Originella och praktiska köksgardiner

När du skapar moderna interiörer finns det inga mindre detaljer och onödiga bagateller. Ibland händer det till och med att de tillbehör som inte initialt tillmätes särskild betydelse kommer fram. Detta gäller fullt ut utformningen av fönsteröppningen i köket..

Gardiner i köket Uttryckliga gardiner

Flera myter om köksgardiner

Den första myten

dessa tillbehör används inte längre av någon inom inredning

Moderna designers motbevisar helt denna synpunkt. Det fanns faktiskt tider då gardiner nästan helt gick ur mode – de ersattes av persienner av olika slag. Men nu är det en omvänd trend – kontorsdraperier ersätts av vackra gardiner och hemliknande gardiner.

Färgglada gardiner i köket Mysigt kök Kök-matsal i huset Bardisk i köket Den andra myten

köksridåer som vi känner till från barndomen är förknippade med filistinism, tråkighet och jordnära.

Inte alls. Sådan design av fönsteröppningar i köket och i matsalen har länge ansetts vara ett tecken på dålig smak och prosaicitet. Dessutom är många moderna designtrender associerade med användning av tillbehör som skapar komfort och en känsla av trygghet i huset..

Utsökta köksgardiner Eleganta gardiner Matsal i huset Färgglada gardiner i inredningen Den tredje myten

det är mycket svårt att välja något speciellt och unikt för ett visst kök.

Denna missuppfattning är också mycket lätt motbevisad. Även om butiken med färdiga textilier inte hittar köksgardiner som matchar dina smakpreferenser och köksfönsteröppningens egenskaper, kan du göra en individuell beställning av sömnadsprodukter i en verkstad eller en speciell salong..

Fina gardiner i köket Lätt köksinredning Interiör med bar Original gardiner i köket

Vad bör vägledas när du väljer gardiner för köket?

Först och främst av naturlighetsskäl och användbarhet..

Gardiner i det inre av köket

I områden avsedda för daglig matlagning, textilier tillverkade av:

  • tunga draperade tyger;
  • brandfarliga prover;
  • dåligt tvättade och för lätta material.

Modern köksinredning

Gardinerna du väljer bör också matcha den övergripande stilen i ditt kök (eller matsal). Håller med om att produkter med «rustik» färg kommer att se ganska löjligt ut i rum inredda enligt den typ av riktningar som högteknologi eller loft.

Vita gardiner i inredningen

Det är bäst att välja produkter tillverkade av naturmaterial, som linne. Gardiner gjorda av syntetiska tyger (lätt tyll) är mer lämpliga för rymliga kök där kaminen ligger på ett avsevärt avstånd från fönstret.

Flerfärgade gardiner

Vid inredning av kök-matrum kan även omfattande draperade gardiner med lambrequins användas. Detta designelement kommer inte bara att dekorera utrymmet, utan låter dig ändra rummets proportioner..

Snygg köksinredning

Kökstextil: de mest populära alternativen

Traditionella tyggardiner

Sådana produkter är vanligtvis tillverkade av tyll eller lätta naturmaterial. De kan användas för att dekorera fönsteröppningar även i små rum. Tyggardiner ger köket ojämförlig mysighet, skapar en känsla av komfort. Oftast, med hjälp av denna typ av textilier, är kök inredda, liksom matsalar i Provence och lantlig stil..

Kök i gråtoner Grå och vit köksinredning Mörkläggningsgardiner i köket Modernt kök

Festoon (franska) gardiner

I dessa köksgardiner är tyget uppdelat i skalade sektioner (därav namnet). Franska gardiner används vid olika tillfällen. De används för att dekorera både klassiska och moderna interiörer i köksutrymmen. Ett «men»: denna typ av gardiner rekommenderas inte för användning i för små rum.

Franska gardiner i köket

Detta designalternativ för fönsteröppningar är lämpligt för många stilar. Graciösa franska gardiner ser bra ut i kök inredda i enlighet med trenderna i Provence, land, barock och till och med jugendstil.

Festoon gardiner

Gardiner «på franska» låter dig ge fönsteröppningen utseendet på en båge, samt göra det asymmetriskt. Botten av skalade gardiner är ofta dekorerad med band, pärlor eller utsökta fransar..

Färgglada gardiner i köket

Romerska gardiner

Dessa gardiner består av många tvärsnitt. Inuti varje element är dolt av en stapel. Tack vare den väl samordnade lyftmekanismen stiger tyget upp och ligger i jämna veck.

Romerska persienner i köket

Det här alternativet är mycket bekvämt när du dekorerar fönsteröppningar i små kök – överallt där det inte rekommenderas att hänga breda och tunga gardiner. Romerska nyanser är mycket enkla att använda.

Utsökt kök

Multisektionsgardiner kan kallas universella, eftersom det inte finns någon stil som de inte skulle kombineras med. Romerska gardiner dekorerar kök i olika riktningar – från avantgarde till klassiker.

En sista idé

Det finns ett annat sätt att dekorera köksutrymmet, vilket är lämpligt för dem som inte är rädda för djärva designbeslut. Med hjälp av uttrycksfulla gardiner-skärmar, sydda av tätt naturligt tyg, kan du dekorera (eller gömma) vissa köksytor, till exempel utrymmet under diskbänken.

Ljus skärm i köket

Och om du väljer ett färgstarkt material för att sy gardiner, i kombination med färgen på gardinerna på fönstret, blir interiören inte bara snygg, utan också harmonisk.

Varierad gardinskärm

Det här är de moderna gardinerna som används för att dekorera köket. Vilken ska du välja? Bestäm själv. Oavsett vad du föredrar kommer interiören i rummet fortfarande att förändras till det bättre..