Astiat huonekaluna

Sisältö

Kokonaisvaltaisen sisustuksen luominen, jolla on henkilökohtainen luonne ja muoto, on mahdotonta ilman koriste -elementtejä. Mikä tahansa taide, joka liittyy suoraan huoneen tyyliin, voi toimia sisustuksena. Tekstiili- ja taiteellisten sisustustyyppien lisäksi perinteiset elementit ovat myös keraamiset lasit ja posliinituotteet – astiat..

Astiasto sisältää kaikki esineet, jotka on toiminnallisesti kiinnitetty keittiövälineisiin, lautasista ja kannuista maljakoihin, pulloihin ja laseihin..

SisustusastiatKoristeelliset astiat

Erilaisten huoneiden sisustus astioilla

Aluksi sisustusesineiden tulisi korostaa tilan päätehtävää. Alueen tarkoituksesta riippuen valitaan korostavia koristemenetelmiä. Keittoastioilla on kuitenkin erittäin laaja käyttöalue. Kun sisustat mitä tahansa asuintilaa, astiat voivat toimia aktiivisena huonekaluna.

Keittiö

Keittiön koristelu astioilla on tärkein tapa täydentää koostumusta ja korostaa tilan toiminnallista tarkoitusta. Keittiöön sopivat sekä työvälineet että seurusteluvälineet. Mutta pyrkien aktiivisen sisustuksen luomiseen voit liioitella sitä määrällä, mikä häiritsee koostumuksen tasapainoa..

Koristeelliset keittiövälineet

Ruokailuvälineillä on koristeellisena aksenttina useita henkilökohtaisia ​​ominaisuuksia, joista ensimmäinen on «vakavuus». Lähes kaikki puusta, keramiikasta, posliinista tai läpinäkymättömästä lasista valmistetut astiat lisäävät sisustuksen painoa. Ja koska puhumme keittiöstä, jossa seinät ovat usein vettä hylkivää materiaalia – keraamisia laattoja, koriste -esineiden elementit voivat olla tarpeettomia..

Koristeluun on parempi käyttää läpinäkyviä ja läpikuultavia lasiastioita sekä käsin kudottuja astioita. Ohut posliini näyttää esteettisesti miellyttävältä. Metalli-, savi- ja keraamisia elementtejä käytetään vain suurissa keittiöissä, jotka on sisustettu kansan tyyliin.

Keittiöväline

Ruokala

Ruokasalilla on useita etuja keittiöön verrattuna, koska tässä huoneessa on myös selkeä taipumus sisustaa astiastoelementtien avulla, eikä se kuitenkaan rajoita materiaalin valintaa ja koristustapaa yleensä.

Ruokasalin koristeluun voit käyttää raskasta keramiikkaa: lattiamaljakoita, seinäkoristeita (väärennettyjä astioita). Kaikkia mahdollisuuksia koordinoi yksinomaan valittu sisustustyyli.

Tyylikäs ruokasali

Ruokasalin sisustus

Olohuone (eteinen)

Vieraiden vastaanottopaikka on usein koristeltu tekstiileillä ja maalauksilla, mutta siellä on paikka keittiöesineille. Vaaleat lasiset ja keraamiset maljakot, pullot ja lasit korostavat sisustuksen hienostuneisuutta. Puiset astiat eivät ole merkityksellisiä, vaikka tyyli olisi puuelementtien käytön kannalta suotuisa. Metallisia astioita voidaan käyttää suurena hedelmälautasena tai kuppipidikkeinä.

Olohuoneen sisustus Olohuoneen sisustusKodin sisustuselementtejä

Hall (käytävä)

Sali on harvoin koristeltu astioilla. Ainoa koriste -esine voi olla puusta tai keramiikasta valmistettu maljakko. Poikkeuksena on ravintolasali, jossa ilmapiirin luominen velvoittaa käyttämään poikkeuksellisia sisustusmenetelmiä..

Hallin sisustus

Makuuhuone

Kuten eteinen, makuuhuone on harvoin sisustettu keittiövälineillä, koska nämä esineet ovat kaukana huoneen toiminnallisesta tarkoituksesta. Mutta koristeellisia välineitä käytetään joskus värikontrastina.

Pienet maljakot voivat koristaa yöpöydän, ja koristeelliset pullot voidaan sijoittaa hyllyille. Maalatut värilliset lautaset koristavat seinän sängyn päässä.

Makuuhuoneen sisustus

Kylpyhuone

Kylpyhuoneeseen liittyy monenlaisia ​​astioita: pullot, lasit ja kulhot. Koska tällaisia ​​astioita käytetään kylpyhuoneessa, niitä voidaan käyttää lisävarusteena. On syytä suosia hienosta posliinista tai lasista valmistettuja tuotteita..

Sisustustyypit

Kaikki olemassa olevat astiat on jaettu kolmeen päätyyppiin, jotka määrittävät niiden tarkoituksen:

Keittiövälineillä on erityinen tarkoitus – ruoanlaitto ja ne näyttävät usein hyvin lakonisilta. Tarjoiluastiat ovat tyylikkäämpiä, erittäin koristeellisia ja sopivat paremmin sisustuksen täydentämiseen. Säilytykseen tarkoitetut astiat, jotka on koristeltu koriste -elementeillä, toimivat usein sisustuksen lisälaitteena. Säilytysastiat käytetään myös sävyinä lisävalaistusta varten..

Jokaisella sisustuksella on oma painopisteensä paitsi värivalinnassa myös materiaalien valinnassa, joten astioiden valmistuksessa käytettävillä alkuperäisillä materiaaleilla on erityistä huomiota sisustuksessa..

Tarjoilu

Materiaalit (muokkaa)

Metalli on yleisimmin käytetty keittiövälineiden valmistusmateriaali. Metalli sai tällaisen suosion sen pääominaisuuksien – kulutuskestävyyden, iskunkestävyyden ja korkeiden lämpötilojen kestävyyden – ansiosta. Alumiini-, valurauta- ja terästuotteita käytetään harvoin sisustuksessa. Ainoa poikkeus on väärennetyt tarjoiluastiat..Hallin sisustus

Keramiikka ja savi ovat perinteisiä keittiövälineiden materiaaleja, kaikenlaisia ​​esi -isiä. Karkeasti muotoiltuja nuken esineitä voidaan käyttää korostamaan perinteisiä sisustustrendejä.

Lasilla on kaikki tehtävät koristemateriaalina, joten lasiesineet ovat yksi yleisimmistä koristustyypeistä. Läpinäkyvä ja läpikuultava, värillinen ja väritön, kiiltävä ja matta säilytys- tai tarjoiluväline, joka sopii kaikkiin nykyaikaisiin sisustustyyleihin.

Pöydän koristelu

Puu on erottuva materiaali astiastoissa. Joidenkin maiden perinteissä puiset astiat ovat eräänlainen aksentti, joten niitä on helppo käyttää etnisen sisustuksen lisälaitteena. Tietty puisten astioiden suunta, joka on saavuttamassa taiteen luokituksen, on veistäminen. Veistettyjä kulhoja, lautasia, lusikoita, mukeja ja muita astioita voidaan käyttää missä tahansa sisätiloissa, ja niiden päämateriaali – puu.

Pajuja pidetään myös puuruoina. Koska pajuastioiden päätarkoitus on varastointi ja tarjoilu, sitä voidaan helposti käyttää koriste -elementtinä herkissä sisustustyyleissä lämpimissä väreissä..

Posliinia käytetään pääasiallisena materiaalina astiastojen valmistuksessa, joka erottuu hienostuneisuudestaan ​​ja koristeellisuudestaan. Ohuet, kevyet posliinilautaset ja -kupit on koristeltu piirustuksilla ja pölyllä, mikä tekee astioista sopivimmat sisustukseen.

Paperi-, muovi- ja silikoniastioita ei käytetä koristeluun, koska niillä ei ole erityisiä esteettisiä ominaisuuksia.

Tyyli- ja materiaalikombinaatiot astioiden valmistukseen

Voit käyttää sisustustarvikkeita lähes kaikissa sisustustyyleissä. Oikean valinnan tekemiseksi sinun on noudatettava esteettisten normien sääntöjä tietyn tyylin sisustuksen luomiseksi.

Historialliset tyylit

Klassisia, keskiaikaisia, romaanisia tyylejä täydentävät hyvin karkea keramiikka, kipsi maljakot ja suuret kuvioidut levyt. Kristallielementit ovat myös tärkeitä. Voit käyttää luonnonkristallia, mutta kuvioitua lasia.

Barokkia, imperiumia ja jugendia täydentävät posliinituotteet, joilla on erinomainen muoto ja kuvio. Ruokailuvälineiden taotut metallielementit sopivat täydellisesti sisätilojen kuvaan. Erikseen jugendtyyliseen sisustukseen voit käyttää mosaiikki moniväristä lasia.

Barokki -astiasto

Goottilainen metalli ja puu. Erinomaisen hienostuneet metalliesineet ja suuret puiset paahdetut astiat ovat paras koriste -elementti..

Goottilaisia ​​ruokia sisätiloissa

Huipputekniikka ja art deco vaativat paljon lasia kaikissa muodoissaan. Korkean teknologian osalta on parempi käyttää värillistä lasia, art deco hyväksyy enemmän astian läpinäkyviä elementtejä sisustuksessa.

Lasitavarat

Etniset tyylit

Japanilaisia ​​ruokia tunnetaan kaikkialla maailmassa poikkeuksellisista kontrasteistaan. Sekä posliini-, keramiikka-, keramiikka- että punottujen japanilaisten astioiden käyttö sisustuksessa korostaa voimakkaasti tämän maan perinnettä..

Perinteiset kiinalaiset ruoat ovat erilaisia ​​kuin japanilaiset. Kiinassa käytettiin useammin maalauksellisia kuvioita ja eläviä muotoja. Japanilaistyylisen sisustuksen luomiseksi on parempi antaa etusija pehmeälle posliinille, jossa on koristeellinen kukkakuvio..

Country -musiikki on sisustettu alkeellisimmilla astioilla. Metalli-, puu- ja korituotteet, keraamiset astiat, joissa on värikäs kuvio, yksittäin tai koostumukseltaan, luovat halutun tunnelman.Sisustusideoita

Egyptiläinen tyyli vaatii aina sisustamista astioilla. Suuret kiviset (keraamiset) kannut, yksinkertaisimmat ja kullatut, mosaiikkikuvioiset levyt. Yksinkertainen muoto ja ylellisyys ovat kaksi päävektoria egyptiläistyylisten astioiden valinnassa.

Espanjalainen tyyli on värileikki. Materiaalin merkitys on toissijainen, koska pääpaino on sekalaisessa yhdistelmässä. Jos sisätiloissa on täydellinen värimaailma, voit käyttää läpinäkyviä astioita, jotka liittyvät suoraan Italiaan – viinikannuja, pulloja ja lasit.

Skandinaavinen sisustus vaatii paljon puuelementtejä, joten puiset astiat ovat ajankohtaisempia kuin koskaan. Voit myös täydentää sisustusta käyttämällä yksinkertaisimpia posliinituotteita: kylmä valkoinen ja sininen, violetti tai punainen kuvio..

Ranskalainen tyyli on suunnannäyttäjä sisustustarvikkeiden valinnassa. Useimmiten käytetään läpinäkymätöntä huurrettua lasia tai posliinia sekä pakollisia ominaisuuksia – lasit ja pöytämaljakot, jotka on valmistettu ohuesta läpinäkyvästä lasista. Puiset ja metalliset keittiöesineet ovat varsin soveltuvia.