Möbler för barnkammaren – utrusta ett rum för en tjej

Att ordna ett barnrum är ett ansvarsfullt och mycket noggrant arbete. Varje förälder vill köpa säkra, praktiska, vackra och billiga möbler för att skapa den perfekta miljön för sitt barn. Men eftersom det inte finns någon idealisk inredning är det orealistiskt att hitta möbler som framgångsrikt skulle kombinera de bästa kvaliteterna. Och när det gäller att inreda ett rum för en liten prinsessa, är frågorna om praktiska och ekonomiska fördelar ofta förlagda till bakgrunden, utan de estetiska kvaliteterna och personliga preferenserna för rumets ägare. Som ett resultat blir det en oändlig serie kompromisser, eftergifter och lösningar på dilemman genom att ordna ett avskilt hörn för en liten dam, där det kommer att vara bekvämt att koppla av, leka, vara kreativ och till och med ta emot gäster. I denna publikation har vi samlat intressanta designprojekt för barnrum, uteslutande utformade för tjejer. Vi hoppas att kreativa, praktiska och ibland bara vackra möbelmodeller för alla smaker hjälper dig att ordna ett barnrum och inspirerar dig till intressanta lösningar..

Interiör i en plantskola för en flicka

Kriterier för att välja möbler för ett barnrum

Alla möbler som ska utgöra möblerna i barnrummet måste motsvara barnets ålder. Därför kommer ett av de viktigaste kriterierna för att välja säng, förvaringssystem, arbetsplats och lekmöbler att vara deras uppskattade livslängd. Uppenbarligen växer barnet väldigt snabbt och det är redan obehagligt för honom att sitta vid ett litet bord på en låg stol, längden på sängen «klämmer», och antalet order passar inte längre in i lagringssystemen. Men inte alla föräldrar kan helt byta möbler var 2-3: e år. Därför kommer en utmärkt lösning vid val av möbler att vara modeller som kan «växa» tillsammans med ditt barn. Det finns många bord och stolar som säljs, benens höjd och rygg kan justeras efter barnets tillväxt. Det finns sängmodeller som kan flyttas isär i minst tre längdlägen. Prefabricerade hyllor, som kan placeras efter barnets längd, är också en stor hjälp för att skapa en miljö som kommer att vara bekväm för barnet. Modulära system är också bra för att skapa en interiör som håller i flera år..

Barnedesign i ljusa färger

Snövit rum för en tjej

Med åldern förändras prioriteringarna för den lilla prinsessan och inredningen i rummet. Med tiden blir lekområdet mindre, och mer utrymme måste avsättas för kreativitet och förberedelse inför skolan. Därför är det viktigt i det inledande skedet att försöka välja möbler som kan omvandlas till den förändrade livsstilen för den lilla värdinnan i rummet. Leksaksförvaringssystem kan utrustas med böcker och enheter för kreativitet, sport. Toalettbordet kan kombineras med ett skrivbord, vilket sparar utrymme och pengar. Det räcker att utrusta utrymmet nära bordet med hyllor för skrivredskap, men glöm inte samtidigt att installera en spegel och förvaringsutrymme för lådor för alla möjliga små saker..

Lyxig jungfrurumsmöbler

Klassisk stil

Den andra viktiga frågan vid val av möbler för ett barnrum är miljösäkerhet. Vi förstår alla att miljön i rummet där barnet tillbringar större delen av tiden inte bara ska vara vacker, bekväm utan också hälsosäker. Vi vet att vi inte kan hitta material bättre än naturligt trä för att ordna en plantskola. Men när det gäller att köpa möbler direkt, litar vi ofta på foton av modeller från webbplatser, beställer möbler online, vilket sparar vår egen tid och pengar. Men det är viktigt att se med egna ögon möblerna som kommer att utgöra möblerna i ditt barns rum, kontrollera alla certifikat, se till att tillverkningen är säker, kontrollera alla beslag, glidning, gunga och annat mekanismer. Med hjälp av en sådan studie kommer du att bränna dig för att sätta en bock i följande kriterier för att välja möbler för en plantskola – säkerhet ur skadans synvinkel.

Rumsdesign för två

Bild i rosa toner

Kanske är det en omöjlig uppgift att skapa en absolut icke-traumatisk miljö för ett barns rum. Men vi kan minska risken för blåmärken, nypor och andra skador. De flesta modeller av barnmöbler är gjorda med rundade hörn, ytorna är utrustade med speciella skyddskuddar, för klädsel, naturliga «andas» material och fyllmedlet kan inte skada hälsan även om strukturen är sönder. Men det är nödvändigt att kontrollera alla dessa aspekter på plats, i butiken eller hemma vid leverans. Om du signerar dokument om köpets överensstämmelse med alla kvaliteter som deklareras av tillverkaren, så kommer det inte att vara lätt att bevisa ditt fall efter ytterligare upptäckt av en defekt eller ett fel..

Mysig inredning

Alla nyanser av rosa

Och sist, men inte minst, kriteriet för att välja möbler för att ordna en förskola – ditt barn ska gilla det, behaga barnet med sitt utseende och vara lätt att använda. Mycket ofta, valet av barnet och våra preferenser skiljer sig «den gyllene medelvägen» det kan vara svårt. Det är därför fler och fler föräldrar, som inte hittar lämpliga möbelmodeller i butiker, vänder sig till tillverkningsföretag med en individuell order. Naturligtvis kommer skräddarsydda möbelproduktion att kosta mer än masmarketmodeller, men den skapade uppsättningen kommer att vara ett harmoniskt komplex av en typ av material, med en gemensam färgpalett och utföringsstil. Sådana möbler passar perfekt in i rummets storlek och form, matchar barnets tillväxt, karaktär och livsstil, preferenser i sätt att spendera tid.

Barnrum med snövit trim

Säng med en mjuk sänggavel

Sängen är den centrala möbeln

Valet av säng inkluderar alla ovanstående kriterier för val av möbler i allmänhet. Miljövänlighet, säkerhet ur skadans synvinkel, estetik och värdinnans sympati ligger i förgrunden. Men det är också nödvändigt att ta hänsyn till flera regler för att välja en madrass för en kaj. Ortopedisk madrass med stel ram, fjädrar i enskilda segment och miljövänligt fyllmedel – det bästa alternativet för hälsan hos ett växande barns kropp.

Klassiker för ett litet rum

Betoning på textilier

Provence för barnkammaren

När det gäller sängdesign finns det många alternativ för att välja färdiga lösningar. Men det finns knappast en tjej som inte skulle vilja känna sig som en riktig prinsessa. Och det enklaste sättet att skapa en palatsinställning i ett barnrum är med en himmelssäng. Det kan antingen vara en fullfjädrad ram för sängens gardiner från alla sidor, eller ett litet visir, som låter dig bara gömma en liten del av sängen från resten av utrymmet bakom ett genomskinligt tyg..

Skyddssäng

Under den rosa taket

Snövit bild

Rum med rosa golv

Kungliga lägenheter

Om vi ​​pratar om att välja en palett för utförandet av sängen och resten av möblerna beror mycket på de färglösningar som används för att dekorera rummet. Om en ljus och jämn snövit skala väljs för väggarna i barnkammaren, är det bättre att skaffa möbler i en ljus, kontrasterande färg. De flesta tjejer går efter nyanser av rosa och lila när det är möjligt. Men det finns många alternativ – du kan bevara rummets flickaktiga karaktär med hjälp av mer aktiva färger på möblerna..

Livfulla färger

Original palett

I sin tur kommer vita möbler att se bra ut mot bakgrund av pastellfärger och ännu mer ljusa ytor eller finish med ett mönster – det här är nästan ett universellt alternativ. Den vita färgen på möbler är relevant hela tiden och är lämplig för att ordna både ett rum för en baby och ett rum för en tonårsflicka..

Ljus inredning

Ljus inredning

Vita möbler på en ljus bakgrund

Pastell nyanser

Cool palett

Lagringssystem – alternativ

Om i ett rum för en nyfödd som förvaringssystem var det tillräckligt med en liten byrå, för en växande fashionista är det nödvändigt att skaffa en garderob. Samtidigt kommer byrån att behövas högre, större och med säkra lådor, eftersom barnet ska kunna hämta nödvändiga garderobsprylar från förvaringssystem själv.

Vita lagringssystem

Ljus byrå

Byrå med speglade ytor

Original garderob

Byråns ursprungliga design

Om du bestämmer dig för att utrusta inbyggda förvaringssystem i barnrummet, utför dem sedan i en neutral palett och utan ritningar. Om din baby nu är nöjd med björnar eller bilder av prinsessor, då som tonåring kommer känslan att gå över och fasaden på garderoben måste ändras.

Lakonisk inredning

Förutom förvaringssystem för kläder och accessoarer är det nödvändigt att förse rummet med anordningar för placering av leksaker, böcker, attribut för sport och kreativitet. Ett av de enklaste och mest mångsidiga sätten är att använda ställ med celler i olika storlekar. Lagringsartiklar kan placeras i cellerna direkt eller med hjälp av mellanhänder – behållare, korgar. Mångsidigheten hos sådana hyllor ligger i det faktum att först bara leksaker kan lagras i dess celler, och när barnet växer och hans behov förändras, lägg till nödvändiga föremål för spel, studier, sport och kreativitet.

Hylla och kreativitet

Ytterligare möbler

Original design av lekområdet

Förvaringssystem och andra möbler i barockdesign med många dekorativa element – sniderier och lister, vackra beslag, ser mest lämpliga ut i ett flickrum. I en sådan miljö kan du redan känna dig som inte bara en prinsessa, utan en drottning. Speciellt om du lägger till lämplig textildesign till den klassiska möbeldesignen – många dekorativa kuddar, vackra överkast med krusiduller och volanger, rik klädsel av stoppade möbler.

Barockstil

Snövit jungfrurum

Snövit möbeldesign

Arbetsplats eller område för kreativitet

Om ett litet bord och ett par stolar räcker i bebisens rum för att anordna en dockteater och kreativa aktiviteter, är det i rummet hos en förskolebarn och skolflicka nödvändigt att utrusta en fullvärdig arbetsplats som motsvarar höjden och flickans ålder. Förutom det ergonomiska arrangemanget på bordsskivan på arbetsplatsen och en stol med rygg (eller fåtölj), är det nödvändigt att skapa nära en plats för förvaring av kontorsmaterial och verktyg för kreativitet.

Original arbetsplats

Inbyggd arbetsplats

Arbetsplats vid fönstret

Rosa inredning

Barock interiör

Arbets- och toalettbord

Om området i barnrummet tillåter, utöver den vanliga uppsättningen möbler, kan du lägga till ett par bekväma puffar (med ram eller ramlös). Sådana möbler tar inte mycket plats, är rörliga och kan vid behov flyttas åt sidan för att frigöra utrymme. Men om flickvänner kommer till värdinnan i rummet, kommer de att ha en plats att bo med komfort.

Ljusa puffar som en accent

Ljus design av lekområdet

Rum i grönblå toner

Ovanlig inredning i barnkammaren

Fina färgscheman

Möbler för två flickors rum

Vid utformningen av det inre av rummet där systrarna bor är ett av de viktigaste problemen rationell användning av rymden. Oftast har föräldrar inte möjlighet att tilldela ett separat rum för ett sovrum och organisera ett lek- och studieområde i ett annat rum. Och det är bra om området i rummet där tjejerna kommer att behöva sova, studera, leka och till och med ta emot vänner har en tillräcklig yta. Ofta måste alla funktionella områden placeras i ett medelstort rum. I det här fallet kommer tvåstegsstrukturer, inbyggda möbler och olika transformatorer till undsättning-infällbara bordsskivor, dolda förvaringslådor, vikmekanismer.

Original ensemble

Modern design i barnkammaren

En våningssäng är perfekt för att organisera en sov- och viloplats i ett litet rum för två tjejer. Genom att använda utrymmet i rummet i större utsträckning i höjd kan du lämna mer ledigt utrymme för spel, kreativitet. Det finns många alternativ för konstruktionen i två nivåer. Här är en traditionell modell som kan köpas som en nyckelfärdig lösning i en butikskedja med billiga hushållsartiklar..

Sovplatser för två

Men en skräddarsydd uppsättning med två sängar och ett helt lekkomplex, inklusive bland annat förvaringssystem – det här är en hel liten värld där tjejer inte bara bekvämt kan sitta för att sova och vila utan också komma med sina egna roliga sätt att spendera tid.

Ovanligt komplex för två

Original hus

Huvudproblemet med att ordna ett rum för två är platsen för sovplatser, och om kojstrukturerna inte lockar dig eller inte passar tjejer på grund av den stora åldersskillnaden, kommer det att vara nödvändigt att bestämma hur de två sängarna ska ordnas i allrummet. Sovplatsernas layout beror på rummets storlek, platsen (och antalet) på fönster- och dörröppningar. Faktum är att det bara finns två alternativ – parallell och vinkelrätt placering av sängar i förhållande till varandra..

Plats för systrar

Design i persika toner

Kunglig design för två

Uppläggning av sängar

Om du ordnar sängarna vinkelrätt mot varandra längs väggarna, kan du frigöra det maximala antalet kvadratmeter för att organisera ett område för spel och kreativitet. Men detta arrangemang är inte möjligt i alla rum. Det är omöjligt att sätta en säng vid fönstret, där en värmeradiator nödvändigtvis finns i de flesta ryska lägenheter..

Hörnarrangemang av båtplatser

Parallella sängar har fler alternativ. Naturligtvis är det bästa alternativet för att installera sängar ö – strukturerna rör bara väggarna med sänggaveln, tillvägagångssättet för sovplatser är öppet från alla sidor. Med denna installation kan du placera bordsställ eller små skåp vid varje säng..

I ett rymligt rum för två

Shabby chic

Klassisk design i dubbelrum

Layouten på en rymlig plantskola

Originallösningar i barnkammaren

Även i ett litet, smalt rum kan du ordna två sängar och flytta var och en mot väggen. Med denna layout, i ett smalt och långt rum, finns det utrymme mellan sängarna för endast ett skåp eller en liten byrå. Om det inte är möjligt att utrusta stativet med två bordslampor eller golvlampor kan du använda vägglampor. Så du kan inte bara zonera en plats för varje tjej, utan också ge båda möjlighet att läsa i sängen före sänggåendet..

I en liten plantskola för systrar

Parallellt arrangemang

I ett trångt rum

Grafisk design

Det andra problemet med att ordna interiören i ett rum för två är bristen på lagringssystem. I det här fallet är det nödvändigt att använda varje tillfälle – sängar med lådor i nedre delen, öppna hyllor och små skåpmoduler, upphängda nästan från taket, förvaringssystem som ligger runt dörröppningen – det mest sällan använda utrymmet.

Ovanliga lagringssystem

Exempel på rumsdekoration för en tonårsflicka

Om du bara kan begränsa dig till råd om temat, färgpaletten och stilen i rummets inredning när du formar inredningen i en förskolebarn, då är det nödvändigt att vara i direkt samarbete när du väljer alla element i rumsdesign. Uppenbarligen kommer inuti en vuxen tjej att ha en säng i full längd, förvaringssystem för kläder, skor, tillbehör, en arbetsplats med möjlighet att installera en dator, hyllor och lådor för böcker, dokument och kontorsmaterial. När du utformar utformningen av ett tonåringsrum behöver du inte längre lämna ledigt utrymme för spel, du kan installera en piedestal eller ett bordsställ nära sängen, lägga till en byrå i huvudförvaringssystemen.

Rumsdesign för en tonåring

Klassisk stil i ett flickrum

Original inredning

Rum för en tonårsflicka

Rum för en vuxen tjej

Möbeltransformator

Ovanlig palett för barnkammaren

Nyklassiker i barnkammaren

Rum i turkosa färger