viettää aikaa yhdessä. Lisäksi olohuoneen ruokailutilan ansiosta vieraasi voivat istua mukavasti huoneessa, kun valmistat illallisen ja katat pöydän.. 

Talon läpi kulkeva olohuone on ihanteellinen paikka kirjastoon

Käytävä huone on ihanteellinen kotikirjastoon. Jos sinulla on suuri kokoelma kirjoja, voit täyttää koko olohuoneen seinän avoimilla hyllyillä ja sijoittaa niiden viereen pieni jakkara, joka auttaa sinua pitämään hauskaa kirjallisuuden maailmassa. Onko olohuoneessa suuri ikkuna? Aseta tässä tapauksessa tuoli sen lähelle, jalkatuki ja pieni pöytä, jolle kirja asetetaan. Jos pidät kodikkaasta ympäristöstä, koristele olohuoneesi takalla ja lampunvarjostimella.

Käytävä olohuone – leikkihuone

Kuinka varustaa kulkuhuone, jos sinulla on kaksi, kolme tai useampia lapsia? Jos lapsilla on yhteinen makuuhuone ja vapaata tilaa ei ole riittävästi, kulkeva olohuone sopii parhaiten vapaa-ajan viettoon. Aseta siihen kirjahylly ja lipasto taidetarvikkeita varten. Huonekalujen tulee olla seinää vasten, jotta lattialla on mahdollisimman paljon tilaa leikkiä varten. Lelujen puhdistaminen ei ole työlästä, jos käytät laatikoita, koreja, laatikoita ja astioita. Vanhemmille lapsille määritä paikka työpöydälle, jossa on tietokone ja tuoli.

Pieni kävelyhuone tai työhuone

Jos työskentelet usein kotona, tarvitset ilmaisen kulman tietokoneen sijoittamiseen ja mukavan tuolin. Pieni olohuone voi korvata pienen toimiston. Laita kirjahylly ja kirjoituspöytä hyllyineen tähän henkilökohtaiseen työtilaan. 

Käytävä keittiö-olohuone

Olohuone ja keittiö ovat kiistanalainen aihe. Jotkut sanovat, että minikeittiö on modernin ilmentymä. Samaan aikaan useimmille sijoittajille tämäntyyppinen sisustusratkaisu on vain keino kehittäjille säästää rahaa ja vielä enemmän kulkuväylissä..

Muodikas muotoilu keittiön olohuoneesta

Käytävä olohuone, jossa on minikeittiö, löytyy usein studio-asuntoehdotuksista. Tämä ratkaisu on ihanteellinen pienille alueille, jos olet kiinnostunut tilan optisesta laajentamisesta. Hyvin usein on tilanteita, joissa yhden huoneen huoneistojen omistajat päättävät avata pienen keittiön olohuoneeseen. Tämän seurauksena huoneiden väliset rajat tasoittuvat, mikä luo vaikutelman tilavuudesta..

Koska minikeittiö on yleensä pieni, eli se on vain seinä, se ei ole kätevä ratkaisu ihmisille, jotka pitävät kulinaarisista kokeista. Yhdistelmä kulkevaan olohuoneeseen edellyttää myös, että omistajat pitävät huoneen puhtaana ilman työpintojen sotkua..

Käytävä olohuone voi olla käytännöllinen alue viihdettä, rentoutumista, ruoan valmistusta ja vastaanottamista varten. On vain suunniteltava tilat oikein ottaen huomioon henkilökohtaiset edut.