Ilmeikäs suunnittelu omakotitalosta eklektiseen tyyliin

Eklektismi, sekoitus ja yhdistelmä erilaisia ​​näkemyksiä, ideoita ja tyylejä, soveltuu sekä taiteeseen, filosofiaan, muotiin että arkkitehtuuriin. Sisustussuunnittelun osalta eklektinen tila on pääsääntöisesti jonkinlainen sekoitus eurooppalaista ja itämaista, modernia ja vanhaa, kontrastista ja neutraalia, ja se sisältyy suunnittelijan mukavuuden ja viihtyisyyden visioon. tai asunnon omistaja. Epätavallinen ja jopa eksoottinen sisustus muodostetaan huonekalujen ja sisustuksen, tekstiilien tai matkamuistojen avulla, jotka on tuotu matkoilta muihin maihin. Kun modernin sisustuksen kankaalle kudotaan muiden kulttuurien ja jopa ajanjaksojen elementtejä, saadaan aikaan alkuperäinen, sanoinkuvaamaton kuva huoneesta sen täysin alkuperäisellä viehätyksellä. Joillekin huoneen eklektinen muotoilu tuntuu liian teeskentelevältä, sekavalta ja jopa epäkeskeiseltä. Toisille eklektisyys on aina läsnä omassa kodissaan – isoäidiltään perityllä vanhalla veistetyllä pöydällä on ultramoderni kannettava tietokone, kymmenen vuotta sitten ulkomaiselta matkalta tuodut matkamuistot sijaitsevat hyllyillä, jotka on juuri valmistettu tilauksesta ..

Seinän sisustus

Eklektisen kodin sisustus

Haluamme näyttää esimerkkinä yhden omakotitalon suunnittelusta, kuinka kodikas, mukava ja samalla toimiva eklektisyys voi olla modernissa suunnittelussa, kuinka harmoniset esineet voivat olla eri alkuperää, toimintaa ja tyylitajua. Heti kun pääsemme tämän eklektisen talon tiloihin, näemme kuinka mielenkiintoinen ja värikäs sekoitus eri kulttuureja, tyylejä ja aikoja elämässämme voi olla..

Hallissa

Aloitetaan eksentrinen kiertueemme talon tilavimmasta huoneesta – olohuoneesta, joka on yhdistetty avokeittiöön. Ensimmäinen asia, joka kiinnittää katseesi tähän valoisaan huoneeseen, on ikkuna -aukkojen alkuperäinen muotoilu. Ei vain lasimaalausten kirkkaita elementtejä, jotka kiinnittävät huomiota, mutta myös ei-triviaalinen lähestymistapa ikkunatilaan. «Kestää» samanlainen kirkkaus ja paljon seinäkoristeita voidaan saavuttaa vain huoneen seinien lumivalkoisella, sileällä koristelulla, joka ei häiritse huomiota ja toimii erinomaisena, neutraalina taustana.

Suuri olohuone

Jollekin saattaa tuntua, että huone on liian täynnä huonekaluja, sisustusta, kaikenlaisia ​​yksityiskohtia, jotka näyttävät olevan järjestetty kaoottisesti. Mutta asunnonomistajille tämä tapa järjestää tilaa on kätevin, mukava ja viihtyisä..

Tilava huone

Olohuoneen pehmeän alueen muodosti suuri lumivalkoinen sohva, jossa on paljon kirkkaita koristetyynyjä ja kaksi mukavaa nojatuolia, joissa on nahkaverhoilu. Tämän toiminnallisen segmentin kuvan viimeistely on pieni antiikkinen pöytäjalusta alkuperäisestä mallista.

Pehmeä alue

Tässä olohuoneessa on työpaikka kahdelle, jota edustavat kirkkaan sininen kirjoituspöytä ja saman sävyiset metalliset nojatuolit, joissa on lumivalkoiset pehmeät pohjat. Tällä työn ja luovuuden alalla kaikki on kirkas ja monipuolinen – valaisimista kirjoitustarvikkeisiin..

Työpaikka

Toinen paikka opiskeluun, luovuuteen ja työskentelyyn sijaitsee huoneen vastakkaisessa kulmassa. Suuren ikkunan lähellä tämä toiminnallinen segmentti pysyy hyvin valaistuna suurimman osan ajasta. Päivän pimeään aikaan on pöytävalaisin, jonka pohja on alkuperäinen, joka ei heti silmiinpistävä tämän alueen kirkkaiden ja värikkäiden sisustuselementtien taustalla..

Luovuusalue

Koriste-elementit, kuten kaleidoskooppi, jossa on erimuotoisia ja -kokoisia monivärisiä lasit, täyttävät huoneen, mutta säilyttävät samalla yhden kuvan tilasta rentoutumiseen ja viestintään, vieraiden vastaanottamiseen ja luovuuteen.

Sisustus

Olohuoneesta on täysin esteetön pääsy keittiöalueelle; suuri avoin aukko ei estä liikennettä huoneiden välillä. Keittiötila on sisustettu yhtä rakkaudella vanhan ja uuden, eurooppalaisen ja itäisen yhdistelmään yhdellä toiminnallisella alueella.

Ulos keittiöön

Huolimatta sisätilojen näennäisestä erimielisyydestä, asunnon eri toiminnallisilla segmenteillä on yhteisiä suunnitteluratkaisuja, värivalikoima ja viimeistelymenetelmät, joissa yhdistyvät erilaiset ajatukset ja tyylit kodin yleisen käsitteen alla. Lumivalkoinen viimeistely, puun käyttö ikkuna- ja oviaukkojen koristamiseen, lattialistat ja huonekaluelementtien valmistus, vastaavien mallien valaisimien käyttö, elävien kasvien läsnäolo – näiden suunnitteluratkaisujen paino auttaa yhdistämään asunnon huoneet yhdeksi valoisaksi, kirjavaksi, mutta niin ainutlaatuiseksi.

Keittiöalue

Toinen pieni oleskelualue sijaitsee suuren olohuoneen vieressä. Täällä näemme toistoa huoneen sisustuksessa, lattianpäällysteen ikkunoiden koristamisessa, joka yhdistää kaikki eklektisen talon tilat yhteiseen konseptiin. Mutta samaan aikaan mini-olohuoneessa on oma ainutlaatuinen viehätyksensä. Joka koostuu mosaiikin tavoin erilaisista elementteistä, joilla on erilaisia ​​tyylillisiä ajatuksia, yhdeksi yhteiseksi, harmoniseksi maalaukseksi, jossa on kaunis kuvio.

Mini olohuone

Mukavat kulmasohvat ja monet koristetyynyt tarjoavat mukavat istuimet rentoutumisalueella, keskustelussa ja vastaanotossa.

Kulmasohva

Vain ensi silmäyksellä saattaa tuntua siltä, ​​että kaikki koriste -elementit, pöydät, telineet ja valaisimet on valmistettu eri materiaaleista, rakentavista ja tyylillisistä ideoista. Yleiskuvaus koriste -elementtien toteutuksesta, tekstiilit kaikissa huoneissa toistaa teeman yhdistää eurooppalaiset ja itäiset ideat eklektisesti sisustetun talon saman katon alle.

Alkuperäinen suorituskyky

Katsotaanpa yksityistä sviittiä – makuuhuonetta. Täällä pastellisävyisten koristeiden taustalla on esillä sekä ainutlaatuisia huonekaluja että eksklusiivisia koriste -elementtejä. Epätavallisesta lipastoista, jossa on alkuperäinen sisustus, on tullut kaikkien silmien vetovoima, vaikka makuuhuoneessa tällainen keskipiste on yleensä sänky..

Makuuhuone

Tyylikäs yöpöytä, epätavallinen pöytävalaisin ja antiikkinen pyörivä puhelin – kaikki tässä eklektisessä makuuhuoneessa luo erottuvan, mutta visuaalisesti miellyttävän sisustuksen. Huolimatta monista koristeellisista yksityiskohdista ja epätavallisista tavoista sisustaa huone, koko makuuhuone näyttää kevyeltä, sen paletti pastelliväreissä edistää rentoutumista, rauhallista lepoa ja hyvää unta.

Lähellä sänkyä

Yksityisen talon viereisen alueen rekisteröinti

Yksityisen kodin takapihalla näemme yhtä eklektisen ympäristön ulkoilualueella. Puiset aurinkotuolit metallikehyksillä, mukavat nojatuolit, joissa on pajuelementtejä, alkuperäinen pöytäjalusta – yhdessä he tekivät erittäin harmonisen liiton virkistys- ja auringonottosegmentin järjestämiseen.

Takapihalla

Epätavalliset itämaiset lamput sopivat täydellisesti erilaisiin kasvillisuuksiin, jotka kasvavat sekä avomaalla että kaikenlaisissa ruukuissa ja kylpyammeissa. Värikäs painettu rohkeita tyynyjä lisää väriä luonnonkauniille oleskelualueille.

Lepoalue

Eklektiseen tyyliin ei ole mitään outoa käyttää eri materiaaleista valmistettuja huonekaluja yhdessä koostumuksessa. Esimerkiksi rottinkiset korituolit sopivat hyvin puisiin ulkokalusteisiin, keraamisiin tai savisiin lasinalusiin ja sisustukseen. Keskeisen elementin – pöydän ja ulkolattian – avulla kaikki huonekalut ja sisustus yhdistetään yhdeksi toiminnalliseksi osaksi, joka on tasapainossa kasvillisuuden ja samaan tyyliin tehtyjen valaisimien kanssa.

puutarhakalusteet