Japanilaistyylinen makuuhuone: väri, materiaalit ja viimeistelyt, huonekalut, valaistus, tekstiilit ja sisustus

Vaikka muotiasusteet, värikkäät kankaat ja koristeellinen arkkitehtuuri liittyvät yleisesti Japaniin, tällaiset sisätilat ovat vaatimattomia ja minimalistisia. Et voi etsiä muodikkaita koruja ja suunnittelijatarvikkeita täältä. Järjestelyt, jotka kätkevät Kaukoidän hengen, ovat avaruudellisia, kirkkaita ja täynnä luonnonmateriaaleja. Joten kuinka järjestää makuuhuone, joka vie sinut matkalle lumoavaan Sakura Landiin? Katso nopea katsaus Kaukoidän ideoihin.

Japanilaisen tyylin piirteitä

Japanilainen estetiikka liittyy suurelta osin luonnon ja taiteen maailmaan. Japanilainen tyyli vetoaa erityisesti ihmisiin, jotka etsivät jotain enemmän kuin vain muodikasta muotoilua, sekä niille, jotka pitävät minimalismista..

Japani on maa, jolla on erittäin rikas historia ja hämmästyttävä kulttuuri. Matkustaminen tähän paikkaan on monien unelma, mutta kaikilla ei ole varaa siihen. Jotta voisit tuntea itsesi ainakin vähän kuin tässä kauniissa maassa, sinun on luotava oikea sisustus kotiisi. Makuuhuoneesta tulee loistava paikka. Hänen sisustus voi viedä sinut suoraan Sakura -maahan! Sinun tarvitsee vain esitellä muutama erottuva japanilaisen tyylin elementti, jotta voit nauttia ja rentoutua kuin todellinen japanilainen..

Japanilaistyylinen makuuhuone: huonekalusuunnittelu

Japanilaisissa sisätiloissa ei ole tilaa keinotekoisille materiaaleille tai synteettisille kankaille. Pääosissa puu, bambu ja riisipaperielementit. Japanilaistyyliset huonekalut ovat matalat ja keskeneräiset. Useimmissa malleissa on geometriset ja herkät muodot. Makuuhuoneen sisustukseen kannattaa valita yksinkertainen puinen sänky, joka vastaa perinteisten japanilaisten järjestelyjen tyyliä. Tämän lisäksi matalat, yksinkertaiset yöpöydät ja tilava vaatekaappi näyttävät myös hyviltä, ​​mutta aina kevyillä liukuovilla..

Puurakenteinen sänky, joka on mieluiten mahdollisimman lähellä maata, muodostaa japanilaistyylisen makuuhuoneen perustan. Luonnollisten raaka -aineiden käyttö, esteettinen herkkyys ja tarkkuus – nämä ovat iskulauseita, jotka ohjasivat asiantuntijoita luodessaan tällaista epätavallista sänkyä. Minimalistinen muoto tekee tästä huonekalusta ajattoman ja sulautuu täydellisesti perinteiseen ja nykyaikaiseen sisustukseen. Runko voidaan valmistaa kiinteästä tuhkasta, joka on kyllästetty pellavaöljyllä. Hienoimpia luonnonmateriaaleja käyttävä sänky antaa sinulle syvän ja rauhallisen unen..

Makuuhuone japanilaiseen tyyliin: mitä värejä?

Kaukoidästä tuleva estetiikka on aina pitäytynyt vaaleissa, neutraaleissa ja mykistetyissä maanläheisissä väreissä. Siksi beige, pölyinen vihreä, tasapainoinen oranssi ja ruskea ovat tervetulleita sisätiloihin. On myös syytä kokeilla valkoisen, norsunluun, vanukan sävyjä ja harmaata palettia onnistuneen järjestelyn saavuttamiseksi. Näiden yhdistelmien ansiosta tilat säilyttävät luonnollisen luonteensa, mutta luovat samalla lisää kodikkuutta. Kun sisustat japanilaistyylistä makuuhuonetta, muista pitää mielessä luonnollinen viimeistely – trendi rakastaa luonnonpuuta ja viileää raakakiveä..

Makuuhuoneen taustakuva japanilaiseen tyyliin

Jos haluat vedota japanilaiseen koriste -estetiikkaan, saatat houkutella alkuperäistä seinämaalausta. Tällainen elementti voi muuttaa radikaalisti makuuhuoneen sisustusta ja lisätä siihen luonnetta muutamassa minuutissa. Seinille voidaan sijoittaa japanilaisia ​​genre -kohtauksia, itämaisia ​​maisemia, eksoottisia kasveja, seppeleitä ja pagodeja. Erittäin muodikas aksentti ovat lintujen, erityisesti nostureiden, motiivit, jotka esiintyvät hyvin usein Japanin heraldiikassa ja Kaukoidän laajassa taiteessa.

Pieni japanilaistyylinen makuuhuone kauniilla kankailla

Puuelementtien lisäksi sisätiloissa tulisi käyttää myös muita luonnonmateriaaleja, kuten pellavaa, juuttia, villaa tai luomupuuvillaa. Joten valitse pehmeät tyynyt, kudotut päiväpeitteet jne. Käsintehdyt matot ja matot ovat myös harkitsemisen arvoisia. Jos haluat viitata wabi-sabi-trendiin, muista, että näiden lisävarusteiden ei tarvitse olla täydellisiä. Pienet näppylät tai rypyt arvostetaan. Jos kuitenkin haaveilet tyylikkäämmästä järjestelystä, valitse lisävarusteet, jotka on valmistettu herkästä, liukkaasta materiaalista, mieluiten silkistä. Mielenkiintoinen valinta olisi esimerkiksi tyynyvalikoima, joka jäljittelee japanilaisen kimonon ulkoasua, joka kirkastaa pientä makuuhuonetta..

Japanilaistyylinen makuuhuoneen sisustus: valokuvavalintoja

Japanilaisen estetiikan mukaan kauneimmat sisätilat ovat aitoja, epätäydellisiä, joskus lähes askeettisia. Ei ole tilaa glamourille, hopealankalle tai tyylikkäille viimeistelyille. Tämä tyyli näkee kauneuden yksinkertaisuudessa, vaatimattomassa suunnittelussa ja esineissä, joilla on sielu. Makuuhuone voidaan sisustaa yksinkertaisella grafiikalla, joka on saanut inspiraationsa japanilaisesta taiteesta, keramiikasta tai käsinmaalatusta tuulettimesta. Voit valita lampun, joka muistuttaa hahmoa mangasta tai japanilaisesta kissasta maneki-neko, joka on menestyksen ja vaurauden symboli.

Japanilaistyyliset makuuhuoneet suosivat hienovaraista ja pehmeää valoa. Tämä luo oikean tunnelman ja tunnelman sisätiloihin. Nerokas ratkaisu on asettaa tummanruskeat kaihtimet puuikkunoihin. Tämä mahdollistaa valon voimakkuuden säätämisen. Tämä ratkaisu on loistava vaihtoehto niille, jotka eivät pidä siitä, kun huone on aina pimeä..

Usein japanilaistyylisen makuuhuoneen sisustukseen on yksi ominaisuus. Tämä on yleensä suuri maalaus, joka roikkuu sängyn päällä. Hänen teemansa liittyy tiukasti luontoon tai japanilaisiin symboleihin..

Japanilaistyylinen makuuhuoneen sisätiloissa – shoji -ovi

Yksi japanilaistyylisistä huoneistoista tyypillisimpiä elementtejä ovat kevyet liukuovet – shoji. Ne ovat liikkuva, liukuva näyttö, joka yleensä suorittaa yhden kahdesta päätoiminnosta. Joskus shojia käytetään yhden huoneen jakamiseen, muissa tapauksissa se toimii klassisena liukuovena. Elementti koostuu puukehyksistä, jotka on erotettu mullioilla ja jotka on yleensä täytetty perinteisellä riisipaperilla.

Japanilainen tyyli on loistava valinta moderniin makuuhuoneeseen, jossa rentoutuminen ja rentoutuminen ovat ensiarvoisen tärkeitä..