Mysig plantskola i ett litet område

Med tiden kommer alla barn att behöva sitt eget autonoma territorium. Det idealiska alternativet skulle vara när barnet kan tilldelas ett helt rum. Tolv meter utrymme i detta fall kommer att vara tillräckligt.

Våningssäng i barnkammaren

Sovrum för en tonårsflicka

Material och färger för barnrummet

Den moderna efterbehandlingsmaterialindustrin ger konsumenterna ett komplett utbud av inredningsalternativ. Material till barnkammaren ska först och främst vara så säkert som möjligt. Sammansättningen av ytbeläggningar bör inte innehålla skadliga element som avdunstar och mättar luften i rummet med olika gifter.

Rymligt förvaringssystem i barnkammaren

Pastellfärger i barnkammaren

Det är bäst att välja naturmaterial:

  • trä;
  • papper;
  • naturliga tyger.

Vit färg i barnrummet

Kombinationen av färger för barnrummet

Utbudet av färger för barnkammaren är inte begränsat. I det här fallet är det värt att komma ihåg kombinationerna av nyanser. Även svart färg i kombination med ljusa nyanser som mjukar upp kommer inte att förtrycka barnet, utan kommer att ge rummet originalitet..

Snövit sovrum för ett barn

Ljus barnkammare tonårspojke

Det är allmänt accepterat att ett flickrum ska vara fullt med nyanser av rosa, och för en pojke är blått och dess nyanser optimalt. Samtidigt får designers fantasier dig ibland att beundra variationen i alla slags färgkombinationer där barn av alla kön kommer att trivas..

Röd i barnkammaren

Ovanlig babysäng

Ett litet barns rum bör utformas i mjukare färger. Detta bidrar till lugn och ro hos barnet. Samtidigt har en tonåring råd med ljusare kombinationer som passar hans karaktär..

Ljus färg i barnkammaren till en tonåring

Barnrum i modern stil

Inredning av ett barnrum och sätt att spara utrymme

Ägarna till moderna lägenheter lider ofta av brist på gratis kvadratmeter. Vanligtvis tilldelas barnet det minsta rummet i huset. 12 kvadratmeter i samband med moderna trender inom konstruktion och planering kan betraktas som ett genomsnittligt område för ett barnrum.

Ljusa nyanser för barnkammaren

Rymlig garderob för barnkammaren

I alla fall vill du alltid att din bebis ska ha mer plats för aktiva spel. Här kommer möbler till undsättning, vilket kommer att rädda de omhuldade mätarna..

Kombinationen av ljusa färger i barnrummet

Rum för en tonåring

Om rummet är avsett för två barn blir en våningssäng oumbärlig. När du väljer en sådan produkt måste du kontrollera kvaliteten och säkerheten. Tillförlitligheten hos material och fästelement bör komma först i urvalsprocessen.

Snövit möbler till barnkammaren

Kombinationen av blått och vitt i pojkens sovrum

Trappan till den andra nivån ska vara hållbar och bekväm. Processen att lyfta och sänka längs den ska vara lätt. Om rummet inte behöver en våningssäng kan den övre delen av strukturen användas för andra behov..

Mysigt rum för en pojke

Mysig säng med förvaringssystem

Oftast är en mängd olika lagringssystem utöver sängen. De kan se ut som enkla mezzaniner eller en fullfjädrad bokhylla med lådor och låsbara hyllor..

Vit färg i barnrummet

Särskild uppmärksamhet ägnas åt lagringssystem i barnkammaren. Barn tenderar att samla stora mängder av olika föremål i sitt rum. En myriad av leksaker, böcker och olika onödiga, men mycket intressanta skräp måste lagras. För detta skapar designers kompakta möbler med multifunktionella nischer och garderober..

Vita möbler till barnkammaren

Vita möbler till barnkammaren

Processen att välja och skapa en arbetsplats för ett barn kommer att vara viktig. Den ska placeras nära ljuskällan, vara utrustad med lagringssystem och vara dimensionerad efter behoven hos den lilla ägaren av rummet..

Barnrumsdekoration

Vita ytor i barnrummet

Ljuskällor i ett barnrum bör varieras: från konstgjord dekorativ belysning till ett stort fönster genom vilket naturligt ljus från gatan kommer att tränga in.

Barnrum i marin stil

Nautisk stil för barnkammaren

Windows bör diskuteras separat. Av säkerhetsskäl bör alla fönster i barnrummet vara försedda med bra lås som inte skulle ge efter för barnet. I detta fall bör fönstret tillåta regelbunden högkvalitativ ventilation. Dessutom är det värt att ta hand om det graciösa gallret, som ett extra säkerhetselement för rastlösa nyfikna smulor..

Gröna väggar i barnrummet

Stora fönster i barnkammaren

Dekorera ett barnrum med tillbehör

I ett barnrum kan en vuxen ge fantasin fria tyglar och dekorera den med de element som inte kan användas i ett pretentiöst vardagsrum eller i ett elegant kontor. Ljusa detaljer med roliga berättelser ser väldigt relevanta ut i barnkammarens inredning.

Konstgjord belysning av barnkammaren

Ritning på väggen i barnkammaren

Olika bilder och bilder av sagokaraktärer kommer att återuppliva de vanliga väggarna i rummet. Det kommer att vara användbart att välja eller skapa några av dessa bilder med ditt barn och lägga dem i en ram..

Snövit barnrum

Kontrastgrönt för dekoration i plantskolan

För tjejer kan du ordna en himmelssäng. Barnet kommer att bli nöjd med den ovanliga fantastiska interiören. Materialets nyanser ska vara känsliga färger, och själva tyget ska vara transparent och skapa en mystisk dis runt spjälsängen.

Ljusa nyanser av rött i barnkammaren

Originallampor kan också fungera som ett dekorativt föremål och bli en höjdpunkt i interiören. Lampor i olika former och färger kommer att dekorera taket och väggarna. Bordslampor och strålkastare kan användas för att dekorera arbetsytor och bokhyllor.

Elegant barns tonåring

Nautisk stil i pojkrummet

Några av lamporna ser ut som konstverk. Något kan göras tillsammans med barnet. Detta kommer att distrahera barnet från datorn och TV: n ett tag och hålla honom upptagen med användbara och intressanta saker..

Mjukt blått på väggarna i barnkammaren

Originalrum för en pojke

Ett annat viktigt inslag i inredningen är textilier. Alla typer av filtar, capes, dekorativa kuddar kommer att ge rummet en speciell komfort. Det är viktigt att korrekt kombinera dessa element i färg och konsistens..

Pojkrum

Ljusrosa lek i flickans plantskola

Filtar och omslag till en soffa har inte bara en dekorativ utan också en praktisk funktion. Det är viktigt att hålla sängkläderna fria från föroreningar, så närvaron av ett ljust överkast på barnets säng är också av stor hygienisk betydelse..

Snygg dekoration till barnkammaren

Liten plantskola i kontrasterande färger

Gardiner på fönstren kommer att tillföra sin charm till inredningen. De behöver inte vara exakt samma färg som resten av interiören. Klassisk vit tyll skapar en känsla av lätthet, luftighet och renhet i barnkammaren.

Blått och vitt i barnens sovrum

Vit färg och kontrasterande element i barnkammaren

Ljusa gardiner är också välkomna. De kan bli en accentfärg i ett rum. Olika mönster på tyget garanterar önskat humör. Tätare mörka gardiner kommer tillförlitligt att dölja rummet från nyfikna ögon om det behövs.

Blå väggar för en plantskola

Delikat rosa för flickans rum

Golvbeläggning för ett barnrum på 12 kvm. kan vara väldigt olika. Det vanligaste sättet att täcka golv i en plantskola är att använda heltäckningsmattor..

Kombinationen av ljusa färger i barnrummet

Träimitation i barnrummet

Samtidigt kan du hålla värmen i rummet och skydda barns fötter från nedkylning. Fördelarna med en sådan beläggning inkluderar också olika val av nyanser, mönster och texturer, som tillhandahålls av specialaffärer av köpare..

Lakonisk dekoration av ett rum för en pojke

Barnrum med originaldelar

Laminat lämpar sig väl för ett barnrum. Detta är ett ganska varmt golvbeläggning som är särskilt praktiskt. Dessutom, för en plantskola, där något ständigt faller, spill och fläckar golvet, kommer en sådan billig beläggning att vara mycket användbar..

Grå färg och kombinationer av rosa nyanser

Dekoration av barnkammaren i vitt

Här skulle jag också vilja notera ett brett utbud av alla slags nyanser. Lätt laminat ökar golvytan visuellt och gör rummet ljusare. I kombination med ljusa väggar kan du uppnå nödvändig belysning även under grumliga dagar.

Kontrasterande detaljer i det vita rummet

Panoramafönster i barnkammaren

Inlagd parkett som golvbeläggning i en barnkammare kan bara väljas om barnet redan är tillräckligt gammalt för att uppskatta det fina med detta överdrag. Å andra sidan kommer dyra föremål i barnkammarens inredning att låta barnet lära sig att ta ansvar för sina saker..

Barnrum för en pojke i blå toner

Delikat persika till barnrummet

Genom att följa enkla regler kan du skapa ett fantastiskt rum för ditt barn. Samtidigt är det inte alls nödvändigt att lägga stora resurser på detta. Du kan bara visa din fantasi och spendera lite mer tid.

Ovanligt tak i barnkammaren

Snövit rum för ett barn

Om du tillåter barnet att själv ta del av utformningen av rummet och erbjuda sina egna lösningar, kommer den resulterande inredningen att bli mycket mer uppskattad av barnet..

Kombinationen av rosa och grönt i plantskolan

Och när barnet är lyckligt i sitt ljusa och ljusa rum kommer hans föräldrar inte att kunna hålla sig borta och kommer att glädjas tillsammans med den lilla ägaren på tolv kvadratmeter..