Sovskiss i vitt

Om du drömmer om ett sovrum där känslan av friskhet, renlighet och rymlighet kommer att härska – välj vitt för dekoration utan att tveka. Ditt vita sovrum kan inredas i vilken stil som helst, från klassiker till ultramoderna stilar, från småstad Provence till japansk minimalism. Snövit nyanser är inte bara relevanta hela tiden, utan kan också enkelt kombineras med andra toner, fritt harmonisera med en mängd olika inredningar, följa alla designbeslut.

Snövit sovrum

Riket av vita nyanser

Ett sovrum i vita toner ser sofistikerat och elegant ut. Alla som läser vitt som fattiga i nyanser misstas djupt, det är otroligt mångfacetterat och mångsidigt. Den vita färgen kan vara gråaktig, blåaktig eller avge en liten gulhet, och det finns ingen anledning att prata om kontrasten med andra färger – faktum är uppenbart. För att skapa en kontrasterande inredning måste en av färgerna vara ljus, vit. Om du har valt vitt som den dominerande färgen för ditt sovrum, då blir interiören inte tråkig..

Rymligt sovrum

Betoning på textilier

Moderna trender i utformningen av privata rum dras alltmer mot rymd och friskhet. Kanske kan bara vitt skapa en så ljus och ren atmosfär att även ett blygsamt rum kommer att verka rymligt..

Modern inredning

I pastellfärger

Väggar och golv i ett vitt sovrum

Genom att skapa en helt vit inredning för ett sovrum, bryr du dig verkligen om en lugn och lugnande miljö som kan koppla av dig efter en hård dag, ställa dig till vila och en lugn, djup sömn. I ett snövitt, till och med sterilt rum kommer känslan av friskhet inte att lämna dig även efter slutet av dagsljuset. Med stark belysning kan du uppnå en liknande atmosfär för en kvällsresa..

Ett helt vitt rum

Totalt vitt

Original sängdesign

Kungligt sovrum

Men den absoluta vitheten i rummet för att sova och vila är inte lämplig för alla. Detta gäller särskilt lokalerna på norra sidan. I avsaknad av solljus kan ett helt vitt rum verka kallt och obekvämt. Naturligtvis, för ett varmt klimat, kommer en sådan funktion bara att spela i händerna, men under förhållandena i vårt land är det nästan omöjligt att hitta en region där det inte skulle finnas någon kall vinter eller slushy och dyster lågsäsong.

Traditionell miljö

Mjuk sänggavel

För en bekväm vistelse i ett rum, vars design domineras av vitt, behöver våra ögon accenter. Den bästa och enklaste vägen ut i denna situation är att göra golvbeläggningen i en mörkare nyans. Trägolvet passar bra med de vita väggarna och taket. Sådan kombinatorik förstorar visuellt utrymmet och ger rummet mer strikt efterlevnad av geometri, så att du kan skissera tydliga linjer i rummets gränser..

Trägolv

Mörka golv

Vitt och träigt

Även om golvet är den enda mörka eller ljusa platsen i ditt vita sovrum, kommer det att räcka för att skapa en varm och mysig atmosfär. Träaktiga nyanser ger alltid naturlig värme till interiören.

Snövit design

Fokusera på golv

Dubbel byrå

Ett annat alternativ för att kombinera värme och fräschör inom samma sovrumsutrymme är att klä väggarna med träpaneler och välja snövita toner för textilier och inredning..

Träbeklädnad

Om ditt vita sovrum är gjort i lantlig stil eller med element i den här stilen, kan du lägga till en bänk eller stolar av liknande material, inredningsartiklar eller element från landsbygden till trägolvet..

Lantlig stil

Med landelement

Dekorera en accentvägg i ett snövit sovrum

Inom ramen för den snövit interiören finns det också en plats för fantasi och belysning av accenter, om inte med hjälp av färg, på grund av skillnaden i texturer. Till exempel, att måla en tegelvägg vit kommer inte att göra den sticker ut när det gäller färg, men kommer att bli en texturerad funktion..

Tegel vit vägg

Även mindre avvikelser från den snövit paletten, när du dekorerar väggen runt sängens huvud, kommer att göra det sticker ut. Ljus tapet, men med ett mönster, prägling eller ett tråkigt tryck, kan inte bara återuppliva inredningen i ett vitt sovrum, utan också lägga till glädje i inredningen, lägga till sofistikering och stil i rummet.

Accentvägg

Vindsvåning

Bakgrund för accent

Du kan också använda mörkare eller ljusare toner för att markera accentväggen. Inredningen i sovrummet blir mer harmonisk om accentskuggan kan användas i andra möbler i rummet för att sova och koppla av..

Mörka nyanser för väggen

Sovrum och arbetsrum

Du kan framhäva väggen nära sängens huvud med inramade familjefoton eller ett konstgalleri. Till och med en stor målning kommer att späda in interiören och ge unika och personliga till rummet..

Accentmålningar

Ljus design

Vit och svart inredning – på modernitetens topp

Inredningen i sovrummet, som domineras av en vit ton, men samtidigt finns det djupa mörka nyanser, inklusive svart, kommer aldrig att bli tråkigt. Kontrasten ger atmosfären viss dynamik och jämn dramatik. Allt beror på hur aktivt du använder svarta toner – om de bara kommer att finnas i medelstora inredningselement eller hela väggar kommer att bli förkroppsligandet av en svart accent.

Svarta väggar

Mörka detaljer

Svarta ramar

Mörka inre element

Att dekorera din sänggavel eller utrymmet runt den i svart är ett bra sätt att framhäva mittpunkten i dina sovrumsmöbler. Efter att ha blivit en kontaktpunkt behöver en svart fläck åtminstone en liten upprepning i andra möbler, textilprydnader eller dekorativa element, tillbehör.

Svart sänggavel

Svart accentvägg

Svart textil tapet

En intressant integration av svart i ett snövitt sovrum kan vara en remsa, en bur eller någon annan prydnad som används i textilier, klädsel eller inredningsartiklar..

Svart och vit rand

Vit och svart inredning

Randig matta

Strip på golvet

Ljus dekoration av ett vitt sovrum

En svart smidesjärnssäng mot bakgrunden av snövit inredning i sovrummet kommer att se lyxig ut och bli fokus för uppmärksamhet.

Svart säng i smidesjärn

Ljusa accenter i en snövit inredning

På en vit bakgrund sticker även detaljer i pastellfärger ut, blir accenter, och till och med ljusa textilier, mattor eller möbler och inredning kommer välförtjänt att stå i rampljuset.

Färgglada textilier

Betoning på sängtextilier

I ett snövit rum är det enklaste sättet att placera ljusa accenter med hjälp av textilier. Allt används – från överkast till sängkläder och dekorativa kuddar, förstärkare.

Subtila accenter

Ljuspunkter

I ett vitt sovrum blir ljusa gardiner med en rik nyans i fokus, även med andra accenter, ett överflöd av spegel- och glasytor. Små fläckar av färgen på färgglada gardiner hjälper till att balansera interiören, skapa harmoni i den.

Ljusa gardiner

Blå textilier

Möbler kan bli mörka accenter. Som regel fungerar små byråer eller sängbord, hövdingar nära foten av sängen eller låga bord som detta..

Antikt bröst

Betoning på möbler

Sovrum + arbetsrum

Snövitt sovrum med två sängar

För att skapa interiören i ett sovrum där du behöver installera två sängar är vitt perfekt. Även i ett rum med ett stort område kommer två sovplatser att ta det mesta av utrymmet, vilket innebär att en visuell expansion av rummet är nödvändig.

På två sängar

För ett sovrum som ligger på vinden eller på vinden är användningen av ljusa nyanser i dekoration och inredning särskilt relevant. Vindrummen är ofta asymmetriska och har mycket snett tak och andra geometriska detaljer. I en sådan miljö är det bättre att inte fokusera på ojämnheter och vrår i rymden, utan att försöka «Jämna ut» deras snövit finish.

På vinden

Sovrum för två

Om ett snövitt sovrum skapas för två barn eller ungdomar, är introduktion av pastell eller till och med ljusa färger inte bara önskvärt, utan rekommenderas starkt av psykologer och barnläkare. Även små färgfläckar i textilprydnaden eller ytdesignen kommer inte bara att diversifiera rummets ljuspalett, utan också skapa en gynnsam atmosfär för nödvändig fokusering av blicken..

Sovrum med ljusa detaljer

Azure målning

Vitt sovrum är ett bra alternativ för Provence och shabby chic stilar

Ett snövitt sovrum, där element i den shabby chic eller Provence-stilen har applicerats, är mer lämpligt för ett flickrum. Vanligtvis dekorerar unga tjejer och kvinnor interiören med spetstextilier med blommotryck, bilder av amor och alla slags fåglar. Antika möbler (verkligen antika eller speciellt åldrade) ger sovrummet en touch av sofistikerad antik, förfinad elegans.

Shabby chic

En snövit säng av smidesjärn med ett överflöd av dekorativa detaljer mot bakgrunden av vitmålade väggar och golvbrädor ser inte bara original ut, utan elegant. Vackra ljuskronor och färgglada textilier med blommönster kan också bli kännetecknet för ett sjukt elegant sovrum..

Sovrum med antika element

Maiden sovrum