Rum dekoration alternativ

Var och en av oss tänkte säkert ofta på att ändra inredningen i rummet. Husets utseende påverkar inte bara stämningen hos alla dess invånare, utan också gästerna: de hälsas trots allt av sina kläder och för övrigt också avskådade. Och knappast någon vill bo i ett rum med ett blekt tak, sovjetisk tapet och en matta på väggen. Idag kan du, även med vanliga, billiga material, skapa de mest extraordinära och otroliga alternativen för att inreda ett rum..

Låt oss titta på de mest populära alternativen för att dekorera ett rum, vilket material är bättre att välja och vilka fördelar och nackdelar har alla.

Var börjar någon finish??

Det är ingen hemlighet att varje rum har sina egna funktionella områden: sova, koppla av, ta emot gäster etc. För en sådan uppdelning används möbler och olika tillbehör. Därför är det nödvändigt att välja rätt möbler innan du inreder ett rum, medan det är viktigt att ta hänsyn till varje rums egenskaper. Till exempel i köket och badrummet är inte alla material lämpliga och praktiska..

Tak

Expanderade polystyrenplattor är ett bra alternativ för reparationer i ekonomiklass, materialet är mycket enkelt att installera och ett brett urval av färger och texturer kan ge rummet ett ganska attraktivt utseende.

Takdekoration med kakel

Gipsskivor – kan dölja ledningar, kommunikation och alla ojämnheter i taket. Designen låter dig skapa lockiga tak i flera nivåer med olika kombinationer av belysning.

Tak av gipsskivor

Stretch är ett modernt alternativ för att avsluta taket, vilket nyligen har blivit mycket populärt. Installationen tar bara några timmar och lämnar inget skräp efter sig. Därför installeras sträcktaket efter att allt efterarbete redan har slutförts och rummet är klart att leva..

Sträckt takfoto

Rack (förresten, det anses vara en typ av undertak) är gjord av aluminium eller galvaniserat stål. På grund av detta har den hög hållfasthet, fuktbeständighet och hållbarhet..

Rack takfoto

Kassetttak – en struktur baserad på plattor (annars kassetter). Innehar ett brett utbud och en palett av färger, vilket ger olika möjligheter i utformningen av rummet.

Kassett tak

Gitter – också en typ av undertak, har ett fast cellulärt utseende. Det är ganska mödosamt vid installationen, eftersom alla skenor måste monteras manuellt.

Gittertak

Väggar

Tapeter är det mest populära sättet att inreda ett rum. Idag finns det en mängd tapeter, som inte bara är uppdelade efter färg och textur, utan även av tekniska egenskaper (fuktbeständiga, målbara, självhäftande, flytande, etc.)

Väggdekoration med tapeter

Kakel – används oftast i köket och badrummet, eftersom det har unika egenskaper: fuktbeständighet, styrka och motståndskraft mot aggressiva miljöer.

Väggdekoration med kakel

Målning är det mest enastående alternativet för att dekorera väggar i ett rum. Glöm inte att väggarna måste jämnas och rengöras innan målning. Färger delas in efter typ, typer, egenskaper och, naturligtvis, efter färg..

Väggmålning foto

Gips – döljer ledningar, kommunikation, oegentligheter i väggarna och värme- och ljudisolerande material. En egenskap hos gips är förmågan att skapa cirklar, designa oegentligheter och andra lösningar när man inreder ett rum.

Väggdekoration av gipsskivor

Dekorativ gips är ett nytt ord inom inredning. Om detta material tidigare bara tjänade till att jämna ut väggarna, anses det idag vara en topplack. Dekorativ gips kan förvandla ett rum till ett verkligt konstverk.

Dekorativt gipsfoto

PVC -paneler är ett av de snabbaste och enklaste sätten att dekorera väggar. På grund av dess fuktbeständighet kan materialet ofta hittas i köket och badrummet..

PVC -panelfoto

Dekorativ sten är ett sällsynt, men mycket vackert sätt att dekorera väggar i ett hus. Allt beror på designkunskaperna: en bra mästare ger rummet ett riktigt originellt utseende. Dessutom finns det en mängd olika dekorativa stentyper som kan komplettera nästan alla rumsstilar..

Dekorativ sten

Golv

Kakel – används ofta i kök och badrum, men på grund av materialets svaga värmeöverföring är det värt att ansluta ett golvvärmesystem. Av samma anledning finns det sällan kakel i andra rum..

Kakel på golvet foto

Parkett – naturligt trägolv. Har ett attraktivt, konstnärligt utseende, men svårt att installera och ytterligare vård.

Parkett i huset

Laminat är ett miljövänligt, praktiskt och ganska billigt alternativ för golvfinish. Dessutom kan materialet imitera strukturen hos sällsynta träslag..

Laminat i huset

Självnivellerande golv har blivit mycket populärt sedan introduktionen av självutjämnande föreningar på marknaden. En särdrag hos materialet är möjligheten att applicera en 3D -banner. Dessutom är ett sådant golv ganska enkelt att installera..

Självnivellerande golvfoto

Linoleum – bland annat kan den imitera nästan vilken annan typ av finish som helst: sten, parkett, kakel eller annan finish.

Linoleumsfoto i interiören

Mattan är ett varmt, praktiskt och modernt material. En mängd olika typer kan tillfredsställa även den mest nyckfulla köparen.

Mattan i inredningen

Produktion

Rumsdekorationsalternativ väljs beroende på design och ekonomiska möjligheter. Det är viktigt att komma ihåg att alla rum inte bara ska vara vackra utan också funktionella. Trots allt, oavsett hur original rummet ser ut, om det inte finns någon mysighet och komfort i det, kommer reparationen inte att ge den förväntade glädjen.