Träveranda (terrass): designidéer

Det är helt enkelt omöjligt att föreställa sig ett privat hus utan en stor veranda, där det är så trevligt att spendera lediga kvällar och ta emot gäster under den varma årstiden. Detta är en speciell plats i ett lanthus, som helt enkelt är avsett att njuta av din semester och kombinerar en bekväm miljö med naturens landskap.

Kombination av naturligt trä med mörka möbler Blå korgmöbler Träterrass i ett lanthus

Tiderna då sommarstugor ansågs vara en plats för förvaring av onödiga saker och gamla möbler är sedan länge borta. Idag försöker invånare i bullriga städer ordna en plats för avkoppling och psykologisk lättnad i ett lanthus i en vänkrets i naturens famn. Det är därför träverandaer är så populära idag. Men hur kan det annars vara, för trä är ett miljövänligt byggmaterial, som dessutom har ett utmärkt utseende.

Bord av glas

Interiör och typ av veranda

Verandaens inredning kan göras i vilken stil som helst, men det är fortfarande bättre om terrassen blir en harmonisk fortsättning av hela bostadens interiör och samtidigt kommer att kombineras med landskapsdesignen på den personliga tomten. Designen beror också till stor del på typen av terrass, som kan vara stängd eller öppen..

Och då måste du omedelbart bestämma om din veranda bara kommer att vara en plats för sommarlovet eller om du planerar att isolera detta rum och utföra uppvärmning så att du bekvämt kan spendera tid på det på vintern, medan en öppen veranda endast kommer att användas i årets varma väder. Det bör noteras att en stängd terrass har många fler fördelar, varav en är att luftkonditioneringen installerad på terrassen gör att du kan skydda dig själv och dina gäster från täppa i sommarvärmen..

Veranda i ljusa färger Röda kuddar på trästolar Dekorerar en rymlig terrass

Den största fördelen med en stängd veranda är dock att den kan användas för att utrusta ett fullvärdigt relaxrum med en stor mjuk soffa, fåtöljer, ett tebord, en öppen spis, gardiner eller persienner för att gömma sig för starkt solljus eller nyfikna ögon i kvällen..

Och älskare av inomhusväxter kommer att uppskatta möjligheten att ordna en vinterträdgård i en varm veranda.

Höjdpunkter: Golv och angränsande väggfinisher

På en träveranda behöver ofta bara golvet och den angränsande väggen efterbehandling, eftersom huvudstrukturen är en ram av massivt trä och stora fönster från tak till golv, vilket faktiskt ger verandan en egen särart som skiljer den från resten av Rummen i huset.

För att täcka golvet på verandan är det nödvändigt att använda höghållfasta material avsedda för utomhusbruk. För en sommarveranda kan det vara ett trädäck av teak eller cederträ, konststen, mosaik eller kakel, men för en isolerad terrass är linoleum, laminat och andra material som används i huset lämpliga. Golvplattor på verandan Mörka möbler och ljusa kuddar

Huvudregeln som bör följas vid val av golv på verandan är hög slitstyrka, eftersom golvet på verandan kommer att utsättas inte bara för mekanisk påfrestning, utan också för olika väderförhållanden, inklusive hög luftfuktighet och direkt solljus och frost . Glöm inte att den viktigaste avgörande faktorn för att bestämma finish är inredningsstilen. Så till exempel kommer mosaik och konstgjord sten att vara ett utmärkt komplement till Medelhavsstilen och Provence -stilen, beläggningsplattor passar perfekt in i den moderna stilen, men när du väljer en lantlig stil är det bättre att föredra en bräda.

Soffbord på hjul m Öppen spis i hörnet av terrassen

I enlighet med golvets finish bör du också välja inredningen på husets vägg, till vilken terrassen ligger intill. Det kan också mötas med konstgjord sten eller mantlad med träpanel..

Hur man dekorerar taket

Taket i en träveranda kräver inte heller några krusiduller, tvärtom kommer balkar som sticker ut i det inre av rummet att bli en original dekoration av terrassen. Om golvet är av konstgjord sten är gränserna runt verandans omkrets ganska lämpliga, vilket kommer att bli en utmärkt grund för höga fönster..

Kaklat golv Randiga kuddar och fåtöljer Den ursprungliga utformningen av den stängda terrassen

Ett högt tak som följer takets inre valv kommer att göra rummet mer rymligt, medan ett platt fålltak kommer att dölja det mesta av utrymmet..

Dekorativa och funktionella element

En av de främsta fördelarna med naturmaterial är att de är lätta att kombinera med varandra. Så, till exempel, kommer en öppen spis med sten att se väldigt organisk ut på en träveranda. Förutom färgen som detta element kommer att tillföra interiören, med dess hjälp kommer det att vara lätt att värma verandan under den kalla årstiden och njuta av sprakande av ett brinnande träd och en förtrollande låga..

Vit soffa på terrassen Öppen spis kantad med sten Öppen spis i natursten Randiga kuddar på soffan Turkos fåtöljer

För att värma en stängd veranda används ofta spisar, och de installeras på det mest iögonfallande stället och, baserat på deras plats, slår de resten av rumsmiljön.

Potbelly spis på terrassen Terrass med spis för uppvärmning Potbelly spis i hörnet av verandan

På tal om terrassens inredning kan man inte låta bli att nämna inomhusväxter som kan återuppliva vilken inredning som helst. Och med tanke på att det alltid är tillräckligt med ljus på terrassen, är detta en idealisk plats för hemblommor..

Kök på verandan Vinterträdgård på terrassen

Veranda möbler

Interiörens design beror till stor del på de möbler som kommer att placeras på terrassen, och naturligtvis på dess yta. I själva verket är verandan det andra vardagsrummet, där en liten soffa måste finnas, flera stolar eller fåtöljer och ett bord.. Vit stol och mörk kudde Veranda i Provence -stil

Om utrymmet tillåter, kan du på terrassen utrusta inte bara en plats för sammankomster, utan också utrusta en riktig öppen spis eller sätta ett stort matbord.

Oftast väljs korg- eller trämöbler med mjuka madrasser och kuddar till terrassen, som är perfekta för sommarsemestrar, men om rummet är isolerat, skulle det vara ganska rationellt att använda stora soffor avsedda för hem här..

Mörka korgmöbler Stora korgmöbler