Skrivbord för eleven i barnkammarens inre

För cirka 25-30 år sedan symboliserade närvaron av ett separat skrivbord för en student en viss status för familjen. På grund av svårigheterna att bo i små lägenheter fick många barn göra läxorna vid köksbordet. Numera har levnadsförhållandena förbättrats, och i möbelbutiker (inklusive för barnrum) är utbudet av skrivbord med olika modifieringar otroligt stort, och kostnaden för denna nödvändiga möbel varierar inom ett brett spektrum..

Skolbänk

Arbetsplats i flickans rum

Snövit arbetsområde

Om ett skolbarn växer upp i din familj blir organisationen av en bekväm, säker för hälsa, praktisk och visuellt attraktiv arbetsplats en av de viktigaste prioriteringarna. Efter att ha ordnat en bekväm säng är organisationen av segmentet för studier och kreativitet kanske den viktigaste punkten i utformningen av ett barnrum. För att barnet ska ha en bra hållning, inte bli trött under långa studier och läxförberedelser, inte somna vid skrivbordet och inte uppfatta sin arbetsplats som en referens till hårt arbete, är det viktigt att inte bara ta hänsyn till sina egna idéer om möblernas ergonomi, men också för att låta studenten delta i valet av möbler för ditt rum.

Snövit skrivkonsol

Konsolbord med väggfäste

Arbetsplats i flickans rum

Bestäm skrivbordets storlek och konfiguration

Uppenbarligen har det lilla bordet där förskolebarn var kreativt eller bara lekte tappat sin relevans. Barnet kunde bara fysiskt «Väx upp» från sina barns möbler. För att organisera en lämplig plats för studier och omedelbart vänja barnet till vissa ansvarsområden är det nödvändigt att skapa förutsättningar som motsvarar studentens ålder och höjd, liksom hans behov..

Kompakt arbetsyta

Vitt skrivbord

Bord för två

Organisation av en arbetsplats för en student

Det finns många modeller av möbler på den stora försäljningen för att organisera arbetsytan, vilket kan «växa» tillsammans med barnet. Benhöjden är justerbar vid bordet och stolarna (bordsskivan och sätet stiger över golvnivån till en höjd som är lämplig för barnets tillväxt). Stolarna har också justerbar ryggstödshöjd. Ett liknande kit kan köpas för en förskolebarn och med tiden bara justera placeringen av det växande barnet vid skrivbordet. Men även sådana möbler kommer inte att kunna organisera ett arbetssegment för ett barn från årskurs 1 till examen. Att byta möbler för en tonåring är oundvikligt.

Originalframträdande

I mörkblå färger

Komplex för skolelever

Tonåringsrum i blå toner

Experter rekommenderar att inte organisera en elevs arbetsplats vid ett datorbord. För det första kan barnet ständigt distraheras av datorn och glömma lektionerna (trots att många läxuppgifter innebär användning av en dator måste tiden som spenderas på Internet vara begränsad). För det andra, vid datorbordet finns det helt enkelt inte tillräckligt med ledigt bordsutrymme för bekväm placering med böcker och anteckningsböcker. Om utrymmet i barnrummet inte tillåter användning av en layout där datorn och skrivbordet är i olika zoner, måste du ta hand om åtminstone ett tillräckligt rymligt bord, på vilket det finns tillräckligt med utrymme både för utrustning och för en bekväm plats för klasser..

Skriv- och datorbord

Arbetsplats för en tonåring

Bord med dator

Separata områden för skrivning och vid datorn

Innan du köper ett bord måste du bestämma en lista över funktioner som det ska utföra. Kommer bordet endast att vara avsett för studier eller barnet, som sitter vid det, kommer att vara engagerat i kreativitet och hur exakt. Ska bordet i sig innehålla förvaringssystem eller kommer det att finnas lättåtkomliga hyllor, skåp och ställningar runt arbetsplatsen?.

Snövit ensemble

Snövit inredning

Retrostil

Efter att ha bestämt bordets funktionella syfte måste du räkna ut valet av den optimala storleken. Viktiga kriterier är bordsskivans storlek, benhöjden och djupet på utrymmet under bordet. Enligt rekommendationer från barnläkare bör bordet ha en tillräckligt bred bordsskiva (minst 1 meter), ett djup av 60 cm och ett utrymme under bordet som mäter minst 50×50 cm. idéer till skolbordet hittar du här.

Symmetri och bekvämlighet

Inbyggda system

Bänkskiva i trä

Minimalistisk inställning

Du bör inte förvänta dig särskild noggrannhet från en första klassare, så det är bättre att välja en bordsmodell från en genomsnittlig priskategori. Det är inte värt att spara på kvaliteten, men det är inte heller värt att köpa ett klassiskt bord av massivt trä, för varje repa som barnet kommer att straffas på. Som alltid är sanningen någonstans inne «gyllene medelvägen».

Arbetsområde vid fönstret

Arbetssegment för en vuxen student

Studieområde i vitt

Blygsamt studieområde

Byggt arbetskomplex

Välja material för utförandet av en arbetsplats

Bland de viktigaste materialen som används för tillverkning av skrivbord. Följande kan särskiljas:

Arbetsplats i romantisk stil

Mörkt skrivbord

Bakgrundsbelyst skrivbord

Vitt bord på ljus bakgrund

Studentarbetsstation

Det finns också kombinerade modeller, vid tillverkning av vilka en metallram (eller delar därav) och träplattor används. I sådana modeller måste du vara uppmärksam på målningen av metalldelar och beslagets kvalitet, element som användes för att ansluta delar till varandra..

Med metallram

Ben av metall

Vitmålad metall

Moderna skrivbord för skolelever kan presenteras i olika modifikationer – från konventionella konsoler som är fästa på väggen till hela modulkomplex som innehåller en mängd olika lagringssystem. Hörnmodeller, med halvcirkelformade bordsskivor, asymmetriska och kompakta variationer – valet är stort, varje förälder kommer att kunna hitta rätt bord för ditt rum, layout, designstil och barns önskemål.

Retro klassbord

Kontrasterande kombinationer

Modern lösning

Tjejbord

Med tillkomsten av ytterligare ansvarsområden upphör inte skolbarnets barndom. Det är därför det inte är nödvändigt att köpa ett skrivbord för att ange inträdet i vuxenlivet, där det inte finns plats för spel och fantasier, ljus inredning eller bilder av sagohjältar. En praktisk, ergonomisk och säker arbetsplats kan vara ljus, original och, viktigast av allt, ditt barn kommer att gilla det. Då kommer klasserna (ofta långa) på ett mer upprymt humör..

Bord med ljusa lådor

I en ljus prestation

Ovanlig bordshalvön

Original bänkskiva

Ovanliga färglösningar

Hur man utrustar arbetsplatser för två eller flera barn?

Förutom att när du väljer möbler för ett barnrum är det nödvändigt att ta hänsyn till ett antal säkerhets- och ergonomiska kriterier, det är viktigt att planera rätt installation av arbetsplatsen. Förutom god belysning och fri åtkomst bör arbetsplatsen vara placerad i enlighet med särdragen i ett visst barns arbetsprocess. Till exempel, om barnet är vänsterhänt, kommer platsen för själva skrivbordet och förvaringssystem, där de nödvändiga förnödenheterna för studier och kreativitet kommer att bero på denna funktion..

Plats för två

Bordsskiva i glas

Organisation av ett arbetssegment för två

Om två eller flera barn är engagerade i ett rum blir frågan om planering mer akut. Beroende på förhållandet mellan barn och deras temperament. Du kan organisera antingen fristående skrivbord eller kombinera en arbetsplats för två. Om du vet att barn kommer att störa varandras tysta arbete, är det bättre att offra det gemensamma rumets användbara utrymme och organisera sitt eget personliga arbete för varje barn «Ö» med individuella lagringssystem.

Enskilda jobb

Bord separerade med hyllor

Arbetsplatser-öar

Om plantskolans utrymme är begränsat eller om barnen trivs bra, inte kan distrahera varandra från sina studier, kan en gemensam bordsskiva, dock zoniserad med hjälp av förvaringssystem under den, vara det bästa alternativet..

Zonerar arbetsområdet

Bord för tre

Separation av arbetsplatsen med lagringssystem

Plats för två barn

Arbetsområde vid fönstret

I vissa fall kommer det inte att vara överflödigt att zonera arbetsplatser bakom en gemensam bordsskiva, inte bara av lagringssystem som ligger under bordet, utan också ovanför den. Oavsett om det blir öppna hyllor eller gungskåp – det är upp till dig. Det finns i alla fall aldrig många förvaringssystem, och många barn behöver bara ha ett eget hörn för studier och kreativitet, åtskilda av en liten hylla..

Original konstruktiv lösning

Separation av platser ovanför och under bänkskivan

Symmetriska arbetsområden

Till försäljning finns skrivbord i form av en ö-kub, där minst två arbetsytor är tilldelade, var och en utrustad med individuella lagringssystem. Men för installation av sådana moduler är det nödvändigt att ha ett tillräckligt rymligt rum för att organisera ett förhållningssätt till ön från alla sidor. I våra medelstora lägenheter är det lättare att använda den traditionella väg-till-vägg-arbetsytemodellen..

Litet arbetsområde för två

Arbetsområde för två

Här är ett exempel på att organisera arbetsplatser i ett rum där två barn bor. Skrivbord, tillsammans med förvaringssystem, är inbyggda i stora skåp som kan stängas för att skapa så mycket utrymme som möjligt för spel och sport. I sådana strukturer är huvudpunkten för föräldrarnas uppmärksamhet att organisera tillräcklig belysning av platser som inte får den nödvändiga mängden naturligt ljus..

Skrivbord i garderoben

Fällbara bordsskivor

Två bord i en stor garderob

Många föräldrar gillar sängens layout i form av en vindsäng, och i utrymmet nedanför placeringen av arbetssegmentet. Detta arrangemang av möbler sparar en betydande mängd användbart utrymme i barnets rum, men skrivbordet ligger som ett resultat på en ganska mörk plats. Även under dagen räcker det inte med naturligt ljus och du måste använda en bordslampa eller inbyggd belysning. Frågan om att spara utrymme är särskilt akut i rum där två eller flera barn bor, men om möjligt bör skrivbordet föras ut till ett område nära fönsteröppningen.

Arbetsplats under sängen

Loftsäng och skrivbord

Skrivbord vid fönsteröppningen

Vissa föräldrar väljer att installera ett skrivbord direkt vid fönstret när de försöker ge maximal mängd naturligt ljus för elevens arbetsyta. Men en sådan layout är inte alltid motiverad. Om bordsskivan på arbetsplatsen är en fönsterbräda (sådana möbler med förvaringssystem görs av många företag på beställning), kommer barnet att tvingas göra läxor i omedelbar närhet av värmeradiatorn i nästan sex månader. I den överväldigande majoriteten av lägenheter och privata hus finns värmesystem strax under fönstren. Det idealiska skulle vara placeringen av bordet i hörnet av rummet, när ljuset från hästen sprider sig från barnets vänstra sida (om han är högerhänt).

Placera bordet mot väggen

Kompakt layout

Om det inte finns någon värmeradiator under fönstret

Barnrums layout

Att välja rätt skrivbord för att organisera en arbetsplats för en student slutar inte där. Om du har tagit hand om ett tillräckligt antal förvaringssystem och placerat dem nära arbetssegmentet, samt säkerställt nivån på naturlig och konstgjord belysning av studieområdet, återstår bara att köpa en lämplig stol. Detta måste vara en modell med rygg. Huruvida din stol kommer att ha höjd- och sitsjusteringar är upp till dig, men du måste köpa en stol som passar ditt barns höjd. Var noga med att ta med eleven till affären och bjud in barnet att sitta i en stol för att ta reda på om han trivs innan han fattar ett köpbeslut..

Ljus stol med ryggstöd

Vitt bord på blå bakgrund

Ergonomisk stol

Stol med ryggstöd i transparent plast

Med ljusa lådor

Arbetsplats i en liten nisch