50 mielenkiintoista takkaideaa maalaistalolle

Kaikille, jotka suunnittelevat tai ovat jo päättäneet asentaa takan maalaistaloon – valikoima mielenkiintoisia suunnitteluvaihtoehtoja sekä tulisijalle itselleen että ympärilleen. Vaikuttava kuvagalleria kuvia, jotka on tehty eri tyylisuunnissa erilaisilla viimeistelymateriaaleilla, antaa sinulle idean inspiraatioon ja toteutukseen omissa kaupunki- tai esikaupunkiasunnoissasi.

Takka olohuoneessa

Jos muinaisina aikoina Venäjällä vain varakkailla ihmisillä oli varaa tulisijoihin eikä uuneihin, nyt tämä käytännöllinen mutta myös sisustuselementti on lähes jokaisen kodinomistajan saatavilla. Jos takan asentaminen, joka ei toimi sähköllä, vaan luonnon polttoaineella, kaupunkiasunnon sisällä vaatii tiettyjä ehtoja ja asianomaisten viranomaisten luvan. Sitten yksityisen kaupungin tai maalaistalon tiloissa kaikki on paljon helpompaa, varsinkin jos aiot asentaa tulisijan korjausten tai jopa rakentamisen alussa. Mutta on täysin mahdollista sovittaa pieni takka olohuoneen jo olemassa olevaan sisustukseen. Tässä tapauksessa et tietenkään voi tehdä ilman muutoksia ja korjauksia. Mutta kyky katsoa liekkien tanssia, kun se on likainen ja kostea ikkunan ulkopuolella, maksaa..

Takka maalaistalossa

Monet meistä rakastavat katsoa tuleen, joka voi puhdistaa ajatukset, tunteet ja jopa sielun. Ja maassamme, jossa ilmasto on vaihteleva, kun suurin osa vuodesta vuodesta ikkunan ulkopuolella on joko pakkasta ja kylmää tai likaista ja epämiellyttävää, talon takasta tulee erityisen merkittävä sisustus.

Keraaminen viimeistely

Tummissa väreissä

Mitä on päätettävä ennen takkamallin valintaa:

  • missä huoneessa kotisi sijaitsee ja onko mahdollista valmistaa seinä, jossa takka sijaitsee, paloturvallisuuden kannalta;
  • onko takka avotulella vai tulisija sijoitetaan tulenkestävän lasin taakse (lasisuljettujen takkojen tehokkuus on paljon suurempi, vedos on parempi ja tulipalon mahdollisuus on paljon pienempi);
  • päättää, minkä tyyppisistä tulisijoista sijaintisi mukaan tulisijasi kuuluu – saari, seinä, kulma tai sisäänrakennettu;
  • mitä polttoainetta tulisijasi käyttää, jos se ei ole sähköinen (ylivoimaisesti yleisin vaihtoehto on polttopuut, joskus käytetään erityisiä nesteitä sytyttämiseen);
  • kiinnitä erityistä huomiota savupiipun valintaan – korkealaatuinen, sileät seinät ja helppo huolto, koska se on puhdistettava säännöllisesti;
  • huolehdi luotettavasta lattiapäällysteestä takan sijoitustilassa, jopa kevyet mallit ovat huomattavan painavia;
  • valitse myyjä ja takkaasentaja, sen pitäisi olla organisaatio, jolla on hyviä suosituksia, kokeneita asiantuntijoita, koska kotitaloutesi ja kotitalouden turvallisuus riippuu siitä, miten he tekevät työnsä.

Takka ja TV

Minimalistiset takat

Takka, joka on suunniteltu tiukkaan ja lakoniseen muotoon ilman liiallista sisustusta, pystyy sopimaan harmonisesti paitsi minimalismin tyyliin tehtyyn olohuoneeseen myös mihin tahansa moderniin sisustukseen. Suurin osa nykyään suosituista tyylitrendeistä pyrkii yksinkertaistumaan käytännöllisyyden ja toimivuuden hallitsevaksi esteettisen teeskentelyn ja kauneuden sijaan. Valitsemalla minimalistisen takkamallin, tarjoat itsellesi muun muassa tulisijat, joiden ulkonäkö on merkityksellinen monien vuosien ajan, sinun ei tarvitse muuttaa mitään dramaattisesti seuraavan kerran, kun teet korjauksia olohuoneessa..

Minimalismi

Lumivalkoisessa mallissa

Kulmatakka

Takat ja televisiot ovat viime aikoina tulleet usein kumppaneiksi. Tosiasia on, että kanavan tila takan yläpuolella on erittäin kätevä paikka TV -alueen sijoittamiseen. Siten on mahdollista paitsi säästää huoneen hyödyllistä aluetta, myös luoda keskipiste, johon talon omistajien ja heidän vieraidensa huomio kiinnitetään aina..

Modernissa sisustuksessa

Olohuone beigeillä sävyillä

Kivilaattalevyillä koristetusta takasta on tullut yksi suosituimmista ja edullisimmista tavoista luoda kalusteita tulisijan ympärille. Olohuoneessa, joka on tehty minimalismin tyyliin, parvella tai yhdellä modernin trendin haaroista, tällainen takka on enemmän kuin sopiva.

Paneelit

Koristekipsin käytöstä takan ympärillä olevien pintojen viimeistelymateriaalina on tullut uskomattoman suosittua nykyaikaisissa olohuoneen suunnitteluprojekteissa. Edistys ei pysähdy, rakennus- ja viimeistelymateriaalien tekniset ominaisuudet paranevat. Kipsissä on nyt riittävän korkeat kosteutta ja kuumuutta kestävät indikaattorit..

Koristeellinen kipsi

Harmaa-valkoinen vaihtoehto

Minimalistiset takat valmistetaan usein kahdessa kontrastivärissä. Mustan ja valkoisen yhdistelmä on tyylilajin klassikko. Siten on mahdollista houkutella paitsi huomiota tulisijaan, monipuolistaa olohuoneen värivalikoimaa, mutta myös lisätä ripaus draamaa..

Tilava olohuone

Takkapintojen koristelu näyttää minimalistiselta, jos rakenteen tiilimuuraus maalataan yksinkertaisesti yksiväriseksi, esimerkiksi valkoiseksi. Se yhdistyy värilliseen pääseinäkoristeeseen, mutta se pysyy edelleen tekstuurissa..

Valkoinen tiilellä

Minimalistiseen tyyliin sisustetusta tilavasta olohuoneesta puuttuu usein luonnollinen lämpö – lumivalkoiset viimeistelyt, suuret tilat ja vähäinen sisustus luovat tarpeeksi «viileä» ilmapiiri. Puuelementtien, lattian avulla on mahdollista «lämmitellä» sisustus. Takka toimii tässä tapauksessa paitsi luonnollisena lämmönlähteenä myös semanttisena, mikä tuo ympäristön lähemmäksi luontoa ja jopa primitiivisyyttä..

Minimalistinen sisustus

Sisustus valkoinen ja harmaa

Maalaistyylinen takka – «genren klassikoita» maalaistalolle

Kukaan ei kiistä sitä, että maalaistyyliin sisustettu takka näyttää orgaanisimmalta maalaistalossa. Luonnonmateriaalien käyttö, luonnonläheisyys, primitiivisen lämmönlähteen ja valmiiden ruokien käyttö – kaikki yhdistää pois meluisasta ja pölyisestä kaupungista. Maalaistalossa takka ei ole vain koti ja lämmönlähde, vaan siitä on tullut lähes välttämätön sisustuksen ominaisuus. Vaikka takka ei ole puulämmitteinen, mutta se saa virtansa pistorasiasta, kukaan ei häiritse sinua kiven ympärillä oleville pinnoille, tee puinen takka tai ripusta hirvieläinten sarvet sen päälle..

Maalaistyyli

Maa olohuone

Suurilla kivillä vuoratusta takasta voi tulla moderniin tyyliin sisustetun olohuoneen kohokohta. Jos takkaverhouksen maalaistyylisiä elementtejä tukevat puiset kattopalkit, avoimet hyllyt tai muut maaseudun ominaisuudet, yhteisen huoneen sisustus hyötyy tästä vain, siitä tulee harmonisempi.

Maalaismainen viimeistely

Olohuoneen raakuuden ja jopa primitiivisyyden antamiseksi nykyaikaisissa sisätiloissa käytetään maalaistyylisiä maalaistyylisiä elementtejä – karkea muuraus, joka on valmistettu materiaalista, joka ei näyttänyt olevan käsitelty, puiset vaipat tai katot, joissa on madonreiät ja karkeat reunat.

Kivitakka

Kivi, jolla takka on edessään, voi olla paitsi erikokoisia myös värejä. Vaihtelut ovat mahdollisia myös kivien välisen laastin varjossa. Riippuen siitä, mitä vaihtoehtoja haluat, muodostuu paitsi takan väri- ja tekstuurivalikoima myös käsitys huoneesta kokonaisuutena..

Tumma kivi

Maa a la rus

Klassinen takka tai maalaistalon välttämätön ominaisuus perinteisillä kalusteilla

Klassikot eivät koskaan mene pois muodista. Tietenkin tämä tyyli muuttuu jossain määrin myös ajan myötä, mutta tärkeimmät teesit ja kaanonit pysyvät muuttumattomina. Klassikoiden monipuolisuus perustuu siihen, että se on ulkoisilta ominaisuuksiltaan ja sisäiseltä sisällöltään lähellä monia asunnonomistajia ympäri maailmaa. Kun teet klassisia kunnostustöitä, saat houkuttelevan ja käytännöllisen ympäristön, joka kestää monta vuotta. Sama tapahtuu klassisten takkojen kanssa. Paitsi klassiset olohuoneet voivat sovittaa harmonisesti sopivan takan. Nykyaikaiset tyylit muuttuvat vain integroimalla perinteiset muodot, sisustus ja värimaailmat.

Valkoinen klassikko

Klassinen takka

Tulisijan viimeistely marmorilla tai luonnonkiven käyttäminen ainakin takkakappaleen valmistukseen tuo olohuoneeseen ripauksen ylellisyyttä ja jaloutta. Nautinto ei ole halpaa, mutta lopputuloksen ulkonäkö, lujuus ja kestävyys ovat vaivan ja rahan arvoisia.

Alkuperäinen muotoilu

Klassiset takat on usein koristeltu stukkolistoilla, pienillä sarakkeilla, joita joskus täydentävät isot kirjaimet. Olohuoneen modernissa tyylissä tällaiset sisustuselementit tuovat ripauksen perinteitä, hienostuneisuutta ja viehätystä..

Klassinen olohuone

Olohuone maalaistalossa

Sarakkeiden kanssa

Ei vain stukki tai marmori antavat klassisia tekniikoita takan suunnittelussa. Takorauta-pelti, jossa on tulenkestäviä lasilevyjä ja samat veistetyt takka-ominaisuudet, jotka sijaitsevat lähellä, sopivat täydellisesti olohuoneen moderniin sisustukseen.

Valoisassa olohuoneessa

Tiilimuurauksesta (maalattu tai jätetty sen luonnolliselle värille) on jo tullut klassinen takkapintojen koristamistekniikka. Tiilien välinen lumivalkoinen laasti sopii hyvin koko huoneen muuhun sisustukseen ja erityisesti takan yläpuolelle.

Tiilimuurauksella

Alkuperäiset takat – saari, kulma ja kaksipuolinen

Useimmissa olohuoneissa takasta tulee keskipiste, konseptin perusta, jonka mukaisesti kaikki huoneen kalusteet ja kalusteet valmistetaan. Jos tarkennuksella on myös epätavallinen muoto tai sijainti, siihen kiinnitetään huomiota..

Saaratakka, joka on muun muassa kaksipuolinen, ei ole helppo valmistaa ja asentaa. Mutta kaikki ponnistelut kannattavat, koska voit katsella liekkien tanssia paitsi olohuoneesta myös esimerkiksi ruokasalista. Puhumattakaan asian käytännön puolelta. Suuressa maalaistalossa ylimääräinen lämmönlähde ei koskaan satuta.

Saaren takka

Saarten takat ovat vaikeita asennuksen kannalta, koska ne eivät liity yhteen huoneen seinistä. Ilmakanava on rakennettava itsenäisenä rakenteena, ja useimmiten maalaistaloissa tällainen rakenne ulottuu kahden kerroksen läpi. Tietenkin on parempi suunnitella tällaiset rakenteet esikaupunkien asunnon rakentamishankkeen luomisen vaiheessa.

Takka saari

Kaksipuoliset tulisijat ovat useimmiten kulmat, joten on helpompaa asentaa ne ja käyttää ja puhdistaa niitä. Usein tällaiset rakenteet suorittavat päätarkoituksensa lisäksi huoneiden kaavoitustoimintoja, jakamalla olohuone ja ruokasali tai keittiö.

Kaksipuolinen takka

Alkuperäinen takka

Takka vai liesi? Tämä kysymys herää kaikille, jotka näkevät ensimmäisen kerran tämän olohuoneen alkuperäisen sisustuksen. Ei ole yllättävää, että tällaisessa poikkeuksellisessa suunnitteluprojektissa valittiin myös ainutlaatuinen tulisijan malli. Ilmakanavan puuttuminen, putken käyttö vaihtoehtona ja rakenteen metallin syvä tumma väri – kaikki toimii luodakseen ei -triviaalin kuvan.

Takka -uuni

Toinen mielenkiintoinen symbioosi takasta, jossa on metalliliesi. On alkuperäinen, että tumma liesi sijaitsee tilassa, jota voidaan turvallisesti kutsua vaaleilla väreillä viimeistellyksi takkaksi..

Takka -uuni

Kartion muotoinen takka, jossa on lieriömäinen lasipohja, antaa sinun ihailla tulen kipinöitä mistä tahansa olohuoneesta. Tällainen malli on ehdottomasti asennettava huoneen keskiosaan. Tämän suunnittelun kätevyys on myös se, että tulisijolle voi majoittua useita ihmisiä kerralla, mikä on erittäin tärkeää koko perheen kanssa järjestettävissä iltatapaamisissa tai vieraiden vastaanottamisessa.

Pyöreä takkasaari

Takan ympärillä olevan tilan sisustus – kangas mielikuvituksellesi

Jos sinulla ei ole televisiota takan päällä, sinulla on tilaa toteuttaa toiveesi ja fantasiasi seinien sisustuksen alalla. Takan yläpuolelle voit ripustaa kuvan, peilin, seinälevyt tai koko koostumuksen näistä sisustusesineistä. Seinäkoristeiden lisäksi voit käyttää takan koristeen koristeita – perhekuvia, pieniä lamppuja, eläviä kasveja. Hahmoja ja keräilyesineitä.

Harmaana

Seinälle takan yläpuolelle sijoitettu suosikkikuvasi on aina huomion keskipiste. Sinun on vain huolehdittava kuvan väripaletille sopivasta taustasta..

Kontrastinen sisustus

Maalaus takan päällä

Riippuen takan suojuksen koosta ja syvyydestä, se voi toimia jalustana erilaisille sisustusesineille, myös niille, jotka kantavat toiminnallista taakkaa, eikä vain koristella tilaa läsnäolollaan.

Suuri takki

Valoisan, eklektisen olohuoneen ja takan ympärillä olevan tilan tulee olla värikäs. Tässä vaiheessa käytetään myös takka- ja tulisijan yläpuolella olevia seiniä. Huolimatta kirkkaiden, tyydytettyjen värien runsaudesta takan ympärillä, hän itse ei ole kadonnut näkyvistä erinomaisen toteutuksen ja stukkomuovauksen asiantuntevan käytön ansiosta.

Kirkas sisustus

Jopa täysin neutraali ja minimalistinen takka ja sen ympärillä olevat pinnat voivat houkutella kaikkia silmiä, jos asetat tarttuvan, vaikuttavan kokoisen koriste -elementin takan yläpuolelle. Se voi olla suuri peili alkuperäisessä kehyksessä, kirkas paneeli tai suunnittelija -asennus..

Vaikuttava sisustus