Snyggt mörkt kök

Svart anses vara den mest mångsidiga färgen och har ett antal fördelar jämfört med kläder, skor och accessoarer. Men få människor vågar göra interiören i sitt hem svart, särskilt eftersom det verkar ofattbart i förhållande till köket. Men vad är det som skrämmer oss? Att mörka toner kommer att ge dysterhet i rummet, visuellt minska rummet eller ha en negativ och överväldigande effekt på psyket och till och med aptit?

Kanske, om du inte närmar dig problemet kompetent och noggrant, kan det bli så här. Men hittills har designers utvecklat ett stort antal projekt som experimenterar och kombinerar, vilket gör att du säkert kan använda mörka färger även i kökets inre..

Mysigt mörkt kök Mörk köksdesign

När allt kommer omkring, om du tittar på det, personifierar svart jorden, det vill säga stabilitet, balans och blygsamhet. Alla dessa egenskaper är bäst lämpade för köket, eftersom det är här måttlighet i känslor som påverkar aptit och matsmältning är viktig. Om du dekorerar rummet i ljusa färger, så kommer det först naturligtvis att skapa en glad stämning. Men sedan, som forskare har funnit, blir saftiga färger snabbt tråkiga, krossade och ibland även orsaka huvudvärk. Naturligtvis beror allt på personens karaktär, många kan leva hela sitt liv i ljusa interiörer och må bra. Men de flesta väljer fortfarande något lugnare, neutralt och mörkt..

Mörk köksinredning

Vi lever i en galen tid, när vi hela tiden måste springa någonstans, bestämma något, träffa någon osv. Ett alltför snabbt tempo i vårt liv har en skadlig effekt på vår hälsa, varför det är så viktigt att känna lugnet och lugnet hemma. Var tyst, ensam med dina tankar och bara slappna av. Och det är bevisat att allt detta kan ge oss svarta och andra mörka färger..

Lättheten i ett mörkt kök

Hur man skapar ett mörkt kök på rätt sätt?

När det gäller köket, liksom andra rum, finns det flera viktiga punkter att tänka på när man skapar en mörk inredning. Den första är rummets storlek. I ett rymligt rum kan du säkert använda svart, det viktigaste är att det finns tillräckligt med belysning.

Belysning i ett mörkt kök Ljus i det inre av ett mörkt kök Rätt belysning i ett mörkt kök

Och i ett litet kök är det viktigt att inte bara noggrant använda mörka färger utan också att komplettera interiören med andra nyanser och även rikligt med ljus. Bättre om det är både naturlig och konstgjord belysning. Men som för andra färger, så kan väldigt många toner vara lämpliga som kontrast. Svart är väldigt lojal «granne», det ser bra ut i nästan vilken kontrast som helst. Så som det blev klart är en annan regel för att skapa mörka interiörer belysning och färgkontraster..

Kombination av svart och gult Magin i svart och vitt tandem Lila och svart i köket Svart inredning och träfärg Mörk orange och svart Mörkt kök med en touch av mörkgrönt och ljusblått

Naturligtvis är den vanligaste kombinationen svart och vitt. Det är som två ytterligheter av samma enhet som skapar ett slags neutralitet. Dessa två motsatser skapar tillsammans en unik kontrast, de avfärdar perfekt varandra. Det mest intressanta är att många människor gillar en sådan förening av blommor, men de inser inte varför. Och tråden är hämtad från naturen. Det är där du kan hitta en kombination av svart och vitt, så att säga, i sin naturliga form. Zebror, ett litet antal vita tigrar, några fåglar, katter och hundar har denna färg. Varför är det här bra?

Förutom sitt fantastiska utseende har den också praktiska fördelar. Forskare har visat att sådan färgning hjälper zebror att skydda sig mot flugor, det förvirrar dem helt enkelt och de skadar djuret mindre. Naturen är verkligen mystisk och fantastisk. Men vi behöver naturligtvis inte använda svartvitt tandem som skydd för lokalerna från insekter. Först och främst vill vi skapa en vacker och bekväm inredning..

Klassisk - vit topp, mörk botten Mörkt kök med vit adel Tandem av svartvitt i köket Svartvit förening av färger

Mörka möbler

Vad är det som är så bra med mörka möbler i köket? För det första är den elegant, graciös och solid. Det är inte för ingenting att den svarta läderfåtöljen är beundransvärd och härlig för alla. För det andra kan svarta möbler också fungera som en kontrast. Det vill säga med rätt presentation kan möbler i mörka färger se majestätiska och omfattande ut. Denna inställning är bra i ett mycket rymligt kök..

Svarta möbler i köket Kök med mörka möbler Majestätiska mörka möbler

Förresten, många hemmafruar accepterar inte mörka färger i förhållande till möbler, eftersom damm och olika fläckar är mycket tydligt synliga på dem. Det är det. Men detta kan också lösas, för trots allt är 2000 -talet på gården. Numera har olika skyddande föreningar skapats som hjälper till att bevara vårt liv. Och en av dem är ett ämne som behandlar mörkfärgade möbler för att skydda det mot damm, fingeravtryck och andra typer av föroreningar..

Köksinredning med mörka möbler

Så genom att skapa ditt kök i mörka färger får du minimalistisk sofistikering, nåd, glans och hemlighet på samma gång. Allt detta kommer att bli en integrerad del av ditt liv, och tiden till frukost, lunch eller middag kommer att vara trevlig, lätt och lugn. Vad mer kan du begära!

Lätthet och charm i mörka kök Mysigt mörkt kök Minimalismen i ett mörkt kök Elegant köksinredning i mörka färger Svårighetsgraden och sofistiken i ett mörkt kök Hemkomfort i ett mörkt kök Den unika interiören i ett mörkt kök Lakonismen i ett mörkt kök