Snygg och tidlös kombination av svart och vitt inuti badrummet

Svart och vitt representerar färger som har varit relevanta, efterfrågade och fashionabla i många år. En badrumsinredning i denna färgkombination kommer alltid att se dyr, respektabel, raffinerad och elegant ut. Ett stort plus är det faktum att detta färgschema är lika lämpligt för både rymliga och små rum. Och om du behåller rätt färgandel, kan du, förutom den fashionabla och snygga interiören, också skapa en underbar avslappningszon i ditt hem. Du behöver bara följa vissa regler och rekommendationer. Låt oss försöka räkna ut allt i ordning.

Svartvitt badrumsdesign med en pelareOriginalritning på väggarna i det svartvita badrummetBadrumsdesign i svart och vit kombinationKombinationen av svart och vitt = alltid relevant och moderiktigt

Om badrummet är litet

Om badrummet är litet, bör huvudfärgen i inredningen vara vit. Detta gäller även färgen på väggar, golv och tak. Denna design kommer visuellt att öka utrymmet..

Mycket litet badrum med minst svart färg Den ursprungliga designen av ett litet badrum med prydnader på väggarna Det borde vara mer vitt i ett litet rum Svartvitt interiör i ett litet badrum, där huvudtonen är vit

Det är trevligt att dekorera väggarna med minst några vertikala ränder, till exempel från kakel – denna teknik hjälper till att höja taket visuellt. Även om brickan inte är monokromatisk, men med ett mönster (vegetabiliskt eller geometriskt).

Vertikala ränder höjer taket visuellt Det finns en liten nyans till. När du placerar spegeln måste du se till att den svarta väggen eller svarta ränder (om sådana finns) inte reflekteras i den.

Endast ljusa väggar kan reflekteras i speglar

På ett vitt golv är det till exempel en bra idé att lägga en svart matta. Och det blir ännu mer spektakulärt om svarta geometriska former läggs ut på vita golvplattor, ett av de enklaste alternativen är ett schackbräde.

Badrumsgolvet är kaklat i rutmönster Liten badrumsinredning med fint rutmönster Vacker svartvitt badrumsinredning med rutbräda

Det rekommenderas inte heller att göra kanterna i svart runt rummets omkrets – området går omedelbart förlorat. VVS -formen är mest lämplig i detta fall, rektangulär..

Rektangulärt VVS i svartvitt badrumsinredningRektangulärt VVS - det bästa alternativet för ett litet badrum

Och alla typer av hyllor köps bäst transparent, så att de inte döljer värdefullt utrymme, till exempel glas eller plast. En transparent duschkabin av glas är också bra..

Duschkabin i glas är extremt lämplig i det inre av ett svartvitt badrum av små storlekarLitet badrum med duschkabin i glas När det gäller valet av lampor är det bäst att stanna vid de som är gjorda av kristall eller med en metallram..

Kristallkrona perfekt för svartvita badrumsinredningVacker svartvitt badrumsinredning med kristallampa

Och glöm inte att ett litet rum i ett svartvitt badrum ska vara mycket väl upplyst. Tillbehör av ljusa färger, till exempel grönt, orange eller gult, som färgaccenter i interiören är inte heller förbjudna. Färska blommor är alltid mycket lämpliga.

Ljust gula och orange accenter i det inre av ett svartvitt badrum

Om badrummet är rymligt

Tja, i en sådan situation finns det gott om möjligheter att inreda rummet. Ägarna till sådana badrum kan bara avundas, särskilt eftersom sådana herrgårdar i svartvitt kommer att se helt fantastiska ut..

Rymlig badrumsinredning, gjord i svart och vit kombination med introduktion av mörkbeige I den här situationen finns det många designalternativ. Du kan använda mer svart i interiören, till exempel, och därmed dekorera två eller till och med tre väggar och dekorera bara en med vit. I detta fall kan den centrala väggen göras med ett mönster.

Dekorera den centrala väggen med prydnader i det inre av ett svartvitt badrum

I detta fall är golvet att föredra svart. Taket ska vara vitt. Inuti ett rymligt badrum är svarta kaklade ramar lämpliga. Om du vill kan du inte använda en svartvit svart kakel, men med en prydnad av grå eller silverfärg – du får en vacker kombination. Spegeln ser mest imponerande ut i en sådan interiör i en silverram..

Lyxig badrumsinredning i svart och vitt med speglar i en silverram

En fluffig vit matta kan användas på golvet. VVS är att föredra ljus: vitt eller mjölkigt, även om det är tillåtet om badrummet är svart.

Inuti ett stort och rymligt badrum kan många dekorativa föremål alltid placeras, till exempel olika golvvaser, lampor med originella lampskärmar, ljus och mycket mer, oavsett din fantasi.

Färska blommor som tillbehör - en underbar lösning

Sammanfattningsvis bör du följa följande:

När du inreder en badrumsinredning i svartvita färger bör du följa enkla regler för att uppnå ett bra slutresultat:

Och några nyanser till

Svart färg hjälper en person att fokusera på något, som om det uppmuntrar honom att titta in i sin inre värld, och vitt skapar en atmosfär av fantastisk lätthet och renhet.

En balans krävs vid inredning av en svartvitt badrumsinredning

Och vilken balans du behöver är upp till dig att avgöra, beroende på din inre individuella inställning. Det viktigaste är att undvika övermättnad med en eller annan färg. Annars fungerar en bekväm miljö i interiören inte..