Turkos sovrum

Turkos är färgen på svalhet och friskhet, den kan, som ingen annan färg, skapa en atmosfär av renhet och till och med sterilitet. Det är därför de älskar att använda den i sovrumsinredning – särskilt i heta länder. Men detta är inte allt, även en så subtil vetenskap som psykologi har tilldelat den turkosa färgen en svår funktion – det ger en känsla av andlig renhet och balans. Denna färg hjälper till att fokusera på tankar, fokus och förbättra humör. Det är därför det kan och bör användas i varierande grad för att skapa en sovrumsinredning – allt beror på temperament och smak..

Turkos vägg i det inre av sovrummet Turkos vägg i det inre av sovrummet

Den berömda Feng Shui -undervisningen gav också turkos en speciell roll – färg har en positiv effekt på en person, har en fördelaktig effekt på kroppen, särskilt i kombination med pastellfärger. Representanter för orientaliska kulturer antog att det var den turkosa färgen som ger en person en känsla av kärlek, läker från sjukdomar, inspirerar, ger styrka och självförtroende..

Turkos färg i interiören

Turkos färg – en trendig trend i inredningen

Turkos hittar fler och fler fans – fler och fler sovrumsinredningar fylls med olika accenter i denna uppfriskande färg. Djärv, ljus, attraktiv, men samtidigt inte vulgär – därför kan turkos säkert rekommenderas till alla, och färgen är lämplig för ett interiör i vilken stil som helst.

Kombination av chokladfärg med turkos

Om du inte är en anhängare av drastiska förändringar kan den turkosa färgen hitta sin manifestation i diskreta tillbehör, ritningar på väggarna, det kan också vara turkosa kuddar, överkast.

Turkos tillbehör Turkos tillbehör

Duetten av turkos och vitt anses vara den mest fördelaktiga och lämpliga för sovrum – en sådan interiör har en lugnande, avkopplande effekt, skapar en känsla av renhet och harmoni. Denna kombination är mest lämplig för högteknologiska och minimalistiska interiörer..

Diskret turkos Kombinationen av turkosfärg med pastellfärger

Kombinationen av turkos med svart, choklad och kaffe ser nyare ut, men det är lämpligt att använda vita accenter.

Turkos möbler Turkos accenter Turkos möbler

Dessutom ser turkos perfekt ut även i de mest oväntade stilistiska lösningarna..

En extraordinär lösning

Det vill säga, vilken partner som helst passar turkos, det är viktigare att bestämma vilken stämning sovrummet ska skapa, vilken karaktär dess ägare har.

Havsytan i rummet

Havsvågans färg kan enkelt skapa en känsla av närhet till havet, de känslor som är förknippade med det. Även ett litet sovrum blir mysigt, visuellt större, om du använder den turkosa färgen och dess nyanser korrekt. Ofta blir en av väggarna i sovrummet ett föremål som används för att skapa havsytan..

Turkos vägg som huvud accent Turkos vägg och vit tyll

I det här fallet skulle den idealiska lösningen vara att använda vita tullar, fönster, golvlister, dörrar..

Turkos färg i nästan vilken kombination som helst ger en känsla av lyx, komfort, harmoni och lugn, där möbler, tillbehör, sängkläder och golv hjälper till att uppnå integritet i designen.

Små turkosa accenter En lyxig och djärv kombination Maximal turkosfärg

Som du kan se återskapar den turkosa färgen lätt smaken från öst, där turkos bryts..

Möbler i ett turkos sovrum

Känslan av luftighet, friskhet och lätthet i ett turkos sovrum är lättast att behålla om du inte använder skrymmande möbler, massiva bord och garderober, tunga gardiner.

Mysig sovrumsinredning

Det är viktigt att hålla balansen – inte gå till ytterligheter: antingen väggar eller möbler ska vara turkosa.

Turkiskt rustikt sovrum

Kombinationen av ljusa väggar med ljusa turkosa möbelklädsel har blivit ganska populär..

Kombinationen av turkos och vita färger

Du kan och ändra accenter på platser.

Belysning i ett turkos sovrum

Turkos är en varm och ljus färg, så det är mycket viktigt att inte dimma den med överdriven belysning. Perfekt om ditt sovrum är maximalt med naturligt ljus och kompletteras med 1-2 lampor.

Ljus i det turkosa sovrummet

Vem är det turkosa sovrummet för?

Färgen, som saknar det melankoliska med blått och monotoni av grönt, kommer att vara en sann gåva för människor som värdesätter lugn och originalitet. Den är idealisk för både arbetsnarkomaner – den har en avslappnande effekt och melankoliska personligheter – tack vare dess toniska egenskaper kan stämningen helt förändra sin «plan».

Turkos färg är en idealisk lösning för kreativa människor, den utvecklar fantasi, ger nya idéer. Som regel är det konstfolk som bestämmer sig för att kombinera turkos med gult, orange, hallon och sallad.

Kombination av ljusa färger

Men även i denna form irriterar det inte ögonen, utan ger en känsla av harmoni. Turkos är färgen på framgångsrika, positiva, energiska människor. Dessutom blir denna färg ofta huvudfärgen i barnens sovrum – det är trots allt en garanterad positiv, avkoppling och lugn. Turkos kommer säkert att ge en känsla av friskhet, lugn och harmoni – det är bara viktigt att använda den i acceptabla mängder, välja lämpliga partners och placera rätt accenter.

Turkos effekt Mysigt och varmt turkos sovrum

Må ditt sovrum alltid vara fyllt med friskhet och positivt!