Kasvit sisätiloissa: alkuperäiset suunnitteluratkaisut

Kuka ei pidä sisäkasveista nykyään? Luultavasti tällaisia ​​ihmisiä ei ole tai heitä on hyvin vähän. Loppujen lopuksi kasviston vihreät edustajat tuovat iloa ja rauhaa vain ulkonäöltään ja kuinka paljon hyötyä niistä on. Ne imevät hiilidioksidia ja luovuttavat happea, mikä on niin välttämätöntä erityisesti kaupunkilaisille. Kun olemme asettaneet kasveja talomme tai huoneistoomme, tuomme sinne kodikkaan, vilkkaan ja iloisen ilmapiirin.

Kasveja sisätiloissa

Tietenkään älä missään tapauksessa täytä huoneita kaikenlaisilla kasveilla suuria määriä, joten et saavuta mitään. Olisi parempi ostaa useita kauniita yksilöitä, tämä korostaa täydellisesti sisustustasi. Sinun on myös oltava varovainen eksoottisen kasviston valinnassa, sinun on oltava varma, että voit huolehtia niistä..

Tietyt vihreät kasvit sopivat jokaisen huoneen jokaiseen sisustukseen..

Kasvit salin sisätiloissa (eteinen)

Ensimmäinen paikka, jonka me ja vieraamme löydämme taloon tullessamme, on käytävä tai käytävä. Ajatus elämästämme alkaa tästä huoneesta, ja tietysti myös vihreät kasvit voivat elää ja kukoistaa täällä. Jos valoa on tarpeeksi, tämä on vain onnea, mutta jos valoa on vähän, mikä on tyypillistä nykyaikaisille huoneistoille, älä epätoivo – laita varjoa rakastavia kasveja, jotka ovat yleensä vaatimattomia. Näitä ovat: rasvat, peperomia, nuolijuuret sekä dracaena, sansevier, jotka kestävät hyvin käytävälle ominaisia ​​lämpötilan ja valaistuksen muutoksia..

Sinun on myös keskityttävä käytävän tai käytävän käytettävissä olevaan tilaan. Jos tilaa on tarpeeksi, rehevät suuret kasvit, kuten saniaiset, näyttävät hyvältä sekä erillisenä aksenttina että kasviryhmänä. Mutta jos sinulla ei ole tarpeeksi tilaa, pienet kukat, jotka on sijoitettu esimerkiksi hyllyille, erikoisjalustat, joita on paljon aikamme, tekevät. Hedera -muratti kuuluu niihin hyvin pieniin kasveihin, jotka voivat muuttaa käytäväsi tunnistamattomasti ja antaa sille upean mukavuuden..

Kukkia käytävälläKasveja käytävällä Bambu käytävälläKasveja keittiön sisätiloissa

Keittiö on edullisin paikka sisäkasveille, siellä on tarpeeksi valoa ja kosteutta. Mutta sinun on silti otettava huomioon joitakin tekijöitä, kun valitset kasveja keittiöön. Koska ruoka valmistetaan usein keittiössä, kannattaa valita lämpöä rakastavat kasvit. Jos valitset kukkia ikkunalaudalle, tarvitset ehdottomasti valoa rakastavia. Loppujen lopuksi on olemassa varjoa rakastavia kasveja, jotka yksinkertaisesti kuolevat suuresta määrästä valoa, mutta ne ovat täydellisiä, jos haluat sijoittaa kasvit pois ikkunasta, jonnekin jääkaapin varjossa tai jotain sellaista. Ei myöskään mitenkään sen arvoista «asettua» uunin lähellä, liiallinen kuumuus ja höyry ruoanlaitosta voivat vahingoittaa niitä. Altaan lähellä oleva paikka ei myöskään ole hyvä, koska sieltä saippua roiskeet ja rasvaisen ruoan jäämät voivat päästä kasveihin..

Kasvien koko riippuu myös keittiön koosta. Mitä muuta kannattaa ottaa huomioon vihreää valittaessa? «naapureita»  keittiöön, joten – tämä on jatkuva lämpötilan lasku, tämä on tämän huoneen merkittävä haitta, mutta kaikki voidaan ratkaista. On olemassa esimerkiksi ficus, chlorophytum, muratti, aloe, tradescantia, parsa, jotka selviävät helposti tällaisissa olosuhteissa. Muuten, klorofytumi on erittäin hyödyllinen kasvi keittiölle, koska se vapauttaa huoneen ilman haitallisista höyryistä..

Kasveja keittiön sisätiloissa Pienet kasvit keittiön sisätiloissa Kasvin alkuperäinen järjestely keittiössä Epätavallisia kasveja keittiössä Kasveja keittiössä pienenä aksenttina Kuvan keittiön kasvit Pienet kasvit keittiössä Keittiön sisustus pienillä kasveilla Keittiön sisustus vihreillä kasveilla

Periaatteessa haluttaessa lähes kaikki kasvatetaan keittiössä (sitruunat, appelsiinit, kahvi- ja teepuut jne.), Mutta mikä loistava idea olisi tehdä pieni «puutarha». Voit kasvattaa sipulia, tilliä, persiljaa, minttua, basilikaa, koristepippuria. Tavallisten kattiloiden sijaan keittiövälineet näyttävät hyvin alkuperäisiltä – teekupit, teekannut, kattilat ja niin edelleen..

Kasvit olohuoneen sisätiloissa

Yleensä suurin ja «vieraanvarainen» huone on olohuone. Siksi kasveja sijoitetaan usein tähän suureksi, lattiaksi, leveälehtiseksi. Myös täällä, kuten muuallakin, kannattaa keskittyä siihen, mihin haluat sijoittaa vihreät ystäväsi. Ikkunan vieressä – valoa rakastava, varjossa – varjoa rakastava. Mutta jos sinulla ei vieläkään ole tarpeeksi tilaa suurille kasveille, pienet näytteet ripustuskorissa koristavat täydellisesti sisustuksesi, kiipeilykasvit näyttävät hyvältä.

Juuri leikatut kukat ja ruukkukasvi sopivat yhtä hyvin olohuoneen sisustukseksi, tietysti voit käyttää niiden tandemia.

Luodakseen luonnollisen ja pehmeän sisustuksen suunnittelijat suosittelevat pieniä ja tylsiä koostumuksia tai korkeita ja ilmavia. Lasi maljakot, läpinäkyvät pullot, pallot – akvaariot sopivat ruukkujen rooliin, kaikki nämä muunnelmat säilyttävät sisätilojen keveyden.

Kasvit olohuoneen sisätiloissa Kukkiva olohuone Suuri kasvi olohuoneen sisätiloissa Pieni kasvi olohuoneen sisätiloissa Kasveja olohuoneessa Kaksi vihreää puuta olohuoneen sisätiloissa Hienoja ruukkuja olohuoneessa Vihreä kasvi olohuoneessa Vihreät kasvit olohuoneessa kuvassa Kevyt vihreyden aksentti olohuoneessa Vahva vihreyden aksentti sisätiloissa Viihtyisä olohuoneen sisustus, jossa on kasveja Epätavallinen kasvi sisätiloissa Vihreä olohuoneen sisustus

Kasveja makuuhuoneen sisätiloissa

Makuuhuoneessa olevat kasvit täyttävät sen pehmeydellä, viihtyisyydellä ja arkuudella, jotka kutsuvat hyvin nukkumaan. Mutta ei ole toivottavaa laittaa monia kukkia makuuhuoneeseen, varsinkin kasveille, joilla on voimakas tuoksu, tämä uhkaa sinua voimakkaalla päänsäryllä aamulla. Liljat ja saniaiset ovat erittäin vaarallisia makuuhuoneelle, nämä kasvit imevät happea ja päästävät hiilidioksidia.

Jos huoneen koko sallii, lattiatyyppiset kasvit ovat täydellisiä, voit värjätä ruukut pöydälle tai yöpöydälle tai ikkunalaudalle. Mutta aloe ja Kalanchoe luovat erinomaisen mikroilmaston – ne vapauttavat happea yöllä..

Jotkut kasvit makuuhuoneessa Istuta makuuhuoneeseen Vihreä puu makuuhuoneessa Kasveja makuuhuoneen sisätiloissa Kuvassa olevat kasvit sisätiloissa Makuuhuone ja vihreät kasvit

Vihreät kasvit jalostavat aina minkä tahansa sisustuksen, ne tuovat luonnollisuutta, raikkautta ja korostavat kaikkien perheenjäsenten yksilöllisyyttä. Ne voivat myös piilottaa huoneesi puutteet..