Solens sken i barnrummet

Det är mycket viktigt att barnets rum är fyllt med ljusa och positiva färger. Bland dessa intar gula nyanser en speciell plats..

Allmänna färgegenskaper

Bland manifestationerna av gula nyanser bör särskild uppmärksamhet ägnas åt färgens mångsidiga inflytande. Beroende på intensitet och täckningsområde kan toner av gult vara både fördelaktigt för kroppen och negativt påverka vissa av dess avdelningar..

Ljusgul vägg i barnkammaren Gul matta i barnkammaren

Ljus, ljus, gyllene färg, så nära solen som möjligt, förknippas vanligtvis med glädje och lycka. Denna färg kommer att lindra dåsighet och trötthet. Ett rum målat med denna nyans kommer att väcka positiva känslor. Dessutom tror man att gult i barnkammarens inre kommer att förbättra minnet, aktivera hjärnaktivitet och bättre koncentrera sig på genomförandet av uppgifterna. Skolelever uppmuntras att omge sig med så många gula föremål som möjligt medan de förbereder sig för tentor..

Senapsväggar i barnkammaren Ljus vägg i barnkammaren Ljus vägg med ett mönster i barnkammaren

Gult kan ses som en kombination av rött och grönt. På grund av denna funktion kännetecknas färgen av motstridiga egenskaper. I spektrumet av gula toner kan du hitta både en kall citronskugga och en varm färg på äggula eller solen..

Gula ränder på vägg i barnkammaren

I färgterapi används gult för att behandla sjukdomar i levern, bukspottkörteln och mag -tarmkanalen. Dessutom hjälper det gula rummet till att rengöra huden och eliminera trängsel i kroppen. Det autonoma nervsystemet och antispasmodiska processer aktiveras också. I allmänhet ger det en känsla av värme att vara omgiven av gult. Det är lättare att hålla värmen i ett sådant rum..

Mörk vägg i det gula rummet

Överflöd bör dock undvikas, eftersom ett överdrivet antal nyanser av denna färg framkallar överdriven upphetsning och huvudvärk..

Harmoniska kombinationer av gult i interiören

Det viktigaste för att skapa den nödvändiga atmosfären i barnkammaren är användningen av färg i en begränsad mängd. Jämnt fördelad nyans i hela rummet kommer att göra det varmt och mysigt..

Ljusa inslag av gul färg i barnkammaren Ljust gula fläckar i barnrummet

Kombination med grönt eller blått kommer att ge barnet den energikick som de behöver och göra interiören ljus och fräsch. Gult ser bra ut med alla nyanser av blått. Beroende på önskat resultat kan du använda valfri ton från hela spektrumet:

 • turkos;
 • himmelsblå;
 • havsvåg;
 • färgen på natthimlen;
 • färgen på djuphavet och andra.

Gula sängar i barnens sovrum Ljusgula inslag i barnkammaren Delikat gult i barnkammarens design

Kombinationen av rött och gult kan förstärka barnets önskan att utforska världen. Denna teknik kan användas för att designa en elevs arbetsplats. Ett överflöd av gult i detta område kommer att vara för påträngande. En sådan interiör kommer att distrahera från att läsa en bok eller arbeta vid en dator..

Ritningar på gula väggar Ljusa kombinationer med ljusgul Lite gult i en ljus barnkammare

Men i lekområdet kommer gult på plats. Dess inflytande stimulerar utomhuslekar, vilket är extremt viktigt för utvecklingen av en ung organism. Gula väggar och möbler hjälper till att muntra upp och aktivt använda fantasi..

Ljust gult i barnens sovrum Ljust gula ränder på väggarna i barnkammaren

I sovområdet ska nyanser av gult användas med största försiktighet. Dess stimulerande egenskaper kombineras inte på något sätt med sovplatsens huvudsyfte. Det är nästan omöjligt att koppla av i en ljusgul inredning, så den kan bara användas i sina mest bleka sorter. Det bästa sättet att applicera färg på en sovplats är att dekorera bara några få saker med den. Till exempel kan gula kuddar späda ut den allmänna atmosfären utan att skada barnets humör och skick..

Ljusgul väggdekoration för barnkammaren En blek nyans av gult i barnkammaren

Man bör också komma ihåg att alla förändringar i nyansen kan avsevärt förbättra eller försvaga manifestationen av dess huvudsakliga egenskaper. Därför kan du, om du vill, använda gult i valfri zon i barnkammaren, bara genom att välja tonen korrekt.

Användning av färg i möbler

Beslutet om att barnrummet ska vara gult måste fattas i planeringsstadiet av renoveringen. Om du kan byta gardiner eller matta när som helst, är det inte längre så enkelt att måla om väggarna..

Om stora ytor skulle bli gula:

 • golv;
 • tak;
 • väggar,

det är bättre om skuggan är diskret. I det här fallet kommer ljusgult att vara olämpligt, eftersom alla andra möbler mot dess bakgrund kommer att gå förlorade, och rummet självt kommer så småningom att börja trycka ner med sin variation. Flashiga kombinationer på väggar och tak är endast möjliga med måttlig användning av ljusgult.

Ljust gult på väggarna och taket i barnkammaren Mycket gult i barnens sovrum

Lämplig för stora ytor i barnkammaren:

 • senap:
 • saffran;
 • gammalt guld;
 • majs;
 • kaki;
 • päron.

Ljusare nyanser kan markeras gardiner, fotoramar, några möbler och inredning..

Element av möbler för barnkammaren i gult

Det blir intressant att kombinera flera nyanser av gult i ett rum. I det här fallet kan en vägg eller en stor möbel vara ljus. Resten av de gula föremålen ska vara mindre ljusa färger. Denna metod låter dig fylla barnkammaren med din favoritfärg så mycket som möjligt, utan övermättnad med negativa manifestationer..

Efter att huvudytorna har målats kan du gradvis lägga till, ta bort eller flytta gula tillbehör i rummet. På ett bra sätt «belysa» mörka hörn av rummet, det kommer att placeras i dem «sol-» objekt. Ett sådant designdrag kommer att rädda barnrummet, som ligger på norra sidan, från brist på ljus och värme..

Kombinationen av gult och blått i barnkammarens design

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt bakgrundsbelysningen. Det mest naturliga för barnkammaren är mjukt gult ljus som strömmar från taket. Denna typ av belysning är lämplig både för att spela spel och för att arbeta med läroböcker. Dessutom kan arbetsplatsen utrustas med en bordslampa med samma mjuka ljus, eftersom detta alternativ enligt läkare är det mest lämpade för barns ögon.

När du väljer huvudfärgen för dekorationen av plantskolan, bör du först ta hänsyn till den lilla ägarens åsikt. Glöm inte samtidigt egenskaperna hos gult. Genom att kombinera alla dessa kriterier kan du få ett mysigt rum där barnet gärna tillbringar tid.