Soffa i barnkammaren – ett idékalejdoskop

Att ordna ett rum för ett barn är en huvudvärk för föräldrarna. Och poängen är inte bara att alla efterbehandlingsmaterial, möbler och inredning måste testas för styrka, miljövänlighet och praktiska egenskaper i föräldrarnas personliga betyg, men de måste också tillfredsställa barnet, vara bekväma, vackra, intressanta. När du väljer möbler för ett barns rum kan du bara styras av föräldrarnas preferenser och allmänt accepterade kriterier för funktionalitet, säkerhet och estetik. Men den vuxna bebisens åsikt måste man räkna med. Innan du går till affären tillsammans för att köpa en bekväm och praktisk soffa till barnkammaren, och din baby väljer den ljusaste eller mest originella möbeln, läs några rekommendationer som kan hjälpa dig att göra ett framgångsrikt val..

Lekrumsinredning

Barnrumsdesign

Kriterier för att välja en soffa i ett barns rum

En soffa i ett barnrum kan ha flera funktionella roller – en del av en lekplats, en sittgrupp och ett sovande segment. Naturligtvis kommer de högsta kraven att ställas på en soffa med en fällningsmekanism, som snabbt kan förvandlas från en plats för att koppla av och leka till en sovplats. Om det inte är möjligt att installera en säng med en ortopedisk madrass i barnrummet och att köpa en hopfällbar soffa är ett akut behov, måste denna fråga behandlas med allvar. Vi tillbringar en tredjedel av våra liv i en dröm, och barn växer, utvecklas, bearbetar också informationen under dagen. Ditt barns hälsotillstånd beror direkt på hur ergonomiskt, säkert och bekvämt ditt barns sovplats kommer att vara..

Soffa som sovplats

Inredning av en rymlig plantskola

Kvaliteten på möbelmaterial för ett barnrum är inte bara direkt relaterat till ditt barns hälsa, utan speglar också produktens livslängd, eftersom en soffa är ett köp som görs i mer än ett år. Det är bättre att spendera en gång på en högkvalitativ produkt och inte oroa dig för eventuella nedbrytningar av mekanismen, hängning av fyllmedlet eller bristning av klädseln..

Soffa till barnkammaren

Barnrum på vinden

Valet av en soffa för ett barnrum skiljer sig från den vanliga möbeln, till exempel i vardagsrummet, med ökad uppmärksamhet på riskområden. Försök att utforma soffan med så få orsaker till skada som möjligt – mjuka armstöd, inga utskjutande delar och ännu mer så skarpa hörn. Om det finns utdragbara förvaringssystem längst ner i soffan, måste du kontrollera förekomsten av den så kallade «fingerskydd». Om soffan har en utrullningsmekanism för att fällas in i en koja, är det viktigt att kontrollera modellen för förekomst av gummerade hjul som inte skadar golvbeläggningen vid daglig användning..

Färgglad soffa Velour stoppad soffa

Särskild uppmärksamhet ägnas åt den fällbara barnsoffan – när den är hopfälld ska den vara ganska kompakt för att inte ta upp mycket nyttigt utrymme i rummet, och när den fälls ut ska den representera ett perfekt jämnt (så långt det är möjligt) utrymme för en skön sömn.

Lätt soffa i barnkammaren

Soffa för spel, avkoppling och sömn

De mest populära bland våra landsmän är att transformera soffor. Under dagen ser denna möbel mer ut som en rymlig fåtölj för två, och på natten fälls den ut till en rymlig plats att sova på. Som regel är sådana transformatorer utrustade med stötfångare på båda sidor som skyddar barnet från att falla. Det finns många modeller som kan «växa» tillsammans med ditt barn.

Fällbar soffa

Cabriolet soffa

Soffor med vikmekanismer som t.ex. «eurobok» (Amerikanska och franska) och «klicka-gag». När du utvecklar sådana modeller är den nedre delen av strukturen som berör golvet inte inblandad, så du behöver inte oroa dig för golvbeläggningens skick om soffan ofta används som sovplats. Nästan alla modeller ger utrymme för lagring av sängkläder och andra nödvändiga egenskaper för sömn och vila.

Soffa med fällmekanism

I mörkblått

Moderna tillverkare av möbler för barnrum erbjuder ett brett urval av ortopediska soffor. Sådana modeller är mer som sängar (i olika storlekar), utrustade med låga sidor eller ryggar (längs omkretsen eller bara på ena sidan). Om du under dagen utrustar en icke-mjuk baksida av en sådan möbel med många kuddar, så är det fullt möjligt att få ett sken av en soffa. Och på natten sover ditt barn på en ortopedisk, allergivänlig madrass med hög kroppsstöd. Naturligtvis kommer du att behöva betala mer än genomsnittspriset för en barnsoffa för en ortopedisk modell, men om vi pratar om den dagliga användningen av strukturen som en säng, kommer den höga kostnaden mer än att betala sig med en bekväm barnets sömn.

Bäddsoffa med ortopedisk madrass

En bekväm plats att sova

2 i 1 - soffa och säng

Ljust utförande

Om vi ​​pratar om valet av klädsel för en soffa, då har barn som regel ett krav – det ska vara ljust och trevligt vid beröring. Föräldrar är dock mer bekymrade över materialets miljövänlighet, särskilt när det gäller val av möbler för ett allergiskt barn. Tyvärr finns det inget material för soffans klädsel som skulle vara helt naturligt och samtidigt lätt rengöras från möjliga typer av föroreningar – spilld juice, färger, tuschpennor, plasticine etc. Därför måste varje förälder lösa dilemmat att välja mellan hur lätt det är att ta hand om ytor och barnets säkerhet och komfort..

Varierad klädsel

Ljus design

Färgad soffklädsel

Ljus soffa på vit bakgrund

Färgglad design

För många föräldrar är lösningen att köpa en soffa med kretskåpa. Som regel är dessa modeller utrustade med bomullsöverdrag som kan tvättas i en tvättmaskin. Tyget är ofarligt för barnet och kan samtidigt presenteras i en mängd olika färger.

Soffa med avtagbart lock

Lätta sofföverdrag

I ett snövitt barns sovrum

En stor soffa, som mycket väl kan bli en del av vardagsrummet, installeras ofta i barnrummet. I ett nyfötts rum kan en sådan möbel bli en nödvändighet och fungera som en fet plats för en av föräldrarna som bär «Kolla på» vid barnets vagga. I rummet hos ett vuxet barn kan en sådan soffa fungera som viloplats under ett besök av vänner och bli en fristad för sena gäster. Om utrymmet i rummet tillåter, kan installationen av en soffa av vanlig storlek (och kanske design) vara mer än motiverat, särskilt om inte ett barn bor i rummet, men två eller fler.

Den ursprungliga soffan för barnkammaren

Stor soffa för barnlek

Rymlig soffa

Soffa i det nyfödda rummet

Snygg soffa i barnkammaren

Plats för att installera soffan

Mycket ofta, för att spara användbart utrymme i barnrummet, bestämmer föräldrarna att installera en vindsäng. I den nedre delen av denna struktur finns det tillräckligt med utrymme för att ordna en liten soffa. Vissa människor bestämmer sig för att utrusta en arbetsplats i den nedre delen, men uppenbarligen kommer det att finnas otillräckligt naturligt ljus i ett sådant utrymme och barnet måste ständigt använda en bordslampa. För att koppla av i soffan räcker det med allmän belysning i rummet..

Soffa under loftsängen

Liten soffa på nedre våningen

Vi sparar utrymme

Original lösning

Beroende på loftsängens storlek och därmed utrymmet under den kan du utrusta mer än en och omedelbart två små soffor som ligger mittemot varandra. I den nedre delen av sådana strukturer kan du utrusta lagringssystem som, som du vet, inte finns i många.

Dubbel soffa

Ovanlig design

Soffans placering mot en av väggarna i rummet är det vanligaste layoutalternativet. Uppenbarligen är huvudsyftet med att dela ut möbler i ett barnrum att frigöra så många kvadratmeter som möjligt för spel, sport och kreativitet. Uppgiften blir svårare om två eller tre barn bor i rummet. I detta fall kan våningssängen kompletteras med en soffa med en hopfällbar mekanism, som kommer att fungera som en sovplats för ett av barnen..

Stor soffa mot väggen

Plats för två barn

I ett rymligt rum

Kompakt modell

Soffans placering i barnkammaren

Om det finns en TV i barnrummet, ligger soffan som regel nära en av väggarna och mittemot videozonen. Det optimala avståndet från TV: n till barnstolen är 2,5-3 m. Oftast har barnsoffor en liten höjd, vilket beror på barnets säkerhet (om han faller, sedan från en liten höjd). Detta måste beaktas när du placerar TV: n så att ett barn som sitter i en låg soffa inte behöver lyfta huvudet för att titta på tecknade serier..

Soffa framför TV: n

Soffa och video

Stor plantskola på vinden

Lätt soffa för lek

Om vi ​​i sovrummet för vuxna installerar en liten ottoman vid foten av sängen, kan den i barnrummet ta plats med en kompakt soffa. Sittande i en sådan soffa blir det mer bekvämt för barnet att klä sig och ta på sig skor.

En soffa vid foten av sängen

Soffor för barnrum är så låga att de kan installeras även mot väggar med fönsteröppningar – designen kommer inte att störa spridningen av naturligt ljus. En sådan layout kan vara användbar för små rum med brist på användbart utrymme. men flytta inte soffan nära värmeradiatorer.

Soffa vid fönstret

Vila vid fönstret

Original konstruktiv lösning

I det rymliga rummet i barnrummet kan soffan zonera utrymmet och skilja spelsegmentet från viloplatsen. I det här fallet behöver han inte placeras mot väggen. Denna layout kan vara framgångsrik både när du använder en konventionell modell och när du installerar en hörnsoffa..

Soffa som zonbestämningsmedel

Två små soffor i ett rymligt rum

Brett utbud av modeller

Numera är utbudet av möbler för barnrum så stort att både föräldrar och små framtida ägare till soffor bara behöver bli förvirrade. Om du ger barnet möjlighet att välja stoppade möbler för sitt rum, kommer han troligen att välja en ljus modell, med ett färgglatt tryck eller stiliserat som en sagohjälte, djur eller någon form av transport. Men för föräldrar är materialkvaliteten mycket viktigare (och oftast är soffor som ser ut som stora mjuka leksaker låga) och modellens storlek, som inte lätt ska passa in i rummets möjligheter utan också uppfyller kraven ergonomi och användarvänlighet..

Hörnsoffa till barnkammaren

Snygg design

Många föräldrar gillar ramlösa modeller av soffor och fåtöljer gjorda i en modulär modifikation. Färre ramdelar (eller brist på sådana) – färre orsaker till brott. Men det är uppenbart att sådana möbler bara är lämpliga för sittande, du kan inte sova på dem. En hörnsoffa som består av flera block kommer att ge största möjliga sittplatser och utrymmet i rummet tar lite.

Ljusa moduler

Modulärt system

Flerfärgade mjuka moduler

Praktiska moduler för barnkammaren

Ljus design av barnrummet

En soffa, eller snarare dess ursprungliga likhet, kan göras själv – på en konsol som står på stöd, lägg ett mjukt underlag och säkerställ mjukhet «ryggstöd» med några kuddar. Naturligtvis kommer det inte att vara möjligt att sova i en sådan soffa, men i den nedre delen kan du bygga hyllor eller celler för förvaring av leksaker, böcker eller sportutrustning..

En extraordinär lösning

Cubby

Ljusa och mjuka sittgrupper

Mjukt område vid fönstret

Mjukt område med lagringssystem

Mjukt område i ett litet rum

Om utrymmet i barnrummet och budgeten för arrangemanget tillåter, kan även de mest originella sätten att skapa ett mjukt rekreationsområde och spel realiseras. Följande strukturer kan knappast kallas soffor, men en sak är klar – barn kommer att glädjas åt sådana mjuka celler, där du kan gå i pension, men samtidigt förbli i hörsel- och synzonen för andra barn eller vuxna.

Originella mjuka celler

Rollen som en soffa kan också spelas av en stor puff av vilken form som helst, fäst på en vägg utrustad med mjuka paneler. Ett sådant mjukt hörn kan inte bara bli en favoritplats för ditt barns integritet, utan också en höjdpunkt i interiören och höja hans unika nivå..

Ovanligt mjukt hörn