Vitt vardagsrum: foton av ny rumsdesign i olika stilar

Vit färg i arrangemanget av vardagsrummet kommer att lägga till ömhet och elegans i interiören, men du måste kunna använda den så att interiören inte är tråkig. Trender och stilar inom inredning förändras varje säsong, men vitt är alltid relevant, eftersom ett klassiskt och modernt vardagsrum i den här versionen kommer att se bra ut.

Vitt vardagsrum: foto av universell design

Det vita vardagsrummet kan möbleras i både modern och klassisk stil. Det finns inga begränsningar här. Efter de ljusa nyanser som främjats under de senaste åren verkar vita interiörer som en riktig lättnad. Ren färg, tack vare tidlös elegans, kommer att lägga till chic och förena även de mest vansinniga kombinationerna till en enda helhet. Arrangemanget av ett vardagsrum i vitt är förknippat med god smak och klass – sanningen är, eftersom ett sådant rum alltid ser fräscht och snyggt ut. Det är bra att vila i denna inredning. Dessutom kan det vita rummet enkelt ändras genom att lägga till färgglada tillbehör. Arkitekter väljer neutrala material för ett modernt vardagsrum, där golvet är som en spegel och vitlackerade möbler ser ljusa och moderna ut. Tack vare detta förstoras och lyser interiören..

Vitt vardagsrum i inredningen – den perfekta bakgrunden

Vita väggar och golv är den perfekta bakgrunden för alla dekorationsexperiment. Inget hindrar dig dock från att ordna ett vitt vardagsrum och markerar endast nyanserna och texturerna i den färgen. Detta rumsarrangemang kommer alltid att vara elegant och moderiktigt. Naturmaterial blandas perfekt i ett vitt utrymme. Till exempel kommer trägolv och möbler som kan vitkalkas och målas, linnetyger, ullsängar och sofistikerade armaturer att ge ett vitt vardagsrum en mysig atmosfär..

Om du gillar modern inredning kan ett vitt vardagsrum ha ett massivt hartsgolv, lackerade möbler och enkla dekorationer. Du kan lysa upp ditt vardagsrum helt vitt genom att förlita dig på nyanser och textur. Blanda fluffiga och silkeslen tyger, släta och grova texturer, hårda med mjuka ytor. Tänk dig i en inre matta väggar, blanka golv, tjocka sammetskuddar på en skinnsoffa, ett fårskinn på golvet, en japansk silkespapperslampa. Även rent vitt utrymme kan varieras kraftigt..

Vardagsrum i vit stil med ett ljust tillägg i en annan färg

När du bestämmer dig för ett vitt vardagsrum kan du lägga till en uppfriskande atmosfär i rummet med tillsatser. Bara några flerfärgade kuddar, en duk, matta eller keramik i en ljus nyans kommer att ge interiören en helt annan karaktär. Rumsartiklar kan ändras när som helst. Det vita rummet kommer att se helt annorlunda ut. Mättade färger får ännu större intensitet och djup på vitt, samtidigt som de påverkar dess nyans. Du kan testa detta genom att placera röda kuddar på en vit soffa. Titta noga för att se till att den vita färgen blir något rosa. Det är lätt att dekorera ett vitt vardagsrum som passar perfekt med trä, glas, metall och keramik, vilket belyser de naturliga egenskaperna hos dessa material.

Vitt vardagsrum och naturliga färger

Det vita arrangemanget i vardagsrummet kan verka för laboratoriumt och svalt, så du bör dekorera det med åtminstone små element av en annan färg. Vardagsrumsmöbler i vitt fungerar bra i kombination med andra naturliga nyanser:

  • beige;
  • Brun;
  • oliv;
  • blå.

Denna kombination kommer att göra vardagsrummet inte monokromatiskt, men naturliga färger ger interiören lugn och harmoni..

Svartvitt vardagsrum

När du har inrett ditt vardagsrum i vitt, kom ihåg att du inte behöver gå direkt för det ultimata monokroma alternativet. Det räcker med att vitt i ett modernt vardagsrum har en viss fördel – väggar och möbler. Vitt i vardagsrummet kan skapa intressanta kontraster som ytterligare betonar interiörens moderna karaktär. Du kan välja mellan pastell, soliga och gula kompositioner, för att inte tala om den ovärderliga duon i vitt och svart, som alltid gläds med sin kontrast och elegans. När du inreder ett vardagsrum, kombinera vitt med naturmaterial i svarta färger som trä, vävning, textilier, vilket ger rumets design liv.

I den moderna versionen kännetecknas det vita vardagsrummet av enkla möbelformer, geometriska mönster och ekonomiskt dekorativa tillbehör. Ser bra ut i en tidlös kombination med svart, vilket ger sofistikering och djärvhet till interiören.

Grått och vitt vardagsrum

Vitt kan också ge romantik och sofistikering till en inredning – allt beror på vilka tillägg du väljer. Grått och beige skapar en sofistikerad komposition i ett vitt vardagsrum. Denna kombination ser helt annorlunda ut i interiören, som valdes i form av möbler med en mycket modern design. Vit gips ser bra ut i designen, vilket betonar kompositionens något rymliga karaktär.

Mörkbeige eller blågrå möbler i kombination med en vit vägg kan optiskt utöka rummet, men placeringen ger lite djup. Dessa väggfärger fungerar i stora utrymmen. Rymliga vardagsrum som kombinerar flera funktioner ser bra ut i vitt. De verkar alltid vara i ordning..

Kök-vardagsrum i vitt

Idag är studiolägenheter som kombinerar ett vardagsrum med ett kök mycket populära. En intressant lösning är designen med ett kombinerat rum, när ett vitt fodral av lackerad MDF -skiva upptar hela väggen i lägenheten. Köksmöbler är en integrerad del av lokalen. Artificiellt ljus i varje zon belyser interiören annorlunda.

Litet vardagsrum i vitt glans

Vitt är också den perfekta färgen för ett litet rum. Det reflekterar ljus och får vardagsrummet att se mycket större ut. För att förbättra effekten, välj ljusa möbler, ett glansigt bord och en soffa med en tydlig geometrisk form. Glänsande ytor är en utmärkt lösning. Tack vare denna kombination kommer vardagsrummet att verka rymligt och fullt av ljus. I ett litet rum kan du dekorera hela väggar med vitt. Interiören förblir transparent och kommer inte att överbelastas med fristående föremål eller knicknacks.

Vitt är en bra idé i utformningen av interiörer i ett litet område, otillgängliga, smala, svagt upplysta. Rummet blir mer uttrycksfullt, det är bättre att absorbera naturligt ljus, vilket gör det ljusare. Dessutom gör de vita väggarna rummet rymligt. Ett bra exempel är det moderna vardagsrummet, som kan vara extremt smalt och avlångt med bara ett fönster för ljus. Mångsidig användning av vitt får rummet att se större och ljusare ut.

Vitt vardagsrum på vinden

Vitt i vardagsrummet fungerar också på vinden, där sneda plan ofta begränsar möjligheterna till arrangemang. Vit färg fyller interiören med ljus, det verkar större och högre än det verkligen är. Att lägga till svart och vitt är element i elegant enkelhet. Den ljusa vita vinden där vardagsrummet är planerat är en oas av lugn och avkoppling. Sådana dekorationer är idealiska för dekorationer i jordnära toner med brun, beige, grön.

Vitt vardagsrum i olika stilar

Vitt fungerar bra i många stilar, det är en mångsidig färg som finns i inredningstrender nästan varje säsong. Ett vitt vardagsrum kan vara känsligt och luftigt, men också uttrycksfullt och fullt av inspiration. Mångsidigheten hos vitt ligger i det faktum att den anses vara den perfekta bakgrunden för alla andra färger och är harmoniskt kombinerad med många efterbehandlingsmaterial. Ser bra ut med varmt trä och kall metall, sten och tegel. Allt du behöver är några nya tillägg och dekorationer för att ändra utseendet på det vita vardagsrummet. Så om du vill att arrangemanget av rummet ska glädja dig under många säsonger, genomgå en billig metamorfos, använd sedan idéerna för utformningen av vardagsrummet i vitt.

Vitt klassiskt vardagsrum

Ett vitt vardagsrum ser vackert ut i vilken stil som helst, men det möjliggör också en trendig, om än svår att kombinera, stilar. Klassiska, stoppade möbler ser bra ut inte bara i traditionella arrangemang. Rummen är inredda med ett trendigt mönster av dekorativa tyger och omges av moderna armaturer och belysning, och uppskattas av förespråkare för djärvare inredning..

Klassiskt betyder inte gammaldags interiörer, det kan vara modernt och funktionellt. Med hänvisning till de mest subtila variationerna av skandinavisk stil fungerar vitt utmärkt, särskilt i små rum, vilket förstorar dem visuellt..

Eklektisk stil i interiören

Djärva färger kombineras med mjuka tyger och moderna möbler för att skapa en lite eklektisk inredning samtidigt som den är helt konsekvent. Vitt reflekterar ljuset väl. Genom att kombinera den med andra färger kan du skapa oväntade, men ganska attraktiva mönster..

Provensalsk eller toskansk stil

Vitt är en bra bakgrund för stiliserade möbler och mörka färger. Detta gör att provensalsk eller toskansk stil ser fantastisk ut, eftersom allt du behöver är att fylla rummet med naturmaterial och en jordig palett..

Skandinaviskt vitt vardagsrum

Grafiska motiv, funktionella möbler och bekväm enkelhet är kännetecknen för skandinavisk stil i en modern version. Ett intressant färgschema, inklusive gult i form av ljusa element, låter dig skapa en original stil i rummet. Kombinationen av skandinaviska och retrostilar är en av de senaste fashionabla lösningarna under de senaste säsongerna..

Minimalism

Modernitet, men i en helt annan stil. Minimalism kan ofta förknippas med vitheten hos ett forskningslaboratorium. Men bara några få tillbehör, till exempel grönt, låter dig pigga upp en sådan stil. Den enkla formen av vita vardagsrum förvånar över lösningarnas funktionalitet.

Modern engelsk stil

Slutligen en bra idé för ett vitt vardagsrum i modern engelsk stil. Ingen enda färg tar hänsyn till de olika nyanser och mönster av tillbehör som mångsidig vit. Allt du behöver är dekorativa tyger och några inredningsartiklar så att den eleganta interiören får färg och komfort.

Vitt vardagsrum i modern stil

Vad betyder en modern hall? Det finns ingen enkel och entydig definition av detta begrepp. Detta är ett vardagsrum inrett med en minimal mängd möbler i enkla former. Detta är inte bara trämöbler, utan också produkter tillverkade av olika material som plast eller metall. I dessa interiörer är ingen överraskad av plaststolar eller metalltrappor. I vissa varianter går den moderna stilen ännu längre, som påminner om industriell design. Då är det ännu mer minimalistiskt, och de associationer som uppstår efter den första blicken på ett sådant arrangemang är förknippade med ett ultramodernt laboratorium..

Minimalism i inredningen är synlig inte bara i mängden utrustning som placeras, utan också i deras form eller färger. Moderna vardagsrum är ofta monokroma rum där olika texturer, material, nyanser visas i samma färg. Vit färg kan visas på väggar, gardiner eller som klädsel på en soffa. Beroende på materialet kommer det att ha en något annorlunda nyans, så den vita inredningen blir inte tråkig och steril..

Men moderna interiörer kan också vara baserade på kontrast. Därför förekommer ofta kombinationer av vitt och svart eller vitt och rött i sådana rum. Använd en ovanlig kombination av vitt och blått.

Arrangemang av ett vitt vardagsrum

När du planerar arrangemanget av ett vitt vardagsrum kan du närma dig frågan på två sätt. Den första är att förlita sig på en monokrom vit inredning, den andra är att berika ditt arrangemang med blommor. Det första beslutet att göra är golvets färg. Den vita inredningen i rummet betyder inte närvaron av ett golv i en sådan färg. Det kan vara mörkt. Då blir ytan bakgrunden mot vilken de vita väggarna och de ljusa möblerna blir mer synliga. Trägolv från gamla slitna plankor i ett modernt vardagsrum ser bra ut. Inget står dock i vägen för keramiska golv i vardagsrummet, till exempel stora vita kakel, harts eller betongfinish. Det senare kommer att ge interiören lite uthållighet, vilket inte betyder att ett sådant arrangemang blir kallt och ovänligt..

Ett viktigt beslut är soffans färg. Ett vitt vardagsrum är inte nödvändigtvis ett rum med en vit bäddsoffa, vilket föräldrar med små barn och husdjursägare säkert inte kommer att vara nöjda med. Flerfärgade, beige, marinblå soffor eller någon annan färg kommer att se bra ut i ett vitt vardagsrum. Men om du väljer en starkare nyans bör du hålla dig till den i andra dekorativa element..

Vilken typ av möbler i ett modernt vardagsrum?

I ett modernt vardagsrum bör du inte vara begränsad till trämöbler. Tvärtom. Det händer ofta att trämöbler är en avgörande minoritet, och om det dyker upp är det i en mycket modern form. Målade möbler med en intensiv glans dominerar.

Möbler i färgen på naturligt trä är ganska sällsynta. Om det dyker upp är det inte bara trä, utan modeller som är utrustade med en rå textur. Ett intressant alternativ skulle vara amerikansk valnöt, vars korn verkligen är extremt dekorativt. Många designers bestämde sig för att kombinera ett sådant träd med vitlackerade fasader, vilket ger en mycket intressant arrangemangseffekt..

I ett modernt vardagsrum kommer stolar av plast, polypropen eller annat modernt material att hjälpa till att slutföra kompositionen. Den ursprungliga designen gör dem till en viktig punkt i en layout som är mycket iögonfallande. Glas- eller järnmöbler är ett bra tillskott. Det kan inte bara vara i form av bänkskivor. Denna lösning ger interiören en särprägel..

Vit garderob i vardagsrummet

Som regel är dekorativa designartiklar inte prioriterade i ett modernt vardagsrum, så det finns få av dem i lägenheten. Rumsliga lösningar, arkitektur, inte saker, avgör frågan om inredningens art. En vit garderob är dock ett ganska moderiktigt tillbehör som kommer att vara lämpligt för ett vardagsrum med en annan stilistisk riktning. Ägare till en vit inredning är inte avskyvärda att installera möbler i samma färg. Skåpet kan antingen vara helt stängt eller öppet med hyllor och glasdörrar. Bilder och nya böcker, burkar med snäckskal från semester kommer att se bra ut på hyllorna. Familjefotograferingsutställningen är en trendig touch inom inredning. Nedre hyllor kan fyllas med barnleksaker.

Designtips

Om du vill lysa upp ett modernt vitt vardagsrum, överväg om du vill uppnå den slutliga effekten med olika strukturer och material, eller om du vill införa ytterligare färg. Den svartvita versionen är mycket svårare att implementera, tyvärr har den vita färgen sina egna nyanser. Det händer att kombinationen av två element sida vid sida skapar viss dissonans. Det kan visa sig att en vit blir gul, och den andra kommer att skifta till ljusgrått. När du placerar dem bredvid varandra, istället för glädje, får du intrycket av att en av dessa saker är gammal och sliten. Det är därför mer erfarna dekoratörer rekommenderar att kombinera vitt med lite kontrastfärg. Detta ger effekten av friskhet och modernitet, samtidigt som du skyddar dig från obehagliga överraskningar. Ta en titt på några erbjudanden i det vita vardagsrummet och välj det lämpligaste alternativet för dig.

Vitt vardagsrum med färgglada tillbehör

Det mycket rymliga och bekväma vardagsrummet är inrett med den vita färgen, som råder på väggar och möbler. Tack vare sin mångsidighet och för att undvika monotoni kompletteras vitt med flerfärgade tillbehör som kan väljas i lugna, varma färger. Rumsexemplet visar hur bekvämt ett vitt vardagsrum kan vara. Detta ger dig en mängd olika designalternativ och låter dig röra dig i olika färgriktningar. Var dock försiktig med ljusa färger eftersom de kan ge vita rum ett kitschigt utseende..

Vardagsrum vit ek och andra kombinationer med trä

Det är en välkänd sanning att vitt går bra med trä, särskilt en som har en ljus nyans av brons. Kombinationen av vitt och trä är en av de karakteristiska egenskaperna i den skandinaviska stilen, vilket ger den en mycket elegant och naturlig effekt. Dessutom kan trä isolera interiören, som på grund av det dominerande vita ser kallt och obehagligt ut. Ett slående exempel är den skarpt vita inredningen, som får en helt annan karaktär tack vare trägolvet och andra möbelelement..

Svartvitt vardagsrum – design av elegant noggrannhet

Den klassiska blandningen av vitt och svart är ett av de mest uppenbara valen när det gäller inredning. Moderna designers är inte motståndare till denna trend, men de tror att det ibland kan ge ett rum en tråkig, klyschig och i extrema fall billig karaktär. Vita möbler och väggar kontrasterar med svarta möbler och textilier. Det som ger inredningen en stilren och fashionabel karaktär är fönstren, som är utformade i svartvita färger. Dekorativa tillbehör som en ljuskrona eller kuddar kommer att komplettera utseendet på detta trendiga vardagsrum.

Grått och vitt kök-vardagsrum

En annan intressant idé är kombinationen av vitt och grått. Tillbehör och möbler av denna färg ser bra ut i vardagsrummet-köket, där den dominerande nyansen är vit. Detta är en bra kombination för små utrymmen. Faktum är att rummet till och med kan vara väldigt litet, men vitt på väggarna och möblerna ger vardagsrummet-köket en extra dimension..

Vardagsrum med vita väggar

Det vita rummet är inte bara väggar och en soffa i denna färg. Ett rum kan utformas med olika material i vita nyanser. Genom att leka med texturer och tyger kompletterar rummet visuellt mätområdet och karaktären blir mer intressant. Klinkersgolvet, målat vitt, passar bra med den grå mattan och beige soffan. Den vita väggen är bara en bakgrund för rummets övergripande inredning. Taket kan ha träpaneler i en naturlig ton. Vithet är också synligt i valet av textilier, inklusive gardiner..

Belysning i ett vitt vardagsrum

För älskare av minimalism, modernism och harmoni inom inredning är vitt svaret på allt. Ett hotell där den dominerande, och i allmänhet den enda färgen, är vit, kommer alltid att se snygg, elegant och lyxig ut. Den minimalistiska inredningen, både vad gäller färg och utrustning, kan kompenseras av lämplig belysning. Detta är inte ett alternativ för varje design, men definitivt värt att överväga. Ett vitt vardagsrum är en intressant idé, men det bör övervägas. Ett genomtänkt projekt med tillägg och tillbehör, med användning av material av god kvalitet bör inte se ut på sin plats, utan tvärtom kan det ge interiören en exceptionell karaktär.

Fördelarna med ett vardagsrum i vitt

Vitt anses vara den mest populära färgen i arrangemanget av lägenheter och hus. Och det är svårt att hålla med om detta. Av många skäl har den haft konstant popularitet inom inredning. Vardagsrum i vitt har många fördelar.

Perfekt för små interiörer

Vitt fungerar utmärkt i små interiörer – det förstorar och ljusnar optiskt, särskilt om du väljer möbler med en känslig glans. Vitt är inte bara en symbol för renhet, utan också associerad med det. Ett sådant vardagsrum kommer naturligtvis att se extremt snyggt ut, förutsatt att du håller det i relativ ordning. Vitt harmoniserar perfekt med ljus, reflekterar det perfekt och skapar därmed effekten av en rymlig inredning. Ser också bra ut med speglar för ett glamoröst utseende. I ett litet vardagsrum kan vita möbelfasader smälta samman med väggarna, och interiören kommer fortfarande inte att överbelastas. Denna färg är också ett bra alternativ för människor som gillar att samla många saker. Att välja vitt som bakgrund hjälper till att undvika kaos, markerar perfekt dina favoritprylar och mycket mer..

Tidlöshet och elegans

Vitt kallas den eviga färgen. Det är ett oumbärligt val, särskilt för att lätta alla befintliga nyanser. Det är en bra bas och bakgrund för andra färger, både pastellfärgade och rika. Det är bäst när det ser ut som färgen på väggar, tak och möbler. Dessutom passar vitt bra med flerfärgade tillbehör, liksom med olika texturer. Det förknippas med renhet och elegans som aldrig går ur mode eftersom det är tidlöst och klassiskt. Och om du redan har tråkigt med vita väggar och möbler kan du enkelt diversifiera rummets design med färgglada tillbehör. Dessutom kan du inte se så mycket damm på ljusa möbler, vilket verkligen är goda nyheter för lata människor och de som inte vill slösa tid på att städa hela tiden. Användare som har ett vardagsrum i vita arrangemang associerar med smak och klass. Och interiörerna inredda i denna nyans, i huvudrollen, bidrar till avkoppling och energiflöde. Dessutom distraherar vitt inte uppmärksamheten, så det kommer att gillas av människor som gillar att arbeta i vardagsrummet..

Hantera alla designidéer

Vi kan säga att vitt ser bra ut i vilken inredning som helst, men det är mest populärt i skandinaviska, glamorösa, provensalska och loft industriella stilar. Den första av de angivna riktningarna kan nästan inte existera utan vit, så välj skandinaviska arrangemang. De förknippas med minimalism, ordning, fred och kombineras idealiskt med naturmaterial som sten, vegetation och trä. Vitt kombinerar särskilt bra med trä, vilket skapar en mysig inredning. I sin tur finner den glamorösa stilen – full av glans, i de vita elementen en känsla av lugn och ljusare utrymme. Denna inredning har också en kontrast, det vill säga vitt med svart, vilket skapar en mycket elegant komposition. Loftstil älskar vitt, ofta väljer de kantiga ytor och brist på utsmyckningar.

Några nackdelar med ett vitt vardagsrum

Tyvärr, trots sina många fördelar, har ett vitt vardagsrum också sina nackdelar. Först och främst är det lätt att färga inuti, vilket kommer att vara ogynnsamt och snabbast observeras för hus med små barn. Det finns dock en lösning – välj färger med möjlighet att rengöra fläckar och möbler med en lättskött beläggning, till exempel laminerad, som kommer att vara mer hållbar än matt. Vita möbelfrontar blir också snabbare gula. Köp produkter tillverkade av fasta material som kommer att hålla i många år utan förändringar.

Motståndarna till ett ljust vardagsrum tror att arrangemang i vitt är monotona, kalla, obehagliga. Kanske finns det en viss sanning i detta, men alla nackdelar kan förvandlas till en fördel. Välj nyanser av vitt, till exempel smutsigt eller krämigt, vilket blir varmare. Dessutom kan du para ihop ljusa möbler och väggar med fängslande tillbehör som gardiner, kuddar, kast, plyschsoffor och vaser, blomkrukor och udda figurer. Naturligtvis kommer de inte bara att lägga till färg utan också lysa upp interiören och ge den dynamik. Vardagsrummet kan vara helt inrett i vitt, men du kan manövrera med nyanser för att skapa en komposition som fortfarande är trendig och elegant..

Tänk inte att vitt är tråkigt, som liknar ett sjukhusrum. Ja, det är en lugn färg, men det är perfekt för ett vardagsrum. Den vita inredningen i husets huvudrum blir bara tråkig om du inte använder en bra idé. Det vita vardagsrummet är inte bara trendigt utan också väldigt praktiskt. Faktum är att det förvandlar en liten interiör och harmoniserar med även de galnaste och mest färgstarka tilläggen..