Sovrum för en tjej – 50 bästa designidéer

Är din dotter inte längre en bebis och behöver ordna sitt eget rum? Uppgiften är inte lätt, men intressant och mycket viktig. När allt kommer omkring måste en tjejs sovrum uppfylla flera krav: sund och hälsosam sömn, säkerhet, skapa ett gott humör, vilket direkt påverkar kroppens tillstånd, en positiv aura för spel och aktiviteter, samt mysighet och komfort, eftersom den inre en ung dams värld avslöjas gradvis här.

Sovrum för tjejer

Allt detta är inte så svårt som det verkar vid första anblicken, du behöver bara göra allt i etapper och noggrant planera i förväg..

Notera. När du skapar en rumsdesign för alla barn, från 4-5 års ålder, är det viktigt att ta hänsyn till barnets åsikt. Naturligtvis kommer han inte att kunna välja materialet för golvet, taket eller väggarna själv, men färgen på väggarna, gardinerna, möblerna, mattan och kanske deras form kommer han att kunna välja efter eget gottfinnande. Rådgör med ditt barn, välj de mest acceptabla alternativen, enligt din åsikt, och uppmana ditt barn att välja det som han gillar bäst. Även om barnet kategoriskt uppgav att han vill ha svart tapet eller gardiner, ska du inte neka honom rent av. Du kan använda några små knep. Visa honom hur det kommer att se ut med ett specifikt exempel (på bilden eller hemma hos någon). Om detta inte är möjligt eller om det inte fungerar, använd kontrasttekniken. Det vill säga, om tapeten är svart, då med stora vita ritningar. Eller erbjuda att limma sådana tapeter inte på alla väggar, utan bara på en eller en del av väggen. Svarta gardiner kan till exempel också kompenseras med vit tyll, förresten, inte bara «under», men du kan hänga tyll och «på» gardiner, nyligen har det blivit en favoritteknik bland designers. Och så kan du alltid hitta en kompromiss, det viktigaste är att barnet gillar det, och det är åtminstone tolerant för dig.

Ritning på svart Endast en vägg kan vara svart Kontrast för svart

Etapper för att skapa ett sovrum för en tjej

1. Val av färg eller färgkompositioner

Färg har ett stort inflytande på varje persons personliga utveckling, särskilt unga och växande. Det är nödvändigt att välja färgschema i enlighet med flickans psykotyp och temperament. Det är viktigt att hon trivs i de omgivande färgerna. Det är bättre om hon själv kommer att delta i att välja färg för sitt rum, visa henne flera designalternativ med olika färgscheman och låta henne välja den som hon gillar bäst..

2. Zoning

Rumszon bidrar till bättre kvalitetstid i varje zon. Det finns flera alternativ för detta, vi kommer att prata om dem i detalj nedan..

3. Urval av möbler

Det är absolut nödvändigt att välja möbler med den unga älskarinnan i rummet. Föräldrar kommer att bestämma möbelns material, dess kvalitet, tillförlitlighet och säkerhet. Och flickan kommer redan att plocka upp färg, form och design för sig själv..

4. Inredning och tillbehör

Den sista handen är valet av matta, ljuskrona, gardiner, dekorativa kuddar, målningar och så vidare. Flickan själv måste välja de detaljer och dekorationer som är mer till hennes tycke. Och föräldrarnas uppgift är att uppmana och vägleda sitt barn.

Notera. Om möjligt, försök att undvika någon teknik i ditt barns rum. TV, dator, ljudsystem och liknande påverkar det inre och känslomässiga tillståndet negativt. Detta är oönskat även för vuxna, och ännu mer för barn. Endast om barnet behöver utrustning för klasser, är det redan möjligt att lägga det mest nödvändiga för detta.

Välja färg eller färgkompositioner

Färgen på rummet ska helt passa sin ägare, hon ska vara bekväm och mysig i det omgivande färgschemat. Därför måste tjejen själv säkert delta i valet av design. Men samtidigt faller en viktig uppgift på föräldrarna – att hjälpa deras dotter att välja rätt färg. Vad handlar det om? Faktum är att bara titta på en färg i en katalog eller en tapetrulle är inte alls detsamma. För isolerat ser färgen helt annorlunda ut än i form av rumsdekoration. För att göra det klart, låt oss ge ett exempel: en röd jacka kan se söt och intressant ut, och ett rum täckt med röd tapet eller målat med röd färg är redan något prickigt, för catchy och kanske till och med vulgärt. Dessutom är det omöjligt att koppla av i ett sådant rum, det kommer att hålla sig i spänning hela tiden, vilket kommer att påverka barnets utveckling och aktiviteter negativt, även sömnen blir svår och rastlös. Eller ett annat exempel: en tjej har en favoritfärg, till exempel lila. Det verkar som en normal färg och inget så hemskt i den, den är inte ljusröd och inte dyster svart. Och i princip kommer en sådan design att utveckla kreativitet hos barn. Men du bör veta att lila är en mystisk och mystisk färg, särskilt i mörka nyanser, därför påverkar det i enlighet därmed. Därför, om du väljer den här färgen för ett flickas sovrum, är det bättre i ljusa färger (du kan också i lila) och i kombination med andra färger, till exempel vitt. Violett-vit eller lila-vit design kommer att visa sig vara känslig och mjuk. Men i inget fall ska du kombinera lila med brunt eller svart. Lila-brun kombination är för vemodig, och i förening med svart lila rum blir för dyster.

Så om föräldrar närmar sig processen att välja en färg för deras tjejs rum på ett ansvarsfullt sätt, måste de noggrant studera varje färg, dess påverkan och kombinationer med andra färger..

De mest gynnsamma färgerna för ett flickrum är vitt, turkos, grönt, beige, blått, orange och rosa..

På grund av sin neutralitet är vit färg lämplig för absolut alla typer av temperament, och det kan också visuellt förstora utrymmet, vilket gör att barnet kommer att känna sig bekvämt och fritt i en sådan miljö..

Den vita interiören är härlig för sin renlighet och luftighet.

Design av ett sovrum för en flicka i vitt

Den turkosa interiören fyller rummet med romantik och naturlig aura, som om du är i en vild skog eller vid havet.

Turkos rum för en tjej Turkos anteckningar i flickans sovrum Ljus turkos inredning

Grönt är bra för ögonen och nervsystemet, när vi tittar på det vilar vi. Denna miljö är barnvänlig..

Gröna nyanser för sovrummet Sovrum för en tjej i gröna nyanser Gröna motiv

Beige och andra pastellfärger är också bra för ett flickrum, det enda är att stämningen inte är för tråkig, du kan lägga till några ljusa färger.

Lugnet i den beige interiören Kombination av pastellpalett med ljusa nyanser Ljusa färger på en pastellbakgrund Pastellpalett i flickans sovrum Beige nyanser för ett flickas sovrum

Blått fyller rummet med en känsla av lätthet och frihet, det håller sinnet nyktert och klart..

Blå färg för flickans rum Blått sovrum för en tjej Flickas sovrum i blå färger Havet i prinsessans sovrum sovrum av en ung dam i blått Ljusblå toner i flickans sovrum

Ett utmärkt designalternativ är orange, du kan lägga till rött eller gult. Rummet blir soligt, glatt och kommer alltid att ge ett gott humör.

Orange och rött i flickans rum Soligt orange sovrum för en tjej Anteckningar av orange kul

Och, naturligtvis, är den klassiska färgen för ett flickas sovrum rosa. Den är mjuk, mild, charmig och magisk. Många till och med vuxna tjejer och kvinnor fortsätter att älska den här färgen. Det skapar en fantastisk aura, fylld med romantik och sofistikering. Även om inte alla delar denna uppfattning och i princip undviker rosa toner – en smaksak.

Söt rosa sovrum Svart i ett rosa sovrum Romantiskt rosa sovrum Rosa och svart Ljust rosa rum för en tjej Ljusa färger i ett rosa sovrum Ömhet i ett rosa sovrum Rosa motiv Rosa nyanser kombinerade med andra färger Rosa sovrum för en prinsessa

Glöm inte att en vanlig inredning snabbt kan bli tråkig. Det är bäst att kombinera två eller flera färger, vilket gör övergångar och kontraster. Den gyllene regeln för färgkombinationer är ljusa färger i par med bleka. I inget fall ska du kombinera ljusa färger med ljusa och bleka färger med bleka. Kanske kommer någon att gilla dessa designalternativ, men de kommer definitivt inte att fungera för ett barn..

Zonindelning

Zoningseffekten blir mer och mer populär på sistone, särskilt i barnrum. Denna teknik gör att du kan dela in rummet i delar: ett område för att sova, för spel eller ta emot gäster och för klasser. För barn är detta användbart eftersom det lär dem att vara ordnade och systematiska. Zoner kan skapas diskret med färg. Det vill säga dekorera sömnzonen med en färg, mer lugn, avkopplande (ljuslila, lila, rosa, beige, mjölkaktig, ljusbrun); välj en mer uppfriskande och glad färg för spelzonen (gäst) (orange, rött, grönt, gult); svala färger är lämpliga i träningsområdet, vilket kommer att bidra till koncentration och nykterhet i sinnet (blått, vitt, turkost).

Färgzonering Zoningseffekt

Du kan också använda mattor för zoneffekten: varje zon har sin egen matta, helst i olika nyanser..

Möbler är också en bra separator, men glöm inte att möbler kan dölja utrymme, vilket är mycket nödvändigt för en växande organism..

En annan zonmetod är gardiner. Även om denna teknik är mer lämplig för att separera sovområdet. Men det ser fantastiskt ut.

Gardiner ser vackra och oändliga ut som ett zoneringsobjekt

Zoning med gardiner

Urval av möbler

Det viktigaste att tänka på när du väljer möbler är säkerhet. Möbler måste vara pålitliga, av hög kvalitet och hållbara. Om vi ​​pratar om metall, se till att den är utrustad med mjuka beläggningar så mycket som möjligt. Faktum är att när man slår mot metall sker det ingen amortering, som är fallet med trä, och därför är påverkan starkare och smärtsammare. Kom också ihåg att metallmöbler alltid är kalla. När det gäller trämöbler måste du vara säker på att de inte behandlas med giftiga ämnen. Poängen är att nästan alla träprodukter bearbetas med olika ämnen för att undvika ruttning, svampar och buggar. Och det finns kemisk behandling med skadliga föreningar, och det finns säkra sådana. Valet är klart.

Möbler för ett flickas sovrum

Vad som bör noteras när det gäller möbler är dess komfort och funktionalitet. Sängens storlek ska helt motsvara flickans längd (lite mer är möjligt, mindre är inte). Och i bredd ska allt passa den unga älskarinnan. Det är bättre att ta en ortopedisk madrass. Möblernas funktion spelar också en viktig roll. Om sängen har en låda för förvaring av olika saker, kommer detta betydligt att spara utrymmet i själva rummet, det vill säga att du kan undvika ett extra skåp eller sängbord. Och plats för barn är mycket viktigt..

En låda under sängen kommer betydligt att spara utrymme i själva rummet

Funktionella möbler

Stolar kan också vara med lådor eller ha en fällmekanism. Till exempel, när en tjej har vänner, kommer hon att ha en plats att sova. Och om det inte finns plats för stolar kan du köpa moderna mjuka bönpåsar, de tar mycket mindre plats, men funktionaliteten går förlorad. Även om utrymmet är katastrofalt litet kan du ordna sammankomster med vänner precis på golvet, men för detta måste du lägga en mycket mjuk matta. Och om det här är första våningen, skulle det vara trevligt att göra ett golvvärme..

En flickas garderob ska vara rymlig, eftersom unga damer alltid har många kläder. Men samtidigt är det önskvärt att det inte är för högt. Flickan ska lätt kunna nå de övre hyllorna själv. Bredare är bättre än högre. Ett utmärkt alternativ skulle vara en inbyggd garderob.

Flickor är också mycket förtjusta i speglar eller toalettbord. För att göra detta kan du särskilt markera ett separat hörn, där allt du behöver för att skapa skönhet kommer att finnas.

Spegel för en skönhet

Arbetsområdet (studieområde) måste placeras nära fönstret. Det bästa alternativet är precis framför fönstret. För klasser behöver du maximal ljusmängd. Förutom ljuskronan, utrusta bordet med en extra lampa för att studera på kvällen eller grumligt väder. Ta hand om bordets komfort: höjden ska motsvara flickans höjd, bredden ska passa alla nödvändiga attribut, liksom hyllor, lådor och så vidare. Det är också viktigt att stolen väljs utifrån barnets figur. Det finns bekväma modeller med höjdjusterare, mjuk klädsel, armstöd, hjul och så vidare..

När det gäller möbelns design och färgvariationer finns det ett stort utrymme för fantasiflyg. För yngre tjejer är en säng i form av en vagn, en blomma, en bil, ett slott och så vidare lämplig. Till och med garderoben kan vara formad som ett träd eller samma lås. Molnhyllor eller solar, ett blomformat skrivbord eller en björnstol – det finns tusentals alternativ. En himmelssäng som faller på golvet ser väldigt fin ut. Men, viktigast av allt, överdriv inte det och övermätt inte rummet med för många figurer, vilket senare kan tröttna på tjejen. Allt detta måste naturligtvis väljas tillsammans med tjejen..

Charmens baldakin Flickorum interiör

För äldre tjejer finns det därför redan olika standarder och då kan många av dem också vilja suga upp den blomsterformade sängen eller chatta med vänner i molnsoffan, och varför inte?

När det gäller färgschemat är allt enkelt här, det är bättre att välja möbelns färg i enlighet med rummets allmänna design och beroende på zonering, om någon, finns det.

Det är väldigt vackert när hela designen och interiören är i harmoni med varandra

Inre färgvariationer

Inredning och tillbehör

När den övergripande designen och inredningen är redo kvarstår pricken över i: det här är valet av inredning och tillbehör. Och inte bara för att det här är ett flickrum, utan alla rum ser ut som om de är tomma, oavslutade utan dessa små detaljer och tillägg. Inredningen och tillbehören är naturligtvis olika för varje ålder. Ljuskronan kan vara i form av en blomma, en klocka eller ett moln och sol för små flickor. Och blomsterdekorationer är populära bland alla åldrar av unga prinsessor. Mycket unga skönheter kan tycka om klistermärken eller volymetriska kardborrefigurer i form av djur, sagofigurer, fjärilar och så vidare. Mattor med ljusa eller till och med brokiga färger kommer att dekorera ett rum väl, men detta är bara om resten av designen inte hålls i samma ljusa färger, i så fall blir det övermättnad av färger. Det vill säga, lugnare mattor är för övrigt lämpliga för en ljus inredning, som gardiner. Och för lugn inredning kan du välja mer glada färger på gardiner och mattor..

Sovrumsdesignalternativ för en tjej

Söta prydnadsföremål, vaser, statyetter, målningar, mjuka dekorativa kuddar eller leksaker – allt detta måste väljas noggrant och noggrant så att tjejen gillar det, eller snarare, ta precis vad tjejen gillar, men du måste också veta när du ska sluta..

Ljus och glad miljö Särskild inredning Lugn i interiören

Oavsett dina preferenser och smak för din baby, är det viktigaste att komma ihåg att sovrummet är den mest intima platsen för en tjej, det ska vara mysigt, bekvämt och alltid trevligt att vara här..

Sovrum för en ung dam