Modernt modernt kök – rätt val

Vilken man skulle inte vilja behaga sin älskade med en sådan underbar gåva som ett modernt kök? Frågan är naturligtvis retorisk. Men som vilken fråga som helst måste den lösas, önskan ensam räcker inte. Du får reda på svaret på denna fråga genom att läsa vår artikel..

Om du och din make vill ha ett modernt kök, föreslår det självklart vilken stil som anses vara modern idag. Frågan har flera svar, och ett av dem ligger i ordet «modern», betecknar «modern». Vi kommer att prata om denna stil, mer exakt, om Art Nouveau -köket, i vår artikel..

Skillnaden mellan moderna kök och kök av andra stilar

Multifunktionalitet

Huvuddragen i det moderna köket är dess utökade funktionalitet. Allt i det är underordnat praktiskt och bekvämt. Trenden har redan sin egen historia och fortsätter att vara populär idag. Multifunktionaliteten i ett modernt kök är dolt bakom fasaderna på vägg- och golvskåp, eftersom idag är något modernt kök otänkbart utan köksapparater. Art nouveau -köket är ett exempel på detta. Denna stil kännetecknas av inbyggda vitvaror, eftersom köksutrymmet med bibehållen funktionalitet framför allt är för det. Ökad funktionalitet tillhandahålls av originalmekanismer och köksutrustning.

Modernt kök är otänkbart utan köksutrustning Modernt kök är otänkbart utan köksutrustning

Möbler, material som används och dess inredning

Först och främst är detta användningen av material som MDF, täckt med emalj eller film, aluminiumprofiler, glas, plast i form av skär mellan panelerna. Men aluminium och glas finns inte bara som skär. Möbler av dessa material ser väldigt snygga och moderna ut.

Moderna köksmöbler Moderna köksmöbler Moderna köksmöbler

Samtidigt har möblerna praktiskt taget inga dekorativa mönster, i extrema fall kan det vara så «suddig» texturerat trä- eller metallmönster.

Moderna köksmöbler Moderna köksmöbler Moderna köksmöbler

Lätt «fräsning» ytan på möblerna är också typisk för det moderna köket. Detta designalternativ för köksmöbler betonar stilens efterlevnad av strikta geometriska linjer..

Moderna köksmöbler Moderna köksmöbler Moderna köksmöbler

Om du går in i ett modernt kök kommer du omedelbart att märka designmöjligheterna hos dess möbler..

Det är karakteristiskt att köksuppsättningens väggskåp inte har de vanliga handtagen på dörrarna. Faktum är att väggskåp i art nouveau -stil har en vertikal öppningsmetod. Samtidigt finns det i vissa utföranden automatisk dörröppning, det räcker med att trycka lätt på den. Stängning sker också automatiskt genom att trycka på en speciell knapp.

Moderna köksmöbler Moderna köksmöbler Moderna köksmöbler

När det gäller golvmöbler kännetecknas det av lådor, hyllor, ofta med en original mekanism för öppning. Samtidigt är deras storlekar slående, som skiljer sig mycket från de vanliga, klassiska storlekarna. Men som kvinnor säger, det finns aldrig tillräckligt med utrymme i köket..

Moderna köksmöbler Moderna köksmöbler Moderna köksmöbler Moderna köksmöbler Moderna köksmöbler Moderna köksmöbler

Modern köksinredning

Köksinredning, kan man säga, motsvarar inte den vanliga förståelsen av ordet. Det är snarare en nästan svårfångad, sofistikerad lyx. Inga inslag av pompa och pretentiöshet.

Detta uttrycks vanligtvis genom färgpaletten i interiören. Monokroma färger hjälper dig att dekorera ditt kök perfekt. Det kan vara en möbeluppsättning och separata ytor på väggar, tak, golv. Naturligtvis är oftast färgen på själva köksenheten huvuddekorationen i rummet..

Modern köksinredning Modern köksinredning

De mest populära färgerna, deras nyanser är:

Vitt och beige

1 karaktäristiska färger i modernt kök 1 karaktäristiska färger i modernt kök 1 karaktäristiska färger i det moderna köket 1 karaktäristiska färger i modernt kök

Rött och orange

Det moderna kökets karaktäristiska färger Det moderna kökets karaktäristiska färger Det moderna kökets karaktäristiska färger Det moderna kökets karaktäristiska färger

Grönt och lila

Det moderna kökets karaktäristiska färger Det moderna kökets karaktäristiska färger Det moderna kökets karaktäristiska färger Det moderna kökets karaktäristiska färger

Lojalitet mot andra stilar

Modern passar bra med inslag av andra stilar. Så art nouveau -köket ser ganska harmoniskt ut med en takkonstruktion eller golvbeläggning, karakteristisk för landet eller bysantinsk stil. Men samtidigt sker inte blandningen av stilar..

Kombination av två stilar Kombination av två stilar

Modernt kök

Som nämnts ovan kännetecknas Art Nouveau -köket först och främst av sin mångsidighet, kombinerat med enkelhet och estetik. Därför bör du tänka på kökets layout och dess möjliga alternativ för att inte kränka denna funktion..

Layouten görs baserat på den tillgängliga rumsstorleken. Den moderna stilen är universell, lämplig för ett rymligt rum och för begränsat utrymme. För en korrekt layout bör köksrummet delas in i zoner..

Funktionella områden. Modernt modernt kök förutsätter närvaron av tre huvudsakliga funktionsområden:

  • matlagning. Det innehåller vanligtvis en spis och en ugn..
  • hugga. Består av ett skärbord och ett handfat. Ibland kommer diskhon in i matlagningsområdet, men det är inte i något fall närmare än 60 cm från hällen.
  • förvaring av mat. Den innehåller ett kylskåp och en massa olika typer av skåp, öppna hyllor.

Hörnlayout

Med ett litet köksrum är det bästa alternativet vinkelarrangemanget av möbeluppsättningen. Det bör noteras att detta layoutalternativ är det mest populära, eftersom det gör det enkelt att implementera det grundläggande stilkonceptet – funktionalitet, praktiska och optimala interiörer..

I sin tur innebär detta layoutalternativ två typer av möbelarrangemang-L-formade och U-formade.

L-format arrangemang är det mest mångsidiga. Passar harmoniskt in i alla rumskonfigurationer, samtidigt som den garanterar optimal kompakthet och funktionalitet hos möblerna.

Det U-formade arrangemanget har liknande fördelar, men den här typen av headset passar inte särskilt bra i ett litet rum sedan «äta» anständigt utrymme, tar upp plats bredvid tre väggar. Ett sådant kök kan inte kallas bekvämt. Även om konceptet «litet rum» varje person har sin egen. Det är möjligt att din «litet rum» det är också ganska lämpligt för en U-formad möbeluppsättning, huvudsaken är att avståndet mellan parallella möbler är ett acceptabelt värde för dig (experter rekommenderar minst två meter).

Hörnlayout Hörnlayout

Island layout

För en studio, det vill säga ett rymligt rum, är ölayouten bäst lämpad. Detta alternativ förutsätter placeringen av arbetsområdet, som inkluderar hällen och diskbänken, i mitten av köksuppsättningen, som ligger nära väggarna på ett L-format eller U-format. Skär- och matplatser ligger vanligtvis nära väggarna. En sådan kombination av kök och matplats är en tveklös fördel med denna typ av layout, men samtidigt är det på sätt och vis ett minus – ett betydande område krävs (mer än 30 kvm).

Island layout Island layout Island layout

Belysning

Modern köksbelysning skiljer sig i princip inte mycket från belysningen av andra moderna stilar. En mängd olika belysningsalternativ hjälper till att göra matlagning och mat bekvämt när köket kombineras med matsalen. Användningen av lampor inbyggda i taket och LED -belysning inbyggd i köket är typisk..

Modern köksbelysning Modern köksbelysning

Vanliga hängande lampor, enkla i form och innehåll, har inte heller glömts bort..

Modern köksbelysning Modern köksbelysning Modern köksbelysning

Denna stil accepterar inte lyxiga ljuskronor, i extrema fall kan de vara närvarande, men har en original geometrisk form.

Modern köksbelysning Modern köksbelysning Modern köksbelysning

Dekorativ belysning i en mystisk färg kommer att lägga till ditt kök element i fantasin som är populär idag. Det finns mycket originella alternativ. Som du kan se på en av ovanstående bilder kan även golvbeläggningen vara vackert belyst. Med ett ord vackert och praktiskt.

Modern köksbelysning Modern köksbelysning

Glöm inte naturlig belysning i ditt kök. Det ska vara måttligt. Det finns många sätt att justera dess intensitet, naturligtvis, modernt.

Det billigaste och mest praktiska sättet är att använda gardiner – persienner, rullgardiner och romerska, som harmoniskt kommer att passa in i köket.

Moderna köksgardiner Moderna köksgardiner Moderna köksgardiner

Till sist

Om du efter att ha läst den här artikeln har valt ett modernt kök, så är du en person som hänger med i tiden, som älskar enkelheten i former, linjers geometri och dess funktionalitet i interiören..