Ny idé: ett kök kombinerat med en korridor

Layouten på moderna lägenheter och hus blir mer och mer original. Ingen kommer redan att bli överraskad av matsalen i kombination med köket eller omklädningsrummet i badrummet. Att kombinera en korridor med ett kök kan också betraktas som en originalidé. Det spelar ingen roll vad som får designern att kombinera korridoren med köket. Det kan vara ett litet område i en lägenhet eller en vågad plan för husets ägare. Det viktigaste är att det resulterande rummet är funktionellt och användbart..

Ljus kombination av en korridor med kök

Grundregler för att kombinera ett kök med en korridor

Den största fördelen med en sådan lösning är naturligtvis utrymmet, som kan uppnås genom avsaknad av onödiga väggar. I ett sådant rum kan du känna dig bekväm även med lägsta totala yta i lägenheten..

Kök och korridor i vita färger Kontrasterande design av kökskorridoren

För att dela in ett rum i funktionella områden rekommenderas att använda zoneringstekniker. I det här fallet kommer glidande partitioner att vara användbara, som kan användas under matlagning eller ta emot besökare. Sådana strukturer består oftast av guider på golvet och i taket, längs vilket skiljeväggen rör sig fritt..

Köksmöbler för zonindelning Lång kök-korridor Kök-hall

Partitionen kan vara gjord av vilket material som helst. Det mest praktiska skulle vara:

  • glas;
  • plast;
  • metall;
  • trä.

Det finns skiljeväggar där tyget dras över en solid ram. De ser snygga ut och tillför interiören unikhet, men de är inte lämpliga för användning i köket, eftersom de kommer att absorbera alla dofter. Med tiden kommer ångorna att lämna fula fläckar på tyget..

Kök-hall i ett tvåvåningshus Vita möbler i kökshallen

I avsaknad av stationära strukturer kan en enkel skärm användas. Dess största nackdel är att lukt och ljud inte kommer att försenas av ett sådant hinder. Men du kan begränsa synen på vad som händer i köket med dess hjälp.

Genom att kombinera korridoren med serveringsenheten är det nödvändigt att särskilt noga överväga villkoren för att säkerställa hygien. Utanför dörren till lägenheten finns en entré – ett gemensamt område. Se till att det mesta av smutsen finns kvar bakom dörren. För detta kan du använda högkvalitativa fotmattor och speciella galler..

Stiliserad kök-hall i ett timmerhus Köksmöbler i hallen En slående kontrast i korridoren i kombination med köket

Systemet kan bli effektivt «varmt golv». Det kommer att hjälpa våta fotavtryck på golvet att torka snabbt och förhindra att hushåll sprider smuts från gatan runt lägenheten. Dessutom kommer varma golv att rädda dig från känslan av kalla kakel eller andra hårda ytor. Detta är mycket viktigt eftersom högmattor inte uppnår önskad sterilitet. För korridoren och köket är det bättre att använda kakel eller laminat.

Heminmatningsplatser i köket Zoning med golv Utsökt kök kombinerat med en korridor Köksbord i en kridhörna

För att kläderna i korridoren inte ska bli mättade av främmande lukt bör du ta hand om högkvalitativ ventilation. Ett viktigt element i valet av en spis för köket är att utrusta den med en huva. Dessutom är det att föredra att utrusta hallen med tätt passande garderober och hyllor för skor..

Köksmöbler och entrén till huset i samma rum Utrusta korridoren med köksmöbler

Inredningen i köket kombinerat med korridoren

För att ordna ett sådant rum kan du använda två huvudmetoder:

  • kombinera utrymme med en färg och material;
  • zonera rummet med olika nyanser och material.

Det första alternativet kräver inte mycket ansträngning. Köket och korridoren kräver användning av slitstarka material med god motståndskraft mot temperatur- och luftfuktighetsförändringar. Det mest lämpliga golvet kommer att vara kakel eller natursten. Du kan också använda andra alternativ. Men huvudprincipen i valet bör vara beläggningens maximala hygien..

Kök kombinerat med en hall Kök kombinerat med en korridor Kombination av kök med korridor Kök-hall, kantad med trä

Du kan också välja kakel som väggbeklädnad. Om detta material verkar kallt och obekvämt kan du använda tvättbara tapeter som tål rummets aggressiva miljö..

Färglösningar är inte mycket begränsade. I första hand kommer det att finnas färger som kan dölja eventuell kontaminering. Samtidigt kan sådana nyanser användas för att dekorera endast de områden som påverkas mest. Detta är utrymmet nära ytterdörren, nära spisen och runt diskbänken. Resten av rummet kan inredas så ljust som designerns fantasi tillåter.

Kontrasterande design av kökskorridoren Använd korridoren som kök Ljusa köksmöbler i hallen

Rumszonering är en mer populär designmetod. Överflödet av materialval gör det möjligt att inte bara skilja korridoren från köket, utan också att markera arbetsområdet, matplatsen, omklädningsrummet och andra. Dessutom kan zonindelning med material låta dig dekorera rummet inte bara i olika färger utan också i olika stilar. Från korridoren med stil «minimalism» du kan komma till köket med stil «Land». Och båda dessa stilar kommer harmoniskt att samexistera i ett rum..

Zoneringsutrymme i köket och i hallen Rustikt korridor kök In i huset i köket

Dekoration och tillbehör

Rumszonering kan göras inte bara med ovanstående metoder. Arkitektoniska strukturer kan bli intressanta under dessa förhållanden. Den pittoreska bågen, dekorerad med basreliefer, kommer att vara en utsökt accent i den övergripande miljön.

Du kan också använda en öppen spis med sten eller ett stort akvarium. Ett så stort föremål kan villkorligt dela upp utrymmet och lämna tillräckligt med utrymme för invånarna i lägenheten att flytta. Samtidigt kommer en sådan lösning att ge rummet unikhet och originalitet..

Kombinerar köket med hallen

Belysning kan ibland spela en avgörande roll för att dela utrymme i kök och hall. Till att börja med kan du använda starkare ljus i köket. Det är möjligt att använda fluorescerande belysning, som kännetecknas av ett starkt vitt sken. I det här fallet kan ett mer välbekant gult ljus lämnas i korridoren. Denna metod låter dig känna rörelsen från ett utrymme till ett annat utan att använda dörrar..

Använd korridoren som kök

I korridoren kan ljus framhäva området i spegeln och galgar. I köket kommer ytterligare belysningsenheter till nytta i arbetsområdet och nära bordet..

Genom att använda alla dessa metoder för att dela och kombinera kan du uppnå fantastiska resultat. Ett litet utrymme behåller sin funktionalitet och ger alla invånare i lägenheten önskad komfort.