Ekotyyli sisätiloissa – kodikkuutta luonnosta

Huolimatta siitä, kuinka ihmiset rakastavat uusien synteettisten tuotteiden luomista, he ovat mukavimpia luonnon ja luonnonmateriaalien joukossa. Euforia puristuksista, vinyyleistä, polymeereistä ja akryyleistä on ohi, ja nyt me todella arvostamme ja arvostamme sitä, mitä luonto itse luo ja ympäröi meitä kaukana kaupungeista.

Luonnolliset värit, luonnonmateriaalit luonnollisessa sisustuksessa

Yrittäessään luoda lämpimän ja rakastavan ilmapiirin kotiinsa he keksivät ekotyylin. Se on yhdistelmä luonnollisia materiaaleja, muotoja ja värejä nykyaikaisilla käsittelytekniikoilla. Luonnontyylinen sisustus ei ole halpa, mutta se oikeuttaa kustannuksesi täysin rentouttavalla ilmapiirillä ja puhtaalla ilmalla..

Puiset huonekalut ja tilaa

Ekotyyli, kuten luonto, ei pidä kasoista ja tarpeettomista asioista. Siksi sisätilat ovat monin tavoin samanlaisia ​​kuin minimalismi. On vain yksi merkittävä ero. Kaikki materiaalit ovat luonnollisia, luonnollisia värejä, edistyksellistä tekniikkaa. Aivan kuin Flora itse olisi käynyt luonasi ja tehnyt kaiken uudelleen makunsa mukaan. Siksi ekotyylisessä sisustuksessa pitäisi olla paljon tilaa ja valoa. Aloita poistamalla kaikki tarpeettomat huonekalut ja sopimaton sisustus..

Matalat huonekalut, suuret ikkunat ja elävät kasvit ovat ekologisen tyylin perusta

Valo

Valaistus on voimakas ja lähellä luonnonvaloa. On suositeltavaa, että huoneessa on suuri ikkuna. Valaisimien tulisi säteillä lämpimällä spektrillä, jossa on kellertävä sävy. Sopivimmat ovat perinteiset hehkulamput. Tämän valikoiman taloudenhoitajilla on hieman korkeampi hinta, mutta ne kestävät myös pidempään. LED -valot voivat olla hyvä vaihtoehto..

Suuri ikkuna ja vaaleat seinät täyttävät huoneen valolla ja ilmalla

Hyvä valaistus auttaa luomaan vaaleita seiniä ja kattoja, heijastavia pintoja.

Tilavuutta

Minimoi huonekalujen määrä. Poista kaikki iso, tumma ja pitkä. Jätä vain se, mikä on kompakti ja toimiva. Laita korkean liinavaatteen sijasta lipasto, johon kaikki tarvittavat asiat mahtuvat, kun se on paljon alempi ja jättää huoneen yläosan auki.

Valkoiset seinät ja huonekalut lisäävät visuaalisesti tilaa

Jos on tarpeen jättää korkeat huonekalut, etuseinän tulee olla peilikuva tai valkoinen. Aseta se ikkunaa vastapäätä olevaa seinää pitkin, mutta älä valonlähteen viereen, vaan vastapäätä tai sivulle.

Alhaiset huonekalut jättävät tilaa auki

Tilaa voidaan lisätä myös pinnoitteilla. Vaaleat katot ja seinät laajentavat tilaa merkittävästi ja tekevät siitä visuaalisesti korkeamman. Mutta mitä alempi katto, sitä vaaleamman lattian pitäisi olla, noin pari sävyä tummempi kuin seinät.

Luonnon väri

Luonnollisessa sisustuksessa maalien tulee olla luonnollisia eikä tunkeilevia. On parasta tehdä päätausta valkoiseksi tai käyttää sen sävyjä, kuten maitomaista, merivaahtoa, norsunluuta. Voit käyttää ruskean ja vihreän sävyjä. Minimoi sininen huoneen alaosassa, koska se viittaa kylmiin väreihin, ja ekotyyli on tehty lämpimänä.

Alhaiset huonekalut jättävät tilaa auki

Kirkkaat oranssin ja punaisen sävyt, liian kuuma luonnolle. Jos haluat tehdä ilmapiiristä lämpimämmän, käytä pientä määrää niiden mykistettyjä sävyjä ja mieluiten pehmeää keltaista tai lämmintä beigeä..

Sohvan mykistetty oranssi väri ja pieni punainen pöytä lämmittävät kylmää eteistä

Luodaksesi puhtaan luonnollisen sisustuksen, lisää vihreää koristetta valkoisiin tai maitomaisiin seiniin. Niiden tulisi olla sileitä pystysuoria viivoja, samanlaisia ​​kuin varret ja lehdet. Luovuta heti suorat viivat, terävät kulmat ja geometriset koristeet.

Mitä tulee mustaan, sitä ei ole luonnossa puhtaassa muodossaan, joten sulje se heti pois.

Huonekalut ja materiaalit

Huonekalujen tulee olla luonnonmateriaaleja. Tuolit massiivipuuta tai rottinkia. Pajukalusteet toimivat hyvin. Lasiset pöytätasot. Keittiössä voit käyttää vaaleaa kiveä työpintoihin. Kaapin huonekalujen etuseinät voidaan maalata vaaleilla väreillä tai lasista.

Rottinkituolit ja pöytä vanhan puisen rinnan muodossa, satiiniverhoilu ja kasvi kylpyammeessa

Pehmustettujen huonekalujen verhoilu on myös valmistettu luonnonmateriaaleista, kuten pellavasta, chintzistä, satiinista ja villasta. Ikkunoiden verhot, jotka on valmistettu kevyistä ja kevyistä kankaista, mieluiten yksinkertaisesti riippuvat alas, luoden kevyitä taitoksia. Ilman lambrequinsia, röyhelöitä ja verhoja nämä koristeet ovat vieraita luonnolliselle tyylille..

Seinä on ommeltu luonnonlaudoilla

Sohvat ja nojatuolit näyttävät parhaalta matalalla selällä. Huonekalujen pinnan tulee olla mahdollisimman luonnollinen. Siksi on parempi valita kiillotettu matta tai karkea luonnonmateriaali..

Huoneen sisustus

Suosituin viimeistelymateriaali viskoosisen sisustuksen luomisessa on puu. Jos huoneen koko sallii tarkemmin, jos sen pinta -ala on yli 20 m2 ja katon korkeus vähintään 2,5 metriä, on suositeltavaa päällystää seinät puulla tai tehdä puulevyjä. Näiden tulee olla vaaleita puita, jotka on peitetty valkoisella mattalakalla. Pintaa ei tarvitse kiillottaa ennen pinnoitusta, sen tulee näyttää luonnolliselta.

Puiset huonekalut ja seinät on peitetty tapetilla

Lattian tulee olla lämmin, puu tai kivi. Kosteissa tiloissa voidaan käyttää keraamisia laattoja.

Puu, vehreys ja vaaleat seinien ja verhojen värit

Seiniä ei aina voi viimeistellä puulla. Myös muut luonnonmateriaalit sopivat luonnolliseen tyyliin. Nämä seinät on maalattu ja liimattu tavallisella tapetilla, bambuilla tai vain paperilla.

Katto

Katon korkeudesta riippumatta sen on oltava tasainen. Ekotyyli on yksinkertaisuus ja luonnollisuus, joten erilaiset monimutkaiset monitasoiset mallit eivät vastaa luonnollista muotoilua. Voit tehdä sen ripustetuksi tai venytetyksi, mutta pinnan ei pitäisi olla peilimäinen ja kiiltävä. Yleisin väri on valkoinen.

Puinen kattopalkki

Jos sinulla on suuri huoneen korkeus ja haluat pienentää sitä visuaalisesti, käytä tilan muuttamista koskevaa sääntöä ja tee yläosa tummemmaksi kuin seinät. Mutta älä hämmästy tummista ja kirkkaista väreistä. Sen pitäisi olla kevyt ja luonnollinen. Esimerkiksi sininen kuin taivas. Voit käyttää ruskean ja vihreän sävyjä, oliivi, marsh, beige, kerma.

Tasainen vaalea katto ja pystysuora maisemointi

Korkeat katot voidaan koristaa puupalkkeilla. Koristele katto pilvillä taivasta vasten tai yksinkertaisella kukkakuviolla. Piirustuksen tulee olla pastellivärejä.

Sisustus

Lattia voidaan koristaa maanvärisellä matolla. Näitä ovat hiekka, pellava, vehnä, vaaleanharmaa ja eri vihreät sävyt. Sohvoilla ja nojatuoleilla suo- tai oliivisävyiset tyynyt näyttävät hyviltä..

Vihreät kasvit harmaissa ruukuissa ja pyöristetyt maljakot

Maljakot voivat olla keraamisia, savisia, lasisia, majolisia ja kristallisia. Niiden tulisi olla yksinkertaisia ​​pyöristettyjä muotoja ja luonnollista väriä ilman tarpeettomia kirkkaita maalauksia ja stukkomuovausta..

Vaalea hiekanvärinen matto, keraamiset maljakot ja puupaneelit takan yläpuolella

Luonnollisen tyylin tärkein koriste on elävät kasvit. Pienet voidaan laittaa ikkunalaudalle. Suuria pystypuita kasvatetaan kylpyammeissa tai keraamisissa ruukuissa. Seinä voidaan valmistaa viiniköynnöksistä tai roikkuvista tridiscantioista ja muratista.

Kulmassa huoneeseen sijoitetaan ruukku, jossa on ficus ja useita pienempiä kasveja

Häkkejä, akvaarioita ja terraarioita ei voi sijoittaa ekologiseen sisustukseen. Metallikorut, patsaat, neulotut ja brodeeratut lautasliinat ja pöytäliinat ovat myös tarpeettomia. Säästä ne kodin sisustamisen suosittuihin suuntauksiin.

Pystysuora puutarhanhoito keittiössä salaatista ja yrteistä

Mitä voit säästää

Puulattian ei tarvitse olla kiinteää lankkua. Halvin vaihtoehto luonnonpuusta on muotoiltu levy tai kaksikerroksinen parketti. Ne voidaan asettaa vanerille. Tällainen lattian asennus ei vaadi erikoistyökaluja ja työkokemusta..

Paperitapetit seinillä maksavat sinulle paljon halvempaa kuin bambu. Monet ihmiset osaavat itse liittää seinien päälle..

Suurissa ruukuissa olevat kasvit ovat huoneen pääkoriste

Maalien ja siveltimen avulla voit koristella seinät säätämällä huoneen kokoa. Pystysuorat vihreät viiniköynnökset tekevät katosta korkeamman. Ja jos piirtät puun, jonka oksat leviävät vaakasuoraan rungosta, huone laajenee. Älä vain unohda pehmeitä pieniä mutkia, jotta kaikki näyttää luonnolliselta, kuten luonnosta..

Pöydän ruukuissa olevat vihreät sipulit edustavat sisustuksen pääelementtiä

Mitä tulee viheralueisiin, jokainen emäntä selviytyy tästä tehtävästä itse. Tarkista vain myymälästä myyjältä, millaista valaistusta kasvi tarvitsee. Mutta keittiössä voit yhdistää liiketoiminnan nautintoon. Istuta persiljaa, selleriä, basilikaa ja muita mausteita laatikoihin. Luot haluamasi tyylin ja tarjoat vihreyttä koko talven. Voit istuttaa tomaatteja ja kurkkuja isoon ruukkuun. Nyt siemenkaupoissa on paljon sisätilojen vihannesten siemeniä.

Näytä mielikuvituksesi ja tee asunnostasi valoisa, kodikas, tilava ja makusi mukaan.