Moderna vardagsrumsdekorationsidéer

För att effektivt inreda ett modernt vardagsrum är det inte tillräckligt att välja rätt färgpalett, efterbehandlingsmaterial och möbler – du måste ge interiören en speciell karaktär, din egen unika stil. Vardagsrummet är trots allt kännetecknet för alla hem. Detta är inte bara ett gemensamt rum för att samla alla hushållsmedlemmar, utan också ett rum där gäster tas emot, fester och fester hålls. Ett vardagsrum är ett utrymme som kan undersökas noggrant av en gäst som först kommer in i ett hus eller lägenhet. Därför rekommenderar designers att ägna särskild uppmärksamhet åt valet av design för vardagsrummet – dess design kommer att sätta tonen för hela hemmet. Vi hoppas att de moderna vardagsrumsdesignprojekten som vi erbjuder i denna publikation hjälper dig att bli inspirerad att skapa din egen, unika interiör i ditt drömvardagsrum..

Modern vardagsrumsdesign

Samtida vardagsrumsinredning

Original design

Kombination av funktionella områden

Ett studiorum är en verklig designidé under många säsonger. Kombinationen av flera funktionella segment i ett rum gör att du kan skapa en bekväm, rymlig och ljus miljö, även i ett litet område. Frånvaron av skiljeväggar, gott om dagsljus (vanligtvis från två eller tre stora fönster) gör att du kan kombinera köket och matsalen i vardagsrummet och skapa ett multifunktionellt men samtidigt rymligt rum. Samtidigt sker zonindelning främst genom möbler, belysningssystem och mattor (oftast markeras rekreationssegmentet), men ytfinishen i alla zoner är densamma, enda undantaget är ytdekorationen på köksförklädet.

Kombinerat utrymme

Vardagsrum-studio

Studiorumsdesign

Kombination av funktionella områden

Förutom att integrera köks- och matsegmentet i vardagsrummet kan du kombinera rekreationsområdet med en arbetsplats (litet hemmakontor) eller ett bibliotek. En sådan kombination är möjlig även i små utrymmen – för att installera ett modernt skrivbord eller datorbord (mer som en smal konsol) behöver du väldigt lite användbart utrymme. Och placeringen av en bokhylla kommer inte att kräva stora kostnader – den kan placeras runt fönster eller dörröppningar, vilket minskar rummets yta något med bredden på öppna hyllor.

Bibliotek i vardagsrummet

Studera i vardagsrummet

Arbetsplats i vardagsrummet

Kombinerat vardagsrum

Rumszonering

Studiolägenhet

Inverkan av skandinavisk stil på modern design

Den moderna inredningsstilen är mångfacetterad, den har absorberat motiv från många stilar. Skandinavisk stil har haft en betydande inverkan, vilket ger modern stil grunden för konceptet – en lakonisk design med en önskan om personlig komfort. Hängivenhet till vita finish, trämöbler, mörka accenter i form av belysningsarmaturer och tryck på textilier, fluffiga mattor eller «vägar» handgjorda, låter dig skapa en komplex modern inredning, men atmosfären i rummet, där vem som helst är bekväm.

Skandinaviska motiv

Påverkan av skandinavisk stil

Snövit yta

Vardagsrum i skandinavisk stil

Mysig miljö

Orientaliska motiv i ett modernt vardagsrum

Från orientaliska stilar (främst japansk stil) ärvde moderna trender inte bara önskan om minimalism, svårighetsgrad och korthet i utförandet av dekoration, utan också «jordlighet» inredning. Låga modeller av förvaringssystem med enkla och till och med strikta fasader, stoppade möbler med låga ben eller utan dem alls, vilket placerar sittgruppen närmare golvet – kuddar och låga ottomaner, bönsäckar.

Påverkan av orientalisk stil

Vila på golvet

Låg lagringssystem

Svartvit design

Kontrasterande interiör

Loftstil och dess manifestation i vardagsrumsdesignprojekt

För att använda motiven för loftstil i ett modernt vardagsrum är det inte nödvändigt att tidigare ha varit ett produktionsrum, lager eller verkstad. Det räcker med tillräckligt högt i tak och ett stort område. Ett av de mest populära designtricken, lånat från loftstilen för en modern stil flera säsonger i rad, är tegel som accentväggdekoration. I det här fallet kan tegelstenen vara «släktingar» byggmaterial eller imiteras med olika ytbehandlingsytor.

Tegelvägg i vardagsrummet

Tegelkonstruktion

Vitkalkad tegel

Loftstil motiv

Tegelverk i det inre av vardagsrummet

Loftstilen kan vara närvarande i ett modernt vardagsrum i form av betongväggar (som en accent) eller delar av dem, tak med tak, avsiktligt flagrande kommunikationssystem – elektriska ledningar, ventilation och värme.

Betong och öppen kommunikation

Betongnisch

Ett eklektiskt vardagsrum är nyckeln till att skapa en original design

Eklekticism innebär att man blandar motiv från olika stilistiska riktningar för att skapa en helt unik och alltid original inredning. Det är inte lätt att skapa bilden av ett vardagsrum med eklektiska motiv – genom att blanda manifestationer av olika stilar kan du förlora det viktigaste – rummets karaktär, dess särdrag. Därför rekommenderar designers dem som inte vill kontakta specialister för att använda stilistik som är nära i andan. Till exempel kan du lägga till element från Provence och shabby chic i en modern stil. Det är lätt att kombinera inslag av country- och ekostilar inom ramen för modern stilistik.

Eklektiskt vardagsrum

Blandar stilistik

Blandning av stilar

Arabiska motiv i ett eklektiskt vardagsrum

Ytterligare och dekorativa element i interiören som accentartiklar

Ofta är det dekorativa inredningsartiklar, små möbler och olika tillbehör som blir fokus för vardagsrumsdesign. Detta gäller särskilt designprojekt gjorda i ljusa eller neutrala färger. Ljusa dekorativa kuddar slår omedvetet i ett rum med ljusa väggar och möbler med grå klädsel. En liknande situation inträffar med designerbelysningsarmaturer, väggdekorationer, originalgardiner eller mattor. Eftersom dessa tillägg och tillbehör inte är obligatoriska för vardagsrummet, blir de ofta kontaktpunkter runt vilka hela konceptet med rumsdekoration är byggt..

Ovanligt bord

Uppmärksamhet på detaljer

Möbelzonering

Vardagsrum med snövit finish

Belysningsarmaturer i rampljuset

Den ursprungliga ljuskronan är ganska kapabel att bli ett accentelement i vardagsrummet. Stor eller ljus, pretentiös eller berömd modell av en hängande lampa uppfyller inte bara dess huvudfunktioner utan sätter också tonen för rummets karaktär, ger originalitet till det gemensamma rumets design.

Ljusa dekorativa element

Fokusera på belysning

Vit ljuskrona på mörk bakgrund

Ovanlig hängande lampa

Barockkrona i ett modernt vardagsrum

Golvlampor i en mängd olika utföranden förtjänar inte mindre uppmärksamhet. De kan inte bara utföra sina huvudfunktioner – att skapa lokal belysning av ett visst område (oftast nära en soffa eller en fåtölj, skapa ett segment för att läsa eller koppla av i mörkret), men också bli accentelement i interiören. Golvlampan kan göras i form av en strålkastare, en stor kontorsbordslampa eller en välvd struktur med en stor skärm. Det finns många modellalternativ för en modern inredning.

Original golvlampa

Båglampa

Fokusera på detaljer

Mysig vardagsrumsinställning

Vit och svart design

Radiellt ljus

Ett av de mest originella alternativen för att ordna ett vardagsrum med belysningsarmaturer är användningen av kransar. Små glödlampor hängda i slumpmässig ordning runt rummets omkrets kan skapa svag diffus belysning för en mysig och bekväm miljö. Men de måste kompletteras med lokala ljuskällor för att läsa eller titta på TV..

Girlander i vardagsrummet

Icke-trivialt tillvägagångssätt

I det kombinerade rummet har varje funktionsområde sina egna källor till artificiellt ljus. Dels är lamporna zonindelningar. Oftast, med en öppen planlösning, används inbyggd belysning runt omkretsen och i kökets arbetsområde, och i segmentet i matsalen och vardagsrummet används hängande lampor (ljuskronor). I vardagsrumssegmentet kan det finnas en golvlampa eller en bordslampa vid soffan eller mellan fåtöljerna..

Studiozon

Mot bakgrund av mörkgröna väggar

Belysning i vardagsrummet

Soffbord – en höjdpunkt i interiören

Ett gör-det-själv-soffbord är en aktuell trend för att skapa en original vardagsrumsdesign. Begagnade konstruktionspallbord har länge varit populära bland designers runt om i världen och deras kunder. Denna enkla, funktionella och originella möbel kan kräva nästan inga ekonomiska kostnader. Ofta är ytan på bord som skapats av pallar inte täckt med färg eller lack, utan tvärtom – de är avsiktligt åldrade.

Ovanligt soffbord

DIY soffbord

Original vardagsrum

Pallbord

Ett modernt vardagsrum har kanske inte ett soffbord, utan en hel sammansättning av små underlägg. Dessutom behöver borden inte ha samma design, material och färgschema. Det kan vara en komposition kopplad till en gemensam idé om stativ i helt olika former och storlekar..

Underläggsunderlägg

Uppsättning av tabeller

Mot bakgrund av mörka väggar

Originalstativ

Ljus design

En stor puff, ett bord med mjuk klädsel eller en ottoman blir en riktig kontaktpunkt i vardagsrummet, dess ö. Det fungerar både som ett soffbord (du behöver bara använda en bricka) och en sittgrupp för flera personer (under en reception eller en fest).

Ottoman - vardagsrumsö

Klädd bord

Pälskläder

Puffar och stativ - 2 i 1

Levande växter i ett modernt vardagsrum

Om ditt vardagsrums inredning är utformat i ljusa färger (vilket är en mycket vanlig manifestation av modern stil), behöver det en ljus detalj, ett accentelement. Och vad kan vara bättre än den grönskande grönskan hos inomhusväxter? Och vi pratar inte bara om små dekorativa krukor med kompakta växter som visas på fönsterbrädan, stora exemplar i viktiga badkar eller lådor stiliserade som flätade korgar kommer inte att vara enkla, utan kommer att bli en höjdpunkt i interiören..

Växter i ett ljust vardagsrum

Stor anläggning i inredningen

Växter som en accent

Lätt interiör i det gemensamma rummet

Stort träd i vardagsrummet

Hängande korgstol

Saftig grönska i vardagsrummets design