Esiliina keittiössä: käytännön neuvoja materiaalivalinnasta, modernit sisustusideat ja valokuvaesimerkkejä

Keittiö on erittäin tärkeä huoneistossa, joten sellaiset tekijät kuin toimivuus, mukavuus ja esteettinen ulkonäkö ovat erittäin tärkeitä sisustuksen luomisessa. Jokaisella kotiäidillä on kuitenkin sellainen ongelma kuin rasvan tai veden roiskuminen keittiökalusteiden työtasolle. Seinälle ei jää houkuttelevia pisteitä, ja tapetti menettää nopeasti houkuttelevan ulkonäkönsä. Ihanteellinen ratkaisu tähän ongelmaan voi olla esiliina, joka samanaikaisesti suorittaa suojaustoiminnon, voidaan helposti puhdistaa erilaisista lioista ja on myös tyylikäs lisä sisustukseen. Samaan aikaan on monia suunnitteluvaihtoehtoja. Tässä artikkelissa on hyödyllistä tietoa siitä, mikä tällainen keittiön sisätilojen yksityiskohta on, sekä vinkkejä materiaalien valitsemiseen sen valmistukseen..

Mikä on keittiöesiliina

Nykyaikaisessa keittiön sisustuksessa tätä konsonanttilausta kutsutaan osaksi seinää, joka sijaitsee seinä- ja lattiakaappien välissä, koska juuri tämä pinta altistuu eniten erilaisille epäpuhtauksille. Keittiön backsplash -vakiokokoonpano edellyttää täydellistä peittoa koko seinän osasta. Suunnittelijat kuitenkin keksivät vuosittain yhä mielenkiintoisempia muunnelmia sisätiloista, minkä seurauksena tällainen suojapinnoite voi sijaita vain pesualtaan tai liesi alueella..

Tärkeitä vinkkejä

Kun luot keittiön sisustusta, sinun on ehdottomasti otettava huomioon useita kohtia, jotka liittyvät esiliinan kokoon. Ensinnäkin asennetun paneelin tulisi mennä huonekalujen alle muutaman senttimetrin verran. Tässä tapauksessa esiliinan ja pöytälevyn välinen liitos on suojattava lisäksi sokkelilla, muuten sienen muodostuminen lattiakaappien takana olevan jatkuvan vesivirran jälkeen on taattu. Samaan aikaan keittiön esiliinan korkeus voi vaihdella 45-60 cm.Pituuden osalta tässä tapauksessa, kuten olemme jo maininneet, voit kokeilla hieman. Huokoisten materiaalien käyttöä ei myöskään suositella tällaisen sisätilojen luomisen yhteydessä. Lisäksi ehdotamme, että puhumme tästä yksityiskohtaisemmin..

Keraaminen laattaesiliina

Yleisin ratkaisu, jota käytetään nykyaikaisen keittiön sisustuksen luomiseen, on keraamiset laatat tai laatat, kuten niitä myös kutsutaan. Tällainen pinta on erittäin kestävä, siinä on paljon sisustusta jokaiseen makuun ja budjettiin, ja se kestää myös kosteutta ja äärilämpötiloja. Samanaikaisesti on mahdollista ylläpitää keraamisen pinnan puhtautta paitsi erityisten välineiden avulla. Kevyt lika voidaan poistaa helposti tavallisella astianpesuaineella. Lisäksi laatat voivat jäljitellä tekstuureja, kuten kiveä, puuta, nahkaa tai betonia. Keramiikan haittoja ovat saumat, jotka muodostuvat materiaalin osien väliin. Laasti on uusittava määräajoin ja lisäksi käsiteltävä sientä vastaan. On myös huomattava, että laattojen asentaminen on erittäin hankalaa..

Suojaava pinta luonnonkiveä

Ohuista luonnonkivestä valmistetuista levyistä tulee ihanteellinen materiaali keittiön esiliinan luomiseen klassiseen sisustukseen. Useimmat vaihtoehdot ovat marmoria tai graniittia. Tämä esiliina näyttää erittäin tyylikkäältä, kalliilta ja erittäin kestävältä. Tällaisella pinnalla ei ole melkein huokosia, joten se ei ime pölyä ja muuta likaa, mikä helpottaa suuresti puhdistusta. Lisäksi kiviasussa on monia sävyjä, ja laatat eroavat toisistaan, koska luonnossa ei ole kahta identtistä mineraalia. Tällaisen suojaesiliinan haitat ovat kivilevyjen paino ja materiaalin korkeat kustannukset. Joten jos suunnitelmissasi on marmorin tai graniitin käyttö keittiön sisustuksessa, sinun on haaroitettava hieman.

Fake timantti

Tekokiven käyttöä sisätiloissa voidaan kutsua käytännölliseksi vaihtoehdoksi luonnonmateriaaleille. Tällainen pinta jäljittelee helposti mitä tahansa rotua ja eroaa merkittävästi hinnasta. Lisäksi tekokiveä valmistetaan erikokoisina levyinä ja laattoina, jolloin voit luoda saumattoman pinnan seinälle. Toinen tekokiven positiivinen laatu on sen helppo huolto ja ylläpidettävyys. Tarvittaessa vaurioitunut pinta voidaan aina korjata tai vaihtaa.

Lasi esiliina

Keittiön lasinen suojapinta näyttää hieman epätavalliselta ja luovalta, mikä on herättänyt viime aikoina yhä enemmän huomiota. Keittiön esiliinoissa käytetään karkaistua lasia, jonka erottuva piirre on korkea mekaanisten vaurioiden kestävyys..

Esiliinan lasipinta ei pelkää eri pesuaineiden vaikutuksia. Tällainen lasi ei yksinkertaisesti voi vaurioitua vakavasti..

Lisäksi voit asentaa suojaavan lasilevyn suoraan olemassa olevien pintojen, kuten puun, tapetin ja jopa kollaasin piirustuksista, valokuvista tai leikkeistä aikakauslehdistä tai sanomalehdistä. Tällainen esiliina valmistetaan aina yksittäisten mittausten mukaan, mikä vaikuttaa suoraan sen hintaan. Ja tämä on ehkä ainoa lasin suojapinnan haitta..

Puinen esiliina

Keittiön esiliinan luomiseen käytetään harvoin luonnonpuuta, koska luonnonmateriaali ei kestä eri pilaantumisen vaikutuksesta kauan ja on kallis. Suunnittelijat suosittelevat näihin tarkoituksiin levyjen käyttöä, joissa on lastulevystä tai MDF: stä valmistettu laminoitu pinta, jotka kestävät täydellisesti kaikki keittiön kuormat. Tällaisten laattojen paksuus on keskimäärin 0,5-1,5 cm, mikä säästää tilaa. Puumainen esiliina on kuitenkin herkkä aggressiivisille pesuaineille, eikä sitä suositella kaasuliesi yläpuolella olevien seinäosien viimeistelyyn. Tässä tapauksessa sinun tulee turvautua keittiön esiliinan yhdistettyyn versioon..

Akryylinen esiliina

Materiaali, kuten akryyli, on tyylikäs vaihtoehto lasille, ja sitä käytetään hyvin usein keittiön sisätilojen moderneissa muunnelmissa. Tällaisen pinnan valmistusprosessin aikana lasikerrosten väliin kaadetaan akryylipolymeeri, joka maalataan myöhemmin eri väreillä, koristetaan valokuvilla tai erilaisilla kuvioilla. Akryyliesiliinassa ei ole saumoja ja se on helppo puhdistaa. Tällainen suojapinta näyttää kuitenkin harmoniselta vain yhdessä modernien keittiökalusteiden kanssa..

Metallinen esiliina

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu esiliina näyttää erittäin mielenkiintoiselta ja omaperäiseltä. Tällainen keittiön pinta on kestävä ja kestävä, mutta haitat, kuten tahrat, tipat, roiskeet, sormenjäljet ​​ja naarmut teräspinnalla, ovat hyvin havaittavissa. Mattarakenne ratkaisee osittain tämän ongelman, mutta joskus se ei sovi keittiön yleiseen tyyliin. Metallinen esiliina voi ottaa koko työpinnan tai sitä voidaan käyttää vain pesualtaan tai liesi alueella.

Liuskemaalilla

Tällainen koristeratkaisu vetoaa luovaan luonteeseen ja edustaa puuta, kipsilevyä ja muuta pohjaa, joka on päällystetty useilla kerroksilla erityisellä liuskekivimaalilla. Alun perin tällainen maali oli tarkoitettu liitutaulujen restaurointiin, mutta ajan mittaan suunnittelijat arvostivat sen erityisominaisuuksia, ja nykyään tällaista pinnoitetta käytetään erittäin onnistuneesti keittiön esiliinojen luomiseen. Tällaiselle suojapinnalle voit kirjoittaa suosikkireseptejäsi, jättää viestejä ja vain piirtää, mikä varmasti kiinnostaa nuoria taiteilijoita..

Mutta älä unohda – liuskekiven esiliinaa tulee huoltaa jatkuvasti ja huolellisesti..

Valitsitpa minkä tahansa vaihtoehdon, sinun tulee aina kuunnella suunnittelijoiden suosituksia.

Keittiön esiliinan ei pitäisi vain näyttää kauniilta, täyttää tehtävänsä vaan myös vastata huoneen yleistä tyyliä.

Lisäksi ei pidä unohtaa hinnan ja laadun suhdetta. Monilla halvoilla materiaaleilla on erittäin lyhyt käyttöikä, mikä tarkoittaa, että pinta on kunnostettava usein. Ja tämä tarkoittaa ylimääräistä vaivaa ja kustannuksia..