Moderna klassiker – skönhet och praktik i köksdesign

Arrangemanget av köksutrymmet är ett individuellt självuttryck för varje husägare, vilket är nära besläktat med de allmänt accepterade tecknen på praktisk, funktionalitet och komfort. Borta är de dagar då man trodde att stil anhängare “klassisk” i inredningen är konservativa som inte är redo för ljusa experiment och innovationer i färgpaletten eller material för att avsluta lokalerna.

Klassiskt kök

Klassikern kommer alltid att vara efterfrågad, dess popularitet kommer aldrig att blekna, eftersom den klassiska stilen i inredningen är den gyllene medelvägen. Modern teknik påverkar produktionen av de senaste bygg- och efterbehandlingsmaterialen, tillverkning av möbler och inredningsartiklar, produktion av hushållsapparater och köksaccessoarer. Men efterfrågan på klassiker inom inredning ökar ständigt på grund av att den moderna klassiska stilen mycket organiskt kan ta element från andra stilriktningar och anpassa sig till modern teknik och innovationer.

Klassisk

I den klassiska inredningen i köket hittar du inte kyla och lite torrhet i minimalismen, svårighetsgraden och otillgängligheten hos hi-tech eller den högmodiga nåd av Empire-stilen. Klassikerna i interiören förutsätter dock skönhetens överlägsenhet, bekvämlighet och praktiska egenskaper över moderna innovationer..

I ljusa färger

Men samtidigt saknar stilen inte eklekticism och innebär introduktion av objekt, färger eller enskilda element från annan stilistik. Det är denna integration i den klassiska köksutformningsstilen som följande urval av bilder av moderna kök ägnas åt..

Klassisk köksstil med medelhavsinslag

Det är inte svårt att integrera medelhavslandslag i den klassiska köksdesignen, eftersom båda stilarna är baserade på konceptet bekvämlighet och skönhet i miljön. Skillnader observeras i större utsträckning i färgpaletten, vissa medelhavsmotiv tenderar att vara kalla, och den klassiska inredningen kan kallas en anhängare av varma färger..

Med grekiska motiv

Det blåvita färgschemat har kommit till denna inredning i en klassisk grekisk lantlig stil och har framgångsrikt introducerats i en modern miljö. Användningen av trä för utförandet av bänkskivorna i arbetsområdet och köksön är lite «uppvärmd» cool palett av inredning.

Ljusblå

Detta fräscha vita kök med en touch av ljus turkos i paletten skapar en lugnande stämning. Vitkalkade takbrädor och ljusa trästolar spädar atmosfären av viss kyla och sterilitet, vilket ger köket en mysig och bekväm karaktär.

Vita och blå färger

Köks-matsalens ljusa design kombinerar perfekt det klassiska utseendet på köksskåp med medelhavsinflytande på textilier och möbler och inredning. Kombinationen av blått och vitt blir höjdpunkten i detta moderna och otroligt optimistiska rum..

Vassstolar

Reed barstolar ger ett inslag av variation och överraskning till ett traditionellt kök. Den klassiska designen av köksenheten ligger intill den lika traditionella utformningen av förklädet med kakel i form av tegel.

Tallrikar på väggen

Ljust kök

Två nästan helt vita kök är endast något utspädda med träiga toner och en touch av azurblått i inredningselementen. Men även dessa små saker ger sin egen charm till rummets övergripande stämning..

Turkos och trä

Den icke-triviala designen av detta klassiska kök hänvisar inte bara till medelhavsinflytande, utan också till element i retrostil. Ljus och full av kontraster. interiören är rik på många designfynd. Köksöns ovanliga form och den nyckfulla designen av hängande lampor ovanför den – denna ensemble kan inte kallas traditionell, men den passar perfekt in i det övergripande konceptet för retroklassikern.

Kök-vardagsrum

Den moderna klassikern i det inre av köket, i kombination med vardagsrummet och matsalen, väver enkelt duken från Medelhavslandet, vilket inte bara förde in träkonstruktioner i det inre, utan också ett litet stänk av azurblått.

Ljusa element

Köksskåp i en traditionell snövit design är endast något utspädda med en ljus förklädesfinish, målning av den intilliggande väggen och färgerna på rätter, som också är en del av interiören.

Köksinredning som kombinerar klassiskt och modernt

För att späda ut den traditionella miljön i köket kan du lägga till jugendelement i dess design. De kan dyka upp i möbler och belysningsdekorationer, vissa ytbehandlingar eller köksaccessoarer..

Mörka hängande lampor

Spegelytor

Fina stolar

Kontrast

Två eller tre nyanser av den valda färgpaletten, som står i kontrast till varandra, kan inte bara förnya atmosfären i rummet, utan också ge det ett helt annat utseende. Glansiga eller glasartade ytor kan lägga till en touch av lätthet och excentricitet till en monokrom inställning..

Designer lampor

Vitt kök

Ljusa nyanser

Flera designtrick kan förvandla ett ljust köksutrymme med moderna detaljer. Oavsett om det är hängande lampor eller ovanliga stolar, justeras rummet på ett annat sätt och tar individualitet.

Ljust kök

Det ljusa köket är utomordentligt ljust samtidigt. Med en minimal uppsättning färgscheman var det möjligt att uppnå en ljus individualitet i rummet för att förbereda och absorbera mat. Detta hände inte utan hjälp av spegelytorna på en stor huva, hängande lampor och köksaccessoarer. En intressant design av köksön med träsnidade element och designerpallar med läderbeklädnad runt den, blev ytterligare en droppe i havet av individualitet i interiören.

I kontrast

Denna ljusa interiör har flera mörka fläckar som sticker ut i kontrast till den övergripande inställningen. En intressant design av huven, en ovanlig takform, närvaron av ett vinkylskåp i köket och designerstolar – allt fungerar i kontrast och ger köksutrymmet individualitet och charm.

I varma färger

Klassisk stil

Modernt och klassiskt

Kombinationen av mörkgrå och till och med svarta nyanser med snövit finish i det traditionella köket har blivit ett av favoritdesigntricken. Sådana enkla men praktiska färgscheman håller den övergripande köksatmosfären i gott skick och skapar en högtidlig stämning..

Höga tak

Vi kan säga att interiören i detta kök-matsal med otroligt högt i tak är gjord i en progressiv klassisk stil. Traditionell inredning gnistrade med nya fasetter genom användning av de senaste materialen för dekoration och tillverkning av möbler och inredning.

Läder hörn

Ljusa stolar

Du kan lägga till Art Nouveau -element i den redan färdiga interiören i ett traditionellt kök utan att kränka det övergripande konceptet. Ljus klädsel av möbler eller designlampor, medvetet märkbara hushållsapparater – allt fungerar för att späda ut det klassiska rummet, vilket ger det en speciell charm och charm.

Murverk

Modernitet i utformningen av ett traditionellt köksutrymme kan manifestera sig i den ursprungliga designen av köksbaksidan med tegelverk, i glänsande hängande lampor och progressiva barstolar..

Glans

Den blanka ytan på backsplattan och arbetsytan, som reflekteras i ytan på bänkskivan i rostfritt stål, ger lite lättsinne och glans till den klassiska köksinredningen.

Modern

Förgyllning

Guldpläterade och bronselement i ljuspaletten i köksutrymmet skapar en subtil hint av lyx och välstånd, vilket ger ett semesterelement till den övergripande atmosfären i rummet..

Traditionell köksinredning – tidlösa klassiker

Vi uppmärksammar dig ett urval av bilder på kök med en traditionell inredning i sin renaste form. Den klassiska designen av köksskåp ger en känsla av tillförlitlighet, praktisk och tidstestad funktionalitet. Färgpaletten testas av miljontals husägare och skapar förtroende och skapar en atmosfär av mys och komfort. Och det ergonomiska arrangemanget av arbetsytor och hushållsapparater gör att du kan njuta av ditt köksarbete.

Ljus färg

Men även de mest traditionella interiörerna är inte främmande för innovationer och små avvikelser från outtalade regler, i idén om inredning eller tillbehör för köksutrymmet..

Lagringssystem

I grå nyanser

Det rymliga köksutrymmet låter dig placera en mängd olika förvaringssystem för alla föremål som behövs i köksarbetet. Och moderna hushållsapparater, framgångsrikt integrerade i möbelensemblen, hjälper till att utföra rutinarbete med glädje..

Litet kök

Men även i ett litet rum kan du organisera ett kök i klassisk stil med en intressant lakonisk design..

Kokvrå

Till exempel behövde detta kök, som passar helt inom ramen för ett dubbelskåp och lätt gömmer sig bakom dörrarna, förvandlar köksutrymmet till ett vardagsrum, exceptionellt ljusa nyanser för dekoration. Endast de förkromade ytorna på hushållsapparater och den ovanliga utformningen av förklädet späd minikökets snövit idyll.

Ljusa nyanser

Vita garderober

Kök-matsal

Stolstolar

Glaslampor

Vitt och träigt

Den överlägset mest traditionella färgen som används inte bara för ytbehandling, utan också för tillverkning av möbler för klassiska kök, är vit och alla dess nyanser. Ljuspaletten kan inte bara visuellt utöka utrymmet, ge det ett lugnt och bekvämt utseende fyllt med friskhet, utan också bli en utmärkt bakgrund för ljusa element. Sådana kontrasterande linjer kan innefatta tallrikar, textilier, kökstillbehör eller belysningselement..

Varma nyanser

Pastell nyanser

Ett bra alternativ till att använda vitt kan vara en pastellpalett i inredningen och inredningen i rummet. Neutrala, vitkalkade färger styr det mysiga och avkopplande köket och matmiljön.

Ljus ton och krom

Trävalv

Ibland är en ljus köksfinish helt enkelt nödvändig för att klara ett överflöd av trä eller annat material med en intensiv färg..

Lantstolar

Mörk choklad

Men det finns också mönster av klassiska kök i mörka, rika färger. Om rummets storlek tillåter, kommer användningen av mörkt trä för köksskåp att vara en antydan till lyx och prestige i arrangemanget av köksutrymmet. Intressanta dekorativa element med glansiga eller blanka ytor kommer att ge rummet glans och charm..

I mörka färger

Övervägande av mörka nyanser i det inre av detta kök gjorde inte rummet motbjudande, tack vare den harmoniska introduktionen av ljus och speglade ytor. Mot deras bakgrund ser djupa, mörka färger de mest fördelaktiga ut, vilket ger rummet lyx och stil..

Ovanlig design

Utformningen av detta kök kan knappast kallas entydigt mörkt eller ljust, det är ganska kontrasterande, fyllt med många intressanta designfynd. Du vill överväga ett sådant rum länge och naturligtvis laga mat och äta. Ett icke -trivialt tillvägagångssätt för tillverkning av hängande lampor och pallar, en ljus design av ett köksförkläde och användning av öppna hyllor – allt i denna inredning fungerar för att skapa individualitet..

Lantbord

Några lantliga element i ett klassiskt kök kan höja komfortens och attraktiviteten i rummets utseende. Matbordet och träbänkarna är perfekt anpassade till den traditionella atmosfären i det moderna köket. Graciösa och viktlösa lampor ovanför bordet ger lätthet och fräschör till interiören.

Öppen spis

Designer hitta

Små ytor, gjorda i nyanser som skiljer sig från huvudfärgspaletten, ger rummet lite variation och ger en positiv inställning till köksutrymmet..

I kontrasterande färger

De mörka nyanserna på köksöns bänkskivor och golv har blivit en kontrasterande utmaning för den fräscha vita atmosfären i det moderna köket. Och den intressanta designen av de hängande lamporna gav lätthet och progressiv chic till rummet..

Snövit

Den ursprungliga designen av ett köksförkläde med hjälp av texturerade keramiska plattor kan bli en höjdpunkt i det nästan vita utrymmet i köket..

Lila ö

Klassiker i köket

Traditionell dekoration med ljusa nyanser av vertikala ytor och tak, samt ett köksförvaringssystem, utspätt med mörkt trägolv och dekorativa element av stål, glas, samt kromföremål och vitvaror.