Kökstillbehör: aktuella och praktiska idéer

Arrangemanget av ett kök är en noggrann, noggrann och i nästan 100% av fallen en dyr process. När allt kommer omkring kräver utformningen av det mest bekväma, varma och otroligt funktionella rummet i vårt hem ett omfattande tillvägagångssätt. Det är viktigt att inte bara framgångsrikt välja en färgpalett, praktiska efterbehandlingsmaterial, ett vackert och rymligt kök, en bekväm matgrupp och de mest moderna hushållsapparaterna. Varje liten detalj i köksutrymmet är ett pussel i den övergripande bilden av ett multifunktionellt rum. Att utrusta köket med alla typer av tillbehör och tillägg som inte bara utför sina funktioner på rätt sätt utan också glädjer ögat med en modern och snygg design är ett ovärderligt förvärv för någon hemmafru. Det är trots allt i köksutrymmet som alla de viktigaste samtalen äger rum, de viktigaste uppgifterna och problemen löses, det är här som hela familjen samlas vid bordet på kvällen, de närmaste gästerna tas emot här, och det är säkert att säga att vilken hemmafru som helst tillbringar större delen av sin hemtid i denna koncentration av bostaden, sitt hjärta.

Köksdekoration i en snövit bild

Dekorera ett modernt kök

Praktiskt och vackert – oumbärliga kökstillbehör

Porslin och bestick, skärbrädor och brödkärl, rivjärn, vispar och spatlar – varje detalj i köksmiljön är så liten som den är nödvändig för genomförandet av arbetsprocesser, för att minska värdinnans (ägare) tid för matlagning och rengöring rummet, för att skapa en riktigt bekväm och mysig miljö för familjemåltider och ta emot de närmaste gästerna. Men du måste erkänna att alla dessa enheter som är nödvändiga för att skapa kulinariska mästerverk eller en enkel kopp te inte är tillräckligt praktiska, det är viktigt att vara utåtriktad attraktiv, integrera harmoniskt i rummets övergripande bild, lägga stil och glans till interiör.

Fokusera på detaljer

I den ljusa inredningen i ett litet kök

Oavsett om man ska köpa banala grytor och kastruller i en stor uppsättning eller välja varje element länge och noggrant «maträtt armé» – du bestämmer. Sortimentet av moderna butiker är så brett att ägaren till en lägenhet eller hus med alla preferenser och plånbokstorlek kommer att kunna hitta sin egen design, utförande och pris. Men när du väljer vackra och funktionella serviser är det viktigt att inte glömma kvaliteten. Om maten tillagas snabbt, inte brinner, inte fastnar på diskens väggar och förblir varm länge efter tillagningen – underlättar detta inte bara värdinnans arbetsprocesser utan glädjer också alla hushållsmedlemmar.

Fokusera på rätter

Diskställ som utställning

Orange accenter

Färg accenter

De flesta av oss föredrar att gömma stora rätter, bland annat grytor och pannor, bakom de vackra fronterna på köksskåp. Men med den aktiva tillväxten i populariteten att använda ett sådant element som en köksö i köksutrymmet har en ny trend dykt upp. Det är sant att det bara kan kallas nytt för användning i ryska lägenheter och privata hus. I köksutrymmena på restauranger och kaféer har denna metod för att minska tiden att hitta rätt stekpanna eller gryta använts länge och mycket framgångsrikt. På ett speciellt stativ, som fästs i taket, hängs kastruller på krokarna. Ibland ersätts en sådan design av en upphängd huva monterad i taket ovanför en köksö eller halvö..

Kokkärl över spisen

Huva med hylla för rätter och kryddor

Inget köksutrymme är komplett utan skärbrädor. Varje hemmafru vet att för att skära bröd, grönsaker, kött och fisk måste du ha olika brädor. Men ofta bara en «plikt» Brädan används oftast för att skära olika produkter, och heta kastruller läggs också regelbundet på den. Och resten av skärbotten dekorerar helt enkelt inredningen i köket med sitt utseende. Men trots allt kan alla dina brädor inte bara vara funktionella hushållsartiklar, utan också dekorativa element i köksdesign..

Lyxen i dekoration

Lantlig stil

Mot bakgrund av snövit fasader

Det moderna sortimentet av butiker som säljer köksredskap är slående i omfattning och variation. Till exempel är överflödet av storlekar, utförningsmetoder och konstruktion av flottörer av skalor. En modern värdinna kan enkelt köpa ett professionellt rivjärn som är avsett för användning i restaurangkök. Ett intressant utförande av ett rivjärn kan bli en del av inredningen av köksutrymmet. Och i modellen med behållare är det lätt att gnugga grönsaker – inget skräp runt, allt samlas i en behållare.

Trä och metall i modernt kök

Kontrasterande kombinationer

En vacker brödlåda av hög kvalitet hjälper till att bevara smaken på bageriprodukter och dekorerar köksinredningen med sitt utseende. Beroende på köksdesignens stil kan du välja en brödbehållare av plast, trä, glas och till och med rostfritt stål. Brödlådan i trä är en klassiker i genren som är relevant hela tiden. Trä kommer att se lyxigt ut i alla kök, men sådana produkter har också nackdelar – brödbehållaren kan inte tvättas i diskmaskinen. För en modern inredning eller högteknologisk stil är modeller av glas eller rostfritt stål perfekta, som blir otroligt populära inte bara bland designers, utan också bland deras kunder..

Skapa en mysig atmosfär

Naturliga nyanser

Träfärg i köket

En original och vacker fruktskål kommer inte bara att dekorera din inredning, utan också ett utmärkt sätt att lagra frukt, bär och grönsaker. Dessa köksarmaturer är gjorda av olika material (från glas till rostfritt stål) och kan bli en färg accent eller betona att interiören tillhör en eller annan stilistisk riktning. Ljusa frukter, i mitten av matbordet eller på bänkskivan på köksön, muntra upp och dekorera interiören, särskilt om de placeras i en originalvas eller står i flera nivåer.

Fruktskål i två nivåer

Ljusa skurar på vit bakgrund

Ljusa accenter i en ljus look

Fokusera på detaljer i en vit look

Köket i lantlig stil kommer att dekoreras med korgelement. Dessa kan vara korgar och behållare av korg eller rotting, möbler – ryggar och stolar. Bara en stor flätad fruktfat i mitten av matbordet är en bra dekoration för köket för att skapa en viss karaktär i rummet, vilket betonar dess individualitet. Ett liknande stilistiskt budskap bärs av brickor och mattor, vars närvaro på matbordet gör att varje måltid liknar att gå till en färgstark restaurang..

Flätade element

Serverar mattor som dekor

Lyxen med konst och hantverk

Stolarnas ursprungliga design

Betoning på avföring

Vi sparar plats och tid

För de flesta ryssar är problemet med små köksfaciliteter välkänt från första hand. Många av oss har absorberat traditionerna att spara varje kvadratcentimeter på genetisk nivå. Det är därför vi är så noga med valet av förvaringssystem och deras layout på en blygsam köksyta på flera kvadratmeter. Huvudproblemet med köksskåp har alltid varit hörnsegment. Antingen används inte allt utrymme i hörnet för förvaring av köksredskap, eller så är det extremt svårt att få fat från sådana avskilda hörn. Svängbara utdragbara hyllor löser detta problem med lätthet och nåd. När du beställer ett köksaggregat måste du betala mer än den vanliga metoden för att forma hyllor i skåp, men dessa kostnader kommer mycket snabbt att löna sig med enkel användning och möjlighet till rationell användning av hela köksutrymmet i köket.

Sparar användbart utrymme

Infällbar yta

Olika insatser för förvaringslådor för porslin och bestick har länge varit vanliga för husägare. Med deras hjälp kan du inte bara effektivisera lagringsprocessen för tallrikar, skedar och gafflar, utan också spara utrymme för lådor. Samtidigt är det uppenbart att den tid vi lägger på att leta efter rätt bestick eller tillbehör reduceras avsevärt, vilket skapar en seriös optimering av alla arbetsprocesser i köksutrymmet..

Effektiv förvaring

Rationalisera förvaring av tallrikar och redskap

Bekväma toppskåp

Redan igår ansåg många av oss att den vridbara kranen ovanför spisen var en lyx och överkill för moderna kök. Men idag, detta tveklöst rationella sätt att spara tid och ansträngningar från värdinnan (ägaren) blir mer och mer populär. Installation av en kran ovanför hällen är särskilt relevant i stora köksutrymmen och i familjer med ett stort antal hushållsmedlemmar. Värdinnan behöver inte längre bära en stor gryta med vatten till spisen från diskbänken – hon behöver bara placera behållaren under kranen med vatten direkt på hällen.

Kran över spisen

Mot bakgrund av gröna väggar

Hushållsapparater och belysningsarmaturer som en del av inredningen

Det har länge blivit normen för den moderna husägaren att viktiga hushållsartiklar som hushållsapparater och belysning har blivit en del av köksutsmyckningen. Hushållsapparater är mycket sällsynta «Dölj» bakom köksskåpens fronter med en original och snygg design. Inte bara för den högteknologiska stilen har fasaderna på hushållsapparater blivit en del av bilden av rummet-det här är inte bara mörka fläckar av glas och glansen av förkromade delar, detta är ett helt koncept för att integrera tekniska framsteg in i skönheten och praktiken att dekorera ett köksutrymme.

I svart och vit

Moderna hushållsapparater

I sommarköket

Fokusera på hushållsapparater

Hushållsapparater i retrostil har blivit otroligt populära utomlands. I vårt land uppmärksammar allt fler lägenhets- och husägare den ursprungliga och slående designen av hushållsapparater i retrostil. Sådana oersättliga assistenter i köksutrymmenas arbetsprocesser kan bli interiörets ljusaste accenter och locka all uppmärksamhet..

Ljusa apparater i retrostil

Retroapparater i en blå palett

Original hushållsapparater

Fokusera på apparater

Hushållsapparater färgfläckar

Den ursprungliga designen av köket

Originella belysningsarmaturer är ett oumbärligt element i modern köksdesign. I köksutrymmet räcker det inte med en källa till konstgjord belysning; oftast med hjälp av inbyggda lampor belyses matytornas arbetsytor. Sällan klarar ett kök sig utan en ljuskrona i mitten av rummet eller ovanför matbordet, där vi inte hade det. Det är för denna belysningsenhet som rollen som en kontaktpunkt, en inre accent, ett element av originalitet ofta tilldelas..

Ovanlig ljuskrona för köket

Original belysningsenheter

Ovanliga lampor

Betoning på ljuskronans design

För moderna prylar, som har blivit en del av arbetsflödet för många hemmafruar (ägare), har många ytterligare enheter uppfunnits som underlättar drift och skyddar enheter från olika typer av påverkan. Kokbokshållaren har förvandlats till en enhet för fixering av tabletten, på vilken du inte bara kan se en lista över ingredienserna i skålen, utan också en videoinstruktion om hur du förbereder den. Om surfplattan eller telefonen är planerad att fixas i köksförklädets område (så att den alltid finns till hands och framför dina ögon) är det vettigt att utrusta ett uttag här för att kunna ladda enheten . När allt kommer omkring måste du fortfarande dra i den elektriska ledningen för att skapa belysning av arbetsytorna..

Tillbehör till prylar

Kokbokshållare

Textilier – ett tillbehör för att skapa en mysig atmosfär

För ryska hemmafruar är det traditionella tillvägagångssättet att dekorera det viktigaste rummet i ett hus eller lägenhet med textilier för att dekorera köksutrymmet och göra rummet varmare och mer välkomnande. Du kan lägga till en touch av hemmakomfort och värme i köksinredningen med hjälp av färgglada tyg på hästarna – det är inte nödvändigt att använda fullvärdiga gardiner, vilket allvarligt kan hindra penetration och spridning av solljus, det är tillräckligt för att drapera bara en del av fönsteröppningen.

Original fönsterdekoration

Textilier för köksfönster

Textilier som köksinredning

Textildekoration av stolar i en matplats i köket kan vara den enda ljusa färgpunkten i en modern köksutrymme. Den minimalistiska stilistiska trenden, som förespråkar användning av neutrala färger, utgör ofta en bra bakgrund för sådana färgstänk. För att inte tala om den praktiska sidan av frågan – det är mycket bekvämare att äta, ha oroliga familjesamtal eller ta emot de närmaste gästerna på stolarnas mjuka säten..

Ljusa accenter på den vita bakgrunden i köket

Delikata pastellfärger

Betoning på klädsel av barstolar

Textilgrytlappar, vantar och förkläden är en del av att skapa en varm och mysig bild av köksinredningen. De kan kombineras harmoniskt med rummets allmänna färgpalett eller fungera som ljusa accenter. En liknande roll kan spelas av en vacker textilduk på matbordet. Allt beror på den valda stilen för köksdesign och värdinnans preferenser.

Grytlappar, vantar och förkläden

Bordsduk för en matgrupp

Hur vackert och användbart att dekorera väggarna i kök

I köksutrymmet ska varje centimeter av ytan användas rationellt. Väggarna är inget undantag. Om allt är mer eller mindre klart med innehållet i köksskåp, är variationerna i den effektiva användningen av köksväggar slående i mångfalden. Den i särklass mest populära vertikala ytan på vårt multifunktionella utrymme är delen av väggen från den nedre raden av skåp till början av den översta nivån av lagringssystem, d.v.s. köksförkläde. Oftare än inte föredrar husägare att placera en bar med hängande krokar i detta utrymme. Du kan hänga olika tillbehör på sådana originella enheter – från vispar och spatlar till vackra muggar, dekorera med sin ljusa eller originella design inte bara köksförklädningszonen utan hela rummet.

Praktisk förklädesinredning

Accent på köksförklädet

Öppna hyllor och andra inventarier

Ursprungliga lösningar

En bekväm enhet är en magnetremsa eller ett stativ, som fästs i köksbacksplattans område. På en sådan remsa är det enkelt och bekvämt att lagra diverse knivar och andra köksaccessoarer av metall.

Magnetband för knivar

Måleri eller affisch i köksutrymmet? Varför inte. Om köket tillåter, och närvaron av en bild eller en ljus affisch om ämnet matlagning inte stör interiörens stilistiska design, utan bara förmedlar mer stämning och karaktär i rummet, har ägarna möjlighet att uttrycka sig i denna riktning för att inreda sitt eget hem.

Accent på väggdekor

Ljus affisch som dekor

Ljusa dekorativa element

Svart och vit väggdekor

Affisch med kökstema

Måla i köksutrymmet

Original väggdekor