Moderna kök – tyska designprojekt

Vi uppmärksammar dig ett omfattande urval av köksdesignprojekt som har genomförts framgångsrikt i Tyskland. Nästan alla kök är inredda i en modern inredningsstil, där element i andra stilar är harmoniskt integrerade. Naturligtvis har invånarna i Tyskland olika idéer om bekvämligheten, komforten och funktionen i köksutrymmet, men det finns gemensamma drag i tyska designprojekt:

  • funktionalitet ligger i framkant;
  • enkla och lakoniska möbleringslösningar;
  • användning av multifunktionella moduler;
  • rationalisering av lagringssystem;
  • nästan fullständig brist på inredning;
  • övervägande monokromatiska färglösningar för dekoration;
  • de flesta köksapparater har släta fasader;
  • användning av olika ljuskällor på olika nivåer.

Ovanlig layout

Originalkontraster

Layout av en köksensemble i modern inredning

I större utsträckning beror layouten på förvaringssystem, arbetsytor och hushållsapparater på köksutrymmet, dess form och arkitektoniska egenskaper. Beroende på hur många dörr- och fönsteröppningar i rummet, oavsett om det är en genomgång eller med panoramautgång till bakgården, och om köksutrymmet kommer att ha en matplats eller om det finns ett separat rum för detta, möblerensemblen är upplagd..

Snövit fasader för ett kök i loftstil

Layout med en rad

Köksuppsättningen i en rad är det bästa alternativet för ett smalt kök. Med en sådan layout är det svårare att följa arbets triangelregeln utan att ta bort minst en komponent utanför möbelensemblen. Men allt är möjligt om du följer regeln om nödvändigt säkert avstånd mellan spis (spis), diskbänk och kylskåp..

Layout med en rad

En rad layout

En enradig layout kan också vara användbar för ett rymligt kök, där det är planerat att installera en fullvärdig matgrupp. Arrangemanget av förvaringssystem, arbetsytor och hushållsapparater i en rad kommer att vara ett rationellt och ergonomiskt designgrepp om rummets bredd är tillräcklig för att installera ett rymligt headset, men samtidigt är det inte så stort att värdinnan ( ägare) har tid att bli trött under arbetsprocessen. flytta mellan spis, kylskåp och diskbänk.

En rad för ett rymligt kök

Traditionell inredning

Snövit glans

Linjär layout med en ö eller halvö

Köksön har länge upphört att bara vara en separat möbelmodul som hjälper till att öka antalet förvaringssystem och köksarbetsytor. En modern ö är en multifunktionell arbetsstation, inom vilken en spis eller spis, ett handfat eller båda kan integreras om konstruktionens dimensioner tillåter det. Öns nedre del kan representeras inte bara av lådor eller gungskåp, utan också av en vinkylare eller ugn, en bokhylla eller en hel systematisk utställning av kryddor och oljor för matlagning..

Köksö layout

Betongkök

Originalframträdande

Genom att förlänga bänkskivan på en köksö eller halvö kan du skapa en rymlig matplats precis i köket. Om utrymme tillåter kan du organisera ett segment inte bara för korta måltider utan också ett område för familjeluncher och middagar..

Ö bänkskiva förlängning

I en snövit föreställning

Enradig layout med ö

Plats för korta måltider

Halvön skiljer sig från köksön genom att en av dess ändar är fäst vid väggen eller en del av möbeluppsättningen. Därmed förlorar du möjligheten att närma dig modulen från ena sidan, men du sparar användbart köksutrymme. Halvön integrerar också arbetsytor, ett handfat eller en spis, organiserar en bänk för frukost eller andra korta måltider..

Peninsula kök

Tillsammans med halvön

Modern köksdesign strävar efter att visa största möjliga praktiska i en minimalistisk outfit. Även ett sådant multifunktionellt rum, som många förknippar med husets hjärta, dess härd, blir som ett kommersiellt utrymme, där det inte finns plats för inredning, textilier på fönstren eller söta små saker på öppna hyllor som inte är av intresse ur praktiska synvinkel..

Kök-matsal i modern stil

Ovanliga fasader

Parallellt arrangemang av köksenheten

Den parallella layouten är lämplig för långa men trånga utrymmen där det inte finns plats för en matgrupp eller köksö. Ofta är sådana utrymmen genomgångsrum eller rum med en ingång och ett fönster i full vägg som ligger mitt emot det. För att inte uppleva känslomässigt tryck från strukturernas soliditet på båda sidor av rummet kan du växla de övre skåpens slutna skåp med öppna hyllor eller helt överge användningen av möbler ovanför arbetsytorna..

Parallell layout

Layout med två rader

U-formad layout i köket

Om du planerar att använda en U-formad layout i köksutrymmet, där det kommer att vara nödvändigt att installera ett matbord med stolar, borde rummet vara riktigt storskaligt. Annars är placeringen av matplatsen eller köksön inte aktuell. Fördelen med detta arrangemang är att hörnen i arbetstriangeln (spis, diskbänk och kylskåp) kommer att placeras optimalt från varandra..

U-formad layout

Hörnplanering med köksö

Arrangemanget av köksuppsättningen på ett L-format är ett av de mest mångsidiga köksdesignalternativen, som passar både rymliga rum och små utrymmen. Om köket är rymligt, är det förutom headsetet en imponerande köksö eller en matgrupp med ett stort matbord i det fria utrymmet..

Hörnlayout med ö

L-formad layout med köksö

Designprojekt för tysk mat

Design för ett rymligt kök

I ett litet köksutrymme kan köksuppsättningens L-formade layout bli det enda möjliga alternativet för layout av möbler och hushållsapparater, särskilt om placeringen av den övre raden av skåp «stör» förekomsten av fönsteröppningar.

Arrangemang av ett litet kök

Färgpalett – funktioner i tyska designprojekt

Det är säkert att säga att de flesta tyska designers och husägare föredrar en lätt, neutral kökspalett. Och detta gäller inte bara valet av ytbehandlingar utan även fasaderna på köksskåp. Även om det som alltid händer finns det undantag från alla regler, och vissa husägare som bor i Tyskland föredrar att markera sin inredning med hjälp av originalfärgscheman.

Kök med underbar utsikt

Svarta designelement för köket – originalinredning

Naturligtvis är wengefärgade köksfasader inte ett köksdesignalternativ för alla. Först och främst, för mörka möbler, behöver du ett tillräckligt stort utrymme så att headsetet ser organiskt ut och inte gör det «nedtryckt» dess kraft och soliditet. För en stor köksensemble är det bättre att använda utspädande element – ljusa eller glänsande fasadbeslag, glas- eller spegeldörrar och skär, alternerande slutna förvaringssystem med öppna hyllor eller till och med hyllor.

Svart köksuppsättning

Svarta fasader för modern design

Ett svart kök mot en bakgrund av snövit väggar skapar en otroligt kontrasterande, dynamisk och modern bild av hela rummet. Träytor i utförandet av en matgrupp eller köksö diversifierar denna svartvita svartvit perfekt.

Hörnset i svart

Den svarta väggen, där du kan lämna meddelanden, skriva ner kulinariska recept och vara kreativ, har blivit en original dekoration av många europeiska kök. En sådan mörk accent låter dig inte bara skapa kombinatorik med hushållsapparater av samma färg, utan också skapa kontrast till köksdesignen..

Svart vägg för att skriva

Kontrasterande interiör

Total svart för utförandet av alla köksmöbler är ett sällsynt och mycket vågat designdrag. Den monolitiska köksuppsättningen sätter inte press på köksbilden med dess ytbehandling med ljust trä och användning av snövit glans för att dekorera förklädet. Matsalen med samma nyans ger ännu mer konstruktivitet och tydlighet till det inre av köksutrymmet..

Totalt svart för ett rymligt rum

En svart texturerad vägg som bakgrund för snövit blanka fasader ser lyxig ut. Naturligtvis kommer en sådan efterbehandling av ett köksförkläde att kräva mycket ansträngning vid rengöring, men ett attraktivt och intressant utseende kompenserar för alla ansträngningar..

Svart texturerat köksförkläde

Lägg till ljusstyrka i designen av köksutrymmet genom dekoration

Ett kök backsplash är ett utrymme ovanför arbetsytor som många husägare tillåter sig att använda i ljusa färger eller färgglada prydnader. Keramiska plattor med ett uttrycksfullt mönster kan uppdatera och förvandla köksutrymmet, gjord i de mest neutrala färgerna.

Keramiska plattor med tryck för köksdekoration

Ett ljusgult mosaikförkläde i kombination med köksuppsättningens snövita fasader ser otroligt uttrycksfullt ut. Effekten av den positiva effekten som introduceras i köksdesignen förstärks av den inbyggda belysningen..

Ljust gult förkläde

Förklädets vackraste smaragdskugga, som blir till turkos och mynttoner i köksfasaderna, är en ovillkorlig höjdpunkt i köksinredningen. För en mer harmonisk atmosfär i ett multifunktionellt utrymme kan du använda dessa färger i framförandet av matgruppen eller belysningsarmaturer..

Ljusa accenter

Marsalas djupa vinskugga för att dekorera väggarna i köket är inte bara ett djärvt designdrag utan också ett inslag i inredningen som ger lyx och originalitet anteckningar i köksutrymmet. I kombination med köksuppsättningens snövita fasader, glansen av rostfritt stål i hushållsapparater och svartvitt golv ser väggarnas färg spektakulär och attraktiv ut och blir en höjdpunkt i interiören.

Lyxig väggfärg

Brokiga golv är inte ett vanligt designtrick för moderna köksutrymmen. Samtidigt ser keramiska plattor med ett svartvitt mönster väldigt imponerande ut, särskilt när du tänker på det. Att dessa färger redan har använts i dekoration eller inredning av rummet.

Variegated golv

Snövit mat – vår tids mainstream

Inte bara tyska ägare av lägenheter och privata hus vill se en ren och ljus bild av rummet i sitt kök. Vit färg lugnar känslor, förhindrar aptit från att rasa, rensar våra sinnen från negativa tankar och ger en känsla av lätthet och frihet. Men husägare väljer de snövit fasaderna på köksset inte bara för estetiska utan också praktiska egenskaper – det visar sig vara lättare att ta hand om de vita ytorna i köket..

Vitt kök

Vit och pastell för köksdesign

Ljus och ren bild av rummet

Snövit slät fasad på köksskåp är ett vanligt attribut för moderna kök. Uppsättningen ser solid ut, särskilt om den översta raden av skåp utgår från själva taket. För sådana utrymmen är färgaccenter extremt nödvändiga, annars kan närvaron i ett snövit rum vara förknippat med steriliteten i operationssalen..

Snövit släta fasader

Ljus köksbild

Vit finish och utförande av köksmöbler rekommenderas för rum med ett blygsamt område. Ljusa färger hjälper till att visuellt utöka utrymmet, dölja design eller efterbehandling brister. Men även i små kök med snövit finish och inredning rekommenderas att späda ut färgpaletten för att skapa accenter, särskilt eftersom även pastellfärger kommer att se anmärkningsvärda ut på en vit bakgrund. Bänkskivor i trä eller sten, vitvaror och golv ger variation i färgschemat i moderna kök.

Vitt för ett litet kök

Litet kök interiör

Om köksutrymmet ligger i vardagsrummet, som bland annat också kan innehålla en matsal eller ett kontor i öppen planlösning, visas mini-uppsättningens vita färg för ett sådant funktionellt segment av många skäl. Vita fasader kommer visuellt att utöka utrymmet utan att locka mycket uppmärksamhet. För ett headset av liten storlek, sett från placeringen på kvadratmeter i ett studiorum, används som regel arrangemanget av lagringssystem från golv till tak (för att skapa maximalt antal skåp och celler i minimimängd användbart utrymme). För att dämpa möbelensemblets soliditet kommer vitt att vara till nytta..

Öppen köksmodul

Naturliga nyanser – värme och komfort i köket

Användningen av köksfronter och bänkskivor med naturligt träkorn ger en touch av naturlig värme till ett rum med en skarp vit och sval finish. Interiören blir mer hemtrevlig, mysig och organisk om den innehåller, om än inte naturligt trä, men en estetiskt attraktiv imitation.

Woody på en vit bakgrund

Varma nyanser av naturmönster

Den naturliga färgen på trä är i perfekt harmoni med många färger. Men för dem som är rädda för att göra ett misstag med valet, finns det en universell version av den mest neutrala av alla färger – grå. Det är svårt att skylla på ett sådant kök för ljusstyrka, men för många kunder i designprojekt är detta ett klart plus. I ett sådant utrymme är det bekvämt och bekvämt för alla – från hushållsmedlemmar till gäster..

Kombinationer av grått och träigt

Ljusgrått

En bardisk eller ett matbord av trä med en avsiktligt grov finish kommer att ge en liten rustik touch till interiören i ett modernt kök. För att behålla en viss rustikitet i köksdesignen kan du använda pallar eller stolar av liknande material..

Landelement

Original design av köksutrymmen

Ett ovanligt sätt att ordna en matplats utomhus uppfanns av tyska designers för ett kök med ett stort panoramafönster. Efter att ha separerat utrymmet för luncher och middagar med glaspartitioner kunde ägarna äta utomhus utan att lämna sin egen lägenhet och beundra utsikten över öppningen.

Matplats utomhus

Det ursprungliga sättet att organisera det erforderliga antalet förvaringssystem, hushållsapparater och arbetsytor är att placera alla dessa funktionella element på köksön. Samtidigt finns det inga häng- och golvskåp, bara öppna hyllor för kryddor eller vackra rätter kan hjälpa en fristående modul.

Island - köksarbetsstation

Allt kök på en ö

En soffa i köket? Varför inte, om kvadraten i rummet tillåter. Bekväm sittgrupp i köksutrymmet och extra utrymme för att ta emot gäster för en middag eller lunch.

En plats att koppla av i köket

I sin strävan efter minimalism når många europeiska designers sin höjdpunkt. Absolut släta monolitiska fasader, rena linjer och former, praktisk i sin största möjliga manifestation – för många älskare av strukturerad rationalism kan ett sådant kök bli en dröm som går i uppfyllelse..

Minimalistisk inredning

Det är inte ofta möjligt att hitta ett köksdesignprojekt där förutom en stationär ö också används en mobil modul. Arbetsstationen på hjul är bekväm eftersom du kan använda den inte bara i köksutrymmet utan rulla den till exempel in i vardagsrummet, där gästerna tar emot eller festar..

Mobil ö

De flesta tyska husägare är stora rationalister och föredrar olika funktionella enheter för att organisera förvaring av köksaccessoarer, vitvaror och verktyg. Kreativt röran i köket är oacceptabelt, men magnetiska hållare, lådor för kategorisering av bestick och alla slags prylar som hjälper till att spara tid att hitta rätt köksattribut är till en fördel..

Kökstillbehör Prylar