Chalet-tyylinen olohuone: viihtyisä kota modernissa kaupunkiasunnossa

Chalet -tyyli on synonyymi lämmölle, mukavuudelle ja vieraanvaraisuudelle. Miksi ihmiset rakastavat vuorikiipeilijöiden mökkejä? Ensinnäkin ne ovat perinteiden tukikohta sekä lämmin, meluisa ja vilkas paikka. Chalet -tyylin tukipilaria pidetään puuna ja käsitöitä. Mikä muu tekee tästä sisustustyylistä kiehtovan? Harkitse chalet-tyyppisiä olohuone-ideoita.

Chalet -tyylinen olohuone – puu ja käsitöitä

Chalet -tyyliä voidaan rakastaa ensisijaisesti yksinkertaisuudestaan, joka ei ole yhdistetty epäkohteliaisuuteen, vaan kodin tulen mukavuuteen ja lämpöön. Hotellit, joissa on tämä järjestely, ovat yleensä tilavia ja toimivia. Suurin osa huonekaluista ja tavaroista on valmistettu luonnonmateriaaleista, erityisesti puusta. Kaikkea täydentää tyypillinen, lämmin valo sekä kansanmotiivit ja koristeet.

Kaikki, jotka ovat koskaan viettäneet viikonlopun, loman vuorten sydämessä, lähtevät sinne vaikuttuneena mökkityylin epätavallisesta viehätyksestä. Se on johdonmukainen kokonaisuus, koska se kattaa sekä arkkitehtuurin että sisustuksen. Kuten mikä tahansa muu sisustustyyli, mökki liittyy läheisesti alueen kulttuuriin ja kansanperinteeseen. Siksi se perustuu pääasiassa puuhun, erityisesti kuuteen ja mäntyyn, koska nämä havupuut ovat vuoristomaiseman ominaispiirre. Koruja ja vuoren kansanperinteeseen liittyviä taloustavaraa pidetään myös korvaamattomana sisustuselementtinä..

Chalet -tyylinen olohuone, jossa on takka

Chalet -olohuoneet luovat kodin tulen lämpimän tunnelman. Hallitsevat värit ovat punainen ja vihreä. Palkkiseinät, puulattiat ja -katot, narisevat portaat ja massiiviset, usein kaiverretut kaiteet ovat vuoristosisällön selkäranka. Talon sydän on tietysti takka – tiili ja useimmiten valurauta. Tulipalon hehku lämmittää lisäksi sisätiloja ja tekee talosta mukavamman ja turvallisemman..

Chalet -olohuoneen sisustukselle on ominaista toiminnallisuus. Ne ovat yleensä suuria, tilavia ja valoisia. Highlanderin talossa tulisi olla tilava keittiö (usein yhdistettynä ruokasaliin, jossa on suuri raakapuupöytä), viihtyisä makuu- ja oleskelutila.

Chalet -tyylinen olohuoneen sisustus: huonekalut – hyödyllistä kansantaidetta

Chalet-tyyliset huonekalut on yleensä valmistettu yksinomaan käsittelemättömästä puusta. Se on saanut inspiraationsa lähinnä paikallisista käsityötaidoista. Et löydä valmiita huonekaluja ketjukaupoista tällaisessa olohuoneessa. Tämän tyylin alkuperäiset esineet on usein veistetty, koristeltu kansan koristeilla tai maalattu käsin. Tunnistat myös mökin tyylin valurautaisista lisävarusteista (huonekalut, näkyvät ikkunaluukut, takkaelementit), jotka sopivat täydellisesti kaikkialla olevaan puuhun.

Kuinka sisustaa pieni chalet-tyylinen olohuone?

Chalet -tyyli ei todellakaan ole minimalistinen huoneen esineiden ja koristeiden määrän suhteen. Täällä voit täyttää olohuoneen tyypillisillä kansanmusiikkiesineillä. Näitä voivat olla esimerkiksi brodeeratut pöytäliinat ja kuvakudokset, lampaannahka, käsinmaalatut maalaukset puukehyksiin ja keramiikka. Ne ovat myös perinteisiä esineitä, jotka nykyään voivat olla mielenkiintoisia ja hyödyllisiä koristeita, kuten puiset tynnyrit, jotka toimivat yöpöydinä..

Lisäämällä värikästä huopaa, kangasta, puuvillaa, nahkaa ja turkista, kuten pusseja, tuolipeitteitä, tyynyjä, voit saavuttaa chalet -ilmaston melkein missä tahansa olohuoneen sisustuksessa. Värikkäät verhot korostavat puutalon tunnelmaa. Ne ripustetaan useimmiten rauta- tai puisiin verhotankoihin, joita on parasta pitää yhdessä tarranauhalla tai rypistyneellä teipillä sidottujen niittien kanssa..

Chalet-tyylinen olohuone huoneistossa: onko se mahdollista??

Jos et asu puutalossa, voit saavuttaa tämän vaikutuksen helposti lisäämällä elementtejä, kuten tyynyjä, lämpimiä peittoja, mökki-aiheisen maton, koristelevyt, teesarjat jne. Ikkuna voidaan koristaa verhoilla, joissa on kansanmallisia kuvioita . Riippuen siitä, kuinka paljon haluat korostaa ylämaalaisen tyyliä sisustuksessasi, myös itse verhot, jotka ovat rikki valkoisia, toimivat..

On tärkeää määrittää, missä määrin haluat tämän tyylin tulevan asuntoosi. Kannattaa investoida tehokkaaseen sohvaverhoiluun, jossa on värikäs aihe tai matto. Ympäristön tulee olla sisustettu lämpimillä väreillä, ja veistetyt huonekalut luovat hämmästyttävän vaikutelman ja tuovat vuoristoisen tunnelman sisätiloihin. Jos sinulla ei ole ikkunaa vuoristonäkymillä, sijoita seinämaalauksiin tai vuorimaalauksiin. Tai ehkä sinulla on valokuvia vuoristomatkoilta?

Chalet-tyylinen keittiö-olohuone talossa

Mitä eroa on chalet-tyylisillä sisätiloilla? Kaikkialla läsnä oleva puu, maalaismainen ilmasto ja luonnolliset kankaat. Ennen kuin päätät saavuttaa uusia korkeuksia olohuoneen sisustamisessa kotona, tutustu sisustustarvikkeita koskeviin ehdotuksiin..

Tyylikäs pohja, eli käsittelemätön puu olohuoneessa

Tämä luonnonmateriaali hallitsee lomamökin sisustusta. Sinun ei kuitenkaan tarvitse valita puupaneeleja seinille tai kattoon heti. Yksi ilmeikäs lisäys on sopiva, esimerkiksi penkki, pöytä, jonka maalaismainen viimeistely on ihanteellisesti yhdistetty järjestelyihin. Niiden puun ei pitäisi olla täysin sileää, ja siinä on epätasaisia ​​pintoja, halkeamia ja hankauksia, jotka antavat esineille ainutlaatuisen luonteen. Olohuoneen penkin lisäksi on hyödyllinen pieni käsintehty pöytä, jossa on epäsäännöllinen puinen pohja, joka voi näyttää sotkeutuneilta puiden juurilta.

Ylämaalaiset asettavat penkkeille usein paksuja kankaita, kuten turkista. Peittojen lisäksi voit kuitenkin käyttää pehmeitä, koristeellisia tyynyjä. Ennen uutta vuotta voit valita joulumallistosta talvityynyjä, joissa on kuvia lumihiutaleista, poroista ja tähdistä. Huolehdit myös sisätilojen lämpimästä ilmapiiristä suurella, pehmeällä matolla. Chalet -tyylinen olohuone, jossa on puukalusteet ja kirkkaat tarvikkeet, piristää värikkäitä värejä ja folk -aksenttia – kaunista, koristeellista mattoa.

Jos olit ihastunut chalet -tyylin inspiraatioon olohuoneeseen, saatat myös vietellä valokuvagalleriassa esitettyjä sisätiloja..