Tyll i hallen – spektakulärt draperi 2018

Att inreda en hall eller vardagsrum är ett av de mest ansvarsfulla och samtidigt trevliga sätten att skapa en mysig, inbjudande atmosfär i ditt hem. Det är trots allt i hallen som hela familjen samlas efter en hård dag, gäster är välkomna hit på helger och helgdagar, det är detta rum som alltid är i sikte, under noggrann granskning. Därför är det i utformningen av hallen viktigt att ta hänsyn till alla nyanser – från valet av färgpalett och layout till inredning av inredningen. En viktig och otroligt trevlig finish i utformningen av ett vardagsrum eller en hall med hjälp av textilier är draperingen av fönsteröppningar. I denna publikation vill vi prata om valet av tyll för moderna vardagsrum och demonstrera ett omfattande urval av designprojekt, vilket visar att även med en enda inredningsdetalj kan du radikalt förändra bilden av hela rummet..

Tyll i hallen

Snövit tyll för hallen

Tulle och dess roll i dekorationen av hallfönstren

Tulle används för att drapera fönster i en mängd olika stilistiska riktningar vid utformning av vardagsrum. Minimalistisk inredning och klassisk, modern och lantlig stil – du kan se mönstrade eller helt släta gardiner i alla designprojekt. Så varför, trots strävan efter modern stilistik för minimalism, för att överge alla hinder för spridning av solljus i rymden, fortsätter designers och deras kunder att använda tyll som draperi för fönster?

Snövit yta

Vertikala veck

För rum med högt i tak

I ett ljust vardagsrum

Endast vid första anblicken kan det tyckas att användning av gardiner för drapering av fönsteröppningar är en hyllning till traditionen. Tulle utför många funktioner:

  • dämpar solljuset i rummet till önskad nivå;
  • om det är den enda deltagaren i draperiet av fönster i vardagsrummet, tar tyll över funktionen av en skärm för naturlig belysning, om den fungerar som en partner för gardiner hjälper det till att skapa en komposition för att helt mörkna utrymmet;
  • om solskydd inte alltid är en prioritet (till exempel för rum som ligger på byggnadens norra sida), är det i alla fall nödvändigt att skydda rummet från nyfikna ögon, och tyllen gör ett utmärkt jobb med denna funktion;
  • med hjälp av gardiner kan du skapa en viss zonering av segmentet för resten från köket i det kombinerade rummet (kök-matsal-vardagsrum-studio);
  • om med hjälp av tyll inte bara rummets fönster är draperade utan också panoramaglasdörrar med tillgång till terrassen eller bakgården, kan gardinerna fungera som en barriär för insekter, om ägarna bestämmer sig för att öppna dörrarna för ventilation ;
  • tyll kan uteslutande användas som ett dekorativt element som dekorerar fönsterdekoration;
  • gardintyg kan fungera som ett accentelement i inredningen.

Tyll för kombinerat utrymme

Ljus tyll, mörka gardiner

Draperi för ett ljust rum

I ett klassiskt vardagsrumI en hall med högt i tak

Mönstrad tyll, som också kallas gardintyll (bekant för oss alla från barndomen) tappar sin position och ger efter för en genomskinlig slöja, som alltmer används som material för att skapa en genomskinlig gardin för fönster. Slöjan kan användas för att göra traditionella gardiner – dukar med jämnt fördelade vertikala veck, tyggardiner kan göras flexibelt, asymmetriska lambrequins och jaboter kan sys, tyg kan sättas ihop till swags. När du fäster gardiner på gesimsen (eller någon annan enhet för att dekorera ett fönster) kan du använda olika metoder för att hänga dukar – det finns inga gränser för fantasiflygningen.

Tryckt tyll

Original komposition

Nyklassisk stil

I ett rymligt vardagsrum

Vardagsrum i beige toner

Minimalistisk inredning

Alternativ för utförande av tyllgardiner för hallen

Den traditionella användningen av tyll som tyg för gardiner är en kombination av genomskinliga tyger i mörkläggningsgardiner av ett klassiskt snitt. Det testade alternativet kommer att se harmoniskt ut i ett rum inrett i vilken stil som helst. Genom att ordna gardinkompositionen från själva taket till golvet kan du uppnå en visuell ökning av takets höjd i vardagsrummet. Och detta är utöver de viktigaste egenskaperna hos draperi för fönster – skydda rummet från solen och nyfikna ögon..

Gör ett halvcirkelformat rum

Samtida stil

Lakonisk design

Mörka ytor

Vit och grå inredning

Kombinationen av ljus, genomskinlig tyll och traditionella tjocka tyggardiner är idealisk för att dekorera fönster i ett burspråk, oavsett vilken modifiering det är.

Fönsterdekoration

Stora utrymmen

Draperi för burspråk

Mot bakgrund av mörka gardiner

Tyll med rör

Gardiner gjorda av genomskinlig tyll samt gardiner kan dekoreras med krokar av olika modifikationer. Detta tillvägagångssätt för att dekorera fönster är lämpligt inte bara i klassiska interiörer..

Draperi för en klassisk hall

Använda avlyssningar

Ljust och rymligt vardagsrum

Ett annat sätt att använda traditionella modell voile gardiner är att kombinera genomskinliga dukar med tjockt tyg lambrequins. Det kan vara både hårda och mjuka lambrequins, gjorda av vanligt eller tryckt material..

Tyll och lambrequins

Gardinsammansättning med lambrequins

I vissa fall försvinner behovet av att använda gardiner på fönstren, och tyll fungerar ensam som huvudattributet för fönsterhängningar i vardagsrummet eller hallen. I det här fallet är det möjligt att diversifiera designen av fönstret endast genom att fästa tyllen, strukturen och färgen på själva duken. Den traditionella färgen på genomskinliga gardiner är vit och det finns flera anledningar till detta. Den snövita slöjan passar organiskt in i alla design av vardagsrummet, det hjälper till att skapa en ljus, luftig och ren bild av rummet. Fönstrets snövit design hjälper till att förstora visuellt inte bara fönsteröppningarna utan hela rummet, om tyllen är belägen från tak till golv och från en vägg till en annan.

Tyll för det moderna vardagsrummet

Vardagsrum i beige toner

Ljus bild

Ljus beige bakgrund

Provence stil

Tyggardiner kan också tillverkas av genomskinlig tyll, som fäster duken med flexibla skär. När de öppnas är sådana dukar genomskinliga skärmar och kan användas som det enda alternativet för att dekorera fönster i vardagsrummet. Tillsammans med gardiner eller när man kombinerar gardinalternativ för fönster med olika modifieringar (till exempel är gardinskärmar placerade på smala fönster och traditionella draperimodeller hängs på ett stort panoramafönster).

Tyllgardiner

Rullgardiner och traditionella gardiner

Arbetsplatsdesign

I en rymlig hall

Kombinera gardinmönster

Lätta lambrequiner gjorda av genomskinlig tyll kommer inte att tjäna så mycket som skydd mot solljus eller nyfikna ögon, men hjälper till att dekorera fönsteröppningar och hela inredningen i vardagsrummet som helhet. Sådana dekorativa element kan också fungera som en färg accent och en länk mellan inredningsartiklar från olika färggrupper..

Tyll Lambrequins och Jabots

Luftigt draperi

Färgpalett

Om den traditionella versionen av slöjan för att göra gardiner verkar för enkelt, tråkigt sätt att dekorera fönster i hallen, är en bred palett av pastellfärger till din tjänst. Ljus beige, gyllene, ljusblå, mynta, silver och till och med citronfärg föreslås användas av designers denna säsong för att dekorera ganska rymliga vardagsrum och hallar.

Vardagsrum i pastellfärger

Sand nyanser

Hall i pastellfärger

Lätta ytor och textilier

Modern stil

Moderna motiv

Textilier i mörka färger

Om ett ljust tyg eller material med ett stort, brokigt mönster används för tillverkning av gardiner i hallen, kommer en ljus genomskinlig slöja att vara en idealisk partner för täta tyger med gardinsammansättning.

Komplett med mörka gardiner

Tyll med ljusa gardiner

Accent fönsterdekoration

Vardagsrum i blå toner

Ljusa textilier

Om pastellfärger inte verkar original och blygsam nog för dig, kan du använda mörk tyll (mörkgrå, mörkblå toner) för att skapa en viss accent och uppmärksamma designen av fönster i vardagsrummet..

Vardagsrum i gråtoner

Mörk tyll

Original färgschema

Mörka färger

Loftstil motiv

Tryckt tyll är mindre och mindre vanligt i moderna designprojekt. Faktum är att inte alla rum kan «att stå ut med» stor teckning, särskilt om den är färgad. En stor geometrisk eller blommig prydnad kommer alltid att locka uppmärksamhet. Detta designalternativ är lämpligt för vardagsrum med panoramafönster och ett medelstort till stort område..

Mönstrad tyll

Stor teckning

Tryckt ren tyll

Ovanligt burspråk

Vertikala ränder på gardindukar hjälper till att visuellt öka takhöjden i vardagsrummet eller hallen …

Vertikala ränder

I senapsandiga toner

Visuell ökning av rummets höjd

Även om ränderna bildas av perfektsydda veck.

För vardagsrum med originaltak

Stora områden

Beige tyllveck

Perfekta vertikala veck

Monumental bild

Tyll och taft

Kombinationen av en genomskinlig tyll med ett tätare tyg gör att du inte bara kan skapa en mängd olika kombinationer, utan fungerar också som ett viktmedel för en tydligare identifiering av vertikala veck på dukar.

Kombination av material

Viktad tyll

Monteringsmetoder

Dukar på öglor som draperier för fönster i vardagsrummet förlorar inte sin popularitet. Praktiskt ur driftsynpunkt fästs metall- eller plastringar (öljetter) inte bara på tyget för gardiner, utan används också vid tillverkning av gardiner från en genomskinlig slöja. För att göra detta är det tillräckligt att använda interlining eller annat tätt tyg för att skapa en bas för att fästa öglor. Ringar som är jämnt fördelade hjälper till att skapa perfekta vertikala veck och säkerställer smidiga rörelser av dukarna längs takfoten.

Tyl på öglor

Fästning på öglor

Snövit design

Ren tyll och öljetter

Du kan till och med skapa en accent i fönsteröppningarna med en neutral ljusversion av draperiet. Mörka gesimser kommer att bli ett kontrasterande element i inredningen, belägen mot väggarnas ljusa bakgrund. Således kan du inte bara diversifiera färgschemat i vardagsrumsdesignen, utan också avleda uppmärksamheten från oönskade områden eller enskilda inredningsartiklar..

Lätta gardiner, mörk taklist

Mörka gesimser

Veranda dekoration

Betoning på gesimser

Vardagsrumsdesign

Lantliga motiv

Tyll är inte bara för fönster

Med hjälp av ett genomskinligt tyg kan du inte bara dekorera fönstren i vardagsrummet, utan också zonera rummet där flera funktionella segment finns. Till exempel kan du i ett studiorum separera vardagsrummet från matsals- och kökssegmentet med tyllgardiner. I det här fallet är det inte nödvändigt att använda samma material som en mobil, genomskinlig skiljevägg som för drapering av fönsteröppningar i ett kombinerat rum.

Rumszonering

Vardagsrum bakom tyll

Separation av segmentet för sömn och vila

Spektakulär zonindelning

Ett annat sätt att använda genomskinlig tyll inuti vardagsrummet eller hallen är att drapera glasdörrar. Det är bekvämt att drapera utgången till terrassen eller bakgården med tyll, inte bara för att skydda mot solljus och nyfikna ögon, du kan lämna gardinen som ett skydd mot insekter när dörrarna är öppna.

Vardagsrum med utgång till terrassen

Tyl för panoramadörrar

Vardagsrum med utgång till bakgården

Tyll med en gul nyans

Gardiner och tyll för panoramafönster och dörrar

Perimeterdraperi

Snövit fönsterdekoration