Små hemligheter i ett stort sovrum

När de får en beställning på designen av ett imponerande sovrum, föreställer sig de flesta designers integreringen av minimalism i en modern inredning. Och de kan förstås, eftersom ingen stil är så benägen att använda den maximala rymden som minimalistisk. Utrymme och rörelsefrihet, inga krusiduller i inredningen, och ibland ett fullständigt avslag på sådant, friskhet, renhet av linjer och former.

Stort sovrum

Men inte alla husägare behöver bara en säng och en lampa fäst vid väggen i ett stort sovrum. Vissa människor behöver ordna en plats för arbete eller kreativitet, någon behöver en fåtölj och ett soffbord, och någon drömmer om ett badkar precis i sovrummet. Allt är möjligt samtidigt som man bibehåller ett engagemang för en minimalistisk inställning i arrangemanget av ett imponerande sovrum.

Rymligt sovrum

Med hjälp av exemplet på 60 designprojekt för stora sovrum föreslår vi att man överväger nyanser av utformningen av rummets ytor, dess inredning, gardiner av fönster och sängar, dekoration och mer.

Ljus palett

Färgpaletten i ett imponerande sovrum

Så stort som sovrummet är kommer många designers och husägare inte nöja sig med någon annan palett för andra ytbehandlingar än ljus och rent vit. För en minimalistisk stil är väggar och tak, och ibland golvet i ljusa färger, en karakteristisk egenskap. Små kontrasterande inredningsartiklar, konstverk eller sänggaveldekorationer ser mest fördelaktiga ut i sådana fall..

Sovrum för två zoner

Lätt efterbehandling av rummet

Snövit finish för ett sovrum med stora fönster

Det är en verkligt fantastisk syn när sovrummet är imponerande stort, inrett i en vit färgpalett och översvämmas av solljus. Utrymme, renlighet, elegans och komfort överväldigar ett sådant rum..

Stora fönster i sovrummet

Panoramafönster och ljusinsläpp

Levande konstverk

På vinden

Snövit sovrum

Sovrum i vitt

Snövit illusion

Snövit inredning

Sovrum på övervåningen

Pastellfärger i dekorationen av sovrummet

Ett alternativ till att använda vitt som grund för inredning av ett sovrum kan vara en pastellfärggrupp. Välj mellan en varm eller sval palett med neutrala, lugna toner beroende på intensiteten av naturligt ljus.

Pastellpalett för sovrummet

Sovrum i neutrala färger

I silverfärgade toner

Kontrastdekor

Sovrum bakom en skiljevägg

Ljusa nyanser för sovrumsinteriören

Lätt miljö

Accent blå vägg

Varma nyanser

Mörk palett för ett stort sovrum

Rymliga utrymmen klarar tillräckligt mörka nyanser för ytdekoration och sovrumsmöbler. Djupa, mörka toner kan skapa den atmosfär av intimitet och avkoppling som många husägare behöver efter en hård dag på jobbet..

Mörk palett i sovrummet

Mörka nyanser för kontrast

Mörk vägg

Accent mörk vägg

Mörkgrå toner

Ljus inredning som ett sätt att uttrycka sig själv i sovrumsdesign

Det är de rymliga rummen som gör att vi kan njuta av användningen av ljusa, rika färger i inredningen och dekorationen av sovrummet. Designers förstår att inte alla gillar den ljusa, monokromatiska paletten i sovrumsinredningen och erbjuder designalternativ med ljusa, färgglada element och inredningsartiklar..

Kontrastdesign

Ljusa textilier

Ljus parkett

Ljusa accenter

I turkosa färger

Tegeldekoration som accentvägg i sovrummet

Du kan ofta hitta en sovrumsdesign i loftstil, harmoniskt integrerad i rummets moderna stil. I det här fallet kan tegelväggar inte bara fungera som en symbol för att tillhöra den industriella stilistiska trenden, utan också för att framhäva uppmärksamhet, till exempel på sängens huvud. Tegelfinish ser mest lämpligt ut i stora rum, liknande tidigare produktionsutrymmen..

Tegelvägg vid huvudet

Tegelfinish

Vitkalkad tegel

Stor öppen spis i sovrummet

När det finns tillräckligt med utrymme i sovrummet kan du tänka på att placera en öppen spis, med naturlig eller konstgjord eld. Känslan av hemma på kalla vinterkvällar värmer inte bara kroppen, utan också själen. Dessutom kan själva eldstadens design fungera som ett uppmärksamhetsfokus och till och med ett konstföremål..

Ovanlig öppen spis

Genom ett uppsåtligt beslut av designern förvandlades eldstaden i detta rymliga rum, fyllt med ett överflöd av naturligt ljus, till en ovanlig inredning med en funktionell bakgrund. Naturligtvis blev han fokuspunkten i sovrummet och tryckte in i bakgrunden både den stora sängen och rekreationsområdet och till och med närvaron av en andra nivå runt omkretsen av hela rummets utrymme..

Stort sovrum med öppen spis

Lyxigt sovrum med öppen spis

Öppen spis för sovrum

Rymligt sovrum med öppen spis

Stort sovrum i vit finish

Badrum i ett stort sovrum

Om utrymmet i rummet tillåter, kan du separera segmentet för att organisera badrummet, men det finns ett stort antal husägare som skulle vilja se ett badkar direkt i sitt sovrum. Ur kostnadssynpunkt är detta tillvägagångssätt för att ordna en plats för vattenprocedurer ännu billigare än att organisera ett separat rum, men närvaron av fukt i sovrummet måste beaktas när man väljer material för efterbehandling och inredning av ett rum..

Badrum bakom väggen

Ett badrum bakom en vägg är det vanligaste och mest praktiska sättet att organisera ett badrums territorium i ett sovrum..

Badrum bakom en skjutdörr

Inredningen i det sovrummet antyder möjligheten att separera levande och nyttiga utrymmen – badrummet kan delvis döljas bakom skjutdörrar.

Ljust sovrum med badrum

Att placera ett badkar i sovrummet utan skärmar och skiljeväggar är ett djärvt beslut, men som vi kan se kommer designern inte att vägra mod. En ljus palett, färgglada möbler, ytbehandling ovanligt för ett sovrum, en original inställning till belysningssystemet och inredningsartiklar – allt fungerar för att skapa en mycket personlig bild av en icke -trivial miljö.

Bad i sovrummet

Ett annat exempel på närvaron av ett badrum i ett sovrum, men i en mycket lugnare färgpalett och minimalistisk miljö..

Landelement i sovrummet

Ytterligare sovrumsmöbler

När sovrummet är mer än imponerande i storlek, försöker många husägare att organisera, förutom det huvudsakliga sovområdet, olika segment som är nödvändiga för deras bekväma tidsfördriv. Det är bekvämt för någon att kontoret är i sovrummet, för någon du behöver ett hörn för läsning och kreativitet, kvinnor röstar för närvaron av ett toalettbord eller till och med organiserar en fullfjädrad boudoir.

Arbetsplats i sovrummet

Bokhylla i sovrummet

Studera i sovrummet

Närvaron av ett skrivbord eller en enkel konsol för en dator är en vanlig del av inredningen i ett stort sovrum, ibland finns det tillräckligt med utrymme för att organisera bokhyllor, öppna eller stängda förvaringssystem.

Stort sovrum med sittgrupp

Sovrum med burspråk

Mini vardagsrum i sovrummet

TV i sovrummet

Ytterligare möbler

Komplett vardagsrum i sovrummet

Nischbädd

Organisationen av en plats för avkoppling i form av ett litet vardagsrum, ibland endast bestående av en fåtölj och ett soffbord, gör det möjligt att inte bara ge sovrummet ytterligare funktioner, utan också att radikalt förändra sitt interiör, gå bort från minimalism och svårighetsgraden av situationen.

Och slutligen uppmärksammar vi två bilder på minimalistiska stora sovrum med en kontrasterande, icke-trivial design..

Minimalistisk inredning

Ren minimalism