Rumsdesign för en tjej – välj en tapet

Att skapa ett rum för en tjej är lika roligt som det är ansvarigt. För en liten prinsessa är hennes eget rum en hel värld där hon måste växa upp, skaffa sig nya intressen, färdigheter och kunskaper. Det är därför utformningen av ett barnrum ska vara vacker, mysig, bekväm, praktisk och säker. Håller med om att få av dessa kriterier överensstämmer med föräldrarnas intressen – skapandet av hållbara och billiga reparationer kombineras knappast med miljövänlighet och skönhet i material, möbler och andra inredningselement. Men en kompromiss kan alltid hittas. I denna publikation kommer vi att prata om hur man skapar en trevlig, praktisk och samtidigt inte förstörande för familjens budget, att dekorera ett barnrum med tapeter..

Interiör i ett barnrum för en flicka

Enligt privat forskning väljer mer än 80 procent av ryska föräldrar tapeter som väggdekorationsmaterial för deras barnrum. Detta val har många fördelar – färgpalettens rikedom, mångfalden av målningar i alla möjliga ämnen, möjligheten att hitta produkter som matchar reparationsbudgeten och förmågan att självständigt limma väggarna som förberetts i förväg. Dessutom kan många typer av tapeter delvis eller helt dölja ytfel, de kan hålla i flera år utan att förlora sitt ursprungliga utseende..

Rymligt jungfrurum

Färgpalett och tapetmönster

Det första som föräldrar, och de små damerna själva, uppmärksammar när de väljer tapeter för att dekorera en plantskola är färgpaletten och mönstret (eller bristen på det). Uppenbarligen är det väggdekorationen som utgör huvuddelen av bilden av hela rummet. Psykologer hävdar också att utseendet på de vertikala ytorna i ett barns rum har en direkt inverkan på hans psyko-emotionella tillstånd. Från vilken färg eller dess nyans, tryck, dess storlek och tillämpningsfrekvens barnet överväger från dag till dag, hans humör, aktivitet och till och med framgång i studier och kreativitet beror i hög grad på.

Tapet med blommigtryck

Rum i blå toner

Många av oss har en fras «plats för tjejer» ofrivilligt dyker en bild med en rosa inredning, prinsessor eller fjärilar på väggarna, möbler och textilier upp framför våra ögon. Men det är viktigt att förstå att rosa också har många nyansalternativ (inte bara en härlig-kaustisk ton), som många tjejer föredrar att se en bild av dinosaurier eller kattungar på väggarna i deras rum, och andra inte gillar den så kallade «flickaktiga teman».

Knappt märkbart tapetmönster

Interiör i ett rum för två

Tapeter i rosa toner

Men de stereotyper som har utvecklats under åren har en allvarlig bakomliggande orsak. Det är pastellfärger – mjukt rosa, persika, ljus beige, som kan skapa en lugn och lugn miljö i ett rum där ett barn i alla åldrar kommer att känna sig bekväm. Ljusa persika och beige toner skapar en varm, mysig atmosfär och tenderar att tilltala de flesta tjejer..

Design i beige toner

Kombinera tapeter

Naturliga nyanser

Vertikal randig tapet

Kombination av olika tryck

Nästan alla nyanser av lila är också alltid associerade med inredningen i ett flickrum. De kan bli grunden för att dekorera ett rum för både en förskoleflicka och en tonårsflicka – allt beror på barnets personliga preferenser och temperament. För flegmatisk natur är ljuslila toner som råder i det inre av rummet för att sova, vila, träna och spela kanske inte det bästa valet..

Lila rum

Pastelllila till plantskolan

Fina färgscheman

Gul färg i interiören stimulerar kreativitet, önskan att förvärva kunskap, nya färdigheter. Om barnets rum ligger på byggnadens norra sida, saknar solljus, kommer lokala inneslutningar av gult eller att använda pastellgult som grund för väggdekoration bidra till att skapa den varma, soliga karaktären i rummet, vilket är så nödvändigt att få en känsla av mys och komfort. Men med mycket ljusa toner av gult ska du inte vara nitisk, det är bättre att använda färgglada nyanser som en accent i kombination med vit, ljus mint, olivolja.

Gul till barnkammaren

Guldtryck

Ljusgul färg på väggar

Ljusa accenter

Nästan alla nyanser av grönt bidrar till lugn och ro, skapar en kreativ stämning. Naturliga toner (olivolja, mynta, färgen på unga lövverk, mossa) har en gynnsam effekt på det mänskliga psyket. När du kombinerar färgglada gröna nyanser med neutrala färger från den motsatta (varma) färgtemperaturpaletten kan du uppnå originaliteten och den visuella attraktionen hos barnrummet..

Använda nyanser av grönt

Vitt och grönt tryck

Pastellgrönt

I ett ljust och rymligt rum

Alla nyanser av blått tillhör den kalla gruppen av färger. Om flickans rum ligger på norra sidan och saknar naturligt ljus, kan en sådan palett, som tas som grund för inredningen, bara förvärra den svala bilden av rummet. Favoritnyanser av blått används bäst lokalt, för att skapa en accentvägg eller som en färg för en tapet. Genom att lägga till en touch av gult, beige, sand eller ockra kan du balansera färgtemperaturen i rummet..

Ljusblått tryck på tapeten

Cool palett

Ljusblå väggar

Ljusa färger

Tapeter i orientaliskt mönster

Ovanliga hyllor på en blå bakgrund

Röda och orange färger bär alltid värme och till och med passion, ljusstyrka, aktivitet. Men det är omöjligt att vara nitisk med sådana blommor i barnrummet – du kan skapa en konstant yttre stimulans, få även ett lugnt barn att vara aktiv. Tja, för hyperaktiva spädbarn är det vettigt att begränsa användningen av röda och orange färger i det inre av deras lilla värld endast som inredning..

Ljus korallton

Färgsexperter rekommenderar inte heller att låta sig rycka med för mörka (svart, mörkblå, mörkgrå) och för ljusa (skarlet, ljusgröna) färger i barnrummets inre. Det enda undantaget kan kanske bara vara en magnetisk svart tavla för ritning – sådana inre element är sällan utan målning och bifogade ritningar, anteckningar, applikationer.

Magnetisk skrivbräda

Kreativitetens mur

Vitt är neutralt och mångsidigt. Det är den perfekta bakgrunden för alla möbler och inredning, textilier och tillbehör. Men det är i barnrummet med vitt som du måste vara försiktig. Om du väljer en av nyanser av vitt som en palett för väggdekoration, är det viktigt att oroa sig för accenter och ge värme till inredningen, eftersom vitt kan skapa en inte lätt fräsch och ren bild, men steril, associerad med ett sjukhus avdelning. Möbler av trä i naturlig färg, ljusa textilier på fönstren och som design för en koja hjälper inte bara att diversifiera färglösningarna i interiören, utan också «uppvärmning» honom, ta med glädje.

Mot bakgrund av vita väggar

Snövit design

Snövit finish

Skandinavisk stil

Materialtyp eller hur man kombinerar kostnad och säkerhet

Ett av de viktigaste kriterierna för att välja ett efterbehandlingsmaterial för att dekorera ett barnrum är säkerhet. Tapeter måste vara miljövänliga. Det finns många alternativ på den moderna marknaden som kan «andas» och avger inte kemikalier som är skadliga för människokroppen och miljön. Men förutom säkerheten bör dekorationen av rummet för en liten dam glädja ögat, behaga ägaren av rummet själv och vara «prisvärd» hennes föräldrar. Tyvärr kombineras inte alltid alla dessa faktorer framgångsrikt i en typ av efterbehandlingsmaterial. Oftast måste du göra en kompromiss och prioritera miljövänlighet, skönhet eller varukostnad..

Ljusa detaljer

Rum i pastellfärger

Det är också nödvändigt att inte glömma detaljerna i efterbehandling i barnrummet – beläggningen ska vara så praktisk som möjligt. I ett barnrum är det önskvärt att kunna rengöra färgade ytor, vare sig det är golv eller väggar. Men inte alla material tål våt rengöring, och vissa till och med kemtvätt..

Delikat design

Original finish

Så överväg alternativen för tapeter på den moderna marknaden för efterbehandlingsmaterial och försök hitta den optimala kombinationen av praktiska, säkerhet, hållbarhet och attraktiv design.

Litet prinsessrum

Accentvägg

Papperstapeter är ett helt säkert alternativ för att dekorera väggarna i ett barnrum. De uppenbara fördelarna med sådana dukar inkluderar ett stort sortiment av färger, färger och tryckvarianter. Bland de positiva egenskaperna hos pappersprodukter finns också den låga kostnaden för själva produkten och tjänsterna för limning. En lika uppenbar nackdel är den korta livslängden på finishen som skapats med pappersdukar. Ytan kan inte tvättas, den tål inte mekaniska eller andra typer av påverkan. Som ett resultat måste ändringen i barnkammaren ske 1,5-2 år efter reparationen..

Ovanlig inredning

Tapet med tryck

Färgglada tapeter i barnkammaren

Så kallade «naturlig tapet», tillverkad på basis av naturliga råvaror (bambu, rotting, rispapper) är absolut miljövänliga. Dukar kan «andas» och uppfyller alla säkerhetskrav. Men grunden för dukarna, som är en vegetabilisk råvara, ökar kostnaden för produkter avsevärt, vilket innebär att slutprodukten inte kan kallas ett överkomligt alternativ för alla efterbehandlingsmaterial för ett barnrum. Dessutom kan utbudet av färger och designalternativ, särskilt för barnrummet, inte kallas omfattande..

Barnkammare i gråtoner

I ett rum med sportutrustning

Plats för en nyfödd

Vinyl och fiberduk tapeter, om de är gjorda av kvalitetsråvaror (var noga med att fråga kvalitetscertifikatet från säljkonsulter), är också säkra för människor och miljö. Men det är viktigt att förstå att sådana dukar inte är det «andas». Men de rengörs perfekt med en fuktig svamp (även ritningar med vattenbaserade tuschpennor kan tas bort utan stora svårigheter).

Tapeter i vinyl

Experter rekommenderar inte att du använder tyg och ännu mer velourtapeter i ett barnrum, inte ens som ett kombinerat efterbehandlingsmaterial. Textiltyger samlar perfekt damm, vilket är oacceptabelt i rummet där barnet sover och tillbringar större delen av sin tid.

Präglad tapet

Alternativ för att kombinera och dekorera finish

Designtekniken för att markera en accentvägg är otroligt populär när man inreder barnrum. Med hjälp av tapeter med mönster, tryck eller fotoutskrifter mot en bakgrund av en monokromatisk finish kan du inte bara skapa en färg accent, utan också uttrycka en eller annan tematisk tillhörighet i designen av hela rummet. I det här fallet är det möjligt att kombinera nyanser av samma färg som är nära i temperatur och tonalitet eller kontrasterande kontrasterande kombinationer. Mycket beror på preferenser för värdinnan i rummet själv, hennes ålder, hobbyer.

Original tapet

Mönstrad accentvägg

Blommigtryck som accent

Det anses praktiskt att kombinera tapeter som ett efterbehandlingsmaterial med väggpaneler. Ett slags förkläde är gjort från panelerna till ungefär mitt i höjden på rummet (områden i rummet som är mest mottagliga för slitage och föroreningar), dyra, vackra dukar kan användas för att dekorera resten av de vertikala ytorna (de är inte i fara).

Kombination av efterbehandlingsmaterial

Att använda vanlig tapet som dekoration för ett barnrum är ett mångsidigt alternativ för att skapa en utmärkt bakgrund för möbler och inredning. Men ibland ser dessa väggar, och även de i pastellfärger, tråkiga ut. Moderna klistermärken kommer att bidra till att skapa en unikhet i interiören och lägga till tematisk färg. De är lätta att applicera även på en avlastningsyta, tål våt rengöring och kan hålla så länge som väggdekoration.

Ritningar på vita väggar

Väggdekal klistermärke

Silhuettklistermärke

Kombinationen av olika typer av tapeter med alla slags dekorativa element, som inkluderar lister, gesimser, socklar och stuckaturer, används oftast när man inreder ett litet prinsessrum i klassisk stil. Sådana tekniker ser lyxiga ut, men ändå är de mer lämpliga för lokalerna för en skolflicka och en tonårsflicka. En baby tre eller fyra år kommer knappast uppskatta dina ansträngningar och stora utgifter för att skapa en klassisk eller till och med barock inredning, även om det ser ut som ett prinsessrum i ett gammalt slott.

Klassisk design

Nyklassisk stil

Tapetfärgning är ett idealiskt alternativ för att dekorera väggar i ett rum av liten kreativ natur, vars fantasi inte ens kan stoppas av ett förbud mot att måla på väggarna. Att måla ritningar direkt på tapeten är perfekt för flickor som älskar att rita

Bakgrund för färg

För väggkonst

Exempel på utformning av barnrum för flickor i olika åldrar

Rummet för den nyfödda görs bäst i pastellfärger, om du applicerar dekor på väggarna, använd sedan stora teckningar som enkelt kan förklaras för barnet.

Babyrumsinredning

Original design för en nyfödd

Interiör i pastellfärger

Neutral design

Cool design

Babyrum

I förskolans tjejrum kan du säkert använda ljusa färger som en accent, bilder av dina favoritkaraktärer och modigt kombinera neutrala och färgglada toner.

Rymligt lekrum

Stort barnrum

Ljusa ytor och ljusa accenter

En tonårsflickas rum är det svåraste designalternativet när det gäller att hitta en kompromiss mellan föräldrar och rumets ägare. Det finns knappast en tonåring som skulle vilja överväga bilder av prinsessor eller björnar i sitt sovrum. Men samtidigt vill en ung tjej fortfarande känna sig som en prinsessa själv och kan inte vägra att använda olika nyanser av rosa, lila, fuchsia som accentelement..

Delikat design för ungdomsrum

Barnrums arbetsplats

Färgglada interiör i en skolflickas rum

I rummet med två tonårsflickor