Universal kökslösning – L -formad layout

L-formad layout av arbetsytor, förvaringssystem och hushållsapparater används i köksutrymmen av alla former och storlekar. Vi kan lugnt säga att detta är det mest populära arrangemanget av köksmöbler som finns i våra landsmäns kök. Kanske bara i mycket stora kök kanske denna typ av layout, där köksuppsättningen ligger längs två väggar vinkelrätt mot varandra, inte ser fördelaktig ut..

L-formad layout

Fördelen med den L-formade layouten är inte bara möjligheten att integrera även i små köksytor, utan också möjligheten att lämna tillräckligt med ledigt utrymme för att rymma en fullvärdig matplats eller en rymlig köksö..

Med matplats

Den L-formade layouten kommer att vara en utmärkt konstruktiv lösning för både ett rektangulärt (och till och med mycket långsträckt) kök och för ett fyrkantigt kök, där arbetsytorna kommer att ha lika långa sidor.

Litet rum

I layouten på köket i form av ett brev «G» det är mycket bekvämt att placera den så kallade arbetstriangeln, vars osynliga hörn är handfat, kylskåp och spis. Det är inte heller svårt att utföra ett ergonomiskt arrangemang av förvaringssystem och hushållsapparater, där de öppna dörrarna till vissa föremål i köksensemblen inte stör varandra och rörelser inom arbetsytorna..

Bänkskivor i marmor

Snövit utförande

L-formade kök med matplats

Genom att placera alla köksarbetssegment längs två vinkelräta väggar, även i små rum finns plats för ett matbord med stolar. För våra landsmän är det här alternativet att ordna zoner i köksutrymmet det mest attraktiva, för i de flesta lägenheter och privata stadshus finns det helt enkelt inget separat rum för att organisera en matsal eller vardagsrummen är inte tillräckligt rymliga för att också ta emot en matsal grupp..

Ljusa väggar

I lanthus är köken vanligtvis mycket större än stadslägenheter. Om det finns tillräckligt med ledigt utrymme kan ett rymligt matbord placeras i köket, vilket gör att inte bara hela familjen kan rymmas för lunch eller middag, utan också att ta emot gäster för förfriskningar..

I ett lanthus

Den L-formade layouten passar enkelt in i det genomgående rummet. Du behöver bara installera köksskåp till dörröppningarna och fylla de saknade förvaringssystemen med den övre nivån. Uppenbarligen, i kök där det finns ett fönster, eller till och med två, finns det inga överskåp, de kan delvis ersättas med öppna hyllor som ligger mellan fönsteröppningarna.

Matgrupp i köket

Träytor på köksskåp ser bra ut med vita kanter. Ekar med den ljusa dekorationen i rummet. Rymliga förvaringssystem, placerade från tak till golv, låter dig dölja alla köksredskap från ögonen och lämnar väggen med ett fönster för att klara sig utan den övre delen av köksmöbler. Matsalen av trä i en liknande nyans är i perfekt harmoni med den övergripande miljön och skapar intryck av ett enda, harmoniskt kök.

Ljusa accenter

I ett kök med stora fönster kan du helt utan den övre delen av skåp helt och hållet placera, där det är möjligt, öppna hyllor för disk. Utförandet av den nedre nivån i en ljus, mättad färg gör det möjligt att inte bara ge positivitet till atmosfären i rummet, utan också att betona arbetsytorna.

Ljus färg

Vitt och blått kök

Mörka fronter på köksskåp kommer att se mycket imponerande ut mot en ljus bakgrund av köksfinisher. Glansen i rostfritt stål diversifierar inte bara headsetets utseende, utan lyfter också fram de viktigaste segmenten..

I mörk färg

Användningen av rostfritt stål som material för tillverkning av fasader på köksskåp och vitrin är ett mycket praktiskt alternativ när det gäller hållbarhet och styrka. Men utifrån daglig ytvård kan du upptäcka att även fläckar från rent vatten är perfekt synliga på stål, detsamma gäller fingeravtryck..

Rostfritt stål glans

L-formad layout av köksuppsättningen och ön

I utländska designprojekt är ett L-format arrangemang av en köksuppsättning med en ö det vanligaste alternativet för att ordna ett kök. Och detta är inte förvånande, för en sådan fördelning av arbetsytor, lagringssystem och hushållsapparater är nästan universell. Och närvaron av en köksö tillåter inte bara att utöka arbetsområdet, utrusta ytterligare utdragbara eller svängbara skåp, utan också att organisera en plats för frukost eller andra korta måltider. Bland våra landsmän blir sådana alternativ för det rationella och ergonomiska arrangemanget av köksutrymmet populärare på sistone..

Kök med ö

Marmor och stål

Ett av de mest populära alternativen för ett kök med en ö är ett snövit smidigt utförande av köksfasader. Det resulterande minimalistiska utseendet på köksensemblen är mycket modernt, tilltalande för ett stort antal husägare och lätt att underhålla. För att inte tala om, de vita ytorna på inredningen förstorar utrymmet visuellt och ger rummet en känsla av renhet och friskhet..

Vitt kök

Vita köksfronter

Vitt för små rum

I små kök med brist på användbart utrymme blir den L -formade layouten ett idealiskt alternativ för att placera alla nödvändiga köksattribut – förvaringssystem, arbetsytor och hushållsapparater. Den snövit designen på köksskåpens fasader hjälper till att visuellt expandera ett blygsamt rum, och träbänkskivor ger ett inslag av naturlig värme och komfort.

Modest kök

Litet kök

För skicklig användning av belysningsenheter och belysningssystem är det bara nödvändigt att lyfta fram särskilt viktiga områden – arbetssegment och ge en hög belysningsnivå med LED -remsor eller inbyggda halogenlampor. Öppna hyllor eller segment av vitrinskåp med glasdörrar kan också belysas..

Motljus

Betydelsen av belysning

För dem som tycker att den snövit idyllen i köksutrymmet är tråkig kan vi föreslå att man lägger till kontrast till inredningen. Kombination av mörka och ljusa ytor som i en möbeluppsättning. Så i dekorationen av rummet kommer det att tillåta inte bara att diversifiera kökets färgpalett, utan också att ge lite dynamik, struktur och geometri i miljön..

Kontraster

Vitt och svart kök

En annan möjlighet att inte gå helt bort från köksfasadernas vita färg, men samtidigt att diversifiera dem, är användningen av omålade träytor eller högkvalitativa PVC -filmer. «under trädet». Snövit yta ger svalka och fräschör till interiören, trä – värmen av naturmaterial. Resultatet är en balanserad och harmonisk atmosfär där det är bekvämt och bekvämt att både laga mat och smaka på den..

Vitt och träigt

Fasader i trä och vita

Kök med stort fönster

Ett rymligt kök eller ett stort studiorum, där, förutom kökssegmentet, ett vardagsrum och en matplats ligger, kommer att bidra till att bli «varmare» naturmaterial – trä (eller en mycket skicklig imitation av det). Träytor kombineras perfekt med både snövit blanka bänkskivor och med sten eller rostfritt stål som material för att täcka arbetsytor.

Träd överallt

Träytor

Varm atmosfär

Ett annat illustrativt exempel på en lyckad kombination av vitt med trä låter dig demonstrera en känslig och sofistikerad version av färglösningar. Ljust trä med en ljus beige-rosa nyans skapar en atmosfär av friskhet, lätthet och renhet i köksutrymmet.

Vitt och beige kök

Köksön har många möjligheter – dess bänkskivor används för att integrera handfat eller kokplattor, de inre delarna används för att lagra förvaringssystem och de yttre delarna används för att sätta upp sittplatser för korta måltider. Det lediga utrymmet i slutet av ön kan användas som en låg hylla för kokböcker eller integrationen av en fullvärdig vinkylare (för finsmakare av alkoholhaltiga drycker).

Original ö

Bakgrundsbelysning längst ner

Med hjälp av en kombination av ljusa material för utförande av fasader på skåp och bänkskivor på arbetsytor kan du skapa en verkligt unik, original och minnesvärd köksinredning. plastytor, men inte särskilt praktiska när det gäller hållbarhet och styrka, men de låter dig implementera alla färgscheman.

Ljus design