Vi dekorerar sovrummet i blå toner

Nyligen, allt oftare, föredras blå för sovrummet. Den blå färgen i inredningen har en lugnande effekt. Det mest intressanta är att det passar många stilar: för klassiskt, modernt ser det bra ut i högteknologisk stil och särskilt i Medelhavet. Varför är den här färgen så förtjust i många människor? Eftersom blått förknippas med himlen, havet, och detta i sin tur fyller inredningen med skönhet och speciell mening. I det blå sovrummet är det trevligt för en person att gå i pension och njuta av lugn. Och om sovrummet är platsen där du behöver lugn och avkoppling, då kan den blå färgen ge dig allt detta. Förresten, psykologer rekommenderar starkt blå inredningsfärg för personer som är engagerade i mental aktivitet..

Blå sovrum interiör

Nyanser av blått i det inre av sovrummet

Blått är färgen på friskhet och lätthet. Det kan vara kallt eller varmt, allt beror på serveringen och önskat resultat. För dekoration av ett känsligt sovrum är ljusa nyanser av blått att föredra: blå, turkos, gråblå, ljusblå. Denna design hjälper till att koppla av och ta en paus från alla vardagliga bekymmer..

Ljusblå nyanser i det inre av sovrummet

För att välja rätt nyans av blått för ditt sovrum måste du ta hänsyn till platsen för detta rum. Om ditt sovrumsfönster vetter mot söder passar blågråa och kalla blå nyanser dig..

Coola nyanser för sovrummet

För ett sovrum med fönster i norr är ljusare blåtoner, nära gröna (turkosa) lämpliga.

Turkos sovrum

Eftersom den blå färgen fortfarande är kall måste den spädas så att rummet inte blir ett isrik och inte orsakar apati och vemod. Designers rekommenderar att du lägger till ljusa accenter och tillbehör till inredningen i ett blått sovrum. Du kan komplettera inredningen med inredning i olika färger, men inte i stora mängder, du måste fortfarande stå emot en viss färg. Genom att variera färgpaletten kan du skapa vilken atmosfär som helst i det blå sovrummet, som du vill. Till exempel ger vit färg en viss högtidlighet i det blå inredningen..

Vitt i det blå sovrummet Vit färg i det inre av det blå sovrummet

Om hemkomfort och en varm atmosfär ligger nära dig, välj sedan en kombination av gula och blå färger..

Kombinationen av gult och blått i det inre av sovrummet

För människor med en glad inställning och en förkärlek för experiment är lämpligheten av förening av blått med rosa, rött, ockra och många andra..

Kombinationen av blått med orange i sovrummets inre Blått och rött i det inre av sovrummet Röd accent i ett blått sovrum Blått sovrum med accenter i andra färger

Blå toner i sovrumsinredningen skapar en atmosfär av lugn, andlighet, tillförlitlighet och förtroende..

Blå toner i det inre av sovrummet

Och turkosa fyller rummet med friskhet, luftighet, värme och kan också visuellt skjuta isär väggarna, utöka det befintliga utrymmet.

Turkos toner i sovrummet interiör

Blå nyanser i det inre av sovrummet

För att skapa en atmosfär av renhet och lugn i sovrummet, välj mjuka blå nyanser, de kan ha en fördelaktig effekt på det undermedvetna. För bästa effekt, använd flera liknande nyanser: blå, ljusblå och gråblå, du kan lägga till vitt och grått till dem. Orange, röd, grön, grå och djupblå är lämpliga som accenter. Ta bara inte allt på en gång, det räcker med en eller två..

Ljusa accenter i det blå sovrummet Gul färg i det inre av det blå sovrummet Orange toner kombinerade med blått Röd färg i det inre av ett blått sovrum Gröna accenter i kombination med blå inredning Blå sovrum interiör

Mörkblå nyanser i sovrumsinredningen

Sovrummets blå inre kommer att vara en pålitlig fästning för dig, där du kan gömma dig för alla och allt. Här kommer du att känna dig trygg och lugn. Men om du inte spädar det blå sovrummet, kan du falla i dysterhet och iskall. Därför späds oftast den blå inredningen i sovrummet med vitt, det här är förresten den mest klassiska kombinationen, inte bara för inredning, utan också för kläder. Tandemet med blå och vita färger ser bra ut både på en monoton yta och som ett mönster, till exempel blommiga och geometriska mönster.

Blå mönster på en vit bakgrund i det inre av sovrummet Blommor i blått och vitt

Den blå färgen för sovrumsinredningen är bra, inte bara för olika stilar, utan också för «grannskap» med alla material. Den mest intressanta lösningen skulle vara att skapa ett blått sovrum av trä. Dess struktur framhäver framgångsrikt denna kalla färg, ger en viss variation och sofistikering..

Interiör i ett blått sovrum av trä Trä och blått i sovrummet

Belysning i det blå sovrummet

Rätt belysning kan hjälpa till att ta bort dysterhet och mörka hörn från det blå inredningen i ditt sovrum. Naturligtvis är det bra om ditt sovrum har ett stort fönster. Men i avsaknad av sådana, liksom för kvällsljus, är strålkastare placerade runt hela takets omkrets lämpliga för att skapa diffus belysning. Detta kan kompletteras med en central ljuskrona, golvlampor och lampor längs väggarna..

Naturligt ljus i det blå sovrummet Ljuskrona och golvlampor i det blå sovrummet Ljuskällor i det inre av det blå sovrummet

Det är känt att blå färg har en gynnsam effekt på psyket, kan normalisera hjärtfrekvens och blodtryck. Den blå inredningen i sovrummet kommer att göra din sömn lugn, lugn, detta färgschema rekommenderas särskilt för personer som lider av sömnlöshet eller sömnstörningar.

Mysig blå sovrumsinredning Lugn blå sovrumsinredning

I det djupblå sovrummet befinner du dig i en mystisk och mystisk atmosfär som omsluter dig med magi. Och den blå färgen minskar aptiten, vilket är lämpligt för inredningen i köket hos människor som går ner i vikt, men det är en annan historia..